YLE > Finland

Tuesday, 26 May, 22:35

YLE - 11 jun 16 kl. 12:48

Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförandeInrikesminister Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande och sannolikt också Finlands nya finansminister. Orpo valdes till ordförande i valets andra omgång på Samlingspartiets partikongress i Villmanstrand. Valet stod mellan Orpo och finansminister Alexander Stubb. I andra omgången fick Orpo 441,4 röster och stubb 361 röster. Orpo ny ordförande pic.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Orpo, Samlingspartiets, Petteri Orpo, Finlands, Villmanstrand, Alexander Stubb, Jfsgngbnai, Berg, Över, Lepomäki, Göran Djupsund, Yle Nyheter, Orpos, Samlingspartiet, Karlsson, Djupsund, Stubb För, Samlingspartiet Alexander Stubb, Stubb, Vi, Köyliö, Rötter, Finlands Studentkårers, Åbo, Aktiv, Ministerposter, Källor

Dela artikeln

85 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Petteri, Orpoär , Samlingspartietsnya , ordförande
YLE - 20 jun 17 kl. 18:43

Samlingspartiets ordförande: Flyktingkvoten borde höjas med 300

Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo, vill att Finland höjer sin flyktingkvot med 300, från nuvarande 750 till 1 050 flyktingar per år. - När läget med asylsökande lugnat ned sig för Finlands del har vi möjlighet att ta emot fler kvotflyktingar. Det handlar inte om något hisnande antal, men det vore en fin gest för mänskligheten.

YLE - 30 apr 14 kl. 06:33

Me Naiset: Henna Virkkunen vill inte bli Samlingspartiets ordförande

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen ställer inte upp i Samlingspartiets ordförandeval. Det säger hon i en intervju för tidningen Me Naiset. – Jag brann inte för platsen.

YLE - 30 apr 14 kl. 06:33

Henna Virkkunen vill inte bli Samlingspartiets ordförande

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen ställer inte upp i Samlingspartiets ordförandeval. Det säger hon i en intervju för tidningen Me Naiset. – Jag brann inte för platsen.

YLE - 28 apr 16 kl. 14:02

Påtryckningarna kraftiga, säger Petteri Orpo om ordförandekandidatur i Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) medger att han får många uppmaningar om att ställa upp i ordförandekampen i Samlingspartiet. - Påtryckningarna är kraftiga, men vi får återkomma senare, sade Orpo i dag i riksdagen. Petteri Orpo har betraktats som den starkaste utmanaren till sittande partiordförande Alexander Stubb, och som ny partiordförande om han går med i kampen.

YLE - 04 maj 16 kl. 12:17

Petteri Orpo vill leda Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo kandiderar för ordförandeposten i Samlingspartiet. Orpo meddelade på twitter att han ställer upp i ordförandevalet. - Jag är med, Petteri Orpo till ordförande, står det på hans sida.

YLE - 11 jun 16 kl. 13:43

Petteri Orpo - lärarson och bussig favoritminister

En duktig påläst typ som de flesta tycker om. Det är bilden av Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo som också har rankats som landets populäraste minister. Samtidigt beskrivs han som en färglös pragmatiker.

YLE - 16 sep 17 kl. 20:11

Petteri Orpo på Facebook: Min hustru har länge trakasserats och utsatts för falska påståenden

Flera ministrar och deras familjer har utsatts för trakasserier. Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo, skriver på Facebook att hans hustru har utsatts för trakasserier under en längre tid. Orpo har skrivit sitt inlägg under rubriken: Nu räcker det.

YLE - 29 maj 17 kl. 14:04

Petteri Orpo: Samlingspartiet stöder Sauli Niinistö

Samlingspartiets ordförande finansminister Petteri Orpo meddelar på Twitter att Samlingspartiet stöder Sauli Niinistö i presidentvalet i januari 2018. Orpo skriver på Twitter att Finland behöver och Sauli Niinistö förtjänar en andra ämbetsperiod. Hoppa över TwitterpostningTasavallan presidentti @niinisto asettuu ehdolle.

YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 09 jun 18 kl. 16:30

Samlingspartiets Petteri Orpo kritiserar facket och vill sänka inkomstskatterna

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo gick i sitt linjetal hårt åt facket och målade upp bilden av ett blågrönt bildningsparti. Han vill se sänkt skatt på inkomster och istället beskatta konsumtion och miljöpåverkan..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Nokian Renkaat får ny vd – Jukka Moisio efterträder Hille Korhonen

Hille Korhonen var vd i tre år..

YLE - 2 timmar sedan

Raseborg vill diskutera ny brandstation i Tenala med räddningsverket

Oklart när och om en ny brandstation byggs i Tenala..

YLE - 2 timmar sedan

Lännen Media: Finland planerar att utöka antalet säsongsarbetare med flera tusen

Kvoten väntas fördubblas, från 4 500 till 9 000 arbetare..

YLE - 4 timmar sedan

Stor markbrand i Siggböle i Borgå bekämpas med helikopter: "Vi får säkert jobba på ännu i natt"

Ett avverkat skogsområde på flera hektar fattade eld..

YLE - 5 timmar sedan

Oklart med servicecentrum i Pojo kyrkby - förening vill bevara Fiskarin koulu

Ett “mångfunktionellt hus” i Pojo ska nog börja planeras..

YLE - 9 timmar sedan

Ingen covid-19 på serviceboendet i Karlebyregionen

Soite ger ingen information om vilket boende det handlar om..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.