Skånskan > Opinion

Saturday, 17 November, 16:18

Skånskan - 25 maj 16 kl. 13:17

Stockholms blodbad på HippKultur och Nöje Ni kan kalla mig Ernst, om Victoria Benedictssons sista natt, och Stockholms blodbad inleder säsongen 2016/2017 på Malmö Stadsteater. Det avslöjade avgående teaterchefen Petra Brylander på en presskonferens på Hipp på onsdagen.Motsättningar och konflikter och frågeställningar kring vem som är offer och förövare. Det är det sammanhållande temat för Malmö Stadsteaters avgående chef Petra Brylanders sista säsong.
– Det är en spännande tematik, sade Petra Brylander när hon på onsdagen presenterade säsongen 2016/2017 på Hipp.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hipp, Nöje Ni, Ernst, Victoria Benedictssons, Stockholms, Malmö Stadsteater, Petra Brylander, Malmö Stadsteaters, Petra Brylanders, Rainer Werner Fassbinders Petra, Kants, Intiman, Becketts, Godot, Karl-Bertil Jonssons, , Skånska, Ystad, Skåne, Kristian Hallberg, Per Olov Enquists Livläkarens, Harold Pinters, Svek, Vincent, Gogh, Liv Strömqvists, Ada Bergers Blod, Eld, Även Unga Teaterns, Ada Berger Filifjonkan, Lennart Hellsings Ägget, Brylander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholms, blodbad, Hipp
Sydsvenskan - 07 sep 16 kl. 13:45

Stockholms blodbad på Hipp

Från den 17 september flyter blodet i strömmar på Hipp. Stockholms blodbad är ämnet för en nyskriven pjäs om hejdlöst våld, omstritt ledarskap och svensk-danska relationer..

SR - 28 sep 16 kl. 09:46

"Stockholms blodbad" om en 500-årig hat- och kärleksfylld relation

Föreställningen "Stockholms blodbad" gör blodbadet till själva utgångspunkten för att undersöka relationen mellan två länder. Föreställningen på Malmö stadsteater blandar dåtid och nutid..

SVT - 22 mar 18 kl. 18:39

KB köper bok för två miljoner med vittnesmål från Stockholms blodbad

Den ser ut som en rätt vanlig bok från 1500-talet. Men den innehåller unika anteckningar och kludd i marginalen från en av Sveriges mest kända dåtida potentater. En man som var ögonvittne vid Stockholms blodbad 1520.

SR - 22 mar 18 kl. 22:34

Unik bok köps in av KB - skildrar Stockholms blodbad

Kungliga biblioteket har köpt in ett exemplar av boken Gesta Danorum som är unikt i sitt slag på grund av anteckningar i boken som beskriver Stockholms blodbad..

Skånskan - 12 sep 16 kl. 14:00

Humor, sång, dans och blodbad

Hösten på Hipp i Malmö inleds med ett dansk-svenskt samarbete som växer fram i en anda av ömsesidig beundran.
– Det är underbart att det finns en så stor lust att lära känna varandra. Även om vi ska döda er ...

Skånskan - 23 jun 16 kl. 10:39

Hipp är Malmöfestivalens nya stora teaterscen

Malmö Malmö stadsteater, Malmö Opera, Skånes dansteater, Malmö Konsthall och Moderna Museet flyttar ut på Malmöfestivalen i år. Under festivalens första helg kommer flera stora kulturakter att spelas upp på Hipp.
Malmö Stadsteater sätter även upp följande akter på områdets olika platser: Smakprov ur Stockholms blodbad som har premiär i höst
Ni kan kalla mig Ernst
En monolog om Victoria Benedictsson som framförs i ett hotellrum på Scandic Kramer.

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök"..

YA - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök".(TT).

UNT - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp..

BT - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök".(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Stenarna ska passas samman i mur

vallkärra Inget bruk eller armering behövs när en stenmur uppförs på traditionellt sätt. Stenarna låser fast varandra till en stabil och nästan evig konstruktion.
Längs kyrkogården i Vallkärra arbetar ett gäng från företaget Skånesten med att uppföra en cirka 80 meter lång mur enligt konstens alla regler.

Skånskan - 1 timme sedan

Tryggheten har ökat i tätort och kommun

STAFFANSTORP Ungdomsstöket i tätorten har minskat avsevärt och fler känner sig trygga när de är ute ensamma på kvällarna.
Problem upplever Staffanstorpsborna däremot när det gäller fortkörning och nedskräpning.Polisens trygghetsmätning i år visar på en markant förbättring när det gäller den upplevda tryggheten.

Skånskan - 1 timme sedan

Motiv från samiska kulturen på konsthallen

Lund Lunds konsthall visar nu utställningen Historia i stygn med verk av Britta Marakatt-Labba som hämtar sina motiv från den samiska kulturen.– Vi är mycket glada över att kunna visa hennes första stora retrospektiv söder om de samiska bosättningsområdena i just Lunds konsthall, säger konsthallschefen Åsa Nacking.
Britta Marakatt-Labba, som är född 1951, arbetar främst med broderi, akvarell och litografi.

Skånskan - 1 timme sedan

Kommunen köper in ny belysningsanläggning

stehag På Eslövs kommun har man förståelse för kritiken – och kommer med nyheten att en helt ny belysningsanläggning är på väg att köpas in.– Jag har fått in offert på att byta ut hela anläggningen till nya armaturer med LED-lampor, nya stolpar och nedgrävda kablar istället för som nu luftburna, säger Håkan Nilsson, entreprenadledare på gatukontoret. – Tanken är att vi byter ut hela anläggningen.

Skånskan - 1 timme sedan

Mark-ägare hotas av vite

eslöv En markägare riskerar att tvingas betala vite efter en tvist om åkermark.Länsstyrelsen fick 2015 in en anmälan om att en åkerholme tagits bort i ett område i Trollenästrakten. Tjänstemän besökte platsen året därpå och kunde konstatera att tipset stämde.

Skånskan - 1 timme sedan

Spelet som uppfyller 17 mål

MALMÖ Amanda Kramer och Juan Samper tog hem vinsten med sitt spel med det passande namnet 17.
FN:s globala hållbarhetsmål stod i centrum när Open Innovation day arrangerades på fredagen.I september utlystes tävlingen Open innovation call av Malmö stad med flera.

Skånskan - 1 timme sedan

Näst lägsta skatten består även nästa år

Kävlinge Staffanstorp höjer skatten med 40 öre nästa år, och flera andra skånska kommuner har aviserat höjningar i olika grad.
Men politikerna i den allians som ska styra Kävlinge de kommande fyra åren har inga planer på en skattehöjning inför 2019.Det utlovar Pia Almström (M), som nyligen fick partiets förtroende att leda kommunstyrelsen i nästa mandatperiod.

Skånskan - 1 timme sedan

Föreslår bänk med solceller

MALMÖ Sverigedemokraten Ilvars Hansson tycker att Malmö stad ska satsa på solcellsdrivna parkbänkar där man kan ladda sin mobiltelefon och elcykel.I en motion föreslår han att tekniska nämnden ska få i uppdrag att utreda möjligheten. Enligt Ilvars Hansson finns den här typen av bänkar redan i Sölvesborg, Uddevalla och Krakow i Polen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ersättning för brandhjälp

höör Höörs kommun begär 297 480 kronor i ersättning för den hjälp man bidrog med till den stora skogsbranden i Ljusdal i somras.Räddningstjänsten i Höör/Hörby bidrog med sex anställda som lade ner 615 timmar på insatsen. Merparten av den begärda ersättningen gäller löner, boende och uppehälle, resten är materialkostnader.

Skånskan - 1 timme sedan

”Ledin bjöd på såväl snygg scenografi”

Recension Tomas Ledin fortsätter förvalta sin sångskatt, och han gör det väl. Så till den grad att de mest surmagande och hippa kollegor gör tummen upp. Så har det inte alltid varit.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.