Skånskan > Opinion

Tuesday, 19 February, 08:03

Skånskan - 25 maj 16 kl. 13:17

Stockholms blodbad på HippKultur och Nöje Ni kan kalla mig Ernst, om Victoria Benedictssons sista natt, och Stockholms blodbad inleder säsongen 2016/2017 på Malmö Stadsteater. Det avslöjade avgående teaterchefen Petra Brylander på en presskonferens på Hipp på onsdagen.Motsättningar och konflikter och frågeställningar kring vem som är offer och förövare. Det är det sammanhållande temat för Malmö Stadsteaters avgående chef Petra Brylanders sista säsong.
– Det är en spännande tematik, sade Petra Brylander när hon på onsdagen presenterade säsongen 2016/2017 på Hipp.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hipp, Nöje Ni, Ernst, Victoria Benedictssons, Stockholms, Malmö Stadsteater, Petra Brylander, Malmö Stadsteaters, Petra Brylanders, Rainer Werner Fassbinders Petra, Kants, Intiman, Becketts, Godot, Karl-Bertil Jonssons, , Skånska, Ystad, Skåne, Kristian Hallberg, Per Olov Enquists Livläkarens, Harold Pinters, Svek, Vincent, Gogh, Liv Strömqvists, Ada Bergers Blod, Eld, Även Unga Teaterns, Ada Berger Filifjonkan, Lennart Hellsings Ägget, Brylander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholms, blodbad, Hipp
Sydsvenskan - 07 sep 16 kl. 13:45

Stockholms blodbad på Hipp

Från den 17 september flyter blodet i strömmar på Hipp. Stockholms blodbad är ämnet för en nyskriven pjäs om hejdlöst våld, omstritt ledarskap och svensk-danska relationer..

SR - 28 sep 16 kl. 09:46

"Stockholms blodbad" om en 500-årig hat- och kärleksfylld relation

Föreställningen "Stockholms blodbad" gör blodbadet till själva utgångspunkten för att undersöka relationen mellan två länder. Föreställningen på Malmö stadsteater blandar dåtid och nutid..

SVT - 22 mar 18 kl. 18:39

KB köper bok för två miljoner med vittnesmål från Stockholms blodbad

Den ser ut som en rätt vanlig bok från 1500-talet. Men den innehåller unika anteckningar och kludd i marginalen från en av Sveriges mest kända dåtida potentater. En man som var ögonvittne vid Stockholms blodbad 1520.

SR - 22 mar 18 kl. 22:34

Unik bok köps in av KB - skildrar Stockholms blodbad

Kungliga biblioteket har köpt in ett exemplar av boken Gesta Danorum som är unikt i sitt slag på grund av anteckningar i boken som beskriver Stockholms blodbad..

Skånskan - 12 sep 16 kl. 14:00

Humor, sång, dans och blodbad

Hösten på Hipp i Malmö inleds med ett dansk-svenskt samarbete som växer fram i en anda av ömsesidig beundran.
– Det är underbart att det finns en så stor lust att lära känna varandra. Även om vi ska döda er ...

Skånskan - 23 jun 16 kl. 10:39

Hipp är Malmöfestivalens nya stora teaterscen

Malmö Malmö stadsteater, Malmö Opera, Skånes dansteater, Malmö Konsthall och Moderna Museet flyttar ut på Malmöfestivalen i år. Under festivalens första helg kommer flera stora kulturakter att spelas upp på Hipp.
Malmö Stadsteater sätter även upp följande akter på områdets olika platser: Smakprov ur Stockholms blodbad som har premiär i höst
Ni kan kalla mig Ernst
En monolog om Victoria Benedictsson som framförs i ett hotellrum på Scandic Kramer.

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök"..

YA - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök".(TT).

UNT - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp..

BT - 25 maj 16 kl. 14:09

Malmö stadsteater ordnar blodbad

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök".(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

”Alla har rätt till sina drömmar”

När Thomas Di Leva framförde David Bowies ”Life on Mars” på Diggilooturnén för att hylla sin bortgångne idol, uppstod ett jubel i publiken. Det var så starkt att han direkt insåg att det inte bara var han själv som saknade superstjärnan så mycket.
Nu, ett par år senare, är han aktuell med en hel hyllningskonsert under namnet Changes som gästar Slagthuset i Malmö på fredag och lördag.

Skånskan - 9 timmar sedan

Slet av handtag på Harrys

ESLÖV En man i 35-årsåldern är misstänkt för skadegörelse efter att ha slitit av ett handtag i entrédörren på Harrys på Stora torg. Det ska ha inträffat någon gång under lördagskvällen. Polisen fick kännedom om skadegörelsen när de stannade till utanför Harrys i samband med stängningen av restaurangen tidigt på söndagsmorgonen..

Skånskan - 11 timmar sedan

Vollmers behåller stjärnorna

Årets nordiska Guide Michelin tillkännagavs på måndagskvällen vid ett event i Århus i Danmark. Restaurang Vollmers i Malmö och Daniel Berlin i Tranås behåller sina två stjärnor. Förra årets nykomling från Malmö, Sav, får också ha kvar stjärnan liksom Bloom in the Park.

Skånskan - 11 timmar sedan

Kvinna svårt misshandlad

Kävlinge En man grips av polis i en bostad, efter att polis och ambulans skickats dit för kontroll under måndagskvällen.När polis anländer till adressen anträffas en skadad kvinna och hon förs med ambulans till sjukhus med okända skador, men är vaken och talbar. Mannen i bostaden grips som misstänkt för grov misshandel.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hade bildelar för 262 000 hemma i huset

Staffanstorp/Malmö En 47-åring får villkorlig dom och 25 000 i dagböter för häleri. Mannen hade reservdelar till BMW till ett värde av 262 000 kronor i sin bostad. Exakt samma delar var försvunna från ett lager i Staffanstorp.

Skånskan - 13 timmar sedan

20 aktiviteter kunde testas på Superdag

Lund Många hängde på låset och redan efter en timme hade 300 besökare räknats in på Superdagen på Bollhuset.Här erbjöd kommunen och föreningslivet åldersgruppen 6-15 år möjlighet att helt gratis testa närmare 20 olika aktiviteter.
Det handlade bland annat om boll- och kampsporter av diverse slag, men också om serieteckning, teater och nycirkus.

Skånskan - 14 timmar sedan

Knarkpåverkad bar hammare

ESLÖV När polisen kontrollerade några ungdomar som vistades på Storgatan på fredagen visade det sig att en av dem bar omkring på en hammare. Den 18-årige ynglingen uppvisade dessutom tecken på att vara narkotikapåverkad. Han är nu misstänkt för brott mot knivlagen – som innefattar även andra föremål än knivar – och ringa narkotikabrott..

Skånskan - 14 timmar sedan

Klart för ny återvinningscentral

YSTAD En ny återvinningsstation ställs ut mellan fastigheterna på Herrestadsgatan 20 och 22 i närheten av Willys och korsningen Herrestadsgatan och Dragongatan.
Den nya återvinningsstationen ska vara på plats vecka 9.
Återvinningsstationen tar emot tidningar, pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar, och färgade och ofärgade glasförpackningar.

Skånskan - 14 timmar sedan

Första steget för bostäder längs kanalen

HÖLLVIKEN
70 nya bostäder och ett torg vid brofästet finns med i den första markanvisning för Falsterbokanalen som nu är avgjord.
JR Kvartersfastigheter och arkitektfirman Wingårdhs tog hem uppraget för den första etappen. – Det är i ett ovanligt tidigt skede som vi nu har en markanvisning.

Skånskan - 14 timmar sedan

Misshandel gav fyra månader

Södra Sandby En 29-årig man som vid tre tillfällen misshandlat sin tidigare flickvän i och i anslutning till hennes lägenhet i Södra Sandby har dömts till fyra månaders fängelse.Han ska även betala skadestånd på sammanlagt drygt 61 000 kronor.
Den första misshandeln skedde i bostaden den 4 april 2017 då 29-åringen bet kvinnan hårt i näsan, något han erkänt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.