Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 21 February, 12:12

Liknande nyheter

Taggar: Blodbad, Enquistoch , skånska, mord, Stadsteaternnästa , säsong
Skånskan - 25 maj 16 kl. 13:17

Stockholms blodbad på Hipp

Kultur och Nöje Ni kan kalla mig Ernst, om Victoria Benedictssons sista natt, och Stockholms blodbad inleder säsongen 2016/2017 på Malmö Stadsteater. Det avslöjade avgående teaterchefen Petra Brylander på en presskonferens på Hipp på onsdagen.Motsättningar och konflikter och frågeställningar kring vem som är offer och förövare.

Kristianstadsbladet - 26 maj 16 kl. 03:00

Mord och Karl-Bertil i Malmö

I höst blickar Malmö stadsteater bakåt i historien när pjäsen "Stockholms blodbad", i regi av Moqi Simon Trolin, får urpremiär på stora scenen Hipp. Historiskt blir det även i regissören Johanna Garpes uppsättning av "Livläkarens besök". Och i "Skånska mord"..

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 02:00

Amnesty: Blodbad i Centralafrika


Främst muslimska ex-rebeller i Centralafrikanska republiken dödade för två veckor sedan nära 1 000 människor i huvudstaden Bangui. Angreppen har varit en hämnd på attacker utförda av kristna miliser, uppger Amnesty International i en rapport.FN har tidigare angivit antalet döda till cirka 450 i Bangui och 150 på andra håll i landet.

BT - 19 dec 13 kl. 02:02

Amnesty: Blodbad i Centralafrika

Främst muslimska ex-rebeller i Centralafrikanska republiken dödade för två veckor sedan nära 1 000 människor i huvudstaden Bangui. Angreppen har varit en hämnd på attacker utförda av kristna miliser, uppger Amnesty International i en rapport. FN har tidigare angivit antalet döda till cirka 450 i Bangui och 150 på andra håll i landet.

Skånskan - 25 maj 16 kl. 15:48

Lockande avslut på Petras period

Krönika Stockholms blodbad, Skånska mord, Petra von Kants bittra tårar, Vincent, Ni kan kalla mig Ernst och Livläkarens besök. Malmö Stadsteaters avgående chef Petra Brylanders lämnar en säsong fylld av krig, katastrofer, blod, mord, självmord och upprivande mänskliga konflikter efter sig.
Men riktigt så mörkt och tragiskt som det låter är det naturligtvis inte.

Kristianstadsbladet - 07 apr 13 kl. 11:24

Fagning på Hörjelgården är ett säkert vårtecken

Foto: Anette Sjöstrand
När det är dags för fagning på Hörjelgården har våren kommit till Skåne. På lördagen deltog cirka ett dussintal deltagare från högskolan i Kristianstad i fagningen. Samtliga deltagare pluggar på kursen Skånska landskap.

Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 19:36

Tunisiens regering ska upplösas

Tunisiens regering tänker upplösa regeringen och bilda en samlingsregering, uppger officiella källor enligt AFP. Detta som en följd av dagens mord på oppositionsledaren Chokri Belaid, som ledde till omfattande demonstrationer.
Belaid, en av ledarna för Demokratiska patrioters parti, mördades med två skott av en skytt på motorcykel utanför sitt hem i morse.

Skånskan - 16 maj 17 kl. 20:00

Säsong med fokus på mänskliga relationer

Amerikanska dramat Angels in America, fantasyberättelsen Den oändliga historien, politisk kabaré med Nina Persson, klassiska Fröken Julie och nyskrivet av Lars Norén. Det var ett brett utbud när Malmö Stadsteaters nya chef Kitte Wagner presenterade sin första säsong.
– Jag ser en klar röd tråd genom flera föreställningar här, säger hon.

Nyheter 24 - 22 nov 11 kl. 08:36

Maffiamordet på "K-Sigge" - gangsterkrigets tändande gnista


"...sonen till vad han heter *****.... han provocerade oss?

Sydsvenskan - 07 nov 14 kl. 04:00

En vuxen westernför vuxna människor

Likt ”True Grit” och and­ra sentida västernfilmer och tv-serier är ”The Homesman” en uppgörelse både med det romantiska skimret från genrens klassiska period och spaghettivästernrullarnas serietidningsstiliserade blodbad på 1960-talet. Filmen är baserad på en prisbelönt roman med samma namn från 1988 av västernförfattaren Glendon Swarthout, mest känd i Europa för ”The Shootist” — förlagan till John Waynes sista film "Den siste gunfightern” (1976). Det är en kärv bild av västern som skildras, fylld av svält, svindel, mord och övergrepp men också av civilkurage, mänsklig anständighet och kärlek, påtagligt ofta från folk utan synbara hjälteegenskaper som vapenskicklighet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Offrens advokater ska förhöra Akilov

De drabbades advokater får i dag för första gången ställa frågor till Rakhmat Akilov, mannen som misstänkts för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Gårdagen blev tuff för de målsägande som följde rättegången på plats eller via videolänk. Förhören.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Rymdtrollen attackerar

Mats Söderlunds första fantasyroman imponerar inte på Petter Larsson..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Innergård invaderad av råttor: ”De springer på bänkarna och klättrar upp på bordet”

De boende vill inte längre använda grillplatsen eller låta sina barn leka ute på gården..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nattens nyheter – detta hände när du sov

Snabbkoll: Detta hände när du sov..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Guldvägen öppen efter favoritfall

Vägen till ett OS-guld har plötsligt öppnat sig och blivit en aning enklare. Samtidigt som lag Anna Hasselborg säkrade en semifinalplats missade guldfavoriten Kanada sensationellt slutspel. – Det är naturligtvis en chock, sade Hasselborg.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Slutspelsklart för lag Hasselborg

Två raka förluster fick räcka. Lag Anna Hasselborg säkrade semifinalplatsen i OS-curlingen efter seger över Kina med 8–4. Svenskorna kom till matchen med två raka förluster efter att ha börjat gruppspelet med fem raka segrar.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Situationen i Burundi förvärras

En av tre människor i Burundi kommer att behöva humanitär hjälp i år. Det är en ökning med 20 procent, jämfört med förra året, då situationen i ett av världens fattigaste länder förvärras, enligt FN:s utvecklingsprogram UNDP. Befolkningens sårbarhet "vi.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

SKL: Sverige behöver 187 000 nya lärare

Sverige behöver 187 000 fler lärare fram till 2031. Det konstaterar arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i en ny rapport, skriver Svenska Dagbladet. Då innebär det heltidstjänster.

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Minst 250 dödade i bombangrepp mot Ghouta

Minst sju sjukhus har bombats och hundratals människor har dödats och skadats i de värsta bombningarna av syriska östra Ghouta på flera år. "Stoppa blodbadet innan det är för sent", skriver en boende i området till TT. Raketer och granater regnar över d.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Glömde spädbarn vid spårvagnshållplats

Ett föräldrapar i Göteborg lär ha satt hjärtat i halsgropen under tisdagseftermiddagen. Vid 14-tiden fick polisen ett larm till spårvagnshållplatsen Varmfrontsgatan vid Länsmansgården. Trafikledningen på Västtrafik fick inrapporterat att en barnvagn hit.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.