Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 24 October, 07:57

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 13:15

Midsommarens vintips: En arrogant kraftfull röd Italienare och en mycket elegant roséVi har valt en kraftfull italienare som passar till sommarens grillningar och goda middagar, som bjuder på en doft och sfär från Toscana, och en rosé från Italien perfekt till sommaren sköna dagar. Valpolicella Ripasso Superiore i Lasi artnr 78658 Pris 147 kr Francesco Bonuzzi är en stark personlighet som producerar en Valpolicella Ripasso ett område i Lasi han har tillverkat dessa viner sedan 1888 – bland de äldsta producenterna som gör en Valpolicella med den klassiska metoden där vinet skall lagras ett år på fat och minst sex månader på flaska. Ripasso är metod att tillverka vin, som innebär att det jäser en andra gång 2-3 veckor tillsammans med jästrester av Amarone som ger en kryddig smak med inslag av fat torkade körsbär, björnbär, lakrits och örter. Det s
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Italienare, Toscana, Italien, Ripasso Superiore, Lasi, Pris, Francesco Bonuzzi, Valpolicella Ripasso, Valpolicella, Amarone, Secret Cruciata, Anna, Secret, Maremma, Sangiovese, Anna Maria Cruciata,  giorgio Veckans, Côtes, Provence, Grüner Veltliner Två, Barbera Alba Veckans, Crémant, Bourgogne, Beaujolais Villages Veckans

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Midsommarens, vintipsEn , arrogant, kraftfull, röd, Italienareoch en , mycket elegant rosé
Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 14:00

Två goda sommarviner: En arrogant kraftfull röd Italienare och en mycket elegant rosé

Vi har valt en kraftfull italienare som passar till sensommarens grillningar och till goda middagar. Ett vin som bjuder på en doft och sfär från Toscana. Vi har även en rosé från Italien som passar perfekt till sköna dagar i solen.

Dagensanalys.se - 07 okt 16 kl. 13:55

Helgens vintips från specialisten Syrah eller Shiraz

Den här veckan fördjupar vi oss på Syrah-druvan, som är grunden till många fina franska viner. Syrah är en blå vindruva som är den vanligaste i norra Rhone i Frankrike, den ligger till grunden för viner med höga halter syra och den djupa röda färgen. Den går under namnet Shiraz i Australien, Chile, Sydafrika och Nya Zeeland men det är i grunden samma druva men smaken skiljer sig väsensskild mellan de olika distrikten tack vare olika jordbörd och klimat.

Dagensanalys.se - 20 maj 16 kl. 14:45

Veckans vintips – en rose från Côtes de Provence och en vit Grüner Veltliner

Här kommer veckans vintips från vår master sommelier på Italienska viner. Vi har valt ett rosevin från Frankrike och ett vitt vin från Österrike som passar utmärkt till försommaren. Österrike är en av Europas äldsta vinkulturer som även följer med i utvecklingen för att skapa nya moderna viner.

Dagensanalys.se - 10 jun 16 kl. 11:29

Veckans vintips: En okomplicerad smakupplevelse

Vi har denna vecka valt ut två speciella viner där all jäsning sker på ståltankar. Tankarna tar fram karaktären, doften och smaken helt okomplicerat utan inslag av fat. Helt enkelt får man fram karaktären från druvan och jäsningen som framhäver både friskhet och fruktighet utan bidofter samt andra smakelement.

Dagensanalys.se - 27 maj 16 kl. 14:00

Veckans vintips: Ett välsmakande Crémant de Bourgogne och en Beaujolais Villages

Här kommer helgens höjdpunkt, vår Sommelier Giorgio delar med sig av hans bästa sommartips till helgen. Denna vecka utvecklar han och delar med sig av ett par välsmakande pärlor från regionen Bourgogne. Crémant de Bourgogne Delane Producent Paul Delane 159 kr Detta är ett av de dolda pärlorna från Bourgogne.

YLE - 24 jun 12 kl. 12:35

Midsommarens returtrafik i gång

Midsommarens returtrafik tar fart nu på eftermiddagen och väntas fortsätta livlig till kvällen. De värsta flaskhalsarna förutspås på riksväg nio vid Jämsä och på riksvägarna fyra och fem söder om S:t Michel och Jyväskylä. En liknande trafikrusning som på torsdagen väntas ändå inte - många stannar kvar på semester och i och med det regniga vädret tror man på Vägförvaltningen att folk startar sin hemresa tidigare..

YLE - 24 jun 12 kl. 20:18

Midsommarens returtrafik livlig

Midsommarens returtrafik tog fart under eftermiddagen. Svåra stockningar förekom på riksväg fem mellan S:t Michel och Heinola och på riksväg sex mellan Villmanstrand och Kouvola. Stockningar förekommer också på riksväg nio både vid Jämsä och mellan Orivesi och Tammerfors.

YLE - 25 jun 12 kl. 18:42

Här haffades midsommarens rattfyllerister

Av midsommarens totalt 470 rattfyllerister åkte 91 fast i de svensk- och tvåspråkiga kommunerna. Det fanns betydligt fler onyktra chaufförer i södra Finland än i Österbotten. En orsak kan vara att många sommarfirare rör sig längs sydkusten.

YLE - 25 jun 12 kl. 18:53

Här haffades midsommarens rattfyllerister - se karta!

Av midsommarens totalt 470 rattfyllerister åkte 91 fast i de svensk- och tvåspråkiga kommunerna. Det fanns betydligt fler onyktra chaufförer i södra Finland än i Österbotten. En orsak kan vara att många sommarfirare rör sig längs sydkusten.

YLE - 22 jun 13 kl. 09:39

Lördagen blir midsommarens varmaste dag

Det blir varmt ända upp till Kuusamo. Även om regnskurar svalkar blir lördagen midsommarens varmaste dag. I öst har temperaturen redan stigit.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Martin Timell fortsätter sin TV-karriär i Finland

I Sverige har kändisen Martin Timell blivit borttagen från tv-skärmen efter att både sponsorer och TV4 sagt upp samarbetet. Men TV-karriären fortsätter för Martin Timell i Finland med sin hemma-fixar-serie Äntligen hemma. TV4 som ägs av Bonnier har sagt upp samarbetet med Martin Timell efter att vittnen trätt fram och vittnat om sexuella trakasserier.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Snapchat satsar på programmatisk annonshandel

Snapchat planerar att ta in fler programmatiska annonser efter att ha kämpat med att få in tillräckligt med med annonser. Snapchat planerar att injicera mer programmatiska annonser i Snapchat shows. Annonsörer kan redan köpa Snap Ads programmatiskt genom företagets annonshanterare, vilket ger annonsörer möjlighet att köra annonser inom Snapchat-program.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Så här tar YouTube bort innehåll från extremister

Fake News och stötande innehåll är ett växande problem hos Google, Facebook och YouTube. YouTube har tagit fram fyra steg vi tar för att bekämpa terroristinnehåll på YouTube:
– De har sätt att upptäcka och ta bort innehåll med hjälp av maskininlärning
– Fler expertpartners hjälper till att identifiera brottsligt innehåll
– Hårdare krav mot extremister och hatinlägg
– Tuffare standard för videoinlägg som är kontroversiella Bättre sätt att hitta hatfulla inlägg
I juni började YouTube använda maskininlärning för att flagga innehåll med våldsam extremism för mänsklig granskning.
Över 83 procent av de videoklipp som togs bort för våldsam extremism under den senaste månaden togs ner innan de upptäcktes av en mänsk

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Googles ballonger ger internet till Puerto Rico

Project Loon, Googles satsning att ge internetuppkoppling till svårtillgängliga och katastrofdrabbade områden är i full gång. Svårtillgängliga områden i orkandrabbade Puerto Rico har äntligen fått tillgång till internet genom Googles ballonger som är placerade över landet. Ballongerna kommer ge begränsad uppkoppling som räcker till att skicka sms, läsa email eller söka information på internet, men endast för personer som har mobiltelefoner med LTE-stöd.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Använd egen data för att tjäna mer pengar – med hjälp av en DMP

Det pratas en hel del om Data Management Plattformar – DMP och att man behöver ha det, men vad är det egentligen och varför behöver man ha det. När marketing tech kartan hela tiden fylls på och med över 5000 företag och system som är listade på den så behöver man gå ifrån själva paketeringen till tex. CRM system, eller Marketing Automation System och i stället titta på funktioner och vad den faktiskt gör.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

5 tips för att hantera konflikter på arbetsplatsen

På arbetsplatsen får du sällan välja vem du ska jobba med, och inte sällan händer det att du hamnar i konflikt eller irriterar dig på något dina kollegor gör. Att ignorera problemet kan tillfälligt hjälpa, men i längden behöver du hitta bättre sätt att hantera konflikten. Här kommer fem tips som hjälp på vägen.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

TU ska hjälpa ungdomar att förstå nyhetsmedier

Anne-Marie och Gustaf Anders stiftelse för medieforskning har tilldelat mediehusens branschorganisation TU tre miljoner kronor under tre år för att utveckla projektet och sajten Mediekompass. Projektets uppgift är att hjälpa skolan med undervisning om och med medier.
”Det här är fantastiskt inspirerande nyheter.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Nytt sökverktyg för alla dina konversationer på sociala medier

Många företag har en stor närvaro på sociala medier, men det kan vara svårt, för att inte säga omöjligt, att hålla koll på vad som sagts och hur olika konversationer sett ut. Därför har företaget Brandwatch skapat en sökmotor för sociala medier, som gör det enkelt att få koll på företagets alla konversationer. Verktyget kallas Quick Search, en företagsanpassad sökmotor för sociala medier.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Så här får du vårt nyhetsbrev helt gratis

Dagensanalys.se nyhetsbrev skickas till din e-postbrevlåda sex gånger i veckan. När du prenumererar på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Så slipper du störiga annonser på nätet

Trots att många har installerat en reklamblockerare så har den stora majoriteten det inte. Men även om du inte vill ha en reklamblockerare kanske du önskar att du slapp många av de retargeting-annonser du utsätts för. Genom annonsbranschens egen samarbetsorganisation finns nu ett alternativ för att slippa riktade annonser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.