YLE > Finland

Monday, 23 July, 01:52

YLE - 15 maj 16 kl. 18:00

"Lös problemen med dyrt boende - bygg på höjden"Bostadspriserna i Helsingforsregionen skulle kunna sjunka betydligt - eller åtminstone skulle stegringen kunna bromsas upp, säger experter som tidningen Rakennuslehti har intervjuat. Det är ingen naturlag att boendet ska vara dyrt i ett av världens mest glesbefolkade länder. Många experter anser att det inte alls är självklart att stigande bostadspriser har samband med ekonomisk tillväxt och att sjunkande priser kopplas till ekonomisk nedgång. Billigare bostäder kan sätta fart på den ekonomiska tillväxten. Men om bostadspriserna ska sjunka förutsätter det att bostadsbyggandet i Helsingforsregionen ökar kraftigt.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingforsregionen, Rakennuslehti, Helsingfors, Lönnroos, Invånarna, Heikki Loikkanen, Loikkanen, Manhattan, New York, HORACIO VILLALOBOSEPA, Finland, Stabila, Varoma, Broman, Chefsekonom Sami Pakarinen, Rakennusteollisuus RT, Pakarinen, Fiskehamnen, &Co Arkkitehdit, YLE, Sundholm, Berlin, Wirén, Ari Pauna, Paunas, Pauna, Heikki, Professor Heikki Loikkanen, Tyskland, Också, Mellersta Böle, Böle, Zucchi Architetti, Works, Happold

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lös, problemenmed , dyrt, boende, bygg, höjden
YLE - 12 sep 17 kl. 18:58

Enda receptet mot dyrt boende: Bygg mer!

Effektivare planläggning och fart på byggandet. Det är de enda metoderna som kan stävja prisstegringen på boendet i huvudstadsregionen, visar ny rapport. Det är riksdagens revisionsutskott som beställt redogörelsen om varför det är så dyrt att bo i huvudstadsregionen och vad som kunde göras åt problemet.

Norrtelje Tidning - 13 sep 13 kl. 13:09

?Dyrt boende stoppar inflyttning?

Enahanda och dyrt. Det är mäklarna Lasse Tappers och Ida Tegelströms betyg på bostadsbyggandet i Norrtälje. ?

Expressen - 24 nov 15 kl. 10:30

Svenskar klagar minst på dyrt boende

Svenska folket fortsätter att mumsa i sig av den räkmacka som räntepartyt bjuder på. De ultralåga boräntorna bidrar till att svenskarna gnäller minst över boendekostnaden i hela EU..

YA - 08 apr 17 kl. 00:01

Trångt och dyrt boende för flyktingfamiljen

En trebarnsfamilj får betala 7 500 kronor för en bostad på drygt 30 kvadratmeter i en av stugorna på Fredriksbergs kursgård. – Vi blev chockade när vi såg hur litet det var..

BT - 17 feb 12 kl. 17:25

Nya höghastighetsbanor för dyrt

Stora satsningar krävs för att lösa problemen i tågtrafiken. Men att bygga nya höghastighetsbanor mellan storstäderna skulle bli för dyrt, enligt Trafikverket. ?

BT - 17 feb 12 kl. 17:25

Trafikverket: Höghastighetsbanor för dyrt

Stora satsningar krävs för att lösa problemen i tågtrafiken. Men att bygga nya höghastighetsbanor mellan storstäderna skulle bli för dyrt, enligt Trafikverket. ?

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 15 kl. 16:30

Dyrt med dålig lukt

Det kan bli dyrt att lukta illa.Ett återvinningsföretag i Vänersborg har fått ett vitesföreläggande av länsstyrelsen om inte den störande lukten från en avfallsanläggning vid Trestad Center åtgärdas.Stanken har under de senaste åren upplevts som allt mer jobbig för grannarna och nu föreläggs bolaget att se till att ordna en varaktig lösning på problemen.

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 16:30

Dyrt med dålig lukt

Det kan bli dyrt att lukta illa.Ett återvinningsföretag i Vänersborg har fått ett vitesföreläggande av länsstyrelsen om inte den störande lukten från en avfallsanläggning vid Trestad Center åtgärdas.Stanken har under de senaste åren upplevts som allt mer jobbig för grannarna och nu föreläggs bolaget att se till att ordna en varaktig lösning på problemen.

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 09:30

Dålig sikt och gropar oroar boende

Foto: Malin Palm
Håkanrydsvägen börjar i Grödby och sträcker sig hela vägen bort till Ynde utanför Sölvesborg. Den håliga vägen har fått boende att reagera. Farlig, säger de, men inte tillräckligt trafikfarlig enligt Trafikverket.

BT - 23 okt 12 kl. 07:55

Boende på Hässleholmen trötta på skräp: "Det är överallt"

Soppåsar utanför dörren, hushållssopor på vägen och blött tidningspapper vid återvinningsstationen. Det är en syn som med jämna mellanrum möter de boende på Hässleholmen.
?

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

30 grader en "magisk gräns" för nöjesparkerna – besökarantalen minskat 20-30 procent i juli

Som ett resultat av värmeböljan är besökarantalet lägre på så väl Borgbacken som i Särkänniemi i Tammerfors. Även Tykkimäki och Muminvärlden lider av hettan..

YLE - 6 timmar sedan

Värmeböljan visar inga tecken på att avta – 30 grader varmt också nästa vecka

Börjar du vara trött på den oändliga hettan? Tyvärr kommer vi inte med några glädjenyheter. De kommande tio dagarna kommer högst sannolikt att vara precis lika varma som de som gått..

YLE - 9 timmar sedan

Gångbro välte i Borgå sent i går kväll - orsaken till olyckan är ännu okar

Sent i går kväll skedde en märklig olycka i Borgå då en gångbro till en kryssningsbrygga välte och 15 personer ramlade i ån. Orsaken till olyckan är ännu oklar. - Det här är första gången något liknande har hänt, säger Kari Hällström på Borgå stad..

YLE - 10 timmar sedan

Svenska Yles vägenkät: Missnöjet är störst i Västnyland

Över 150 personer från Västnyland kontaktade Svenska Yle om de dåliga vägarna i regionen när vi frågade var de värsta vägarna i Svenskfinland finns. Täktervägen i Ingå och Ebbovägen i Borgå i Östnyland var de enskilda vägar som mest lyftes fram som problembarn..

YLE - 10 timmar sedan

Anfallsspelaren Felix De Bona lämnar Ekenäs IF - nya klubbadressen oklar

Felix De Bona, fjolårets målkung i fotbollens division 1 och hans klubb Ekenäs IF bryter kontraktet. Den brasiliansk-amerikanske spelaren har inte fått samma ansvar den här säsongen som säsongen 2017..

YLE - 11 timmar sedan

Finland har inte skickat hjälp till det branddrabbade Sverige – Inrikesministeriet: All kapacitet behövs för att släcka de finska bränderna

Många europeiska länder har skickat brandmän till Sverige för att hjälpa i släckningsarbetet med kraftiga markbränder som härjar runt om i Sverige. Inga finska brandmän har skickats till Sverige på grund av att all kapacitet behövs hemma i Finland för att släcka bränder här..

YLE - I förrgår: 05:59

Våldsbrotten minskar i huvudstadsregionen - på vår karta kan du se i vilka stadsdelar de ändå ökat

På vår interaktiva karta kan du se hur läget förändrats i olika stadsdelar i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. I Vanda och Helsingfors har det absoluta antalet våldsbrott minskat under de senaste åren, medan de har ökat i Esbo..

YLE - 12 timmar sedan

Många klagomål om alltför heta arbetsplatser

Arbetarskyddet har blivit kontaktade många gånger om besvärliga arbetsförhållanden under värmeböljan. I Österbotten har de också fått göra ett kontrollbesök vid en arbetsplats..

YLE - 15 timmar sedan

Klar förlust för västnyländska Crusaders mot Eagles i Kotka

Västnyländska Crusaders åkte på sin fjärde förlust i den amerikanska fotbollens division 1. Fusionslaget förlorade mot Eagles i Kotka på lördagen..

YLE - Igår: 19:07

Känd norsk journalist död i gyrokopterkrasch i Kilpisjärvi

Den norska journalisten Morten Ruud dog när gyrokoptern störtade i Kilpisjärvi. Den andra personen ombord skadades lindrigt och har transporterats till sjukhus i Tromsö, rapporterar STT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.