Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 10:50

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 13:15

Midsommarens vintips: En arrogant kraftfull röd Italienare och en mycket elegant roséVi har valt en kraftfull italienare som passar till sommarens grillningar och goda middagar, som bjuder på en doft och sfär från Toscana, och en rosé från Italien perfekt till sommaren sköna dagar. Valpolicella Ripasso Superiore i Lasi artnr 78658 Pris 147 kr Francesco Bonuzzi är en stark personlighet som producerar en Valpolicella Ripasso ett område i Lasi han har tillverkat dessa viner sedan 1888 – bland de äldsta producenterna som gör en Valpolicella med den klassiska metoden där vinet skall lagras ett år på fat och minst sex månader på flaska. Ripasso är metod att tillverka vin, som innebär att det jäser en andra gång 2-3 veckor tillsammans med jästrester av Amarone som ger en kryddig smak med inslag av fat torkade körsbär, björnbär, lakrits och örter. Det s
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Italienare, Toscana, Italien, Ripasso Superiore, Lasi, Pris, Francesco Bonuzzi, Valpolicella Ripasso, Valpolicella, Amarone, Secret Cruciata, Anna, Secret, Maremma, Sangiovese, Anna Maria Cruciata,  giorgio Veckans, Côtes, Provence, Grüner Veltliner Två, Barbera Alba Veckans, Crémant, Bourgogne, Beaujolais Villages Veckans

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Midsommarens, vintipsEn , arrogant, kraftfull, röd, Italienareoch en , mycket elegant rosé
Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 14:00

Två goda sommarviner: En arrogant kraftfull röd Italienare och en mycket elegant rosé

Vi har valt en kraftfull italienare som passar till sensommarens grillningar och till goda middagar. Ett vin som bjuder på en doft och sfär från Toscana. Vi har även en rosé från Italien som passar perfekt till sköna dagar i solen.

Dagensanalys.se - 07 okt 16 kl. 13:55

Helgens vintips från specialisten Syrah eller Shiraz

Den här veckan fördjupar vi oss på Syrah-druvan, som är grunden till många fina franska viner. Syrah är en blå vindruva som är den vanligaste i norra Rhone i Frankrike, den ligger till grunden för viner med höga halter syra och den djupa röda färgen. Den går under namnet Shiraz i Australien, Chile, Sydafrika och Nya Zeeland men det är i grunden samma druva men smaken skiljer sig väsensskild mellan de olika distrikten tack vare olika jordbörd och klimat.

Dagensanalys.se - 20 maj 16 kl. 14:45

Veckans vintips – en rose från Côtes de Provence och en vit Grüner Veltliner

Här kommer veckans vintips från vår master sommelier på Italienska viner. Vi har valt ett rosevin från Frankrike och ett vitt vin från Österrike som passar utmärkt till försommaren. Österrike är en av Europas äldsta vinkulturer som även följer med i utvecklingen för att skapa nya moderna viner.

Dagensanalys.se - 10 jun 16 kl. 11:29

Veckans vintips: En okomplicerad smakupplevelse

Vi har denna vecka valt ut två speciella viner där all jäsning sker på ståltankar. Tankarna tar fram karaktären, doften och smaken helt okomplicerat utan inslag av fat. Helt enkelt får man fram karaktären från druvan och jäsningen som framhäver både friskhet och fruktighet utan bidofter samt andra smakelement.

Dagensanalys.se - 27 maj 16 kl. 14:00

Veckans vintips: Ett välsmakande Crémant de Bourgogne och en Beaujolais Villages

Här kommer helgens höjdpunkt, vår Sommelier Giorgio delar med sig av hans bästa sommartips till helgen. Denna vecka utvecklar han och delar med sig av ett par välsmakande pärlor från regionen Bourgogne. Crémant de Bourgogne Delane Producent Paul Delane 159 kr Detta är ett av de dolda pärlorna från Bourgogne.

YLE - 24 jun 12 kl. 12:35

Midsommarens returtrafik i gång

Midsommarens returtrafik tar fart nu på eftermiddagen och väntas fortsätta livlig till kvällen. De värsta flaskhalsarna förutspås på riksväg nio vid Jämsä och på riksvägarna fyra och fem söder om S:t Michel och Jyväskylä. En liknande trafikrusning som på torsdagen väntas ändå inte - många stannar kvar på semester och i och med det regniga vädret tror man på Vägförvaltningen att folk startar sin hemresa tidigare..

YLE - 24 jun 12 kl. 20:18

Midsommarens returtrafik livlig

Midsommarens returtrafik tog fart under eftermiddagen. Svåra stockningar förekom på riksväg fem mellan S:t Michel och Heinola och på riksväg sex mellan Villmanstrand och Kouvola. Stockningar förekommer också på riksväg nio både vid Jämsä och mellan Orivesi och Tammerfors.

YLE - 25 jun 12 kl. 18:42

Här haffades midsommarens rattfyllerister

Av midsommarens totalt 470 rattfyllerister åkte 91 fast i de svensk- och tvåspråkiga kommunerna. Det fanns betydligt fler onyktra chaufförer i södra Finland än i Österbotten. En orsak kan vara att många sommarfirare rör sig längs sydkusten.

YLE - 25 jun 12 kl. 18:53

Här haffades midsommarens rattfyllerister - se karta!

Av midsommarens totalt 470 rattfyllerister åkte 91 fast i de svensk- och tvåspråkiga kommunerna. Det fanns betydligt fler onyktra chaufförer i södra Finland än i Österbotten. En orsak kan vara att många sommarfirare rör sig längs sydkusten.

YLE - 22 jun 13 kl. 09:39

Lördagen blir midsommarens varmaste dag

Det blir varmt ända upp till Kuusamo. Även om regnskurar svalkar blir lördagen midsommarens varmaste dag. I öst har temperaturen redan stigit.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Kanta TNS och Qualtrics samarbetar för att erbjuda nya lösningar

Kantar TNS som ägs av WPP och enkätverktyget Qualtrics ska ta samarbeta för att erbjuda globala erbjudanden inom kundupplevelser. Inom samarbetet kommer kunder kunna använda Qualtrics system för att ta fram insikter för varumärken, kunddata, marknad och industri. Qualtrics Experience Management Platform  inkluderar dashboards, case management, integration med CRM och funktioner som baseras på AI.

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Mediavision lanserar ny tjänst i samarbete med Playpilot

Konsultbolaget Mediavision har ingått ett samarbete med bolaget bakom videotjänsten Playpilot och lanserar under februari The Inventory Insight i hela Norden. Bakgrunden är en starkt ökande konkurrens på den nordiska streamingmarknaden. Mediavision presenterar i dag under sitt årliga TV-seminarium ett nytt strategiskt samarbete med Playpilot.

Dagensanalys.se - 30 minuter sedan

”Jag är oroad över konsekvenserna av att komma närmare politiken”

Sveriges Radio lyfter fram behovet att säkerställa politiskt oberoende i sitt remissvar till public service-kommittén idag. Många åtgärder föreslås men public service måste grundlagsskyddas innan eventuella finansieringsförändringar genomförs. I public service utredningens slutbetänkande föreslås att dagens finansieringsmodell ersätts av en specialdestinerad skatt.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Schibsted använder maskininlärning för att öka prenumerationskonverteringen med 500%

Nyhetsbranschen har blivit allt tuffare de senaste åren, och allt fler nyhetsbyråer förlitar sig på prenumerationer i takt med att fler användare installerar reklamblockerare. Schibsted vände sig till maskininlärning för att råda bot på problemet, och kunde genom det öka konverteringsgraden i sina telemarketingkampanjer med över 500%. Att få tillräckliga intäkter för att kunna fortsätta driva sin nyhetskanal är kritiskt, men något som också blivit allt svårare.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Nu kan du dela Stories utanför Snapchat

Om du är hängiven till Stories och vill sprida dina budskap utanför appen Snapchat så är din dag här. Snapchat har nämligen gjort det möjligt att göra just det, sprida Stories till personer som inte har appen installerad. Du kan exempelvis skicka dina Stories till vänner via e-post eller publicera dem på Facebook, Insta och Twitter.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Digital B2B-handel fortsätter att öka

Den digitala handeln bland svenska B2B-företag har tagit fart de senaste åren och mellan 2016 och 2017 ökade den med 18 procent. Företaget Litium, som utvecklar och säljer en molnbaserad e-handelsplattform, har undersökt om och hur svenska B2B-företag arbetar med digitala kanaler i sin försäljning. I årets undersökning är det hela 67 procent som säger sig sälja digitalt, en ökning med 18 procent från 2016.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Olle F. förklarar: Så kan det digitala tempot rädda en hotad bransch

Marknadsföring är ett spel på många fält och med många roller. Digital marknadsföring får nyckelfunktioner i allt fler sammanhang tack vare sina speciella kommunikationsegenskaper. Ett par exempel: Hemnets och Blockets dominans som media för försäljning av småhus och lägenheter, snart också kopierat av bilbranschen.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Paradiset som är en uppstickare inom mat ska nu digitaliseras

Paradiset väljer Visma Retail när matvarukedjan digitaliserar. Den nya satsningen innebär bland annat en central plattform för kundinsikt och kommunikation, levererad av Visma Retails CRM- och kundlojalitetsexperter på Abalon. – Det är otroligt kul att få jobba med en så pass nyskapande aktör som Paradiset.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Sizmek erbjuder full insyn i sin AI-baserade adtech-plattform

Sizmek erbjuder nu full transparens i hela sin AI-baserade plattform, för att hjälpa mediebyråer och annonsörer att få en bättre förståelse för hur artificiell intelligens (AI) påverkar såväl prestandan och kostnaden för mediekampanjer. – Branschen har sagt sitt och Sizmek har lyssnat och reagerat. Mediebyråer och annonsörer kräver större synlighet och kontroll och vill inte längre att kampanjpriserna göms i en ”svart låda” utan möjlighet till insyn kring hur medieinvesteringar påverkar slutresultatet.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

5 tips hur från Maria Gester – Hur du blir bättre på strategi och taktik i sociala medier

Intervju med Maria Gester – specialist inom sociala medier och digital marknadsföring Hej Maria, kul att få en pratstund med dig. Hej! Kul att få vara med!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.