DN > Utrikes

Friday, 14 December, 23:48

Liknande nyheter

Taggar: Amatörer, hittade, historisk, vikingaskatt
Skånskan - 14 mar 18 kl. 06:00

”Jag tror alla kan hitta sin favoritkaraktär i Amatörer”

När den lilla orten Lafors får chansen att locka till sig en tysk lågpriskedja bestämmer sig ledningen för att satsa fullt ut och göra en kommunfilm. Men vem ska göra den? Amatörerna eller proffsen?

Cornucopia - 27 maj 18 kl. 19:27

Naivt att amatörer ska sköta totalförsvaret - krigsplacera proffsen i sina ordinarie jobb

Värnpliktsromantikerna, som drömmer om det gamla pappersbaserade invasionsförsvarets storhetstid, verkar ofta förorda att amatörer via pliktplacering ska ta hand om svenskt totalförsvar. Men en tvångsplacerad person kan knappast nå samma kompetens som den som utför en tjänst till vardags. Sverige bör se över vad för arbetsgivare och arbetsplatser som är totalförsvarskritiska och krigsplacera personalen i sina ordinarie jobb, istället för att ersätta dem med amatörer.

Alliansfritt Sverige - 29 aug 14 kl. 09:08

Jan Björklund har rätt – skolan styrs av amatörer

Igår kväll var det dags för ännu en partiledarutfrågning i SVT. Den som stod på tur var nuvarande folkpartiledaren och utbildningsministern, Jan Björklund. Han kallade de kommunpolitiker som har hand om skolan i våra 290 kommuner för "amatörer" och menade att då går det som det går.

UNT - 24 feb 13 kl. 10:00

Leve kulturens amatörer!

KRÖNIKA. " ´Amatörism´ är ett nedsättande ord, men amatörer är faktiskt värda att hylla. Ordet betecknar ju ursprungligen en som älskar något, och det är kärlek och iver som driver amatören", skriver Carina Burman..

Sydsvenskan - 27 maj 13 kl. 06:30

Bland stormästare och amatörer

Det kan i sällsynta fall förekomma geniala genomskärare i korpfotbollen och ofta grova felpassningar i Champions League. Under några sekunder kan det vara svårt att uppfatta vem som är amatör och vem som är proffs.Men det finns trots allt en säker hackordning i fotbollen.

BT - 08 sep 14 kl. 11:21

Amatörer styr den svenska skolan

Har följt den fantastiska serien i TV, Världens bästa skitskola, som sänts fyra tisdagar och som avslutades med en debatt mellan partiledarna. Kommunaliseringen i början av 1990-talet anses vara en av de bidragande orsakerna till den svenska skolans katastrofala resultat i den så kallade Pisa-undersökningen som mäter elevers kunskaper i jämförelse med andra länder i Europa över tid. Samtliga partiledare i debatten var ense om att kommunerna inte har den kompetens bland politiker och tjänstemän för att kunna sköta en så viktig nationell angelägenhet som skolan.

YLE - 08 aug 16 kl. 16:26

Barösund Runt lockade både toppseglare och glada amatörer

Kappseglingen Barösund Runt lockade flera deltagare än arrangörerna hade väntat sig. Totalt 35 båtar, med allt från toppseglare till glada sjungande amatörer fanns på startlinjen på lördagen (6.8).

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 18 kl. 12:28

"Amatörer" tävlar på Tribeca

Gabriela Pichlers film "Amatörer" har valts ut att tävla på filmfestivalen Tribeca i New York. Filmen tävlar i en internationell kategori där bästa foto, bästa manus och bästa skådespelare ska utses. "Amatörer" handlar om en liten svensk kommun som hopp.

YLE - 26 maj 17 kl. 14:02

Drönare störde presidentbegravningen - "Amatörer ska hålla sig borta från centrum"

Två drönare beslagtogs av Helsingforspolisen under president Mauno Koivistos begravning i torsdags. Personerna som flög drönarna misstänks för luftfartsförseelse. Helsingforspolisen misstänker att drönarflygningen inte var i enlighet med Trafis direktiv.

Blekinge Läns tidning - 14 mar 18 kl. 09:21

Filmrecension: Amatörer

Hur påverkas en filmberättelse av vem som står bakom kameran? Den frågan ställer Gabriella Pichler i "Amatörer", där två tonårsflickor tar sig an uppgiften att sälja sin stad med en lockande kommunfilm. Ordet amatör kommer från amare, latinets verb för att älska.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Efter demonstrationerna: Journalister stämmer franska polisen

Ett drygt tjugotal oberoende journalister – reportrar och fotografer – som anser sig ha blivit mål för polisens attacker under de gula västarnas demonstrationer i Paris, har uppdragit åt en advokat att stämma den franska ordningsmakten..

DN - 3 timmar sedan

Mellanlandning krävdes när passagerare i SAS-plan blev hotfull

Passageraren ombord på SAS-planet blev så hysterisk och hotfull att piloten till slut beslöt att avbryta flygningen till Gran Canaria. Planet gick ner i portugisiska Porto, där lokala polisen tog hand om norrmannen..

DN - 3 timmar sedan

EU:s sanktioner slår mot ryssarnas plånbok

MOSKVA. Ryska centralbanken höjer styrräntan, ett tecken på att man är beredd på det mesta. Samtidigt meddelade EU att sanktionerna fortsätter..

DN - 3 timmar sedan

Sveriges chefsförhandlare i Katowice: Tror det blir en lång natt

Katowice. Under fredagen som skulle vara slutdagen för FN:s klimatmöte pågick ett intensivt förhandlingsarbete. Fortfarande framåt kvällen var mycket oklart.

DN - 4 timmar sedan

Elever och lärare evakuerades efter bombhot mot Sandy Hook

På sexårsdagen för skolskjutningen på lågstadieskolan Sandy Hook i Newton har ett bombhot riktats mot skolan.  Elever och lärare fick omedelbart evakuera, rapporterar CNN. .

DN - 6 timmar sedan

Facebook: Bugg gör att ej delade bilder kan ha delats

Facebook uppger att en bugg lett till att bilder som användare inte avsett att dela har delats. Uppemot 6,8 miljoner användare med tredje part-applikationer kopplade till sitt konto ska ha drabbats..

DN - 6 timmar sedan

Granqvist: ”Jag har inte kostat Helsingborg en krona”

Helsingborgs IF, som nästa säsong är tillbaka i allsvenskan, har stora ekonomiska problem. Nu avslöjar lagkaptenen Andreas Granqvist för Helsingborgs Dagblad att han spelat gratis under hösten..

DN - 8 timmar sedan

Norge utklassade Sverige och tog femteplatsen

Utan Isabelle Gulldén hade Sverige igen chans mot Norge som utklassningssegrade med 38–29 (22–14) och knep femteplatsen i EM – en placering som kan ge en plats i OS-kvalet..

DN - 9 timmar sedan

Tony Blair: Ge EU-frågan tillbaka till folket

LONDON. Låt folket rösta om Brexit igen. Det tycker förre premiärministern Tony Blair och räknar med att snart ha medhåll av en majoritet i parlamentet..

DN - 9 timmar sedan

Tre dagar efter attentaten – Strasbourg julmarknad öppnar igen

Julmarknaden i franska Strasbourg har öppnat igen – tre dagar efter attacken som krävde tre döda och flertal skadade. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.