YLE > Finland

Tuesday, 22 January, 09:44

YLE - 18 jun 16 kl. 14:46

Ovanliga stormvindar fortsätter in på nattenStormvindar som är ovanliga för årstiden har fällt träd och förorsakat elavbrott på många håll i södra, sydöstra och östra Finland. Det kommer att blåsa hårt hela dagen och in på natten på lördag, säger Yles meteorolog Matti Huutonen. Sommartid förekommer i allmänhet inte så här starka vindar förorsakade av lågtryck utan sommarstormar hänger ofta ihop med åska, säger Huutonen. Förra veckan rasade stormen Salomo. Den vind som nu blåser fyller inte helt de meteorologiska kriterierna för storm, I Villmanstrand har man mätt 22 meter per sekund, men det räcker för att vinden kan vara farlig i byarna, säger Huutonen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Yles, Matti Huutonen, Huutonen, Salomo, Villmanstrand, Energiindustris

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanliga, stormvindarfortsätter in på , natten
YLE - 25 dec 15 kl. 14:11

Stormvindar i södra Finland på lördag

På fredag kväll väntas hårda vindar i Österbotten och vattnet kan stiga vid kusten. Imorgon kan det bli stormbyar i södra Finland. På fredag morgon hade vattennivån inte stigit nämnvärt i Vasatrakten, trots att meteorologerna igår uppskattade att den kunde stiga en meter.

YLE - 07 jan 18 kl. 14:01

Stormvindar att vänta i västra Finland i natt

En vinterstorm drar in från Sverige natten mot måndag och stormvindar förekommer från och med i kväll i västra och sydvästra Finland..

YLE - 27 sep 18 kl. 04:06

Många elavbrott och omkullfallna träd vid västkusten under natten till torsdag

Under natten mot torsdag har stormvindar fällt träd och orsakat elavbrott för tusentals hushåll vid västkusten. Kristinestad, Närpes och Vasa och framför allt Björneborg hör till de orter som drabbats värst av elavbrott under natten..

YLE - 08 apr 15 kl. 09:58

Stormvindar gör hushållen strömlösa

Stormvindar har slagit ut strömmen i tusentals hushåll, och stormen har brett ut sig över stora delar av landet. På eftermiddagen var 18 000 hushåll utan ström. Utanför Åbo på Notgrund och i Pargas blåste det i byarna 22 m/s under förmiddagen.

GT - 27 aug 15 kl. 23:23

Kolla ovanliga fyndet – en helt röd kräfta

Far och dotter Lars-Ove och Karin Johansson från Västra Frölunda fiskade under natten mot torsdagen kräftor i ån Tidan i Tidaholm. Under morgonen tog de upp kräftburarna och mitt bland alla drygt 200 kräftor gjorde de det ovanliga fyndet - en orangeröd kräfta. – Det är häftigt.

YLE - 18 dec 15 kl. 11:13

Tillbud inte helt ovanliga i det militära

Olyckor där någon blir svårt skadad eller rent av omkommer är mycket ovanliga i Finland, uppger Försvarsmakten. Men nära ögat-situationer finns det fler av. Den slutsatsen kan man dra av de berättelser som läsarna skickade till X3M i går.

Aftonbladet - 25 nov 11 kl. 00:51

Stormvindar och ishalka i helgen

Extremvädret drar in över landet under fredagen och varningarna haglarMen blixthalkan slår till under natten mot fredag..

Kristianstadsbladet - 26 okt 13 kl. 12:43

Stormvindar väntas över Skåne

Foto: Scanpix
Början på nästa vecka ser ut att bli rejält blåsig med stormstyrka i vindbyarna. SMHI väntar sig att behöva utfärda en klass 2-varning, vilket betyder att stormen kan innebära fara för allmänheten.
- Västra sidan av Skåne är värst utsatt till att börja med.

Trelleborgs Allehanda - 26 okt 13 kl. 13:04

Stormvindar väntas över Skåne

Foto: Scanpix
Början på nästa vecka ser ut att bli rejält blåsig med stormstyrka i vindbyarna. SMHI väntar sig att behöva utfärda en klass 2-varning, vilket betyder att stormen kan innebära fara för allmänheten.
- Västra sidan av Skåne är värst utsatt till att börja med.

Dalarnas tidningar - 06 dec 13 kl. 08:08

Stormvindar i Dalarna i natt

Det blåste mycket kraftigt på många håll i Dalarna under natten mot fredagen. - Idre var det upp mot 30 meter per sekund i vindbyarna, säger Threse Foughman vid SMHI..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Tidtabellerna fylls med försenade tåg - vädret ställer till det för VR

Tågtrafiken strular på tisdag till följd av svåra väderförhållanden, uppger man på VR:s hemsida..

YLE - 1 timme sedan

Misstänkt ordnande av olaga inresa och misstänkta tjänstebrott på finska ambassaden i Turkiet

Centralkriminalpolisen och Gränsbevakningsväsendet utreder en brottshärva som misstänks omfatta grovt ordnande av olaga inresa och grovt missbruk av tjänsteställning. Enligt misstankarna har brotten begåtts på finska ambassaden i Ankara i Turkiet..

YLE - 3 timmar sedan

Pargas stadsstyrelse ryter till: Vägunderhållet måste bli bättre på Norrskata

Pargas stad kommer att kontakta Destia på grund av de dåligt skötta vägarna på Norrskata. Ortsbor uppmärksammade redan under hösten 2018 behovet av att ha ett fungerande plogbilssystem - men ingenting har hänt..

YLE - 3 timmar sedan

Sjundeå Allaktivitetshall får drygt 30 000 euro i stöd av kommunen

Sjundeå Allaktivitetshall får lite på 30 000 euro i stöd av kommunen. Det ekonomiska stödet ges för att stabilisera bolagets ekonomi..

YLE - 3 timmar sedan

Sötsaker och läsk säljs i mer än var tredje skola - "Svårt att bryta en vana"

Diskussionen om läsk och sötsaker i skolorna ledde år 2007 till en rekommendation att skolorna skulle förbjuda försäljningen av sötsaker. Rekommendationen hade effekt, men fortfarande finns det läskautomater och kiosker också i Åboland..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Hemlig nordkoreansk missilbas hittad, SDP tänker inte byta ut sjuklediga Antti Rinne

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 4 timmar sedan

Universiteten: Ge oss ett entimmeståg!

Mer tid, ett bättre samarbete och en större valfrihet inom undervisningen. Det här tror universiteten i Åbo och Helsingfors på när de nu slår ett gemensamt slag för entimmeståget..

YLE - 4 timmar sedan

Toppmöte i Davos – en tillflykt för politiker och eliten eller en chans att förbättra världen?

Mötet i Davos går av stapeln den 22-25 januari. Bland annat Utrikesminister Timo Soini deltar. Men Donald Trump, Emmanuel Macron och Theresa May stannar hemma..

YLE - 5 timmar sedan

Finländare såg på tv över två timmar per dygn ifjol - slottsbalen och ishockey fängslade tittarna

Finländare tittade förra året på tv 2 timmar och 45 minuter per dygn. Det framgår i Finnpanels mätning..

YLE - 5 timmar sedan

Surrogatarrangemang utomlands blir ett vanligare alternativ för barnlösa nordiska par

Det blir allt vanligare för nordiska par att ingå i surrogatarrangemang utomlands för att bilda familj och få barn. I Sverige uppskattas antalet par som i fjol använde sig av en surrogatmamma utomlands vara större än antal par som adopterade..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.