YLE > Finland

Tuesday, 19 June, 14:33

YLE - 16 maj 16 kl. 21:56

Jurist: Gåvobrev gör att Billnäs skola bör fortsättaÅr 1945 gav Fiskars Ab Billnäs skola i gåva åt dåvarande Pojo kommun, nuvarande Raseborg, med kriteriet att den ska fortsätta som svensk skola. Därför måste skolan fortsätta i enlighet med gåvobrevet. Det sägs i det juridiska utlåtande som Billnäsföräldrar överlämnade till stadsstyrelsen på måndag kväll (16.5). I samband med att föräldrar vid Billnäs och Klickbacka skolor överräckte en lista med 1266 namn till stadsstyrelsen som hade möte, fick stadens ledning också ta emot ett juridiskt utlåtande om Billnäs skola.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Billnäs, Fiskars Ab Billnäs, Pojo, Raseborg, Billnäsföräldrar, Klickbacka, Erik Munsterhjelm, Ett, Billnäs Aktiebolag, Fiskars Ab, Fiskars, Den, Munsterhjelm, Föräldrarna, Blomqvist, Walls, Simola, Nyman, Ulf Heimberg

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jurist, Gåvobrev, göratt , Billnäs, skola, bör, fortsätta

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Tingsrätten säger nej till Paavo Väyrynen och Medborgarpartiet jublar: ”Väyrynens personliga spel påverkar inte längre arbetet”

Den farsliknande situationen inom Medborgarpartiet och dragkampen mellan grundaren Paavo Väyrynen och styrelsen ser ut att vara över – åtminstone för stunden. Enligt Helsingfors tingsrätt var partimötet i mars helt lagligt och styrelsen är därmed fortfarande legitim..

YLE - 2 timmar sedan

Jari Aarnio försätts på fri fot i väntan på domen

Helsingfors hovrätt har beslutat att Jari Aarnio omedelbart ska försättas på fri fot i väntan på hovrättens dom. Domen väntas falla någon gång nästa år och det skulle enligt hovrätten ha varit oskäligt att hålla Aarnio häktad fram till dess..

YLE - 2 timmar sedan

Finansministeriet stängde av 20 förtroendevalda i Kittilä – beslutet i kraft medan rättegången mot dem pågår

Finansministeriet har beslutat att omedelbart stänga av 20 förtroendevalda i Kittilä kommun fram till dess att åtalen mot dem har behandlats i domstol. Ordföranden för Kittilä kommunfullmäktige är bestört över beslutet..

YLE - 22 timmar sedan

Ovanlig rättsbehandling i tinget - en skogskälla och en bäck i Isnäs innehar huvudrollen

Har källan, bäcken och naturtillståndet tagit skada i samband med skogsarbeten i Isnäs i Lovisa vintern 2014? Den frågan ska man söka svar på i Östra Nylands tingsrätt..

YLE - 6 timmar sedan

Åklagaren överklagar Hakkarainens dom – yrkar på villkorligt fängelse

Åklagaren kommer att överklaga Sannfinländarnas riksdagsledamot Teuvo Hakkarainens dom till hovrätten. Det rör sig om en handling som i värsta fall skulle ha kunna lett till döden, säger åklagaren Eija Velitski..

YLE - 6 timmar sedan

Förseningar på kustbanan under tisdagsmorgonen

Tågtrafiken mellan Åbo och Helsingfors är försenade med 15 minuter till en halvtimme. Orsaken är ett fel i trafikledningssystemet..

YLE - 8 timmar sedan

Fritt fram att bygga badhotell på Versö i Pyttis – byaföreningens besvär gick inte igenom i domstol

I många år har det varit tal om att bygga ett badhotell på Versö i Pyttis, men byaföreningen besvärade sig mot planerna för ett par år sedan. Nu är det klart att detaljplanen hålls i kraft..

YLE - 9 timmar sedan

Oskar rekryterade Ahmed: Vi behöver hans kunnande för att anställa invandrare

Rekrytering av invandrare blir ett allt hetare område i Finland i och med bristen på arbetskraft. Ahmed Hassan skapade nätverk och kontakter via egen firma - nu köps den upp av Euro Work-gruppen med Oskar Berndtsson i ledningen..

YLE - 9 timmar sedan

Simbassänger och golfbanor stjäl vatten av lokalbefolkningen - här är några ohållbara saker turister gör

Vid det här laget förstår de flesta att flygresor är ett växande miljöhot, men det finns fler element av resandet som är ohållbara och som du kanske inte har tänkt på tidigare. Svenska Yle granskar under veckorna kring midsommar vårt resande och turistande. Hur vara en smart turist?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.