Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 17 October, 05:18

Supermiljöbloggen - 18 jun 16 kl. 10:21

”Samarbete är avgörande för att lyckas med de globala utmaningarna”Nina Ekelund, programdirektör i Hagainitiativet, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås.  Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030. Professor Johan Rockström har i en intervju med Svenska dagbladet efterlyst en ”nationell folkbildningskampanj” om målen i Sverige. Han har sagt till tidningen: – Går man ut på gatan är det knappt en kotte som vet vad utvecklingsmålen är för något.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Ekelund, Hagainitiativet, FN, Johan Rockström, Svenska, Sverige, Nina Ekelund, Hagas, Trelleborg, Stockholms, Karolina Skog, Mattias Goldmann

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbeteär , avgörandeför att , lyckasmed de , globala utmaningarna
Dagensanalys.se - 10 feb 17 kl. 00:18

Ny undersökning: Rätt digitala prylar avgörande för att behålla talanger på jobbet

Rätt digitala verktyg och teknologier är viktigt för att attrahera och inte minst behålla talanger inom företag och organisationer. Det är nämligen många medarbetare som är beredda att lämna sina arbetsgivare om inte deras digitala förväntningar möts. Var fjärde säger till och med att de redan har gjort det.

HBL - 28 nov 13 kl. 20:52

"Konsumenterna avgörande för lantbrukets framtid"

HELSINGFORS. Stödet till de finländska lantbrukarna fortsätter att minska, mest utsatta är svin- och fjäderfägårdarna.För att hjälpa upp situationen måste producenterna få ett bättre pris för sina produkter, säger Svenska lantbrukarcentralens ordförande Holger Falck, och påpekar att också konsumenternas köpbeteende är avgörande för näringsgrenen.

Nyteknik - 18 jan 16 kl. 13:25

”Konkurrens avgörande för försvarsförmågan”

REPLIK. Utmaningarna för försvarsindustrin har vuxit med ökad internationell konkurrens, nedskärningar i försvarsbudgetar och i forskning samt avsaknad av nya större program. Vi behöver mer samarbete inom Europa, skriver Robert Limmergård Generalsekreterare, Säkerhets- och försvarsföretagen..

Testfakta - 18 feb 14 kl. 14:52

Kalklösande förmågan återigen avgörande

Kalkavlagringar, tvålrester och sminkfläckar. Utmaningarna är många när det är dags att göra rent i badrummet. Ett bra rengöringsmedel underlättar arbetet, men långt ifrån alla badrumsrengöringsmedel på marknaden löser badrummets olika typer av smuts.

Nyteknik - 20 dec 18 kl. 09:37

El och automation – avgörande för en fungerande vattenproduktion

På Kretslopp och Vatten i Göteborg ser man till att alla göteborgare har rent dricksvatten i kranarna. Eftersom systemet aldrig kan stoppas blir utmaningarna delvis annorlunda än i annan processindustri..

DN - 11 maj 15 kl. 07:09

Utmaningarna Grekland är tvingat att klara


Grekland har akut behov pengar och måste få grönt ljus av övriga euroländer.Men förhandlingar har pågått hela helgen och det är oklart om det blir en uppgörelse under måndagens möte, som ­tidigare har sagts vara avgörande. Grekland står inför stora utmaningar..

Barometern - 14 jun 13 kl. 07:25

Samarbete är framtiden

Försvarspolitiken och framtiden diskuteras. Samarbeten, både internationella och nordiska ska fördjupas. Det är ett av de besked som gavs när Försvarsberedningen presenterade en ny säkerhetspolitisk rapport.

YLE - 20 maj 17 kl. 05:13

Analys: Sannfinländarnas nya ordförande får det inte lätt

Hittills har vi diskuterat vem som ska bli Sannfinländarnas nya partiordförande. Valet handlar ändå om mycket mer än person. Sannfinländarna behöver en ny strategi om partiet ska hålla ställningarna, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson.

YLE - 22 jan 13 kl. 06:29

Carola Lithén avgår från posten som SFP:s kretsordförande

SFP:s kretsordförande i Österbotten, Carola Lithén, har aviserat att man kan börja söka hennes efterträdare. Efter två år som ordförande är det alltså slut.
- Jag får kanske nya utmaningar i lokalpolitiken och det är inte bra att sitta för länge på en post, säger Lithén.

BT - 11 jun 13 kl. 14:16

Studier eller ej avgör arbetslöshet

Rensat för alla unga studerande ligger arbetslösheten på bara drygt fem procent.
Men för den stora gruppen arbetslösa är det just studier som saknas. Ekonomin förbättras och Arbetsförmedlingens jobbprognos är nu något ljusare än tidigare.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 14 timmar sedan

Klimatprotester förbjuds i London

I London förbjuds nu Extinction Rebellion från att protestera efter att rörelsen genomfört flera stora aktioner för att få den brittiska regeringen att agera på klimathotet. Sedan den sjunde oktober blockerar den sociala rörelsen Extinction Rebellion gator, torg och flygplatser i över sextio städer världen över. I flera länder har den globala offensiven resulterat i massarresteringar av klimataktivister.

Supermiljöbloggen - 18 timmar sedan

Di börjar publicera företags utsläppssiffror

Dagens industri börjar lyfta in klimatsiffror på börssidorna, vilket kan behövas för att sätta press på företagen. Idag väljer en tydlig majoritet att inte redovisa sina utsläpp. "Klimatkoll är i dag en självklarhet för alla aktörer inom näringslivet med bara en gnutta självbevarelsedrift", skriver Dagens industri om den nya satsningen.

Supermiljöbloggen - Igår: 19:12

Preem omarbetar raffinaderiplanerna

Oljekoncernen Preem ser över sina planer på utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil inför miljöprövningen hos Mark- och Miljööverdomstolen och regeringen. Med hjälp av ifrågasatt koldioxidavskiljning hoppas bolaget att utsläppen bara ökar med 30 procent årligen istället för att dubbleras.  År 2016 skickade Preem in sin ansökan för att bygga ut oljeraffinaderiet i Lysekil.

Supermiljöbloggen - Igår: 12:56

Trafikverket rekordhöjer pris på koldioxidutsläpp

Från och med 2020 kommer Trafikverket höja kostnaden för ett kilo utsläppt koldioxid med över 600 procent. Det nya priset kan påverka den samhällsekonomiska värderingen av höghastighetsjärnvägen, som hittills har klassats som olönsam. Hur ska man beräkna den samhällsekonomiska kostnaden för utsläpp av ett kilo koldioxid?

Supermiljöbloggen - I förrgår: 14:02

IMF: Koldioxidskatt bästa sättet att minska uppvärmningen

En global koldioxidskatt på 75 dollar per ton kan hjälpa världen att uppfylla Parisavtalet. Det visar en rapport från Internationella Valutafonden (IMF).   För att begränsa uppvärmningen i linje med Parisavtalet måste utsläppen minska med en tredjedel fram till år 2030.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:18

Göteborg ser över straffavgift för kortflygningar

Göteborgs kommuns resepolicy säger att de anställda inte får välja flyg för resor som är kortare än 50 mil. Ändå gjordes 465 sådana flygresor år 2017, där nästan alla var resor till Stockholm. I början av året undersökte KTH:s järnvägsgrupp skillnader på kostnad och tidsåtgång mellan tåg och flyg på orter med direktlinjer.

Supermiljöbloggen - 13 okt 19 kl. 18:30

Google sponsrar klimatförnekare

IT-jätten Google ger ekonomiskt stöd till över ett dussin lobbyorganisationer som bland annat arbetar för att försvaga miljöskyddet i USA.   Exempel på organisationer som Google ska ha stöttat är de konservativa tankesmedjorna State Policy Network, American Conservative Network och Competitive Enterprise Institute, enligt The Guardian. Samtliga av dessa har på olika sätt drivit på nedmonteringen av de amerikanska miljöskyddslagar som stiftades under Barrack Obamas tid som president.

Supermiljöbloggen - 13 okt 19 kl. 10:45

Motsägelsefullt om klimatnödläge i Stockholm

Tillsammans med 94 andra världsstäder har Stockholm utlyst ett globalt klimatnödläge. Samtidigt verkar det inte vara aktuellt med ett nödläge på hemmaplan - trots att huvudstaden både har kolkraftverk och planer på utbyggnad av Arlanda.   I veckan träffades ledare inom klimatnätverket C40 för att diskutera klimatomställningen.

Supermiljöbloggen - 11 okt 19 kl. 09:02

20 fossilföretag har orsakat en tredjedel av utsläppen

Endast 20 fossilföretag ligger bakom en tredjedel av alla klimatutsläpp sedan 1965, visar en granskning i The Guardian med data från den amerikanska organisationen Climate Accountability Institute.  Samtidigt fortsätter företagen vilseleda allmänheten och motarbeta klimatmål. Trots vetskapen om sin egen industris förödande påverkan på vår planet har både statligt ägda och privata företag inom fossilindustrin fortsatt utnyttja jordens resurser av kol, olja och gas.

Supermiljöbloggen - 10 okt 19 kl. 15:44

Överfiske hotar de globala tonfiskbestånden

Forskare varnar för att flera tonfiskarter kan komma att utrotas. Särskilt allvarligt är läget för den blåfenade tonfisken, vars bestånd idag beräknas vara cirka 50 gånger mindre än år 1950.  Under de senaste 60 åren har den globala tonfiskfångsten ökat med mer än tusen procent som en följd av växande efterfrågan på bland annat konserverad fisk, sushi och sashimi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.