Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 17 August, 11:41

Dagensanalys.se - 05 jun 16 kl. 13:38

Tänk om Polisen förstod sig på Big DataJag fick två brev från Polisen den gångna veckan. Det första kom fem dagar efter att jag besökt min lokala polisstation och bekräftade i en tjock bibba papper med skrivmaskinsliknande text att min anmälan om kontokortsbedrägeri var registrerad. Det andra kom dagen efter för att meddela att utredningen var nerlagd i brist på utredningsuppslag. Med ett polisväsende som uppenbarligen klamrar sig fast vid 1900-talsmetoder, var detta ingen överraskning. Bedrägeriet upptäcktes av min bank, som visade att de är med i den moderna tiden.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Polisen, Big Data, SMS, Polisens, ID, Facebook, Google

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tänkom , Polisen, förstodsig på , Big, Data
ÖstersundsPosten - 16 maj 16 kl. 00:46

Två män i 20-årsåldern försökte fly från polisen på samma cykel

Det var vid midnatt natten mot måndag som polisen såg två män på samma cykel i centrala Östersund. När patrullen närmade sig så ökade cykeln hastighet och polisen förstod att båda av någon anledning inte vill träffa polisen..

Länstidningen i Jämtland - 16 maj 16 kl. 00:46

Två män i 20-årsåldern försökte fly från polisen på samma cykel

Det var vid midnatt natten mot måndag som polisen såg två män på samma cykel i centrala Östersund. När patrullen närmade sig så ökade cykeln hastighet och polisen förstod att båda av någon anledning inte vill träffa polisen..

Polisen - 30 jun 17 kl. 15:52

För dig som deltar i Power big meet

Den 6-9 juli pågår motormässan Power Big Meet i Lidköping och kommer kanske att locka uppemot 70 000 besökare..

Polisen - 07 jul 17 kl. 13:50

Polisen håller koll på trafiken under Power Big Meet

Världens största utomhusträff för amerikanska bilar pågår just nu i Lidköping. För polisen är det en omfattande kommendering för att upprätthålla ordning och trafiksäkerhet. Målsättningen är att skapa en bra upplevelse för alla..

Skånskan - 06 aug 16 kl. 15:50

Hektiskt dygn för Malmöpolisen

malmö Big Slap-festival på Tallriken, Pridetåg genom stan och under söndagen högriskmatch när Malmö FF tar emot AIK. Det är bara några av helgens evenemang i Malmö.
Trots det säger sig polisen ha bra koll på läget.

Sydsvenskan - 08 aug 11 kl. 18:59

Big Boi gripen för knarkbrott

Arkivfoto 2011: Chris Pizzello/AP
Artisten Big Boi greps i Miami igår för droginnehav, rapporterar Billboard.com.
När polisen slog till mot artisten hade han ecstasy och Viagra på sig.

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 12:37

Polisen tvingas betala för Big Slap-biljett

Polisen trodde att småbarnspappan hade knarkat.
Därför klippte de sönder hans biljett till housefestivalen Big Slap.
Nu tvingas polisen betala för biljetten..

Expressen - 21 jul 11 kl. 08:11

Här griper de "Big brother"-stjärnan Sanna Redsäter

Här griper polisen tv-profilen. Rosanna "Sanna" Redsäter, 24, stoppades i en cabriolet utanför Ullevi i Göteborg. - Polisen har gjort fel, jag mår skitdåligt, säger Big Brother-stjärnan.

Magazin24 - 09 feb 12 kl. 14:59

Hotade personal ? greps av polisen

Vid klockan 14.30 på torsdagen greps en man inne på Big Inn i Köping. Mannen hade hotat personalen i en av Big Inns butiker och greps därför av polisen.

Expressen - 13 okt 14 kl. 17:47

Polisen utreder ”Big brother”-skandalen

Två manliga "Big brother"-deltagare diskvalificerades och kastades ut - efter att ha försökt tvinga till sig oralsex. Nu har åklagaren lämnat ärendet till polisen, samtidigt som Kanal 9 skärper kontrollen. – Det handlar både om uppsikten och hur man säkerställer att man värderar situationer rätt och i tid, säger Dan Panas, presschef på SBS Discovery..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Nu kan du se vem som är aktiv på LinkedIn

Precis som på Facebook kan du nu se vem som är aktiv på affärsnätverket LinkedIn. Funktionen rullades ut i det tysta och finns för både desktop som app. Den nya funktionen har LinkedIn smugit in, utan att slå på stora trumman om det.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Google Docs uppdateras med flera smarta funktioner

Google har uppdaterat Docs med flera nyheter. Vi som använder Google Docs varje dag är glada att se några av nyheterna, äntligen. Google Docs har uppdaterat Docs, Sheets och Slides med flera bra funktioner.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Tre dagar av världsmästerskap i Microsoft Office

Snubblade över en mycket intressant artikel om världsmästerskapen i Microsoft Office. Ja, du läste rätt. Det finns ett världsmästerskap i Microsoft Office och tidningen The Verge har bevakat hela eventet.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

CallMiner stoltserar med fler språk

Analysverktyget CallMiner har lagt till flera nya språk till sin tjänst. Plattformen hanterar numera 30 språk och dialekter. Nya språk inkluderar svenska + cantonese, Catalan, Dutch, Arabic, Hebrew, Hindi, Indian English, Italian, Japanese, Korean, Malay, Mandarin Taiwanese, Norwegian, Polish, Russian, Thai, Turkish och Wu Chinese.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Den mest gillade tweeten någonsin!

Om du blinkade kanske du också missade det senaste rekordet på twitter. Det är nämligen så att en tweet, från en viss person, har fått ett rekordantal som gillar den. Tweeten kommer från Barack Obama, USAs förra president.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Bannerflow anställer försäljningschef från LinkedIn

Svenska adtech företaget Bannerflow anställer Gabriel Aksan som försäljningschef. Gabriel kommer att leda Bannerflows säljteam och fokusera på att expandera företagets kundbas internationellt. Gabriel kommer närmast från LinkedIn, där han var Team Lead för Nordic Enterprise Sales.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Adobe lanserar nya funktioner i Adobe Target för en bättre kundupplevelse

Nu lanserar Adobe nya funktioner i sitt personaliseringsverktyg Adobe Target, som innebär att företag tillåts integrera sina egna algoritmer i Adobes maskinlärningsteknik Adobe Sensei.

Med den senaste uppdateringen av Adobe Target, personaliseringsverktyget i Adobe Experience Cloud, kan företag infoga sina egna datamodeller och algoritmer i verktyget och på så sätt förbättra kundupplevelsen. De nya funktionerna i Adobe Target använder artificiell intelligens för att vässa rekommendationer till kunden, precisionen i riktat innehåll, kundresan samt för att automatisera leveransen av personaliserade erbjudanden.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Så här tycker branschen om den nya viewability-standarden

Som vi skrev om för några veckor sedan har branschen i Europa enats om en ny standard för att mäta och behålla viewability. Nu har även branschpersonligheter fått tala ut. ”European Viewability Measurement Principles” kommer ligga till grund för att utvärdera den tekniska prestandan hos företag som mäter viewability.

Dagensanalys.se - Igår: 11:31

Nielsen lägger till nya mätningar för online-video

Mätföretaget Nielsen lägger nu till information om visningar av video från Facebook, Hulu och YouTube i sin Digital Content Ratings rapport. Det kommer ge publicister och distributörer av videomaterial större möjligheter att följa videoklippens genomslagskraft och spridning. Nielsen menar att de, genom att lägga till de tre största plattformarna för video gör det möjligt att både följa, och kunna visa upp vilken spridning olika videoklipp får.

Dagensanalys.se - Igår: 10:31

Du anses lite dum om du har smileys i jobbmailen

Smileys har blivit ett internationellt sätt att uttrycka känslor och visa mer än vad som går att förmedla enbart genom text. Men det passar sig inte i alla sammanhang. Ny forskning visar att smileys i jobbmail gör att du upplevs som mindre kompetent, snarare än varm och omtänksam.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.