Världen Idag > Nyheter

Saturday, 23 February, 21:45

Världen Idag - 24 jun 16 kl. 10:16

Brexit skakar om på flera områdenDet brittiska folket har talat, och det har avlagt en röst av protest. Storbritannien gör en Brexit och lämnar EU. Folkomröstningen har dock haft insatser på andra plan än enbart själva EU-medlemskapet. Kompassriktningen är uttagen, och kommer att ge utslag på flera områden. Dels får utslaget ekonomisk betydelse.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Brexit, EU, Storbritannien, Skottland

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brexit, skakarom på flera , områden
Dagens PS - 20 apr 18 kl. 11:22

Brexit skakar svenska storbolag: ”Inte positivt”

Vittnar om sina farhågor i rapporten som Dagens PS tagit del av. ”Brexit är en utmaning”, säger en av tungviktarna.
Stockholms handelskammare har analyserat vad en så kallad hård brexit får för Sverige.

SvD - 26 jun 16 kl. 09:51

Fem områden i politiken som påverkas av brexit

Sveriges position i EU försvagas och EU-skepsisen i Sverige kan öka. SvD:s politiska analytiker Göran Eriksson listar fem områden inom svensk politik som påverkas av ett brittiskt utträde ur EU..

Barometern - 11 jun 14 kl. 07:12

Stor oro för planer på tysta områden

Vindkraften hotas, skriver några. Andra tycker att de inte längre får bestämma över sin egen mark.
Den nya planen för tysta områden får mer ris än ros.

Alliansfritt Sverige - 03 okt 13 kl. 08:03

M-politiker kallar områden för ?getton? och genast uppstod det riktigt dålig stämning

Att använda ordet getto för att beskriva ett område i Sverige känns spontant ganska ofräscht. Enligt Wikipedia kan ordet getto beskrivas på följande vis: Getto eller ghetto är ursprungligen en benämning på de kvarter eller stadsdelar där judar var hänvisade att bo. I modern tid används ordet dels för slumområden, dels för områden där det finns en stor koncentration av personer av en viss etnicitet eller social klass.

YLE - 25 jan 15 kl. 11:48

Nya områden för älgjakten

Älgförvaltningsområdena i Österbotten förstoras radikalt och både svenska och finska jaktföreningar ingår i dem. Kust-Österbottens viltråd motsatte sig förändringen men den är godkänd och hösten 2015 jagas älg enligt den här överenskommelsen. Processen med att ändra älgförvaltningsområdena har pågått under flera år och den godkändes av Finlands viltcentral i augusti ifjol.

Alingsås tidning - 18 apr 16 kl. 05:30

Tysta områden kartlagda

Tystnad är en bristvara i det moderna samhället – men en undersökning visar att det finns två tysta områden i Alingsåstrakten. Det är ÅF som, på uppdrag av Göteborgsregionens kommunalförbund och Länsstyrelsen i Västra Götaland, har kartlagt vilka tysta områden som finns i Västsverige. – Det är ett samarbete mellan de olika kommunerna, vilka har stått för underlaget som vi sedan har sammanställt, säger Mats Hammarqvist, gruppledare på ÅF.

YLE - 05 maj 14 kl. 18:00

Flera områden passar för vindkraft i Nyland

Det finns flera stora områden som är lämpliga för vindkraft i Nyland. De här områdena ska nu utredas närmare. Två av områdena finns till havs och de övriga sju är på landområden.

Sydsvenskan - 06 jul 14 kl. 10:16

Kolonierna är viktiga – vi behöver fler gröna områden i Malmö, inte färre

Per Strandell skriver i en debattartikel (Åsikter 6/7) att koloniområden har spelat ut sin roll i dagens moderna städer. Tvärt om! När Malmö nu växer måste viktiga grönområden bevaras, speciellt viktigt är det att bevara kulturhistoriska områden.

BT - 08 aug 14 kl. 17:43

Få inbrott i brandevakuerade områden

Ungefär 300 människor fick åka hem igen när några av evakueringarna runt storbranden i Västmanland hävdes. Många oroar sig för att ha blivit utsatta för inbrott, men än så länge har polisen fått in få anmälningar.Nästan varje väg in till de områden där drabbade evakuerats sitter en polis eller annan vakt.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 11:16

Malmöområden pekas ut i polisrapport

Malmö Rosengård och Seved ska betraktas som ”särskilt utsatta områden”, och Holma och Kroksbäck som ”utsatta”. Det slår polisen fast i en nationell rapport om landets hårdaste miljöer i fråga om exempelvis våld och missbruk.Det handlar om områden som ”övergivits av samhället”, som det står i rapportens sammanfattning.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

USA uppmanar Israel att be Polen om ursäkt

USA lägger sig i bråket mellan Israel och Polen. Georgette Mosbacher, den amerikanska ambassadören i Warszawa, uppmanar Israel att be om ursäkt..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Vuxennärvaro för att hjälpa barn på nätet

Ett ord. Det krävs en högre närvaro av vuxna på nätet för att förstå barnens verklighet. Det menar Gabriel Ekbeck och Hanna Simonsson som tillsammans håller i ett seminarium om ämnet på barnledarkonferensen ”Jesus till barnen” i Uppsala i mars..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Equmeniakyrkan ”klimatfastar” fram till påsk

Den 6 mars inleds den kristna fastan, och i år tar Equmeniakyrkan ett annorlunda grepp. Hela den nationellt anställda personalen avstår från transporter som använder fossila bränslen, såsom flyg, bil och båt.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Kroppen svarar på dina kommandon

Vägen till en bättre hälsa behöver inte vara krånglig. Med några enkla kommandon i rätt riktning kommer kroppen att svara direkt. Det menar Monica Wigren som driver företaget Bygg din hälsa..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Urbaniseringen kan bli tigerns räddning

Flykten från landsbygden kan bli räddningen för tigern och andra hotade arter i södra Asien. Det hävdar forskare i en ny studie. Där konstateras att en minskad befolkning i tigrarnas kärnområden är nyckeln till de stora katternas överlevnad..

Världen Idag - 13 timmar sedan

F.d. S-politiker fortsätter att sprida antisemitism på nätet

”USA är som vax i händerna på den globala sionismen”. Det sägs i en video som en förtroendevald Socialdemokrat i Uddevalla lagt upp på sina Facebook-sida. ”Helt oacceptabelt”, kommenterar Anna-Lena Heydar, partiordförande i Uddevalla..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Stabila församlingar med stabila ledare

En avgörande fråga för väckelse, mission och evangelisation i Sverige är kvaliteten på de lokala församlingarna och kyrkorna. Kristus har kallat sin kyrka att vara ett ljus i mörkret, en stad på berget, ett salt i förruttnelsen. Ett dilemma för många församlingar i storstäder inte minst är att man inte är en stad på berget, man är fullständigt okänd för hela närområdet.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Bör en kristen avstå från kött?

Hur ser kristna på köttätande? Bör en kristen vara vegan?.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Barn ska återfå rätt till personlig assistans

Andningshjälp och sondmatning ska åter, otvetydigt, kunna ge rätt till personlig assistans och assistansersättning. Det kan göra stor skillnad för uppemot ett 50-tal vuxna och barn, och deras familjer, som fått rätten indragen..

Världen Idag - Igår: 17:02

Israels nya kritik mot Wallström – och Svenska kyrkan

Israels ambassadör i Sverige reagerar nu kraftfullt på utrikesminister Margot Wallströms utspel om brister i Israels religionsfrihet. Hon förvränger verkligheten, menar ambassadören, och ger samtidigt en känga till Svenska kyrkan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.