Skånskan > Nyheter

Friday, 21 February, 10:58

Skånskan - 24 maj 16 kl. 06:00

Flera skolor tvingas flytta i stor rockadEslöv Trots långa förhandlingar har kommunen inte lyckats få ett avtal om att starta en förskola i Karl Oskar-skolans lokaler.
Istället måste man lösa den akuta platsbristen på andra sätt.
Det betyder att flera skolor måste flytta.Förskolan i tätorten behöver mer plats. Ett förslag för att lösa det var att ta över Karl Oskar-skolans lokaler.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Trots, Karl Oskar, Per Jönsson, Karl-Oskar Den, Ekebo, Västra, Kunskapshusets, Kunskapshuset, Åkermansväg, Lapplandsvägen, Skytteskogen, En, Anders Velin-Persson, Velin-Persson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera skolor, tvingas, flyttai , stor, rockad
Sydsvenskan - 12 jul 13 kl. 06:30

Talang kan tvingas flytta

Nicole Holmén är en stor talang, har SM-guld på både ponny och stor häst. Men banhoppning är en materialsport och nu kan hon tvingas flytta utomlands för att kunna fortsätta sin karriär..

UNT - 28 sep 12 kl. 15:04

Tvingas flytta från stadshotellet

Pensionärernas riksorganisation, PRO, i Östhammar tvingas flytta från stadshotellet. Nu väntar en flytt till Frösåkershallen och Vinkelboda. I styrelsen är besvikelsen stor..

YLE - 02 okt 15 kl. 09:41

Pohjalainen: Bobollsstadion kan tvingas flytta i Vasa

Det kommer att behövas fler p-platser vid sjukhusområdet i Sandviken i Vasa och därför kan bobollsstadion tvingas flytta. Vasa stads planeringsavdelning håller på att planera ett parkeringsområde på den plats där bobollsstadion finns i dag. Det här hänger ihop med bygget av nya huvudhälsostation på sjukhusområdet.

YLE - 08 dec 15 kl. 18:00

Nytt lyxhotell i Helsingfors - gaykrog tvingas flytta

Kämp öppnar ett nytt lyxhotell i Helsingfors. Hotellet St. George öppnar sommaren 2017 på Georgsgatan 13.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 13 kl. 12:50

Tvingas flytta på grund av OS - igen


Det var inte alla Tokyobor som jublade när staden nyligen tilldelades sommar-OS 2020. För Kohei Jinno innebär beskedet att han tvingas flytta - precis som när Tokyo hade OS 1964. - Jag vill inte se OS alls.

Kristianstadsbladet - 15 sep 13 kl. 12:50

Tvingas flytta på grund av OS - igen


Det var inte alla Tokyobor som jublade när staden nyligen tilldelades sommar-OS 2020. För Kohei Jinno innebär beskedet att han tvingas flytta - precis som när Tokyo hade OS 1964. - Jag vill inte se OS alls.

YLE - 31 mar 15 kl. 17:56

"Imageförlust" - HIFK tvingas flytta premiärmatch

Det dåliga vädret ställer till det för HIFK som tvingas flytta ligaöppningen mot VPS. För HIFK handlar det om en smäll både vad gäller ekonomin och image. Underlaget på Tölö fotbollsstadion ska bytas, men det dåliga vädret har gjort att man inte kan utföra arbetet enligt den ursprungliga tidtabellen.

YLE - 31 mar 15 kl. 17:56

"Imageförlust" - HIFK tvingas flytta premiärmatch mot VPS

Det dåliga vädret ställer till det för HIFK som tvingas flytta ligaöppningen mot VPS. För HIFK handlar det om en smäll både vad gäller ekonomin och image. Underlaget på Tölö fotbollsstadion ska bytas, men det dåliga vädret har gjort att man inte kan utföra arbetet enligt den ursprungliga tidtabellen.

SVT - 27 nov 15 kl. 16:07

Hon kan tvingas flytta på grund av hyreshöjning – igen

För tre år sedan skulle Ylva Lunds lägenhet renoveras. Eftersom hyran skulle höjas kraftigt tvingades hon flytta. Nu är det dags att rusta upp hennes ”nya” lägenhet och hon kommer förmodligen tvingas flytta igen..

Hela Gotland - 08 sep 16 kl. 09:10

Barnfamiljer kan tvingas flytta igen

Många av de cirka 150 asylsökande på Gotland som måste flytta när boendena i Slite och Klintehamn stänger kan tvingas flytta igen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Huset på Bagaregatan 12 i Skurup sålt för andra gången på kort tid

Skurup Jesper André Fröberg, 47 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Bagaregatan 12 i Skurup. Ägarbytet blev klart i januari 2020 och köpesumman blev 2 200 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som april 2018 för 2 000 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Knarkbeslag i Arenahallen

SKURUP Förra lördagen var det avslutningskväll för Öppen Arena på Skurups Arenahall.
En personal hittade narkotikaklassade tabletter gömda i ett utrymme som överlämnades till polis.
Det var 20 tabletter som är receptbelagda och narkotikaklassade.

Skånskan - 1 timme sedan

Hus på 130 kvadratmeter från 1927 sålt i Röstånga

Röstånga 870 000 kronor fick Carina Nilsson, 39, och Maciej Dworak, 35, sedan tidigare boende på just Marieholmsvägen ge för huset på adressen Marieholmsvägen 3 i Röstånga. Husets byggår är 1927 och det har en boyta på 130 kvadratmeter. Köpet från säljaren Anna Britta Nilséns dödsbo blev klart i januari 2020.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Det är en kränkning mot våra medlemmar”

HÖRBY Stefan Borgs (SD) utspel väcker upprörda känslor hos facken i Hörby kommun.
– Det är en kränkning mot oss som förtroendevalda och våra medlemmar, säger Kommunals ordförande i Hörby, Ingrid Olsson.Alla sju fackförbunden i Hörby kommun står bakom uppropet till manifestationen utanför kommunfullmäktige på måndag.

Skånskan - 3 timmar sedan

De vill bryta den manliga vinnarsviten

Senast en kvinna tog hem finalen i Melodifestivalen var 2014, men i Malmö finns flera artister som gärna bryter den manliga
vinnarsviten.
– Må bäste man eller kvinna och låt vinna, men visst vore det kul om det blir en kvinna, säger Frida Öhrn, som tävlar med låten ”We are One”.Nanne Grönvall om …
… hur det är att tävla i Malmö där hon har medverkat i både Rebecka på Malmö opera och Annie på Nöjesteatern: ”Malmö är lite som ett andra hem för mig.

Skånskan - 5 timmar sedan

Stefan Borg (SD): Facken missbrukar sin frihet

HÖRBY
En av kommunens tyngsta politiker, SD:s gruppledare Stefan Borg, går till angrepp mot de fackliga organisationerna i Hörby i ett inlägg på sociala medier.
Han anser att facken missbrukar sin roll genom att anmäla kommunen till Arbetsmiljöverket – och tror att de är ute efter skattehöjningar. Stefan Borg har en mängd tunga politiska uppdrag i kommunen, och är förutom gruppledare för SD i kommunfullmäktige även ordförande i den största av kommunens nämnder – barn- och utbildningsnämnden och ordförande i kommunala Hifab, Hörby Industrifastighets AB.

Skånskan - 5 timmar sedan

Möte urartade till rån

Höör Gärningsmännen skulle hota och skrämma upp Höörsbon vid ett bestämt möte. Detta för att slippa betala en skuld till Höörsbon. Det mesta gick fel och nu åtalas en 24-årig Höörsbo och en 26-årig Malmöbo för människorov och rån.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nytt stöd för att få behålla Karl X Gustav-statyn

MALMÖ Statyn av Karl X Gustav ser ut att få att stå kvar på Stortorget eftersom den har ”hemortsrätt” där. Det konstateras i ett yttrande som kulturnämnden ska ta ställning till på sitt möte i nästa vecka.
Statyn väckte protester redan i slutet av 1800-talet när den var ny.

Skånskan - 5 timmar sedan

Trygg men ändå utsatt

MALMÖ 84 procent av bibliotekspersonalen i Malmö upplever mer oro och ibland hot och våld på sin arbetsplats.
93 procent av dem känner sig ändå trygga på sin arbetsplats därför att de vet hur de ska agera.– Vi är duktiga på att observera och göra ett förebyggande arbete för att motverka hot och våld men kan bli bättre på att följa upp och skapa gemensamma policys och regler för samtliga bibliotek, säger stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson.

Skånskan - 12 timmar sedan

Maria Adler gör comeback i Lugi

handboll Landslagsmeriterade Maria Adler, 27, gör comeback i Lugi – med största säkerhet redan i fredagens hemmamatch.– Maria är en jättetillgång för vår trupp! Hon är såklart inte den spelare som när hon var som absolut bäst men den spelare hon är i dag är absolut bra nog att ta en plats i vilket SHE lag som helst i en skräddarsydd roll, säger Lugidamernas tränare Kenneth Andersson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.