Skånskan > Opinion

Monday, 16 July, 05:00

Skånskan - 25 maj 16 kl. 13:17

Stockholms blodbad på HippKultur och Nöje Ni kan kalla mig Ernst, om Victoria Benedictssons sista natt, och Stockholms blodbad inleder säsongen 2016/2017 på Malmö Stadsteater. Det avslöjade avgående teaterchefen Petra Brylander på en presskonferens på Hipp på onsdagen.Motsättningar och konflikter och frågeställningar kring vem som är offer och förövare. Det är det sammanhållande temat för Malmö Stadsteaters avgående chef Petra Brylanders sista säsong.
– Det är en spännande tematik, sade Petra Brylander när hon på onsdagen presenterade säsongen 2016/2017 på Hipp.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hipp, Nöje Ni, Ernst, Victoria Benedictssons, Stockholms, Malmö Stadsteater, Petra Brylander, Malmö Stadsteaters, Petra Brylanders, Rainer Werner Fassbinders Petra, Kants, Intiman, Becketts, Godot, Karl-Bertil Jonssons, , Skånska, Ystad, Skåne, Kristian Hallberg, Per Olov Enquists Livläkarens, Harold Pinters, Svek, Vincent, Gogh, Liv Strömqvists, Ada Bergers Blod, Eld, Även Unga Teaterns, Ada Berger Filifjonkan, Lennart Hellsings Ägget, Brylander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholms, blodbad, Hipp
Sydsvenskan - 07 sep 16 kl. 13:45

Stockholms blodbad på Hipp

Från den 17 september flyter blodet i strömmar på Hipp. Stockholms blodbad är ämnet för en nyskriven pjäs om hejdlöst våld, omstritt ledarskap och svensk-danska relationer..

SR - 28 sep 16 kl. 09:46

"Stockholms blodbad" om en 500-årig hat- och kärleksfylld relation

Föreställningen "Stockholms blodbad" gör blodbadet till själva utgångspunkten för att undersöka relationen mellan två länder. Föreställningen på Malmö stadsteater blandar dåtid och nutid..

SVT - 22 mar 18 kl. 18:39

KB köper bok för två miljoner med vittnesmål från Stockholms blodbad

Den ser ut som en rätt vanlig bok från 1500-talet. Men den innehåller unika anteckningar och kludd i marginalen från en av Sveriges mest kända dåtida potentater. En man som var ögonvittne vid Stockholms blodbad 1520.

SR - 22 mar 18 kl. 22:34

Unik bok köps in av KB - skildrar Stockholms blodbad

Kungliga biblioteket har köpt in ett exemplar av boken Gesta Danorum som är unikt i sitt slag på grund av anteckningar i boken som beskriver Stockholms blodbad..

Skånskan - 12 sep 16 kl. 14:00

Humor, sång, dans och blodbad

Hösten på Hipp i Malmö inleds med ett dansk-svenskt samarbete som växer fram i en anda av ömsesidig beundran.
– Det är underbart att det finns en så stor lust att lära känna varandra. Även om vi ska döda er ...

Skånskan - 23 jun 16 kl. 10:39

Hipp är Malmöfestivalens nya stora teaterscen

Malmö Malmö stadsteater, Malmö Opera, Skånes dansteater, Malmö Konsthall och Moderna Museet flyttar ut på Malmöfestivalen i år. Under festivalens första helg kommer flera stora kulturakter att spelas upp på Hipp.
Malmö Stadsteater sätter även upp följande akter på områdets olika platser: Smakprov ur Stockholms blodbad som har premiär i höst
Ni kan kalla mig Ernst
En monolog om Victoria Benedictsson som framförs i ett hotellrum på Scandic Kramer.

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök"..

YA - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök".(TT).

UNT - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp..

BT - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök".(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Fredricson fick jubla i derbyt

RIDSPORT Dubbla OS-silvermedaljören Peder Fredricson gick hela vägen och vann derbyt i Falsterbo.– Så roligt att rida derbyt, konstaterade Fredricson glädjestrålande i ett pressmeddelande efter triumfen med valacken Catch Me Not.
I år var det fyra ryttare som lyckades ta sig runt den långa derbybanan felfritt.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nederländsk glädje efter stor dramatik

RIDSPORT Nations Cup utvecklade sig till en rysare där fyra nationer fanns med till omhoppning.
Nederländerna lyckades allra bäst och stod som segrare efter en mycket snabb runda av Johnny Pals.
Sverige kom trea.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kungen av Derbydagen

GALOPP Carlos Lopez.
Där har ni Derbydagens stora segerherre, på sju försök vann han sex löpningar.
– Det är helt otroligt, sa han och kramade om sin dotter.

Skånskan - 7 timmar sedan

Derbydebut med fullt drag

Malmö Lennart Bengtsson påstår att han inte klär i hatt och hade egentligen inte alls tänkt följa med på galoppderbyt. Men Mavara Rosa tvingade honom och det gjorde hon rätt i: De blev utsedda till stiligaste paret på Jägersro!– Det tog en vecka att göra min egen hatt och halsbandet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Granqvist blev årets skåning

STAFFANSTORP Det var stor uppståndelse med fotografering, selfies och autografskrivande på söndagen när landslagsbacken Andreas Granqvist korades till Årets skåning.– Jag är glad och stolt över utmärkelsen. Jag visste inte ens att det fanns något som hette Årets skåning, sa en avslappnad Andreas Granqvist strax innan han klev upp på scenen för att bland annat ta emot en skånsk flagga.

Skånskan - 7 timmar sedan

T och Q inget livsstilsval

Lars J Eriksson kritiserar i Skånska Dagbladet Stockholm Prides beslut att inte låta partiet Medborgerlig samling delta som utställare. Han gör det utifrån att partiledaren Ilan Sadé är homosexuell. Homosexuella är förstås välkomna på Stockholm Pride som individer.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tillbaka till medeltiden

Glimmingehus Ett 30-tal deltagare levandegjorde medeltidens vardagsliv med vapen, rustningar, färggranna kläder, hantverk och mat i söndags.
– Maten var nyttig och varierad på den tiden med mycket vegetabilier, sa köksmästare Anton Wijk.Han lagade den medeltida maten tillsammans med Emelie Sandström, Josefin Bjurström, Ida Berg och Cathrin Åhlén.

Skånskan - 21 timmar sedan

Moriskan fylls av dansk öl

Malmö Nästa fredag, den 20 juli, slår Moriskans trädgård upp portarna till en biergarten. Då är VM över och öldrickande utan fotboll står på agendan härnäst. Tillsammans med det danska bryggeriet Mikkeller kommer Moriskans trädgård att förvandlas till alla ölälskares våta dröm i sommar.

Skånskan - Igår: 21:59

Marcus Antonsson till MFF

Marcus Antonsson, tidigare spelare i Leeds United FC, har skrivit på ett avtal med Malmö FF, skriver klubben i ett pressmeddelande.Avtalet med den 27-årige Marcus Antonsson sträcker sig till 2021. Han kommer att ansluta till truppen i nästa vecka och vara spelklar till matchen mot Örebro SK.

Skånskan - Igår: 21:52

Ghoddos chockade MFF

FOTBOLL Uwe Röslers magi kom av sig efter att Malmö FF chockartat tappat poäng hemma mot Östersunds FK, 1-1 (1-0).
Uruselt sett till vad som skapades.– Klart man är besviken på resultatet, men samtidigt har jag varit länge i branschen och vet att sådana här matcher kommer, konstaterade Rösler på presskonferensen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.