DN > Utrikes

Friday, 19 October, 05:35

DN - 17 jun 16 kl. 22:29

Amatörer hittade historisk vikingaskatt
Den största vikingaskatten som någonsin hittats i Danmark upptäcktes av tre amatörarkeologer. Skatten innehåller sex armband i guld och ett i silver..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Danmark

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amatörer, hittade, historisk, vikingaskatt
Skånskan - 14 mar 18 kl. 06:00

”Jag tror alla kan hitta sin favoritkaraktär i Amatörer”

När den lilla orten Lafors får chansen att locka till sig en tysk lågpriskedja bestämmer sig ledningen för att satsa fullt ut och göra en kommunfilm. Men vem ska göra den? Amatörerna eller proffsen?

Cornucopia - 27 maj 18 kl. 19:27

Naivt att amatörer ska sköta totalförsvaret - krigsplacera proffsen i sina ordinarie jobb

Värnpliktsromantikerna, som drömmer om det gamla pappersbaserade invasionsförsvarets storhetstid, verkar ofta förorda att amatörer via pliktplacering ska ta hand om svenskt totalförsvar. Men en tvångsplacerad person kan knappast nå samma kompetens som den som utför en tjänst till vardags. Sverige bör se över vad för arbetsgivare och arbetsplatser som är totalförsvarskritiska och krigsplacera personalen i sina ordinarie jobb, istället för att ersätta dem med amatörer.

Alliansfritt Sverige - 29 aug 14 kl. 09:08

Jan Björklund har rätt – skolan styrs av amatörer

Igår kväll var det dags för ännu en partiledarutfrågning i SVT. Den som stod på tur var nuvarande folkpartiledaren och utbildningsministern, Jan Björklund. Han kallade de kommunpolitiker som har hand om skolan i våra 290 kommuner för "amatörer" och menade att då går det som det går.

UNT - 24 feb 13 kl. 10:00

Leve kulturens amatörer!

KRÖNIKA. " ´Amatörism´ är ett nedsättande ord, men amatörer är faktiskt värda att hylla. Ordet betecknar ju ursprungligen en som älskar något, och det är kärlek och iver som driver amatören", skriver Carina Burman..

Sydsvenskan - 27 maj 13 kl. 06:30

Bland stormästare och amatörer

Det kan i sällsynta fall förekomma geniala genomskärare i korpfotbollen och ofta grova felpassningar i Champions League. Under några sekunder kan det vara svårt att uppfatta vem som är amatör och vem som är proffs.Men det finns trots allt en säker hackordning i fotbollen.

BT - 08 sep 14 kl. 11:21

Amatörer styr den svenska skolan

Har följt den fantastiska serien i TV, Världens bästa skitskola, som sänts fyra tisdagar och som avslutades med en debatt mellan partiledarna. Kommunaliseringen i början av 1990-talet anses vara en av de bidragande orsakerna till den svenska skolans katastrofala resultat i den så kallade Pisa-undersökningen som mäter elevers kunskaper i jämförelse med andra länder i Europa över tid. Samtliga partiledare i debatten var ense om att kommunerna inte har den kompetens bland politiker och tjänstemän för att kunna sköta en så viktig nationell angelägenhet som skolan.

YLE - 08 aug 16 kl. 16:26

Barösund Runt lockade både toppseglare och glada amatörer

Kappseglingen Barösund Runt lockade flera deltagare än arrangörerna hade väntat sig. Totalt 35 båtar, med allt från toppseglare till glada sjungande amatörer fanns på startlinjen på lördagen (6.8).

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 18 kl. 12:28

"Amatörer" tävlar på Tribeca

Gabriela Pichlers film "Amatörer" har valts ut att tävla på filmfestivalen Tribeca i New York. Filmen tävlar i en internationell kategori där bästa foto, bästa manus och bästa skådespelare ska utses. "Amatörer" handlar om en liten svensk kommun som hopp.

YLE - 26 maj 17 kl. 14:02

Drönare störde presidentbegravningen - "Amatörer ska hålla sig borta från centrum"

Två drönare beslagtogs av Helsingforspolisen under president Mauno Koivistos begravning i torsdags. Personerna som flög drönarna misstänks för luftfartsförseelse. Helsingforspolisen misstänker att drönarflygningen inte var i enlighet med Trafis direktiv.

Blekinge Läns tidning - 14 mar 18 kl. 09:21

Filmrecension: Amatörer

Hur påverkas en filmberättelse av vem som står bakom kameran? Den frågan ställer Gabriella Pichler i "Amatörer", där två tonårsflickor tar sig an uppgiften att sälja sin stad med en lockande kommunfilm. Ordet amatör kommer från amare, latinets verb för att älska.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Kvarlevor efter Jamal Khashoggi söks i skogen

Efter två dagars undersökning av Saudiarabiens konsulat och generalkonsulns bostad i Istanbul började utredarna på torsdagskvällen söka efter Jamal Khashoggis kvarlevor i en skog utanför Istanbul. Det uppger Reuters..

DN - 7 timmar sedan

Egeland lämnar sitt Syrienuppdrag

Chefen för FN:s humanitära insatser i Syrien, Jan Egeland, lämnar sin post i november. – Det har varit för många bakslag, säger norrmannen i samband med att han tillkännager sitt beslut i Genève..

DN - 8 timmar sedan

Staffan de Mistura: Som medlare i Syrien måste jag invänta den rätta tidpunkten

Staffan de Mistura har kallats mannen med världens svåraste jobb: att försöka skapa fred i krigets Syrien. Efter över fyra år har han beslutat lämna sitt uppdrag. DN:s Erik Ohlsson har träffat Staffan de Mistura för ett samtal om krigets komplexitet..

DN - 9 timmar sedan

Ordkrig mellan Turkiet och Grekland om naturgas i Medelhavet

Turkiet anklagade på torsdagen Grekland för att ha ”trakasserat” ett turkiskt fartyg utanför Cypern. Grekland förnekar att något sådant skulle ha inträffat..

DN - 12 timmar sedan

Pompeo: Vi får låta saudierna jobba några dagar till

USA:s utrikesminister Mike Pompeo ville inte dra några slutsatser om vad som hänt den försvunne journalisten Jamal Khashoggi vid en presskonferens utanför Vita huset på torsdagen: – Vi får låta saudierna jobba några dagar till..

DN - 12 timmar sedan

Putin förlorare i ortodox kyrkostrid

Brytningen mellan Moskva och Konstantinopel delar världens 300 miljoner ortodoxt kristna i två läger. Den betraktas som den värsta kyrkostriden på nästan ettusen år. Nu fruktar vissa att grälet kan urarta i nya våldsamheter i Ukraina..

DN - 17 timmar sedan

Bojkott av saudiskt toppmöte växer efter Khashoggi-fallet

Allt fler av deltagarna i ekonomitoppmötet i Riyadh, ”Öknens Davos”, ställer in sina resor efter skandalen med den försvunne journalisten Jamal Khashoggi. Nu meddelar Internationella Valutafondens chef, Christine Lagarde, att hon ”skjutit upp” sin resa till Mellanöstern. Även den nederländska regeringen och franska finansministern hoppar av.

DN - Igår: 05:14

Döms till 25 års fängelse för moskébrand i USA

En man döms till 25 års fängelse för att ha satt eld på en moské i södra Texas, USA..

DN - Igår: 23:48

Erik de la Reguera: Pressen på May ökar ytterligare på hemmaplan

LONDON. Theresa May lyckades inte övertyga stats- och regeringscheferna från EU:s övriga 27 medlemsländer om att tillräckliga framsteg nåtts i förhandlingarna – och inget beslutande EU-toppmöte om Brexit bokas nu i november. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om hur beskedet påverkar Mays ställning på hemmaplan..

DN - Igår: 22:24

Glaciärer smälter i Schweiz efter rekordsommaren

Den extremt varma sommaren har fått Schweiz glaciärer att smälta. Det visar en rapport från den schweiziska vetenskapsakademin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.