YLE > Finland

Monday, 21 October, 06:42

YLE - 19 maj 16 kl. 10:08

Roundup används fortfarande i städernas parkerPå huvudstadsregionens grönområden har man länge strävat efter att minska på användningen av eventuellt cancerframkallande glyfosatprodukter som Roundup. I flera kommuner används de ändå fortfarande, eftersom lika effektiva alternativ saknas. Glyfosat är det verksamma ämnet bland annat i ogräsmedlet Roundup som för tillfället får säljas fritt i Finland. Nu funderar EU på att begränsa eller till och med att förbjuda användningen av glyfosatpreparat. I huvudstadsregionen har man redan för flera år sedan reagerat på kontroversen kring medlet.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Roundup, Finland, EU, Pekka Engblom, Helsingfors, Esbo, Engbloms, Monsantos, Internationella, IARC, Liksom, Vanda, Anne Mannermaa, Jenny Wallén, Saunalahden, Helena, Alfthan, Glyfosat, Ogräsbekämpning, Mannermaa, Grankulla, Minna Aavalehto, Aavalehto, Grankulla Efter

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roundup, används, fortfarandei , städernas, parker
YLE - 17 mar 16 kl. 04:57

Få använder säkerhetsbälte i bussen

Tio år sedan lagen om säkerhetsbälte i bussen togs i bruk är det fortfarande många som struntar i att spänna fast sig när de reser med buss. Varannan som regelbundet reser med buss använder bältet, visar Trafikskyddets enkät. Bland skolungdomar är siffran betydligt lägre.

YLE - 26 apr 16 kl. 16:54

Raseborgs stad använder gärna solpaneler

Raseborgs stad är intresserad av att ha solpaneler på sina fastigheter. Staden ser det som ett bra sätt att ta i bruk förnybar energi och föregå med gott exempel. Raseborg har flera fastigheter som kunde ha solpaneler.

Dagens PS - 19 jun 18 kl. 08:07

Brödernas “vakt” ska skydda ditt smarta hem

I takt med att smarta prylar gör intåg i våra hem lanseras nu en svensk produkt som ska skydda ditt hem från intrång. Det malmöbaserade företaget Animus har börjat sälja sin produkt Animus Heart på bred front, efter att den har beta-testats under en period i några hundra hem, skriver Nyteknik. Allt eftersom smarta glödlampor, lås och vitvaror gör entré i våra hem ökar behovet av att säkra systemen från intrång utifrån.

YLE - 15 jan 17 kl. 17:13

Naturfotografen Petteri Saario kände ångest för miljöförstöring redan som barn

Då Petteri Saario hittade sina gamla dagböcker blev han chockerad. Redan som liten pojke hade hans oro över naturens förorening varit enorm. Petteri Saario minns inte så mycket av sin barndom.

HBL - 21 jul 14 kl. 02:19

Loppmarknader rubbar inte textilberget

Textilavfall håller på att bli ett verkligt problem. Inte heller återanvändning minskar på överflödet av kläder. Men nu har forskarna utvecklat en metod som gör nytt – och bättre – material av gammal textil.

YLE - 17 mar 16 kl. 05:47

”Färre parkeringsplatser skulle sänka bostadspriserna”

Bostäderna skulle kunna vara upp till 30 procent billigare. Dags att slopa parkeringsnormerna helt och hållet, det anser stadsplanerare på företaget Sito. Parkeringsnormer leder till dyrare och större bostäder.

YLE - 23 okt 16 kl. 06:15

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid Vi har för mycket kläder och vi köper hela tiden mera. Vi slänger bort det mesta vi köper och kläderna kostar för litet. Det här är ohållbart och gynnar mest de stora klädjättarnas ägare, och det största priset betalas av människorna och miljön i låglöneländer.

YLE - 19 jul 17 kl. 05:36

Tusentals kilo mikroplast hamnar i våra vatten årligen - och du är medskyldig

De finns i din ansiktskräm och i din polotröja. De virvlar i luften och i haven mals stora plastbitar ner. De senaste åren har såväl forskarna som omvärlden fått upp ögonen för mikroplasten, de små små plastpartiklarna som trots effektivare filtrering vid reningsverken och ökande medvetenhet hamnar i våra vatten.

SVT Debatt - 10 jul 13 kl. 18:22

Ganska många invandrare i färgsprakande Almedalen

DEBATT ALMEDALEN Almedalen hyllas som ?världens största demokratiska scen?. Samtidigt är det många röster som inte lyckas nå genom klostergårdarnas lobbyistbrus ?

Ekonomistas - 20 jan 14 kl. 09:39

Vad blir effekterna av ett fall i bostadspriserna?

[English translation] Ett av Riksbankens argument för en högre styrränta är att detta skulle minska risken för ett framtida fall i priset på bostäder. Ett framtida prisfall skulle nämligen kunna leda till lägre framtida inflation och högre arbetslöshet. Men hur stora skulle effekterna på inflation och arbetslöshet kunna bli av ett prisfall på t.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Biljakt i Vasa slutade i krock på motorvägen

Två män krockade i ett betonghinder på motorvägen i Vasa efter en flera kilometer lång biljakt. Flera polispatruller deltog i jakten..

YLE - 1 timme sedan

Du får bättre betalt för ditt gamla hem om det passar som fritidshus - Kimitoön billigast i Åboland

Unga dras till delningsekonomi och vill bo nära service. Mäklare tror att delningsekonomi och hyreslösningar är på stark frammarsch. Kolla bostadspriserna i landskapet!.

YLE - 1 timme sedan

Två tredjedelar av Helsingforsfullmäktige vill ha fler gågator men ingen centrumtunnel för bilarna – Vapaavuori planerar nu alternativt förslag utan tunnel

Hela två tredjedelar av stadsfullmäktige i Helsingfors anser att antalet gågator i centrum kan öka utan att det byggs en centrumtunnel för bilar. Också borgmästare Jan Vapaavuori (Saml) tycker så här, enligt svar i Yles valkompass. Vapaavuori tar nu frågan till stadsstyrelsen, men säger att centrumtunneln sannolikt lämnas utanför förslaget..

YLE - 1 timme sedan

Lappningsmaterial för tänderna är endast första hjälpen - ska inte ersätta tandläkarbesök i Pargas

Tandvårdscentralen i Pargas lade upp en informationstext på sin webbsida om att personer med icke-akuta besvär kan köpa tillfälligt lappningsmaterial från apoteket. Det fick flera Pargasbor att undra om de i fortsättningen måste lappa sina tänder själva..

YLE - 8 timmar sedan

Centern valvinnare på Åland - socialdemokraterna backar

Centern blev största parti efter gårdagens lagtings- och kommunalval på Åland. Centerledaren Veronica Thörnroos blir med stor sannolikhet Ålands nästa lantråd..

YLE - 1 timme sedan

Cancerpatienters rehabilitering beror till stor del på eget initiativ - Ledande överläkare: "Så ska det inte vara"

Läkare och cancerpatienter är överens om att rehabilitering för cancerpatienter i ett tidigt skede av vårdkedjan kan underlätta återhämtningen..

YLE - 1 timme sedan

Raseborg sätter stopp för ytterligare ett privat boende som används för att inkvartera turister

Ett småhus i Gammelboda i Ekenäs finns listat på flera bokningssidor för inkvartering. Staden har nu reagerat eftersom ägaren låtit bli att ta bort annonserna trots att bostaden är registrerad för åretruntboende..

YLE - 2 timmar sedan

“Det är härligt att jobba!” Lönestödet hjälpte Sarah in i arbetslivet, men nio av tio får inget jobb då stödet är slut

Tack vare ett lönesubventionerat jobb fick Ekenäsbon Sarah Wikman en tillsvidareanställning som bokförare. Regeringen vill att fler arbetslösa ska få lönesubvention, men forskningen visar att systemet är ineffektivt och att endast en av tio får jobb då stödperioden är slut..

YLE - 8 timmar sedan

Centern i ledning på Åland - socialdemokraterna backar

Centerns valvind är stark på Åland medan Socialdemokraterna ser ut att backa rejält efter lagtings- och kommunalvalet på Åland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.