Skånskan > Opinion

Wednesday, 17 October, 04:46

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under SmålandsvägenEslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.I samband med att Marieholmsbanan rustas upp för pågatågstrafik ser Trafikverket också över de många övergångarna längs med den 14 kilometer långa sträckan.
När tågen ska köra här i 160 kilometer i timmen är en stoppskylt inte skydd nog för övriga trafikanter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Smålandsvägen, Norregatan, Sveab, Marieholmsbanan, Trafikverket, Albin Pantzar, Sveabs, Mark, Marieholm, Eslöv, Eslövs, Sveabs Jesper Haraldsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vägtunnel, gjutspå plats under , Smålandsvägen
Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igen

Eslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Efterlängtad nystart för Körsbärets dagis

lund På tisdagseftermiddagen var det fest för barn, föräldrar och personal när den nya förskolan invigdes.
Samtidigt presenterades det nya offentliga konstverket Stubben.Det har skapats av konstnären David Krantz och står på förskolans gård till glädje för barnen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Aggressiv man greps för stöld på Klostergården

Lund En väktare grep en man på måndagskvällen för stöld inne i en livsmedelsbutik på Klostergården.Vid 17.30-tiden på måndagen kallades polis till Nordanväg efter att en civilklädd väktade gripit en man för stöld utanför en matvarubutik.

Skånskan - 9 timmar sedan

Män i bråk på bakluckeloppis

Staffanstorp Två män råkade i luven på varandra i lördags på en bakluckeloppis i Staffanstorp. Det ska vara gammalt groll som låg bakom bråket.
Efterföljden av bråket är att den ene mannen misstänks för ofredande, och den andre för olaga hot.

Skånskan - 10 timmar sedan

Behandlingshem väntar på bygglov

LÖVESTAD Planerna på att starta ett behandlingshem för unga pojkar i Lövestad har försenats kraftigt.
Nu hoppas ägaren till vårdföretaget kunna sätta igång innan året är slut.Det har varit fler myndighetskrav än ägaren till vårdföretaget Zoom Care, Zidane Said, räknade med i början av året.

Skånskan - 11 timmar sedan

Kvinna letade efter katt – bestals på sina smycken

SVEDALA Den unga kvinnan ringde på och letade efter sin katt. Husägaren följde med ut i trädgården – samtidigt tog sig en kumpan in i huset och stal smycken.Det var i lördags strax före klockan 13 som det ringde på dörren hemma hos ett par i 70-årsåldern i Svedala.

Skånskan - 11 timmar sedan

Trädgårdsföretaget Bepps flyttar till Lund

Sjöbo Skogs- och trädgårdsföretaget Bepps stänger butiken i Sjöbo efter 45 år. Vid årsskiftet flyttas hela verksamheten till lokalerna i Lund.– Det är ett noga övervägt beslut.

Skånskan - 11 timmar sedan

Kvinnor i handgemäng om parkering

LUND Ett bråk om hur man ska parkera slutade med att två kvinnor gav sig på varandra fysiskt och en av dem kastade också en banan på sin kontrahent.Nu döms den ene av kvinnorna, en 60-åring, till villkorlig dom och dagsböter för misshandel och skadegörelse.
Däremot frias den andra kvinnan, en 32-åring för åtalet om misshandel.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nu skjuts den första bron över E6:an på plats

Malmö Nu skjuts den första bron av tre på plats över E6:an norr om Malmö. Den andra följer i dagarna, och den 27 oktober räknar Trafikverket med att vägen kan öppna igen.Två broar, 4000 respektive 5000 ton tunga, har under sommaren byggts vid sidan av motorvägen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Man döms för farlig omkörning

Staffanstorp En 33-årig man från Trelleborg döms till 80 dagsböter för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter att ha orsakat en allvarlig trafikolycka genom att göra en farlig omkörning.Olyckan inträffade på vägen mellan Staffanstorp och Lund. 33-åringen hade sin fru och parets två små barn i bilen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Kvinna får obehagliga sms

Kävlinge Sedan i april har en 47-årig kvinna fått textmeddelande till sin telefon med innehåll som hon upplever som obehagligt. De innehåller information som är personlig, bland annat om relationer.
Kvinnan vet inte vem som skickar meddelandena..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.