YLE > Finland

Friday, 23 March, 07:51

YLE - 16 maj 16 kl. 21:56

Jurist: Gåvobrev gör att Billnäs skola bör fortsättaÅr 1945 gav Fiskars Ab Billnäs skola i gåva åt dåvarande Pojo kommun, nuvarande Raseborg, med kriteriet att den ska fortsätta som svensk skola. Därför måste skolan fortsätta i enlighet med gåvobrevet. Det sägs i det juridiska utlåtande som Billnäsföräldrar överlämnade till stadsstyrelsen på måndag kväll (16.5). I samband med att föräldrar vid Billnäs och Klickbacka skolor överräckte en lista med 1266 namn till stadsstyrelsen som hade möte, fick stadens ledning också ta emot ett juridiskt utlåtande om Billnäs skola.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Billnäs, Fiskars Ab Billnäs, Pojo, Raseborg, Billnäsföräldrar, Klickbacka, Erik Munsterhjelm, Ett, Billnäs Aktiebolag, Fiskars Ab, Fiskars, Den, Munsterhjelm, Föräldrarna, Blomqvist, Walls, Simola, Nyman, Ulf Heimberg

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jurist, Gåvobrev, göratt , Billnäs, skola, bör, fortsätta

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Landskapen i norr går ihop för att konkurrera med vårdjättarna – nätverket sträcker sig från Karleby till Utsjoki

I norra Finland vill fyra landskap fördjupa samarbetet kring vården. Genom ett ökat samarbete vill man svara på konkurrensen från de privata vårdjättarna då valfriheten i vården blir verklighet..

YLE - 3 timmar sedan

Aktiveringsmodellen är ett orättvist hastverk, säger arbetssökande i Östnyland

Kritiken är inte nådig: den nya aktiveringsmodellen för arbetssökande drar alla över en kam, att hitta korta snuttjobb är svårt och att gå på kurser för kursernas skull är omotiverande..

YLE - 2 timmar sedan

Flera tusen arbetslösa i Österbotten kan få mindre pengar från och med april

Den nya aktiveringsmodellen för arbetslösa drar alla över en kam i stället för att ordna skräddarsydda lösningar som verkligen resulterar i att folk får jobb. Det anser Ronnie Djupsund som sysselsätter arbetssökande i Karleby och Jakobstad..

YLE - 2 timmar sedan

Tomas Jakobsson gick från att stirra in i väggen till drömjobb på teatern

Tomas Jakobsson spenderade några år med att läsa, träna, stirra in i väggen och göra lite konst då och då. Han var arbetssökande men visade ingen aktivitet och led troligen av en depression. Jakobsson tror att nya aktiveringsmodellen får arbetslösa att tappa modet..

YLE - 2 timmar sedan

Morgonkollen: EU stöder britterna i fråga om nervgasattacken, aktiveringsmodellen får svidande kritik i Svenska Yles granskning

Den finländska ultraljudsapparaten kan få stor ekonomisk betydelse för fabriker världen över, EU-ledarna delar britternas bedömning om att Ryssland "högst sannolikt" ligger bakom nervgiftdådet och börser i USA och Asien har reagerat negativt på det hotande handelskriget mellan USA och Kina..

YLE - 3 timmar sedan

Arbetslöshet, aktivering och lediga jobb - sådant är läget i din kommun

Svenska Yle gör det lätt för dig att kolla sysselsättningsstatistiken på lokal nivå. Webbvisualiseringen visar bland annat vilka som är arbetslösa, hurdana lediga jobb det finns och vilka aktiveringsåtgärder som erbjuds i kommunerna..

YLE - 3 timmar sedan

Hon har sökt hundratals jobb under drygt två år: "Arbetsgivarna vill ha 25-åringar med 20 års erfarenhet"

Nina Rosenström har under de senaste två och ett halvt åren sökt hundratals jobb. Utan framgång. Hon är över 50 år och säger att arbetsgivarna verkar vilja ha 25-åringar med 20 års arbetserfarenhet.

YLE - 16 timmar sedan

Borgå planerar museum för ån, naturen och konsten: ”Vi tänker stort nu”

Borgå vill förena kultur och natur i ett konstmuseum, som nu planeras. Enligt stadens kulturdirektör skulle ett konst- och å-center placera Borgå på kartan för ännu fler besökare än tidigare..

YLE - 4 timmar sedan

Ultraljud ska spara industrin stora pengar – Helsingfors universitets innovation kan ”borsta tänderna utan att öppna munnen”

Den nya finländska ultraljudsapparaten kan putsa industriella rör och värmeväxlare inuti, men från utsidan. Apparaten kan få stor ekonomisk betydelse för fabriker över hela världen..

YLE - 9 timmar sedan

Svenska Yles program fick hedersomnämnande av Koura

Utbildningsfonden för tv- och radiobranschen Koura har delat ut de årliga priserna och hedersomnämnandena för år 2017. I tävlingen deltar inhemska produktioner på Yle och MTV. De är Puhos 3D och radiodokumentären Hatet oss leder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.