Världen Idag > Nyheter

Thursday, 18 October, 23:59

Världen Idag - 24 jun 16 kl. 10:16

Brexit skakar om på flera områdenDet brittiska folket har talat, och det har avlagt en röst av protest. Storbritannien gör en Brexit och lämnar EU. Folkomröstningen har dock haft insatser på andra plan än enbart själva EU-medlemskapet. Kompassriktningen är uttagen, och kommer att ge utslag på flera områden. Dels får utslaget ekonomisk betydelse.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Brexit, EU, Storbritannien, Skottland

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brexit, skakarom på flera , områden
Dagens PS - 20 apr 18 kl. 11:22

Brexit skakar svenska storbolag: ”Inte positivt”

Vittnar om sina farhågor i rapporten som Dagens PS tagit del av. ”Brexit är en utmaning”, säger en av tungviktarna.
Stockholms handelskammare har analyserat vad en så kallad hård brexit får för Sverige.

SvD - 26 jun 16 kl. 09:51

Fem områden i politiken som påverkas av brexit

Sveriges position i EU försvagas och EU-skepsisen i Sverige kan öka. SvD:s politiska analytiker Göran Eriksson listar fem områden inom svensk politik som påverkas av ett brittiskt utträde ur EU..

Barometern - 11 jun 14 kl. 07:12

Stor oro för planer på tysta områden

Vindkraften hotas, skriver några. Andra tycker att de inte längre får bestämma över sin egen mark.
Den nya planen för tysta områden får mer ris än ros.

Alliansfritt Sverige - 03 okt 13 kl. 08:03

M-politiker kallar områden för ?getton? och genast uppstod det riktigt dålig stämning

Att använda ordet getto för att beskriva ett område i Sverige känns spontant ganska ofräscht. Enligt Wikipedia kan ordet getto beskrivas på följande vis: Getto eller ghetto är ursprungligen en benämning på de kvarter eller stadsdelar där judar var hänvisade att bo. I modern tid används ordet dels för slumområden, dels för områden där det finns en stor koncentration av personer av en viss etnicitet eller social klass.

YLE - 25 jan 15 kl. 11:48

Nya områden för älgjakten

Älgförvaltningsområdena i Österbotten förstoras radikalt och både svenska och finska jaktföreningar ingår i dem. Kust-Österbottens viltråd motsatte sig förändringen men den är godkänd och hösten 2015 jagas älg enligt den här överenskommelsen. Processen med att ändra älgförvaltningsområdena har pågått under flera år och den godkändes av Finlands viltcentral i augusti ifjol.

Alingsås tidning - 18 apr 16 kl. 05:30

Tysta områden kartlagda

Tystnad är en bristvara i det moderna samhället – men en undersökning visar att det finns två tysta områden i Alingsåstrakten. Det är ÅF som, på uppdrag av Göteborgsregionens kommunalförbund och Länsstyrelsen i Västra Götaland, har kartlagt vilka tysta områden som finns i Västsverige. – Det är ett samarbete mellan de olika kommunerna, vilka har stått för underlaget som vi sedan har sammanställt, säger Mats Hammarqvist, gruppledare på ÅF.

YLE - 05 maj 14 kl. 18:00

Flera områden passar för vindkraft i Nyland

Det finns flera stora områden som är lämpliga för vindkraft i Nyland. De här områdena ska nu utredas närmare. Två av områdena finns till havs och de övriga sju är på landområden.

Sydsvenskan - 06 jul 14 kl. 10:16

Kolonierna är viktiga – vi behöver fler gröna områden i Malmö, inte färre

Per Strandell skriver i en debattartikel (Åsikter 6/7) att koloniområden har spelat ut sin roll i dagens moderna städer. Tvärt om! När Malmö nu växer måste viktiga grönområden bevaras, speciellt viktigt är det att bevara kulturhistoriska områden.

BT - 08 aug 14 kl. 17:43

Få inbrott i brandevakuerade områden

Ungefär 300 människor fick åka hem igen när några av evakueringarna runt storbranden i Västmanland hävdes. Många oroar sig för att ha blivit utsatta för inbrott, men än så länge har polisen fått in få anmälningar.Nästan varje väg in till de områden där drabbade evakuerats sitter en polis eller annan vakt.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 11:16

Malmöområden pekas ut i polisrapport

Malmö Rosengård och Seved ska betraktas som ”särskilt utsatta områden”, och Holma och Kroksbäck som ”utsatta”. Det slår polisen fast i en nationell rapport om landets hårdaste miljöer i fråga om exempelvis våld och missbruk.Det handlar om områden som ”övergivits av samhället”, som det står i rapportens sammanfattning.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 7 timmar sedan

Stort intresse för Apologias nystartade kurs i apologetik

Att förklara och försvara den kristna tron, det ska drygt 40 elever få lära sig under Apologias nystartade distanskurs i apologetik. Syftet är att göra undervisningen från den tidigare Credoakademin tillgänglig för fler..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Lyfte behov av föräldratid – fick Haros guldmedalj

Organisationen Haro, som bland annat arbetar för ökad valfrihet i barnomsorgen, har delat ut sitt årliga pris. Det går 2018 till skribenten och dramatikern Helena Granström för att hon under flera år synliggjort de förutsättningar som vår tids kultur ger för föräldraskap..

Världen Idag - 14 timmar sedan

En levande kyrka som ger hopp åt utsatta

Moravakyrkan i Nicaragua har runt 90 000 medlemmar. Nils-Erik Bergman besökte en gudstjänst i en av samfundets församlingar i staden Bluefields på landets östkust..

Världen Idag - 15 timmar sedan

De kräver att den kristna kvinnan ska hängas

Det islamistiska partiet Tehreek-e-Labbaik har uppmanat till landsomfattande protester i Pakistan för att pressa Högsta domstolen att fastställa dödsdomen mot den hädelsedömda kristna kvinnan Asia Bibi..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Fotbollsmagasin stoppar all spelreklam – offrar intäkter

Fotbollsmagasinet Offside har fattat ett historiskt beslut. Från och med nu säger man nej till all reklam från spelbolag, något som varit en mycket stor inkomstkälla för magasinet. Som skäl anges bland annat alla de som hamnar i spelmissbruk..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Herre, låt ljuset från dig, genom mig, lysa upp och förändra samhället omkring mig.

”Och sök den stads bästa dit jag fört er i fångenskap och be för den till Herren. När det går väl för den, går det också väl för er.” Jer 29:7 Detta är en otrolig vers.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför cykelkretsar, om det inte vore för ett intressant faktum: McKinnon föddes som man, men har bytt kön. Efter könsbytet har det blivit möjligt för McKinnon att tävla mot kvinnor.

Världen Idag - Igår: 16:50

I Oberammergau har Jesu lidande skildrats sedan 1634

Vart tionde år sätts de berömda Passionsspelen upp i sydtyska Oberammergau. 2020 är det dags igen och redan nu går flera resebyråer ut med information om sina resor dit..

Världen Idag - Igår: 16:00

Häxor tar till svart magi mot nyvald HD-domare

Efter en turbulent utnämningsprocess har USA:s nye HD-domare Brett Kavanaugh fått ett nytt problem på halsen. En grupp "häxor" planerar att lägga en besvärjelse på Kavanaugh, i protest mot utnämningen..

Världen Idag - Igår: 15:25

Utvisning av 6-åring stoppas: "Beslutet togs för snabbt"

Migrationsverket stoppar tills vidare den mycket uppmärksammade utvisningen av en i praktiken föräldralös sexårig pojke till Ukraina. – Vi gick till beslut för snabbt, säger verkets presschef Per Ek till TT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.