YLE > Finland

Wednesday, 27 May, 11:42

YLE - 18 maj 16 kl. 12:48

Analys: Samlingspartiets ordförandeval fullt av frågorDet mesta är ännu öppet i Samlingspartiets ordförandeval, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson. Elina Lepomäki utmanar klart, medan Petteri Orpo och Alexander Stubb tar en försiktigare väg. Alexander Stubb och Petteri Orpo anses av många vara huvudkandidaterna i valet av Samlingspartiets partiordförande. Stubb är finansminister och sittande ordförande och Orpo inrikesministern som av många förutspåtts vara partiets man i framtiden. Ändå är det den tredje kandidaten, riksdagsledamoten Elina Lepomäki som är mest konkret i sin kampanj.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Samlingspartiets, Yle Nyheters, AG Karlsson, Lepomäki, Petteri Orpo, Alexander Stubb, Stubb, Orpo, Elina Lepomäki, Seinäjoki, Samlingspartiet, Centern, Jyrki Katainens, LepomäkiSamlingspartiet, Nato, Finland, Villmanstrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, Samlingspartiets, ordförandeval, fulltav , frågor
YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 30 apr 14 kl. 06:33

Me Naiset: Henna Virkkunen vill inte bli Samlingspartiets ordförande

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen ställer inte upp i Samlingspartiets ordförandeval. Det säger hon i en intervju för tidningen Me Naiset. – Jag brann inte för platsen.

YLE - 30 apr 14 kl. 06:33

Henna Virkkunen vill inte bli Samlingspartiets ordförande

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen ställer inte upp i Samlingspartiets ordförandeval. Det säger hon i en intervju för tidningen Me Naiset. – Jag brann inte för platsen.

YLE - 14 maj 16 kl. 19:36

Delade åsikter inför samlingspartiets ordförandeval

På lördagen höll Samlingspartiet sitt sista partifullmäktigemöte innan ordförandevalet vid partistämman om en knapp månad. Valet förväntas bli jämnt, men nuvarande ordförande Alexander Stubb tar det med ro. – Jag tycker om tävlingar, så det är inget problem.

HBL - 23 aug 14 kl. 07:14

KD överväger förtida ordförandeval

Kristdemokraterna ska i dag fundera på om partiet ska ordna ordförandeval i förtid eller inte. Partistyrelsen ska dryfta frågan på sitt möte.Ett eventuellt ordförandeskifte blev aktuellt då vice ordförande Laura Peuhkuri i juni kritiserade den nuvarande ordföranden Päivi Räsänen.

YLE - 03 feb 17 kl. 10:37

SDP:s ordförandeval: De osäkra väljarna kan avgöra

Kampen om SDP:s ordförandeskap står mellan sittande ordföranden Antti Rinne och utmanarna Tytti Tuppurainen och Timo Harakka. De osäkra väljarna avgör valet. Dagen före lördagens ordförandeval är läget spännande.

Sydsvenskan - 11 aug 14 kl. 05:30

Ordförandeval med konsekvenser

Kirsan Iljumsjinov har varit en omstridd ordförande i världsschackförbundet Fide sedan 1995. I dagens ordförandeval vid Fide-kongressen i Tromsø utmanas han av Garri Kasparov. Valkampanjen i Sverige inför höstens riksdagsval är en mild bris jämfört med den i Fide-valet.

YLE - 08 maj 17 kl. 14:09

VL: De grönas ordförandeval fick sjätte kandidat

Ytterligare en kandidat har anmält sig till kampen om vem som ska bli ny partiordförande för De gröna. Det är röstkungen i Kuusamo Mika Flöjt som kandiderar, skriver de grönas språkrör Vihreä Lanka. Flöjt har framför allt profilerat sig som kritiker mot gruvdrift.

Sydsvenskan - 06 aug 14 kl. 05:30

Schack-OS med ordförandeval

När världsmästaren Magnus Carlsen spelar på hemmaplan, i schack-OS i Tromsø, är det ett enormt pådrag från norska massmedier. Men när man går omkring i Tromsø är det en annan person som konkurrerar om uppmärksamheten. Garri Kasparov finns överallt i stan på stora affischer med budskapet att han är schackets framtid.

YLE - 16 apr 16 kl. 07:26

Ida Schauman ställer upp i SFP:s ordförandeval

Svensk Ungdoms ordförande Ida Schauman ställer upp i SFP:s ordförandeval. Hon skriver på Facebook att hon vill fortsätta påverka samhället och att rollen som partiordförande är en av de mest inflytelserika inom Svenska folkpartiet. Hon nämner bland annat sysselsättningen, ekonomin och utbildningen som frågor som hon vill arbeta för.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

I morgon är passagerarfärjorna tillbaka i Mariehamns hamn

Färjorna har nästan enbart gods ombord..

YLE - 45 minuter sedan

Tukes varnar: Farliga lyftanordningar för bilar på marknaden

Fyra modeller prickas som livsfarliga..

YLE - 1 timme sedan

Var sjätte utan jobb i Hangö - andra coronamånaden gav dystra siffror i Västnyland

Arbetslösheten är nu över tio procent i hela Västnyland..

YLE - 2 timmar sedan

Humlornas utveckling kartläggs för första gången

Pollineraren hotas globalt av bl.a. klimatförändringen..

YLE - 4 timmar sedan

Massiv ökning av misstänka drogrelaterade brott under våren

Lika mycket droger i rörelse som vanligtvis..

YLE - 6 timmar sedan

Vetenskapsmannen Johan Gadolin upptäckte helt ny grupp grundämnen: "Åbo förstår inte att marknadsföra hans storhet"

Inget museum i Gadolins laboratorium, säljs till dagisbolag..

YLE - 6 timmar sedan

Tufft för småbryggerier – hoppas lättade restriktioner ger uppsving

Även ändringar i en föråldrad alkoholpolitik önskas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.