YLE > Finland

Wednesday, 26 September, 06:29

YLE - 16 maj 16 kl. 21:56

Jurist: Gåvobrev gör att Billnäs skola bör fortsättaÅr 1945 gav Fiskars Ab Billnäs skola i gåva åt dåvarande Pojo kommun, nuvarande Raseborg, med kriteriet att den ska fortsätta som svensk skola. Därför måste skolan fortsätta i enlighet med gåvobrevet. Det sägs i det juridiska utlåtande som Billnäsföräldrar överlämnade till stadsstyrelsen på måndag kväll (16.5). I samband med att föräldrar vid Billnäs och Klickbacka skolor överräckte en lista med 1266 namn till stadsstyrelsen som hade möte, fick stadens ledning också ta emot ett juridiskt utlåtande om Billnäs skola.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Billnäs, Fiskars Ab Billnäs, Pojo, Raseborg, Billnäsföräldrar, Klickbacka, Erik Munsterhjelm, Ett, Billnäs Aktiebolag, Fiskars Ab, Fiskars, Den, Munsterhjelm, Föräldrarna, Blomqvist, Walls, Simola, Nyman, Ulf Heimberg

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jurist, Gåvobrev, göratt , Billnäs, skola, bör, fortsätta

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Tidigare byggnadsinspektör i Pargas: ”Många är inte medvetna om sina rättigheter”

Bo-Erik Palmgren jobbade drygt 30 år som byggnadsinspektör vid Pargas stad. Han har beviljat mängder av bygglov och har granskat många byggen i skärgården..

YLE - 45 minuter sedan

Morgonkollen: Medvedev besöker Helsingfors, Bill Cosby fick fängelsedom, regn och rusk i hela landet

Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev besöker i dag Helsingfors för att träffa statsminister Juha Sipilä, Bill Cosby har dömts till fängelse i tre till tio år för att ha drogat och sexuellt utnyttjat en kvinna. Vinden är kraftig i dag, så håll i hatten..

YLE - 45 minuter sedan

Fortsatt utländskt intresse för Pargas – nu kommer kineser med hotellplaner

Helgens massiva operation mot ett företag i turismbranschen med utländska kopplingar avskräcker inte i Pargas. Inom kort kommer en kinesisk delegation att träffa stadens ledning för att diskutera ett eventuellt hotellbygge..

YLE - 1 timme sedan

Blivande föräldrar får besöka Lojo bb - introduktion på både svenska och finska

Lojo bb är det enda sjukhuset i Nyland som erbjuder föräldrar att besöka sjukhuset före förlossningen..

YLE - 1 timme sedan

Stor skillnad i vad män och kvinnor talar om när pengar delas ut i riksdagen

Enligt Svenska Yles granskning var budgetbehandlingen i riksdagen starkt könsindelad enligt olika ämnesområden. Kvinnor talade som väntat mest om social- och hälsovård och familjepolitik - män om försvar, jord- och skogsbruk och arbetslivsfrågor..

YLE - 1 timme sedan

Testa: Har du koll på kostråden för gravida?

Vad får man äta och vad är förbjudet då man är gravid? Listan på förbjuden mat har blivit längre varje gång kostråden förnyats. Har du koll på vad man får äta?.

YLE - 2 timmar sedan

Kriget mot råttorna har gett utdelning – närmare 100 har fångats i Borgås kloaker

Sommarens försök att bekämpa råttor i Gamla stans kloaker i Borgå har varit lyckat. Huruvida råttbekämpningen kommer att fortsätta är ännu osäkert..

YLE - 11 timmar sedan

Stadsdirektörens fräna svar fick Lovisabo att klaga till justitieombudsmannen

En Lovisabo anser att stadsdirektör Jan D. Oker-Blom betett sig osakligt och kränkande via e-post. Oker-Blom anser att klagomålet inte var motiverat..

YLE - 8 timmar sedan

Analys: Så var det frid och fröjd igen i regeringen, men den friden lär inte vara länge

Regeringen hävdar att krisen är avblåst efter extra möten hos Centern och Blå framtid. Så lätt kommer man ändå inte undan. Vård- och förvaltningsreformen orsakar ännu många problem, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 11 timmar sedan

Raseborgs första solpanel monteras på skolkökets tak i Karis

Staden lägger sina första kommunala solpaneler på taket till Karis centralkök. Frågan väckte en del debatt i fullmäktige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.