YLE > Finland

Wednesday, 27 May, 11:59

YLE - 10 jun 16 kl. 14:33

Spänd väntan då Saml väljer ordförandeSamlingspartiet är samlat för partikongress i Imatra över veckoslutet för att välja ordförande för partiet. Det rådde spänd väntan då folk började anlända till mötesplatsen i en badinrättning en bit utanför stan på fredag eftemiddag. Alexander Stubb utmanas i valet av inrikesminister Petteri Orpo och riksdagsledamot Elina Lepomäki. Klarast är kritiken mot den nuvarande partiledningen i Elina Lepomäkis leger. Lepomäki har profilerat sig som ett klart alternativ till Stubb.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Saml, Imatra, Stubb, Petteri Orpo, Elina Lepomäki, Elina Lepomäkis, Jaskari, Karlsson, Tammerfors, Lepomäkis, Lepomäki, Finland, Sinikka Rouvari, Kouvola, Alexander Stubb, Samlingspartiet, Orpos, Orpo, Alex, Stämningen, Lahtis, Stubbs, Salla Rundgren, Vasa

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntan, , Saml, väljer, ordförande
YLE - 24 sep 14 kl. 15:50

Nytt hus senaste förslaget för ambulansen i Ingå

Frågan om var ambulansen i Ingå ska placeras från och med januari tar en ny vändning. Nu föreslås personalen och ambulansen få en stuga utanför brandstationen i kyrkbyn. Västra Nylands räddningsverk tar över den prehospitala verksamheten från och med januari 2015.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:15

Kristinestadselever flyttar inte till Tjöck

Kristinestads skolas elever ska gå kvar i skolan i väntan på att renoveringen. Stadsstyrelsen avvek därmed från svenska utbildningsnämndens beslut att eleverna flyttar till Tjöck från och med hösten. Stadsdirektör Riitta El Nemr anmälde avvikande åsikt till beslutet.

YLE - 16 apr 16 kl. 15:22

Vanhanen och Grahn-Laasonen vill dämpa taxigräl

Centerns riksdagsgruppsordförande Matti Vanhanen vill dämpa den diskussion om taxiservicen som blossade upp i går. Även undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) hoppas på att Berner ska få arbetsro. MTV rapporterade att den centerpartistiska kommunikationsministern Anne Berner lägger fram ett förslag nästa vecka om att öppna taxitrafiken för konkurrens.

YLE - 23 jan 17 kl. 17:24

Snart hundratals papperslösa flyktingar i Finland

Finland har snart 100-tals papperslösa flyktingar som vistas olovligt i landet. Det spår inrikesminster Paula Risikko. För att inte locka andra att göra samma sak bör de illegala flyktingarna få ett sämre socialskydd än andra, säger Risikko.

HBL - 12 aug 12 kl. 11:40

Professor: Inget slut på statens skuldsättning

Vesa Puttonen, professor i finansiering vid Aalto-universitetet tror att regeringen inte kommer att nå sina mål gällande statens skuldsättning.Statsminister Jyrki Katainens (Saml) regering skrev för 14 månader sedan in i sitt regeringsprogram att statens skuldförhållande ska minska innan slutet av valperioden. ?

YLE - 14 sep 12 kl. 05:04

Risikko vill ha personliga rådgivare i bidragsdjungeln

Omsorgsminister Paula Risikko (Saml) vill att personer som är kund hos många socialtjänster ska få handledning av en personlig rådgivare med inblick i det snåriga förmånssystemet. - Är du ensamförsörjare med ett sjukt barn och arbetslös är det en djungel med alla bidrag. Det finns bidrag att få men man måste själv ha koll på vad man har rätt till.

HBL - 19 sep 12 kl. 17:09

Katainen förkastar snabb sänkning av samfundsskatten

Däremot förbereds en lag som ska stoppa skattefiffel bland företag. Statsminister Jyrki Katainen (Saml) säger att det inte blir någon sänkning av samfundsskatten inom den närmaste framtiden. Trycket på regeringen i frågan ökade i dag då Centralhandelskammaren krävde att skatten sänks från nuvarande 24,5 till 20 procent.

YLE - 03 dec 12 kl. 22:15

Katainen: Regeringens ståndpunkt om Grekland oförändrad

Statsminister Jyrki Katainen (Saml) säger att regeringen inte ändrat sin ståndpunkt om en avskrivning av Finlands lån till Grekland. Tysklands förbundskansler Angela Merkels har kastat fram tanken om att Greklands skulder kunde avskrivas. Katainen sade tidigare på måndagen att det här för Finlands del kunde betyda att krediter som Finland gett till Grekland kunde avskrivas.

HBL - 04 jun 13 kl. 08:33

Euron sänkte statens kostnader för statsskulden

Statens kostnader för statsskulden sjönk drastiskt då Finland införde euron. Tack vare en sjunkande räntenivå har staten kalkylmässigt sparat in 52 miljarder euro under eurotiden jämfört med den tid då marken användes. Övriga gäldenärers räntekostnader har minskat ännu mera.

YLE - 08 aug 13 kl. 04:49

Precisionsstimulans finns inte

Regeringen kommer att få svårt att stöda den finländska ekonomin så att pengarna med säkerhet minskar på arbetslösheten. Statsminister Jyrki Katainen (Saml) har talat om att minska arbetslösheten genom att stöda ekonomin med tvåhundra miljoner euro så att varje euro hämtar arbete till Finland. Men något sådant sätt att stöda ekonomin finns inte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

I morgon är passagerarfärjorna tillbaka i Mariehamns hamn

Färjorna har nästan enbart gods ombord..

YLE - 1 timme sedan

Tukes varnar: Farliga lyftanordningar för bilar på marknaden

Fyra modeller prickas som livsfarliga..

YLE - 1 timme sedan

Var sjätte utan jobb i Hangö - andra coronamånaden gav dystra siffror i Västnyland

Arbetslösheten är nu över tio procent i hela Västnyland..

YLE - 2 timmar sedan

Humlornas utveckling kartläggs för första gången

Pollineraren hotas globalt av bl.a. klimatförändringen..

YLE - 4 timmar sedan

Massiv ökning av misstänka drogrelaterade brott under våren

Lika mycket droger i rörelse som vanligtvis..

YLE - 6 timmar sedan

Vetenskapsmannen Johan Gadolin upptäckte helt ny grupp grundämnen: "Åbo förstår inte att marknadsföra hans storhet"

Inget museum i Gadolins laboratorium, säljs till dagisbolag..

YLE - 7 timmar sedan

Tufft för småbryggerier – hoppas lättade restriktioner ger uppsving

Även ändringar i en föråldrad alkoholpolitik önskas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.