Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 23 April, 03:23

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 13:15

Midsommarens vintips: En arrogant kraftfull röd Italienare och en mycket elegant roséVi har valt en kraftfull italienare som passar till sommarens grillningar och goda middagar, som bjuder på en doft och sfär från Toscana, och en rosé från Italien perfekt till sommaren sköna dagar. Valpolicella Ripasso Superiore i Lasi artnr 78658 Pris 147 kr Francesco Bonuzzi är en stark personlighet som producerar en Valpolicella Ripasso ett område i Lasi han har tillverkat dessa viner sedan 1888 – bland de äldsta producenterna som gör en Valpolicella med den klassiska metoden där vinet skall lagras ett år på fat och minst sex månader på flaska. Ripasso är metod att tillverka vin, som innebär att det jäser en andra gång 2-3 veckor tillsammans med jästrester av Amarone som ger en kryddig smak med inslag av fat torkade körsbär, björnbär, lakrits och örter. Det s
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Italienare, Toscana, Italien, Ripasso Superiore, Lasi, Pris, Francesco Bonuzzi, Valpolicella Ripasso, Valpolicella, Amarone, Secret Cruciata, Anna, Secret, Maremma, Sangiovese, Anna Maria Cruciata,  giorgio Veckans, Côtes, Provence, Grüner Veltliner Två, Barbera Alba Veckans, Crémant, Bourgogne, Beaujolais Villages Veckans

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Midsommarens, vintipsEn , arrogant, kraftfull, röd, Italienareoch en , mycket elegant rosé
Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 14:00

Två goda sommarviner: En arrogant kraftfull röd Italienare och en mycket elegant rosé

Vi har valt en kraftfull italienare som passar till sensommarens grillningar och till goda middagar. Ett vin som bjuder på en doft och sfär från Toscana. Vi har även en rosé från Italien som passar perfekt till sköna dagar i solen.

Dagensanalys.se - 07 okt 16 kl. 13:55

Helgens vintips från specialisten Syrah eller Shiraz

Den här veckan fördjupar vi oss på Syrah-druvan, som är grunden till många fina franska viner. Syrah är en blå vindruva som är den vanligaste i norra Rhone i Frankrike, den ligger till grunden för viner med höga halter syra och den djupa röda färgen. Den går under namnet Shiraz i Australien, Chile, Sydafrika och Nya Zeeland men det är i grunden samma druva men smaken skiljer sig väsensskild mellan de olika distrikten tack vare olika jordbörd och klimat.

Dagensanalys.se - 20 maj 16 kl. 14:45

Veckans vintips – en rose från Côtes de Provence och en vit Grüner Veltliner

Här kommer veckans vintips från vår master sommelier på Italienska viner. Vi har valt ett rosevin från Frankrike och ett vitt vin från Österrike som passar utmärkt till försommaren. Österrike är en av Europas äldsta vinkulturer som även följer med i utvecklingen för att skapa nya moderna viner.

Dagensanalys.se - 10 jun 16 kl. 11:29

Veckans vintips: En okomplicerad smakupplevelse

Vi har denna vecka valt ut två speciella viner där all jäsning sker på ståltankar. Tankarna tar fram karaktären, doften och smaken helt okomplicerat utan inslag av fat. Helt enkelt får man fram karaktären från druvan och jäsningen som framhäver både friskhet och fruktighet utan bidofter samt andra smakelement.

Dagensanalys.se - 27 maj 16 kl. 14:00

Veckans vintips: Ett välsmakande Crémant de Bourgogne och en Beaujolais Villages

Här kommer helgens höjdpunkt, vår Sommelier Giorgio delar med sig av hans bästa sommartips till helgen. Denna vecka utvecklar han och delar med sig av ett par välsmakande pärlor från regionen Bourgogne. Crémant de Bourgogne Delane Producent Paul Delane 159 kr Detta är ett av de dolda pärlorna från Bourgogne.

YLE - 24 jun 12 kl. 12:35

Midsommarens returtrafik i gång

Midsommarens returtrafik tar fart nu på eftermiddagen och väntas fortsätta livlig till kvällen. De värsta flaskhalsarna förutspås på riksväg nio vid Jämsä och på riksvägarna fyra och fem söder om S:t Michel och Jyväskylä. En liknande trafikrusning som på torsdagen väntas ändå inte - många stannar kvar på semester och i och med det regniga vädret tror man på Vägförvaltningen att folk startar sin hemresa tidigare..

YLE - 24 jun 12 kl. 20:18

Midsommarens returtrafik livlig

Midsommarens returtrafik tog fart under eftermiddagen. Svåra stockningar förekom på riksväg fem mellan S:t Michel och Heinola och på riksväg sex mellan Villmanstrand och Kouvola. Stockningar förekommer också på riksväg nio både vid Jämsä och mellan Orivesi och Tammerfors.

YLE - 25 jun 12 kl. 18:42

Här haffades midsommarens rattfyllerister

Av midsommarens totalt 470 rattfyllerister åkte 91 fast i de svensk- och tvåspråkiga kommunerna. Det fanns betydligt fler onyktra chaufförer i södra Finland än i Österbotten. En orsak kan vara att många sommarfirare rör sig längs sydkusten.

YLE - 25 jun 12 kl. 18:53

Här haffades midsommarens rattfyllerister - se karta!

Av midsommarens totalt 470 rattfyllerister åkte 91 fast i de svensk- och tvåspråkiga kommunerna. Det fanns betydligt fler onyktra chaufförer i södra Finland än i Österbotten. En orsak kan vara att många sommarfirare rör sig längs sydkusten.

YLE - 22 jun 13 kl. 09:39

Lördagen blir midsommarens varmaste dag

Det blir varmt ända upp till Kuusamo. Även om regnskurar svalkar blir lördagen midsommarens varmaste dag. I öst har temperaturen redan stigit.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Youtubern Simone Giertz får spons av HBO och försöker bli amerikan

Simone som är mer känd som ‘Queen of Shitty Robots’ har fått HBO att sponsra en av hennes värdelösa robotar, som de ju nu ska vara. I videoklippet som betalats av HBO ska hon förvandla en plastdocka till att bli en värd för Westworld. Westworld är en amerikansk science fiction- och thriller-TV-serie skapad av Jonathan Nolan och Lisa Joy för HBO.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

TUI får ny nordisk kommunikationschef

Magnus Hüttenberend, som sedan tidigare varit ansvarig för TUI-koncernens digitala kommunikation, blir ny nordisk kommunikationschef. I den nya rollen blir han ansvarig för företagets interna och externa kommunikation, samhällskontakter och hållbarhet..

Dagensanalys.se - Igår: 10:24

Webbläsare och publicister går ihop för att skära bort mellanhänderna i annonsaffären

Dow Jones Media Group gör nu gemensam sak med webbläsaren Brave för att tillsamman koppla publicisten direkt till läsaren och se till att mer av annonspengarna går till publicisten istället för till mellanhänderna. I dagens digitala annonsvärld är det många aktörer som är inblandade, framför allt när det kommer till programmatisk annonsering. Att en stor del av annonspengarna går till olika mellanhänder har dock irriterat publicisterna, som är de som står för innehållet.

Dagensanalys.se - Igår: 07:46

Nyhetsmedia och annonsörer skapar gemensam ny mätvaluta

I England har tre stora aktörer inom nyhets- och annonsindustrin gått samman för att skapa en ny mätvaluta som ska öka transparens i nyhetsmedia. Den nya valutan heter ”Audience Measurement for Publishers” och är efterlängtad av alla aktörer på marknaden. Att mäta nyhetsmedia är ett arbete som med tiden blivit allt svårare.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:01

Åtta av tio svenskar saknar kunskap om nya personuppgiftslagen

Kunskapen är låg bland privatpersoner om vad den nya dataskyddsförordningen GDPR innebär. Med bara drygt en månad kvar tills den börjar gälla, svarar åtta av tio att de har låg eller ingen kunskap alls om hur den påverkar dem. Det visar en ny undersökning från Visma, genomförd av Sifo.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:12

Netflix kostar de svenska tv-husen en halv miljard kronor i förlorade reklamintäkter

De svenska TV-husen tappar en halv miljard kronor per år på grund av att allt fler ser på Netflix istället. Om vi svenskar tittade på TV-husens sändningar istället för Netflix skulle dessa kunna dra in 500 miljoner kronor mer om året i reklamintäkter. Under 2017 la vi 11 procent av vår tittartid på Netflix enligt SVTs Publikrapport.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:01

Åldersgränsen på nätet är numera 13 år

I dagarna klubbade Riksdagen igenom den nya dataskyddsförordningen med en åldersgräns på 13 år för att få själv registrera sig på hemsidor utan målsmans godkännande. Man har därmed valt att gå i linje med utredningens rekommendation som lades fram för ungefär ett år sedan. Den nya dataskyddsförordningen från EU måste antas i sin helhet av samtliga EU-medlemsländer för att börja gälla den 25e maj.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:58

Tittandet på onlinevideo fortsätter kraftigt uppåt

Tittandet på onlinevideo fortsätter att öka kraftigt i Sverige. När MMS tittar på antalet spenderade timmar i sin onlinevideomätning ser man i mars månad en ökning med 37 procent, jämfört med samma period förra året. MMS ser även kraftiga ökningar i januari och februari i år, jämfört med hur tittandet såg ut förra året.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:27

Miljontals användare har installerat falska annonsblockerare

Google har raderat de fem högst rankade annonsblockerings-tilläggen i deras webbläsare Chrome. Det har visat sig att ”annosblockerarna” samlar på sig information om vilka webbsidor som användarna besöker. Det hela upptäcktes av en säkerhetsexpert hos firman Adguard, som själva utvecklar annonsblockerare.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:01

IBM vill med hjälp av blockkedjan förbättra annonsmarknaden

På IBM vill man med hjälp av blockkedjan få till teknik som skapar en helt annan transparens på annonsmarknaden. IBM anser att transparens är det underliggande problemet för dagens annonsmarknad. Därför vill man ta fram ett nytt system för att leverera annonser, med hjälp av blockkedjan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.