YLE > Finland

Monday, 22 April, 10:36

YLE - 18 jun 16 kl. 14:46

Ovanliga stormvindar fortsätter in på nattenStormvindar som är ovanliga för årstiden har fällt träd och förorsakat elavbrott på många håll i södra, sydöstra och östra Finland. Det kommer att blåsa hårt hela dagen och in på natten på lördag, säger Yles meteorolog Matti Huutonen. Sommartid förekommer i allmänhet inte så här starka vindar förorsakade av lågtryck utan sommarstormar hänger ofta ihop med åska, säger Huutonen. Förra veckan rasade stormen Salomo. Den vind som nu blåser fyller inte helt de meteorologiska kriterierna för storm, I Villmanstrand har man mätt 22 meter per sekund, men det räcker för att vinden kan vara farlig i byarna, säger Huutonen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Yles, Matti Huutonen, Huutonen, Salomo, Villmanstrand, Energiindustris

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanliga, stormvindarfortsätter in på , natten
YLE - 25 dec 15 kl. 14:11

Stormvindar i södra Finland på lördag

På fredag kväll väntas hårda vindar i Österbotten och vattnet kan stiga vid kusten. Imorgon kan det bli stormbyar i södra Finland. På fredag morgon hade vattennivån inte stigit nämnvärt i Vasatrakten, trots att meteorologerna igår uppskattade att den kunde stiga en meter.

YLE - 07 jan 18 kl. 14:01

Stormvindar att vänta i västra Finland i natt

En vinterstorm drar in från Sverige natten mot måndag och stormvindar förekommer från och med i kväll i västra och sydvästra Finland..

YLE - 27 sep 18 kl. 04:06

Många elavbrott och omkullfallna träd vid västkusten under natten till torsdag

Under natten mot torsdag har stormvindar fällt träd och orsakat elavbrott för tusentals hushåll vid västkusten. Kristinestad, Närpes och Vasa och framför allt Björneborg hör till de orter som drabbats värst av elavbrott under natten..

YLE - 08 apr 15 kl. 09:58

Stormvindar gör hushållen strömlösa

Stormvindar har slagit ut strömmen i tusentals hushåll, och stormen har brett ut sig över stora delar av landet. På eftermiddagen var 18 000 hushåll utan ström. Utanför Åbo på Notgrund och i Pargas blåste det i byarna 22 m/s under förmiddagen.

GT - 27 aug 15 kl. 23:23

Kolla ovanliga fyndet – en helt röd kräfta

Far och dotter Lars-Ove och Karin Johansson från Västra Frölunda fiskade under natten mot torsdagen kräftor i ån Tidan i Tidaholm. Under morgonen tog de upp kräftburarna och mitt bland alla drygt 200 kräftor gjorde de det ovanliga fyndet - en orangeröd kräfta. – Det är häftigt.

YLE - 18 dec 15 kl. 11:13

Tillbud inte helt ovanliga i det militära

Olyckor där någon blir svårt skadad eller rent av omkommer är mycket ovanliga i Finland, uppger Försvarsmakten. Men nära ögat-situationer finns det fler av. Den slutsatsen kan man dra av de berättelser som läsarna skickade till X3M i går.

Expressen - 04 apr 19 kl. 06:29

Linda, 46, har ovanliga syndromet: ”En trasdocka”

Plötsligt kan en höft-, fot- eller axelled hamna ur led. Det händer flera gånger varje dag – och även under natten.– Jag är som en trasdocka.

Aftonbladet - 25 nov 11 kl. 00:51

Stormvindar och ishalka i helgen

Extremvädret drar in över landet under fredagen och varningarna haglarMen blixthalkan slår till under natten mot fredag..

Kristianstadsbladet - 26 okt 13 kl. 12:43

Stormvindar väntas över Skåne

Foto: Scanpix
Början på nästa vecka ser ut att bli rejält blåsig med stormstyrka i vindbyarna. SMHI väntar sig att behöva utfärda en klass 2-varning, vilket betyder att stormen kan innebära fara för allmänheten.
- Västra sidan av Skåne är värst utsatt till att börja med.

Trelleborgs Allehanda - 26 okt 13 kl. 13:04

Stormvindar väntas över Skåne

Foto: Scanpix
Början på nästa vecka ser ut att bli rejält blåsig med stormstyrka i vindbyarna. SMHI väntar sig att behöva utfärda en klass 2-varning, vilket betyder att stormen kan innebära fara för allmänheten.
- Västra sidan av Skåne är värst utsatt till att börja med.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 12 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 12 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - 23 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - I förrgår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.