DN > Utrikes

Friday, 22 February, 10:07

DN - 17 jun 16 kl. 22:29

Amatörer hittade historisk vikingaskatt
Den största vikingaskatten som någonsin hittats i Danmark upptäcktes av tre amatörarkeologer. Skatten innehåller sex armband i guld och ett i silver..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Danmark

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amatörer, hittade, historisk, vikingaskatt
Skånskan - 14 mar 18 kl. 06:00

”Jag tror alla kan hitta sin favoritkaraktär i Amatörer”

När den lilla orten Lafors får chansen att locka till sig en tysk lågpriskedja bestämmer sig ledningen för att satsa fullt ut och göra en kommunfilm. Men vem ska göra den? Amatörerna eller proffsen?

Cornucopia - 27 maj 18 kl. 19:27

Naivt att amatörer ska sköta totalförsvaret - krigsplacera proffsen i sina ordinarie jobb

Värnpliktsromantikerna, som drömmer om det gamla pappersbaserade invasionsförsvarets storhetstid, verkar ofta förorda att amatörer via pliktplacering ska ta hand om svenskt totalförsvar. Men en tvångsplacerad person kan knappast nå samma kompetens som den som utför en tjänst till vardags. Sverige bör se över vad för arbetsgivare och arbetsplatser som är totalförsvarskritiska och krigsplacera personalen i sina ordinarie jobb, istället för att ersätta dem med amatörer.

Alliansfritt Sverige - 29 aug 14 kl. 09:08

Jan Björklund har rätt – skolan styrs av amatörer

Igår kväll var det dags för ännu en partiledarutfrågning i SVT. Den som stod på tur var nuvarande folkpartiledaren och utbildningsministern, Jan Björklund. Han kallade de kommunpolitiker som har hand om skolan i våra 290 kommuner för "amatörer" och menade att då går det som det går.

UNT - 24 feb 13 kl. 10:00

Leve kulturens amatörer!

KRÖNIKA. " ´Amatörism´ är ett nedsättande ord, men amatörer är faktiskt värda att hylla. Ordet betecknar ju ursprungligen en som älskar något, och det är kärlek och iver som driver amatören", skriver Carina Burman..

Sydsvenskan - 27 maj 13 kl. 06:30

Bland stormästare och amatörer

Det kan i sällsynta fall förekomma geniala genomskärare i korpfotbollen och ofta grova felpassningar i Champions League. Under några sekunder kan det vara svårt att uppfatta vem som är amatör och vem som är proffs.Men det finns trots allt en säker hackordning i fotbollen.

BT - 08 sep 14 kl. 11:21

Amatörer styr den svenska skolan

Har följt den fantastiska serien i TV, Världens bästa skitskola, som sänts fyra tisdagar och som avslutades med en debatt mellan partiledarna. Kommunaliseringen i början av 1990-talet anses vara en av de bidragande orsakerna till den svenska skolans katastrofala resultat i den så kallade Pisa-undersökningen som mäter elevers kunskaper i jämförelse med andra länder i Europa över tid. Samtliga partiledare i debatten var ense om att kommunerna inte har den kompetens bland politiker och tjänstemän för att kunna sköta en så viktig nationell angelägenhet som skolan.

YLE - 08 aug 16 kl. 16:26

Barösund Runt lockade både toppseglare och glada amatörer

Kappseglingen Barösund Runt lockade flera deltagare än arrangörerna hade väntat sig. Totalt 35 båtar, med allt från toppseglare till glada sjungande amatörer fanns på startlinjen på lördagen (6.8).

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 18 kl. 12:28

"Amatörer" tävlar på Tribeca

Gabriela Pichlers film "Amatörer" har valts ut att tävla på filmfestivalen Tribeca i New York. Filmen tävlar i en internationell kategori där bästa foto, bästa manus och bästa skådespelare ska utses. "Amatörer" handlar om en liten svensk kommun som hopp.

YLE - 26 maj 17 kl. 14:02

Drönare störde presidentbegravningen - "Amatörer ska hålla sig borta från centrum"

Två drönare beslagtogs av Helsingforspolisen under president Mauno Koivistos begravning i torsdags. Personerna som flög drönarna misstänks för luftfartsförseelse. Helsingforspolisen misstänker att drönarflygningen inte var i enlighet med Trafis direktiv.

Blekinge Läns tidning - 14 mar 18 kl. 09:21

Filmrecension: Amatörer

Hur påverkas en filmberättelse av vem som står bakom kameran? Den frågan ställer Gabriella Pichler i "Amatörer", där två tonårsflickor tar sig an uppgiften att sälja sin stad med en lockande kommunfilm. Ordet amatör kommer från amare, latinets verb för att älska.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Gula västarna – rörelsen som skakar den franska republiken

De kom från ingenstans, ockuperade rondeller på landsbygden och startade de värsta kravallerna i Paris sedan 1968. Nu vill en del av dem ta sig in i EU-parlamentet, men de vägrar foga sig efter den gamla höger-vänsterskalan. DN:s Erik de la Reguera berättar historien om de Gula västarna – rörelsen som skakar den franska republiken..

DN - 1 timme sedan

Våren har kommit i söder och väster

Nu står det klart: våren har kommit till delar av södra Sverige. Men norra Götaland och delar av Svealand föll på målsnöret när minusgraderna bredde ut sig  på torsdagen..

DN - 1 timme sedan

The Monkees-medlemmen Peter Tork död

Peter Tork, känd som basist bandet The Monkees, har avlidit. Bandet hade satts ihop av producenter för att kunna konkurrera med The Beatles och gruppen fick framgångar med låtar som "I'm a believer" och "Daydream believer"..

DN - 2 timmar sedan

Ursinnig Halfvarsson utslagen direkt efter stavbrott

SEEFELD/STOCKHOLM. Calle Halfvarssons VM började med att han bröt sin egen stav. Svensken åkte ur sprinten redan i kvartsfinal – och fick ett vredesutbrott.

DN - 2 timmar sedan

Säverman: Ur led är tiden – om man kommer från fel håll

Kåseri. Stockholms offentliga klockor lever sitt eget liv..

DN - 3 timmar sedan

Homosexuella katolska präster talar ut: ”Det är inte en garderob – det är en bur”

Sexualitetskrisen i katolska kyrkan sträcker sig längre än till övergrepp. Den sträcker sig in till hjärtat av prästerskapet, in i en garderob som stänger in tusentals män. .

DN - 10 timmar sedan

Nutidstestet vecka 8

Amerikanskt nödläge, nordiskt medaljläge och vit älg i ytläge – häng med i Nutidstestet vecka 8. Fler test finns här..

DN - 10 timmar sedan

Skådespelare misstänks ha betalat ”gärningsmän” för fejkad rasistattack

Den amerikanska skådespelaren Jussie Smollett ska ha betalat 3500 dollar för att få sin hatattack iscensatt, meddelar Chicago-polisen enligt CNN.  Enligt utredningen ska han ha fejkat misshandeln av sig själv i hopp om att det skulle ge honom en skjuts i karriären..

DN - 11 timmar sedan

Storbrand i radhuslänga i Upplands Väsby

Ett 30-tal brandmän kämpar mot en storbrand i Upplands Väsby, där en radhuslänga fattat eld under torsdagskvällen. – Vi har begärt förstärkning, just nu försöker vi begränsa branden till endast de här fyra fastigheterna, säger Lars Lindberg på Storstockholms räddningscentral. .

DN - 11 timmar sedan

Sverige mot slutkval efter rysarseger

Det blev en riktig rysare, men de svenska basketherrarna lyckades besegra Danmark i den så viktiga EM-kvalmatchen hemma i Baltiska Hallen i Malmö – och tog därmed ett gigantiskt steg mot det avgörande slutkvalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.