SR > Nyheter

Sunday, 23 February, 15:39

SR - 24 maj 16 kl. 15:34

Flyktingströmmen till Sverige – en utmaning för sjukvårdenDen stora flyktingströmmen till Sverige under 2015 har inte påverkat folkhälsan hittills. Men sjukvården i Sverige ställs ändå inför stora utmaningar i arbetet med de nyanländas hälsa.Sjuksköterskan Hanna Hallström anser att problemen är många..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Hanna Hallström

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyktingströmmentill , Sverigeen , utmaningför , sjukvården
SvD - 09 dec 15 kl. 05:45

”Så ska vården klara flyktingströmmen”

För att regeringen och de statliga myndigheterna bättre och tydligare ska kunna stödja hälso- och sjukvården med tanke på den stora flyktingströmmen kommer regeringen nu att besluta om fyra uppdrag till de statliga myndigheterna, skriver Gabriel Wikström (S), ansvarig minister..

Cornucopia - 09 mar 15 kl. 08:27

Skolan klarar inte av flyktingströmmen

Public Service/SVT:s Västnytt rapporterar att skolorna i de invandrartäta områdena inte klarar av flyktingströmmarna. Det finns helt enkelt inte plats för fler elever och saknas specialresurser för kommunerna.

Situationen förväntas förvärras än mer, och barn riskerar att inte få lagstadgad undervisning då särskilt stöd i form av lärare, specialpedagoger och studiehandledning eller språkutveckling helt enkelt saknas.

YLE - 04 apr 16 kl. 05:11

Stor utmaning få billigare vård i Vasa

Vasa stad gick 17 miljoner back förra året, men det här är faktiskt ett resultat som är bättre än budgeterat. Stadens sparåtgärder börjar bära frukt, säger stadsdirektören och ekonomichefen, och bara trenden håller i sig så blir ekonomin bättre, hoppas man. Men det finns ett stort moln på himlen och det är social- och hälsovården, som står för ungefär hälften av stadens utgifter.

BT - 23 nov 14 kl. 08:47

Majblommegården

Majblommegården i Tvärred ligger ödsligt, som så många av de nyare asylboendena. BT mötte flyktingar som känner sig isolerade - men en bygd som ställer upp får dem på andra tankar. Kanske har en del av dem hört att Sverige är landet som flyter av mjölk och honung.

Blekinge Läns tidning - 19 nov 16 kl. 04:30

Ökad press på vården efter flyktingvågen

Förra årets flyktingström blev en stor utmaning för flera delar av sjukvården. Men på frågan om vården blev sämre eller köerna längre är svaret nej. – Det är klart en tuff situation, men vi börjar komma ikapp, säger Bodil Ehn från kvinnohälsan..

Nerikes Allehanda - 21 mar 16 kl. 05:15

Ny utmaning när flyktingar flyttar

I höst är det dags för partierna i fullmäktige att drabba samman i årets största debatt. Temat för kvällen kommer att vara den kommunala översiktsplanen. De olika partierna ska berätta hur man vill att Ljusnarsberg ska utvecklas.

SR - 13 okt 15 kl. 15:52

Hälsovården påverkas av flyktingströmmarna

En rad olika funktioner i samhället kommer att belastas hårt om flyktingströmmarna fortsätter eller ökar under ett år. Det visar rapporter från landets länsstyrelser. Mest kommer skola och socialtjänst att drabbas men även hälso- och sjukvården kommer att påverkas..

Nerikes Allehanda - 16 jan 16 kl. 08:10

Vården förstärks med 16 tjänster för att klara situationen

Flyktingströmmen innebär stor belastning på flera olika håll inom vården. För att hantera situationen håller Region Örebro län på att ta fram en plan. Den ska vara klar i mars, men vissa åtgärder har redan gjorts..

Nerikes Allehanda - 16 jan 16 kl. 08:10

Vården förstärks med 16 tjänster

Flyktingströmmen innebär stor belastning på flera olika håll inom vården. För att hantera situationen håller Region Örebro län på att ta fram en plan. Den ska vara klar i mars, men vissa åtgärder har redan gjorts..

Nya Wermlands Tidningen - 09 feb 16 kl. 06:00

Politiker kräver svar om skolhälsovården

Hur påverkas skolhälsovården av att eleverna blivit fler med den ökade flyktingströmmen? Det vill Christer Olsson (M) ha svar på av buns ordförande..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

”Det är en styrkeuppvisning av Sanders”

I USA vann vänsterdemokraten Bernie Sanders stort i delstaten Nevadas nomineringsval. Därmed fortsätter segertåget för Sanders i kampen om vem som ska utmana president Trump i höstens presidentval..

SR - 1 timme sedan

”Utbrottet har lett till extraordinära åtgärder”

Antalet smittade av coronaviruset i Italien fortsätter att stiga. Nu inför myndigheterna olika typer av försiktighetsåtgärder för att motverka spridningen av smittan..

SR - 2 timmar sedan

Coronaviruset: Höjd beredskap i Sydkorea

I Sydkorea har myndigheterna höjt beredskapen till den högsta nivån för första gången sedan svininfluensan 2009. Detta sedan antalet smittade av det nya coronaviruset fortsätter öka snabbt i landet. Hittills har fem personer avlidit av coronaviruset i Sydkorea..

SR - 3 timmar sedan

SMHI höjer varningsnivåer från klass 2 till 3 

Busvädret fortsätter att härja i stora delar av södra Sverige. SMHI höjer varningen från klass 2 till klass 3 för vissa vattendrag..

SR - 4 timmar sedan

Korrespondenterna om coronavirusets framfart

Under det senaste dygnet har antalet bekräftade fall av coronasmittan ökat på flera platser i världen. Hör Sveriges Radios korrespondenter om virusets framfart i deras bevakningsområden..

SR - 5 timmar sedan

Flera fast under hus efter skalv i Turkiet

Ett jordskalv med magnituden 5,7 har skakat gränsen mellan Iran och Turkiet, enligt det europeiska seismologiska centret EMSC..

SR - 5 timmar sedan

Strul med Nordeas internetbank

Det går inte att logga in på Nordeas internetbank eller via mobilappen..

SR - 6 timmar sedan

Strandsatta svenskar: ”Vi har sovit vid bagagebanden”

En sandstorm över Kanarieöarna har gjort hundratals svenskar strandsatta på flygplatsen på Gran Canaria..

SR - 9 timmar sedan

Ensamkommande kan få svårt att betala tillbaka studielån

Många av dem som fått tillfälliga uppehållstillstånd genom den nya gymnasielagen riskerar att dra på sig studielån som kan bli svåra att betala tillbaka om de utvisas..

SR - 9 timmar sedan

Finland tar emot 175 asylsökande

I Finland har regeringen beslutat att ta emot 175 asylsökande som just nu befinner sig i länder vid Medelhavet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.