Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 28 February, 18:08

Dagensanalys.se - 05 jun 16 kl. 13:38

Tänk om Polisen förstod sig på Big DataJag fick två brev från Polisen den gångna veckan. Det första kom fem dagar efter att jag besökt min lokala polisstation och bekräftade i en tjock bibba papper med skrivmaskinsliknande text att min anmälan om kontokortsbedrägeri var registrerad. Det andra kom dagen efter för att meddela att utredningen var nerlagd i brist på utredningsuppslag. Med ett polisväsende som uppenbarligen klamrar sig fast vid 1900-talsmetoder, var detta ingen överraskning. Bedrägeriet upptäcktes av min bank, som visade att de är med i den moderna tiden.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Polisen, Big Data, SMS, Polisens, ID, Facebook, Google

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tänkom , Polisen, förstodsig på , Big, Data
ÖstersundsPosten - 16 maj 16 kl. 00:46

Två män i 20-årsåldern försökte fly från polisen på samma cykel

Det var vid midnatt natten mot måndag som polisen såg två män på samma cykel i centrala Östersund. När patrullen närmade sig så ökade cykeln hastighet och polisen förstod att båda av någon anledning inte vill träffa polisen..

Länstidningen i Jämtland - 16 maj 16 kl. 00:46

Två män i 20-årsåldern försökte fly från polisen på samma cykel

Det var vid midnatt natten mot måndag som polisen såg två män på samma cykel i centrala Östersund. När patrullen närmade sig så ökade cykeln hastighet och polisen förstod att båda av någon anledning inte vill träffa polisen..

Skånskan - 06 aug 16 kl. 15:50

Hektiskt dygn för Malmöpolisen

malmö Big Slap-festival på Tallriken, Pridetåg genom stan och under söndagen högriskmatch när Malmö FF tar emot AIK. Det är bara några av helgens evenemang i Malmö.
Trots det säger sig polisen ha bra koll på läget.

Sydsvenskan - 08 aug 11 kl. 18:59

Big Boi gripen för knarkbrott

Arkivfoto 2011: Chris Pizzello/AP
Artisten Big Boi greps i Miami igår för droginnehav, rapporterar Billboard.com.
När polisen slog till mot artisten hade han ecstasy och Viagra på sig.

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 12:37

Polisen tvingas betala för Big Slap-biljett

Polisen trodde att småbarnspappan hade knarkat.
Därför klippte de sönder hans biljett till housefestivalen Big Slap.
Nu tvingas polisen betala för biljetten..

Expressen - 21 jul 11 kl. 08:11

Här griper de "Big brother"-stjärnan Sanna Redsäter

Här griper polisen tv-profilen. Rosanna "Sanna" Redsäter, 24, stoppades i en cabriolet utanför Ullevi i Göteborg. - Polisen har gjort fel, jag mår skitdåligt, säger Big Brother-stjärnan.

Magazin24 - 09 feb 12 kl. 14:59

Hotade personal ? greps av polisen

Vid klockan 14.30 på torsdagen greps en man inne på Big Inn i Köping. Mannen hade hotat personalen i en av Big Inns butiker och greps därför av polisen.

YLE - 12 maj 14 kl. 04:00

Polisen rycker ut mot mobbning varje vecka

Polisen rycker nästan dagligen ut till finländska skolor. Den vanligaste orsaken är mobbning. I skolorna talar man om mobbning medan polisen talar hot, misshandel och ärekränkning.

Expressen - 13 okt 14 kl. 17:47

Polisen utreder ”Big brother”-skandalen

Två manliga "Big brother"-deltagare diskvalificerades och kastades ut - efter att ha försökt tvinga till sig oralsex. Nu har åklagaren lämnat ärendet till polisen, samtidigt som Kanal 9 skärper kontrollen. – Det handlar både om uppsikten och hur man säkerställer att man värderar situationer rätt och i tid, säger Dan Panas, presschef på SBS Discovery..

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 06:45

Polis utreder "Big brother"-skandal


I förra veckan diskvalificerade Kanal 9 två "Big brother"-deltagare efter att de försökt tvinga till sig sex av en kvinnlig deltagare. Nu utreds det misstänkta övergreppet av polis, skriver Aftonbladet och Expressen.Den åklagare som tittat på händelsen har lämnat över ärendet till polisen.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 30 minuter sedan

Världspremiär för virtuella IKEA kök

IKEA testar två nya appar för virtuell verklighet (VR) för planering och köp av kök, som ett led i att möta kunderna på nya sätt. Möjligheten för IKEA kunder att interaktivt och virtuellt gå runt i sitt nyplanerade kök erbjuds på fyra IKEA platser i världen, varav två av dem finns i Sverige. Testet startar idag.

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Här är listan på alla domäner som Bredbandsbolaget nu tvingas blockera

Klockan 23 idag kommer Bredbandsboolaget blockera ett antal domännamn som leder till The Pirate Bay och den nedlagda versionen av Swefilmer. Detta sker till följd av en prejudicerande dom från Patent- och marknadsöverdomstolen som man inte får överklaga. Här är förklarar Bredbandsbolaget situationen och listar de domäner som man nu tvingas blockera: Vi måste givetvis följa svensk lag och svenska domstolsbeslut, även när vi är starkt kritiska och när rättsläget är så pass osäkert som det är nu.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Äntligen ett webinar med Dagensanalys.se

Nu har vi suttit i en massa Skype-samtal, skickat hundratals mail till varandra och äntligen fått till ett första webinar. Det tog tid men så värt det. Ämnet för vårt första webinar är – Snapchat!

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Nytt molnbaserat verktyg från Apple och SAP ska hjälpa företag att utveckla appar

Techjätten Apple ska snart lansera ett nytt verktyg tillsammans med den tyska mjukvarutillverkaren SAP SE. Den nya plattformen är till för apputveckling mot molnet och riktar in sig på företagsmarknaden. Samarbetet mellan de två företagen presenterades redan förra året och är nu färdigt.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Blir det VR på riktigt nu?

VR har ju sedan ett tag tillbaka spåtts bli nästa stora trend – men dyra priser och höga datorkrav verkar hindra VR-raketen från att lyfta. Men nu verkar det som om Sonys Playstation VR lyckats hitta en balans, i varje fall om man ska lita på försäljningssiffrorna som även förvånar själva tillverkaren. Sony har nu nämligen sålt mer än 915 000 exemplar av sitt VR-headset, enligt Andrew House (som är global chief executive på Sonys interaktiva avdelning).

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Svenskarna gör mer än var tredje köp från mobilen

Närmare hälften (48 %) av alla svenska onlineköp slutförs från mobila enheter och placerar Sverige på en tredjeplats efter Storbritannien och Japan. Smartphones står för 38 procent av köpen, en ökning under 2016 med 10 procent. Samtidigt såg köpen från surfplattor ett tapp om 9 procent under förra året.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Ny riktlinjer för digitala publiceringar från Utgivarna

Utgivarna – den svenska intresseorganisationen för publicistiska medieföretag – lanserar nu nya riktlinjer. Styrelseordföranden Sofia Wadensjö Karén förklarar lanseringen med att det ”blir viktigare och viktigare att vi särskiljer åsikter från nyheter – även digitalt”. Utgivarna (som arbetar för oberoende journalistik) skriver i ett pressmeddelande att man nu måste bekämpa det minskade förtroendet för etablerade medier.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Twitch tar sig an spelbutikerna

Den Amazonägda streamingsajten Twitch, där man kan streama dataspel i realtid, kommer nu att börja konkurrera med dataspelsaffärer. Nu ska man nämligen sälja spel direkt via sin sida, något som ska ske redan denna vår. Utvecklingen är inte så konstig, skriver Techcrunch som syftar till att tjänstens utvecklare under en längre tid talat om möjligheterna av att använda sig av sidans aktiva spelcommunity.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Oljejätten BP väljer Workday som också växer kraftigt

I Sverige har Workday vuxit tresiffrigt och planen är nu att expandera ytterligare i Norden. Workday Norden har mer än dubblat sin personalstyrka det senaste året och ett nytt kontor ska snart öppnas i Finland. Förra året blev ett riktigt bra år för Workday, uppstickaren som utmanar jättar som Oracle och SAP med molntjänster.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Morgonpressens digitala annonsintäkter ökar

Morgonpressens samlade annonsintäkter från de digitala kanalerna ökade med 3,3 procent under 2016, jämfört med föregående år. Storstadspressens intäkter ökade med 6,6 procent till 449 miljoner kronor. Det medan landsortspressens digitala annonsintäkter låg i stort sett stilla med en minskning på 0,5 procent till 375 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.