YLE > Finland

Wednesday, 27 May, 10:28

YLE - 17 maj 16 kl. 20:41

Små skillnader mellan Stubb och Orpo i första ordförandedebattElina Lepomäki tog genast från början sin roll som den marknadsliberala utmanaren i kampen om Samlingspartiets partiordförandepost på allvar. I partiets första gemensamma kampanjdebatt i Seinäjoki på tisdagen var hennes spelöppningar fräna och många. Lepomäki sade sig kunna tänka sig att skära i de välbärgades barnbidrag. Hon kan tänka sig att sänka skatter så att det till och med kan leda till låntagning. Vidare vill Lepomäki sluta upp med allt statligt deltagande i företagsverksamhet, förutsatt att det inte finns något strategiskt syfte med statens roll.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Stubb, Orpo, Lepomäki, Samlingspartiets, Seinäjoki, Alexander Stubb, Petteri Orpo, Lepomäkis, Samlingspartiet, Nato, Alexander Stubbs, Finlands, Finland, Om Elina Lepomäki, Villmanstrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Små, skillnadermellan , Stubboch , Orpoi första , ordförandedebatt
YLE - 11 apr 17 kl. 12:29

Orpo ska diskutera EIB-posten med Stubb

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo säger att han ska diskutera posten som vicedirektör för EIB med partiets ex-ordförande Alexander Stubb. Orpo kom med avslöjandet på en presskonferens på tisdag. Posten som vice chefdirektör för Europeiska investeringsbanken EIB blir ledig när Jan Vapaavuori blir borgmästare i Helsingfors.

YLE - 11 jun 16 kl. 12:48

Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande

Inrikesminister Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande och sannolikt också Finlands nya finansminister. Orpo valdes till ordförande i valets andra omgång på Samlingspartiets partikongress i Villmanstrand. Valet stod mellan Orpo och finansminister Alexander Stubb.

YLE - 11 jun 16 kl. 18:11

Djupsund: Etablissemangets revansch fällde Stubb

Det var ingen stor överraskning att Petteri Orpo slog ut Alexander Stubb i Samlingspartiets ordförandeval. Så säger statsvetare Göran Djupsund, som bedömer att det är besvikna anhängare av Jan Vapaavuori som agerade nu. - Det är partietablissemanget som slår tillbaka, de som stödde Vapaavuori i förra ordförandevalet mot Stubb.

YLE - 11 maj 16 kl. 07:29

HS-mätning: Orpo slår Stubb

Petteri Orpo är populärare än Alexander Stubb som ordförande för Samlingspartiet. Det gäller för finländarna i allmänhet och i synnerhet de som stöder Samlingspartiet. Enligt en undersökning som TNS Gallup har gjort för Helsingin Sanomat har utmanaren Orpo ett stöd på 24 procent, medan 13 procent stöder den nuvarande ordförande Alexander Stubb.

YLE - 15 jun 16 kl. 14:40

Petteri Orpo: Alex Stubb fick öppen fullmakt välja ny post

Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo lät förloraren i ordförandekampen, Alexander Stubb, plocka det uppdrag han föredrar bland alla dem partiet kan erbjuda. Inget på á la carte-listan, från ministerportfölj till posten som vice talman eller utskottsordförande lockade ändå den förre partiordföranden. Han nöjer sig nu med att vara en bland många riksdagsledamöter.

YLE - 24 aug 17 kl. 13:26

Nu berättar Stubb om vägen till makten - och det som hände sedan

Efter en lång medial tystnad tar tidigare statsministern och partiledaren Alexander Stubb (Saml) bladet från munnen. I sina memoarer redogör Stubb för vägen till maktens centrum - och för vad det hände sedan. Vi presenterar plock ur Stubbs färska bok.

YLE - 02 maj 16 kl. 15:27

Alexander Stubb inledde försvaret av partiordförandeposten

Samlingspartisterna har inte för vana att utmana en sittande partiordförande, och att en partiordförande blir detroniserad har aldrig hänt. Just nu är ändå Alexander Stubbs ordförandepost mycket hotad. Han kan ligga mycket illa till om och när inrikesminister Petteri Orpo den här veckan meddelar att han ställer upp.

YLE - 02 maj 16 kl. 15:27

Alexander Stubb kämpar för sin position

Samlingspartisterna har inte för vana att utmana en sittande partiordförande, och att en partiordförande blir detroniserad har aldrig hänt. Just nu är ändå Alexander Stubbs ordförandepost mycket hotad. Han kan ligga mycket illa till om och när inrikesminister Petteri Orpo den här veckan meddelar att han ställer upp.

YLE - 07 maj 16 kl. 10:07

Stubb: Ordförandekampen bra för partiet

Konkurrensen om ordförandeposten inom Samlingspartiet kan öka stödet för partiet. Det tror sittande ordföranden Alexander Stubb. Han ser heller inga större skillnader i de politiska linjerna mellan honom och utmanarna.

YLE - 15 jun 16 kl. 10:20

Alexander Stubb blir riksdagsledamot: Det rätta valet just nu

Alexander Stubb tänker inte fortsätta som minister i statsminister Juha Sipiläs (C) regering. Stubb tänker vila över sommaren, och fortsätter under hösten som riksdagsledamot i ledet. Han säger att han inte har alternativa planer på en karriär utanför politiken till exempel.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Humlornas utveckling kartläggs för första gången

Pollineraren hotas globalt av bl.a. klimatförändringen..

YLE - 3 timmar sedan

Massiv ökning av misstänka drogrelaterade brott under våren

Lika mycket droger i rörelse som vanligtvis..

YLE - 4 timmar sedan

Vetenskapsmannen Johan Gadolin upptäckte helt ny grupp grundämnen: "Åbo förstår inte att marknadsföra hans storhet"

Inget museum i Gadolins laboratorium, säljs till dagisbolag..

YLE - 5 timmar sedan

Tufft för småbryggerier – hoppas lättade restriktioner ger uppsving

Även ändringar i en föråldrad alkoholpolitik önskas..

YLE - 5 timmar sedan

Coronaepidemin utmanar fjärrtrafiken – halvtomma fordon är inte lönsamma: "Köp platsbiljetterna runt dig"

Säkerheten i fjärrtafiken ligger på en ny nivå..

YLE - 5 timmar sedan

Naturisternas badstrand i Hangö måste flytta

Platsen är inte längre tillräckligt skyddad, anser staden..

YLE - 5 timmar sedan

Nordströms gula villa på Tullbron i Lovisa revs olovligt – byggnads- och miljönämnden beslöt polisanmäla ägaren

Huset revs för att ägaren vill bygga bostäder på tomten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.