YLE > Finland

Monday, 22 January, 15:20

YLE - 15 maj 16 kl. 18:00

"Lös problemen med dyrt boende - bygg på höjden"Bostadspriserna i Helsingforsregionen skulle kunna sjunka betydligt - eller åtminstone skulle stegringen kunna bromsas upp, säger experter som tidningen Rakennuslehti har intervjuat. Det är ingen naturlag att boendet ska vara dyrt i ett av världens mest glesbefolkade länder. Många experter anser att det inte alls är självklart att stigande bostadspriser har samband med ekonomisk tillväxt och att sjunkande priser kopplas till ekonomisk nedgång. Billigare bostäder kan sätta fart på den ekonomiska tillväxten. Men om bostadspriserna ska sjunka förutsätter det att bostadsbyggandet i Helsingforsregionen ökar kraftigt.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingforsregionen, Rakennuslehti, Helsingfors, Lönnroos, Invånarna, Heikki Loikkanen, Loikkanen, Manhattan, New York, HORACIO VILLALOBOSEPA, Finland, Stabila, Varoma, Broman, Chefsekonom Sami Pakarinen, Rakennusteollisuus RT, Pakarinen, Fiskehamnen, &Co Arkkitehdit, YLE, Sundholm, Berlin, Wirén, Ari Pauna, Paunas, Pauna, Heikki, Professor Heikki Loikkanen, Tyskland, Också, Mellersta Böle, Böle, Zucchi Architetti, Works, Happold

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lös, problemenmed , dyrt, boende, bygg, höjden
YLE - 12 sep 17 kl. 18:58

Enda receptet mot dyrt boende: Bygg mer!

Effektivare planläggning och fart på byggandet. Det är de enda metoderna som kan stävja prisstegringen på boendet i huvudstadsregionen, visar ny rapport. Det är riksdagens revisionsutskott som beställt redogörelsen om varför det är så dyrt att bo i huvudstadsregionen och vad som kunde göras åt problemet.

Norrtelje Tidning - 13 sep 13 kl. 13:09

?Dyrt boende stoppar inflyttning?

Enahanda och dyrt. Det är mäklarna Lasse Tappers och Ida Tegelströms betyg på bostadsbyggandet i Norrtälje. ?

Expressen - 24 nov 15 kl. 10:30

Svenskar klagar minst på dyrt boende

Svenska folket fortsätter att mumsa i sig av den räkmacka som räntepartyt bjuder på. De ultralåga boräntorna bidrar till att svenskarna gnäller minst över boendekostnaden i hela EU..

YA - 08 apr 17 kl. 00:01

Trångt och dyrt boende för flyktingfamiljen

En trebarnsfamilj får betala 7 500 kronor för en bostad på drygt 30 kvadratmeter i en av stugorna på Fredriksbergs kursgård. – Vi blev chockade när vi såg hur litet det var..

BT - 17 feb 12 kl. 17:25

Nya höghastighetsbanor för dyrt

Stora satsningar krävs för att lösa problemen i tågtrafiken. Men att bygga nya höghastighetsbanor mellan storstäderna skulle bli för dyrt, enligt Trafikverket. ?

BT - 17 feb 12 kl. 17:25

Trafikverket: Höghastighetsbanor för dyrt

Stora satsningar krävs för att lösa problemen i tågtrafiken. Men att bygga nya höghastighetsbanor mellan storstäderna skulle bli för dyrt, enligt Trafikverket. ?

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 09:30

Dålig sikt och gropar oroar boende

Foto: Malin Palm
Håkanrydsvägen börjar i Grödby och sträcker sig hela vägen bort till Ynde utanför Sölvesborg. Den håliga vägen har fått boende att reagera. Farlig, säger de, men inte tillräckligt trafikfarlig enligt Trafikverket.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 15 kl. 16:30

Dyrt med dålig lukt

Det kan bli dyrt att lukta illa.Ett återvinningsföretag i Vänersborg har fått ett vitesföreläggande av länsstyrelsen om inte den störande lukten från en avfallsanläggning vid Trestad Center åtgärdas.Stanken har under de senaste åren upplevts som allt mer jobbig för grannarna och nu föreläggs bolaget att se till att ordna en varaktig lösning på problemen.

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 16:30

Dyrt med dålig lukt

Det kan bli dyrt att lukta illa.Ett återvinningsföretag i Vänersborg har fått ett vitesföreläggande av länsstyrelsen om inte den störande lukten från en avfallsanläggning vid Trestad Center åtgärdas.Stanken har under de senaste åren upplevts som allt mer jobbig för grannarna och nu föreläggs bolaget att se till att ordna en varaktig lösning på problemen.

BT - 23 okt 12 kl. 07:55

Boende på Hässleholmen trötta på skräp: "Det är överallt"

Soppåsar utanför dörren, hushållssopor på vägen och blött tidningspapper vid återvinningsstationen. Det är en syn som med jämna mellanrum möter de boende på Hässleholmen.
?

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Över tjugo vill bli kommundirektör i Ingå – två tjänstemän i Raseborg med på listan

Tjugoen personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Ingå. Bland sökandena finns två höga tjänstemän i Raseborg..

YLE - 2 timmar sedan

Jari Sillanpää dömdes till närmare 24 000 euro i böter för att narkotikapåverkad ha kört bil

Helsingfors tingsrätt har dömt artisten Jari Sillanpää till närmare 24 000 euro i böter för rattfylleri, droganvändning och två trafikförseelser..

YLE - 3 timmar sedan

FSS kräver studentprov utan språkfel - fel har förekommit så gott som årligen

Finlands svenska skolungdomsförbund FSS påpekar att det förekommer fel mycket oftare i de svenska versionerna av studentproven än i de finska. FSS kräver nu att det satsas mera på en ordentlig granskning av formuleringar i provet. Vårens studentskrivningar börjar om cirka en månad..

YLE - 4 timmar sedan

Fortsatt utmanande att hitta behöriga lärare - stora förhoppningar på nya klasslärarutbildningen i Helsingfors

Det finns stora förhoppningar om att den nya klasslärarutbildningen i Helsingfors ska lösa lärarbristen i regionen. Men än syns inte frukterna av den nya utbildningen..

YLE - 4 timmar sedan

Barnen klarade sig utan ögonskador under nyårsfirandet

Ovanligt få personer fick ögonskador av fyrverkerier i samband med nyårsfirandet - och inga barn under tolv år finns med i olycksstatistiken..

YLE - 5 timmar sedan

Heikki Lampela utesluten ur Advokatförbundet

Jurist Heikki Lampela har uteslutits ur Finlands Advokatförbund. Orsaken är att en dom om misshandel och olaga hot ..

YLE - 6 timmar sedan

Galleristen Katja Hagelstam tror på det unika och handgjorda - hennes arbete för formgivning får erkännande

Katja Hagelstam lyfter fram formgivning och konsthantverk på sitt Helsingforsgalleri och försöker hitta nya hem till enskilda konstnärers "undangömda skatter". Galleristens insatser för unga och mera etablerade namn fick ett stort erkännande i december..

YLE - 10 timmar sedan

Andelen utländska misstänkta högst inom sexualbrotten – experter svarar på frågan varför

Andelen utländska brottsmisstänkta har minskat i huvudstadsregionen. Klart högst är andelen när det gäller sexualbrott. En tredjedel av de utlänningar som misstänks för sexualbrott är irakier.

YLE - 10 timmar sedan

Morgonkollen: Utländska misstänkta överrepresenterade i sexualbrott, flera döda i bombattentat i Thailand

En planerad omröstning i senaten för att lösa budgetkrisen i USA har skjutits fram till senare i dag, det ska bli enklare att donera en njure och flera av personerna som är med i experimentet med meborgarlön har blivit internationella kändisar..

YLE - 10 timmar sedan

Banken fortsätter betala ut pengar från den avlidna mammans tomma konto - hur detta ska stoppas får de egna inget tydligt svar på

Dödsboet måste betala ränta, då kontot övertrasserats. "Pappa har fått 300 euro varje månad från min avlidna mammas konto, även om hon dog i maj och kontot inte innehållit så mycket pengar.".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.