Världen Idag > Nyheter

Friday, 14 December, 03:43

Världen Idag - 24 jun 16 kl. 10:16

Brexit skakar om på flera områdenDet brittiska folket har talat, och det har avlagt en röst av protest. Storbritannien gör en Brexit och lämnar EU. Folkomröstningen har dock haft insatser på andra plan än enbart själva EU-medlemskapet. Kompassriktningen är uttagen, och kommer att ge utslag på flera områden. Dels får utslaget ekonomisk betydelse.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Brexit, EU, Storbritannien, Skottland

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brexit, skakarom på flera , områden
Dagens PS - 20 apr 18 kl. 11:22

Brexit skakar svenska storbolag: ”Inte positivt”

Vittnar om sina farhågor i rapporten som Dagens PS tagit del av. ”Brexit är en utmaning”, säger en av tungviktarna.
Stockholms handelskammare har analyserat vad en så kallad hård brexit får för Sverige.

SvD - 26 jun 16 kl. 09:51

Fem områden i politiken som påverkas av brexit

Sveriges position i EU försvagas och EU-skepsisen i Sverige kan öka. SvD:s politiska analytiker Göran Eriksson listar fem områden inom svensk politik som påverkas av ett brittiskt utträde ur EU..

Barometern - 11 jun 14 kl. 07:12

Stor oro för planer på tysta områden

Vindkraften hotas, skriver några. Andra tycker att de inte längre får bestämma över sin egen mark.
Den nya planen för tysta områden får mer ris än ros.

Alliansfritt Sverige - 03 okt 13 kl. 08:03

M-politiker kallar områden för ?getton? och genast uppstod det riktigt dålig stämning

Att använda ordet getto för att beskriva ett område i Sverige känns spontant ganska ofräscht. Enligt Wikipedia kan ordet getto beskrivas på följande vis: Getto eller ghetto är ursprungligen en benämning på de kvarter eller stadsdelar där judar var hänvisade att bo. I modern tid används ordet dels för slumområden, dels för områden där det finns en stor koncentration av personer av en viss etnicitet eller social klass.

YLE - 25 jan 15 kl. 11:48

Nya områden för älgjakten

Älgförvaltningsområdena i Österbotten förstoras radikalt och både svenska och finska jaktföreningar ingår i dem. Kust-Österbottens viltråd motsatte sig förändringen men den är godkänd och hösten 2015 jagas älg enligt den här överenskommelsen. Processen med att ändra älgförvaltningsområdena har pågått under flera år och den godkändes av Finlands viltcentral i augusti ifjol.

Alingsås tidning - 18 apr 16 kl. 05:30

Tysta områden kartlagda

Tystnad är en bristvara i det moderna samhället – men en undersökning visar att det finns två tysta områden i Alingsåstrakten. Det är ÅF som, på uppdrag av Göteborgsregionens kommunalförbund och Länsstyrelsen i Västra Götaland, har kartlagt vilka tysta områden som finns i Västsverige. – Det är ett samarbete mellan de olika kommunerna, vilka har stått för underlaget som vi sedan har sammanställt, säger Mats Hammarqvist, gruppledare på ÅF.

YLE - 05 maj 14 kl. 18:00

Flera områden passar för vindkraft i Nyland

Det finns flera stora områden som är lämpliga för vindkraft i Nyland. De här områdena ska nu utredas närmare. Två av områdena finns till havs och de övriga sju är på landområden.

Sydsvenskan - 06 jul 14 kl. 10:16

Kolonierna är viktiga – vi behöver fler gröna områden i Malmö, inte färre

Per Strandell skriver i en debattartikel (Åsikter 6/7) att koloniområden har spelat ut sin roll i dagens moderna städer. Tvärt om! När Malmö nu växer måste viktiga grönområden bevaras, speciellt viktigt är det att bevara kulturhistoriska områden.

BT - 08 aug 14 kl. 17:43

Få inbrott i brandevakuerade områden

Ungefär 300 människor fick åka hem igen när några av evakueringarna runt storbranden i Västmanland hävdes. Många oroar sig för att ha blivit utsatta för inbrott, men än så länge har polisen fått in få anmälningar.Nästan varje väg in till de områden där drabbade evakuerats sitter en polis eller annan vakt.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 11:16

Malmöområden pekas ut i polisrapport

Malmö Rosengård och Seved ska betraktas som ”särskilt utsatta områden”, och Holma och Kroksbäck som ”utsatta”. Det slår polisen fast i en nationell rapport om landets hårdaste miljöer i fråga om exempelvis våld och missbruk.Det handlar om områden som ”övergivits av samhället”, som det står i rapportens sammanfattning.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 12 timmar sedan

Kyrkor startar upprop för landets konvertiter

Fyra frikyrkosamfund inleder nu ett upprop och en namninsamling för att uppmana Migrationsverket att respektera konvertitens tro i asylprocessen. Även Sveriges kristna råd, SKR, agerar, och tar upp konvertiternas ärenden vid ett möte med Migrationsverkets ledning i januari..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Biblisk vänskap blir homorelation i ny vigselordning

Bibelns berättelse om den starka vänskapen mellan David och Jonatan används som en av de föreslagna texterna i den nya kyrkohandbokens avsnitt om vigslar. – Det olyckliga med att Svenska kyrkan använder dessa bibelberättelser, för att säga något berättelserna inte säger, är att de gör våld på bibeltexterna, säger docent Anders Gerdmar..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av Svenska kyrkans teologiska arbete..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Numera sprider hon biblar över hela världen

– Den bibel jag själv fick som tolvåring blev en skatt för mig, säger Anna-Karin Vaz Contreiras, som redan som liten bondflicka längtade efter en egen bibel. Med åren har Guds ord blivit en livlina många gånger, inte minns när hon drabbades av cancer..

Världen Idag - Igår: 00:00

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie från EU:s byrå för mänskliga rättigheter, som Sveriges Radio berättade om i veckan (10/12). Enkäten har gått ut i de tolv EU-länder där 96 procent av Europas judar bor, och är den största någonsin i sitt slag.

Världen Idag - Igår: 00:00

Carl-Gustaf Severin, 65 år

I söndags fyllde missionären och hedersevangelisten Carl-Gustaf Severin 65 år. Han har redan gått i pension och reser inte riktigt lika mycket som förut, men än brinner evangelisthjärtat. I höst har han tränat nya evangelister i både Sverige och Ryssland..

Världen Idag - Igår: 00:00

Fastetiden är en tid då man röjer väg, röjer plats för Jesus i sitt liv, igen och på nytt.

Matt 11:2–19 Luk 3:1–15 Den tredje söndagen i advent är Johannes döparens söndag. Johannes, vars kallelse var att bana väg för Herren; Johannes, som förkunnade allvarsord i öknen och folk lät döpa sig; Johannes, som inte var värdig att knyta Herrens sandaler; Johannes, som gladde sig åt Brud­gum­mens röst. Johannes, som frimodigt kunde säga: ”Det är såsom sig bör att han växer till, och att jag förminskas” (Joh 3:30; 1917).

Världen Idag - Igår: 00:00

Liksom Jesus måste Guds församling alltid vara full av nåd och sanning.

Varje ny tid för med sig nya möjligheter och nya utmaningar för Guds församling. Nya möjligheter att nå ut med evangeliet om Jesus, och nya utmaningar att inte samtidigt kompromissa dess innehåll för att undvika att stöta sig med samtiden och tidsandan. När Johannes sammanfattar sitt intryck av att ha sett Jesus i funktion under tre år år, på närmare håll än de flesta, gör han det genom att säga att ”han var full av nåd och sanning” (Joh 1:14).

Världen Idag - Igår: 17:05

SD säkrade budgetseger för M och KD

Det blir Moderaternas och Kristdemokraternas ekonomiska politik som styr riket nästa år. Sverigedemokraterna säkrade segern för M och KD när riksdagen röstade ned övergångsregeringens avskalade budgetförslag..

Världen Idag - Igår: 15:34

Flera kristna fredspristagare genom åren

När Denis Mukwege på måndagen mottog Nobels fredpris var han inte den första kristna personen att få den prestigefyllda utmärkelsen. Han är i gott sällskap av Martin Luther King, Moder Teresa, Desmond Tutu och Dag Hammarskjöld..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.