Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 21:37

Skånskan - 09 jun 16 kl. 09:18

Då dansen stod högt i kursReportage På 1960-talet var utbudet av dans och musik i folkparkerna och på andra typer av nöjesställen som besöktes av unga människor större än någonsin tidigare. I Skåne fanns en uppsjö av dansställen. Av dessa är idag de allra flesta borta eller sover en djup törnrosasömn. Men det räcker ofta bara med att nämna deras namn, som Fågelsång (i Södra Sandby), Rosenhagen (i Anderslöv), Rövarekulan (i Löberöd), Stjärndalen (i Dagstorp), Silverforsen (i Kävlinge), Jägersbo (i Höör), Havsörnen (i Skivarp), Granhyddan (i Beddingestrand), Nyvång(i Volsjö), eller Höllviksgården och Höllvikens dansrotunda, för att väcka ställena till liv igen hos dem som i sin ungdom varit och roat sig där. I Malmö fanns förutom Amiralen- med norra Europas största dansgolv-
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Skåne, Fågelsång, Södra Sandby, Anderslöv, Löberöd, Dagstorp, Kävlinge, Höör, Skivarp, Beddingestrand, Volsjö, Höllviksgården, Höllvikens, Malmö, Amiralen, Europas, Kungsparken, Arkaden, Club, Föreningsgatan, Kvarnby, Arena, Uvemarks, Warnerbrings, Lasse Gulins, Frälsningsarméns, Solhagen, Dödshagen, Höllviken, Södervärn, Törringelund, Malmöungdomar, ystads, Otto Samuelsson, Charleys, Allers Familje-Journals, Dansen, Samuelsson, Annette Andersén, Café Residens, Skabersjö, Fenixrestaurangen, Larsson, Malmömusikern Göte Sersam, Gunnar Larsson, Gustav Laneryd, Törringelunds, Laneryd, Lund, Laila, Gustavs, Mauritz, Arne Lambert, babs, olga, Warnerbring, Israelsson, Gerhard, Laila Westersund, Edgards, Boys, Wickers, Beatles, Jan Rock-Ola Olofsson, Beatlarna, Hamburg, Sverige, The Beatles, Malmöbor, Åke Grönberg, Lasse Stefanz De

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , dansen, stod, högti , kurs
Kristianstadsbladet - 22 okt 11 kl. 06:30

Dansen kommer inifrån

Jafet Samson är född att dansa. "Ofta ger jag mig ut på nätterna, ensam med musik i hörlurarna, och bara dansar som ren avkoppling",berättar Idol-stjärnan från Kristianstad.
KRISTIANSTAD.

YLE - 04 jun 17 kl. 12:43

Dansen blev hennes liv

Raija Lehmussaaris balettskola fyller 50 år. Själv har hon en nästan 70-årig danskarriär bakom sig och undervisar fortfarande aktivt. Gymnastiken fick henne att gråta - dansen att le Raija Lehmussaari berättar att hennes mamma som var gymnast
förde henne till gymnastiken då hon vara fyra år men där bara grät hon.

BT - 27 jun 13 kl. 10:29

Dansen som du inte får se

Oavsett vad väderprognosen förutspår i kväll är en sak säker. Före spelningen på Stora torget kommer killarna i State of Drama att göra en dans innan de går upp på scen ? en regndans.

Skånskan - 08 jan 16 kl. 16:25

Ljuvligt om hur dansen förändrar liv

Recension FILM/DANS
Capturing Grace
Regissör/producent: David Iverson
Sverigepremiär på Skånes Dansteater, Malmö 7/1
Fakta dans och parkinson:
Parkinsons är en progressiv neurologisk sjukdom där huvudsymtomen är skakningar, stelhet och långsamma rörelser. Varje år får cirka 2 000 svenskar diagnosen.
Det finns forskning som tyder på att dans kan ha en positiv effekt på parkinsons.

Västerbottens Folkblad - 28 mar 11 kl. 01:44

Dansen förförde alla åldrar

UMEÅ Dansen håller sitt grepp om Umeå. Umeå dansfestival lockade i helgen tusentals dansintresserade till Folkets hus.ELEGANT.

Vimmerby Tidning - 26 jul 11 kl. 06:05

?Dansen självklar del av livet?

Sedan hon var sju år har dansen funnits med som en självklar del i hennes liv, och sedan två år tillbaka studerar hon på en dansskola i Skottland.
Kajsa Lundahl, från Storebro, vet vad hon vill.
?

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 13:59

Starkare roll för dansen genom samverkan

Dansen har fått en starkare roll i regioner och landsting sedan den så kallade kultursamverkansmodellen infördes. Det framgår av en ny rapport, gjord av Svensk Scenkonst, om hur modellen påverkat scenkonstinstitutionerna.
Att dansen stärkt sin ställning kan ses som en direkt konsekvens av att den numera hör till ett av de obligatoriska områden som särskilt ska rapporteras till Kulturrådet.

SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 06:56

Rädda dansen i Växjö

Politikerna har därför ansvar för att säkerställa lokaler för dansverksamheten även i framtiden, menar signaturen Veteranen. I en artikel i Smålandsposten redogjordes för planer att bygga bostäder på området för Växjö ­Folkets park.
Av ritningarna framgick inte om detta gick att förena med fortsatt ­dansverksamhet i parken, men min uppfattning är att detta troligen är svårt att kombinera.

Länstidningen i Jämtland - 02 apr 16 kl. 06:00

TV: Dansen som förenar människor från hela världen – i Gäddede

Lindy hop är en dans med långa anor. Dansen utvecklades i de stora balsalerna i Harlem, New York, på 1920- och -30-talet är en pardans som dansas till swingmusik. I Sverige är dansen känd från det stora sommarlägret i Herräng, norr om Norrtälje, som varje sommar samlar tusentals dansare från hela världen..

Sydsvenskan - 18 apr 16 kl. 10:26

"Tack för dansen" tillbaka i höst

När "Tack för dansen" återvänder till TV4 i höst står återföreningar i fokus. Vikingarna och Wizex kommer att återförenas i rutan, och Bert Karlsson träffar artister han upptäckt, som Paul Paljett, Fame och Magnus Carlsson.Dansbandsartisten Elisa Lindström och programledaren Thomas Deutgen ska återigen leda programmet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Just nu: Larm om kraftig explosion

Malmö En kraftig explosion har hörta nära Heleneholmsverket. Explosionen ska ha skett utomhus nära estlandsgatan i Fosie. Larmet kom klockan 21.

Skånskan - 1 timme sedan

Tiggeriförbud även på Svedalas agenda

SVEDALA Inte för att det är ett problem utan i förebyggande syfte vill nu även Sverigedemokraterna i Svedala införa ett lokalt tiggeriförbud.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att Svedala kommun tar fram bestämmelser, men även utreder vilka platser som kan bli aktuella för ett förbud.Redan första veckan på tjänsten som Svedalas andra kommunalråd formulerade Ronny Johnsson (SD) sin första motion i sin nya roll i opposition.

Skånskan - 1 timme sedan

Truls räddade EAI i Söderhamn

BORDTENNIS Truls Möregårdh hade två matchbollar emot sig, räddade båda och vände till 13-11-seger i skiljesetet mot Anders Ericsson. Samtidigt var det hela pingisligaduellens matchboll han slog in till 4-0 för Eslövs AI på bortabord mot Söderhamns UIF.EAI hade 3-0 innan pausen efter 3-1 för Robert Eriksson mot Anders Ericsson, 3-2 för Truls Möregårdh mot Viktor Brodd och 3-1 för Ioannis Sgoropoulos mot Yan Minghui.

Skånskan - 1 timme sedan

Förtalad på Instagram

HÖÖR En ung kvinna i Höör har lämnat in en polisanmälan om att hon blivit förtalad på Instagram.
Enligt kvinnan har en annan person som hon haft en konversation med kallat henne för ”hora” och sagt att ”det inte skulle bli kul för henne”..

Skånskan - 1 timme sedan

Cigarettlimpa försvann

HÖÖR En kvinna som varit och handlat på Citygross i Höör häromdagen blev i samband med besöket av med en limpa nyinköpta cigaretter.
När kvinnan och en väninna tog en taxi från stormarkaden märkte de att cigaretterna, som förvarades i en plastpåse. var borta.

Skånskan - 4 timmar sedan

100 000 nya Malmöbor, noll nya bilresor – så ska det funka

Malmö 2030 kommer Malmö att ha växt med runt 100 000 invånare utan att en enda bilresa ska ha tillkommit.
Det är åtminstone Malmö stads högt ställda ambition. För att nå dit har man initerat ett företagsdrivet projekt för schyssta jobbresor.

Skånskan - 4 timmar sedan

Utredning om mordbrand kan ta veckor

SVEDALA
Resultatet av polisens tekniska undersökning och räddningstjänstens brandutredning på Marbäcks brandhärjade förskola dröjer närmare två veckor. – Vi har hämtat information på platsen och ska även prata med brandmännen som var på plats angående deras iakttagelser.
Det säger Hampus Aronsson, brandingenjör och räddningstjänstens ansvarige utredare av vad som förmodas vara en anlagd brand på Marbäcks förskola i torsdagskväll.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fastigheten Röinge 3:8 i Hörby kommun har fått nya ägare

Roland och Marie Flood, 53 och 54 år, har tagit över fastigheten Röinge 3:8 i Hörby kommun från Lars Håkan Gunnar Lundén. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i november 2018. För bara två månader sedan såldes ett hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Backsippevägen 10.

Skånskan - 4 timmar sedan

Khaddi Sagnia tävlar i Pallasspelen

FRIIDROTT I helgen som kommer vankas traditionella Pallasspelen i friidrott i Malmö. Bland de anmälda stjärnorna finns Khaddi Sagnia.I helgen, den 26 och 27 januari, är det än en gång dags för Pallasspelen i friidrott i Atleticum i Malmö.

Skånskan - 5 timmar sedan

16-åring fick falskt CSN-krav

HARLÖSA En 16-åring i Harlösa har råkat ut för en ny form av brott där någon påstår sig ringa från Centrala studiestödsnämnden, CSN.Enligt 16-åringen blev han häromdagen kontaktad via telefon av en kvinna som uppgav att hon ringde från CSN och hade tråkiga nyheter till honom.
Kvinnan berättade att de fått veta att 16-åringen hade misskött sina studier och att han nu skulle bli återbetalningsskyldig för studiemedel som han fått utbetalt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.