YLE > Finland

Wednesday, 24 October, 06:37

YLE - 15 maj 16 kl. 18:00

"Lös problemen med dyrt boende - bygg på höjden"



Bostadspriserna i Helsingforsregionen skulle kunna sjunka betydligt - eller åtminstone skulle stegringen kunna bromsas upp, säger experter som tidningen Rakennuslehti har intervjuat. Det är ingen naturlag att boendet ska vara dyrt i ett av världens mest glesbefolkade länder. Många experter anser att det inte alls är självklart att stigande bostadspriser har samband med ekonomisk tillväxt och att sjunkande priser kopplas till ekonomisk nedgång. Billigare bostäder kan sätta fart på den ekonomiska tillväxten. Men om bostadspriserna ska sjunka förutsätter det att bostadsbyggandet i Helsingforsregionen ökar kraftigt.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingforsregionen, Rakennuslehti, Helsingfors, Lönnroos, Invånarna, Heikki Loikkanen, Loikkanen, Manhattan, New York, HORACIO VILLALOBOSEPA, Finland, Stabila, Varoma, Broman, Chefsekonom Sami Pakarinen, Rakennusteollisuus RT, Pakarinen, Fiskehamnen, &Co Arkkitehdit, YLE, Sundholm, Berlin, Wirén, Ari Pauna, Paunas, Pauna, Heikki, Professor Heikki Loikkanen, Tyskland, Också, Mellersta Böle, Böle, Zucchi Architetti, Works, Happold

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lös, problemenmed , dyrt, boende, bygg, höjden
YLE - 12 sep 17 kl. 18:58

Enda receptet mot dyrt boende: Bygg mer!

Effektivare planläggning och fart på byggandet. Det är de enda metoderna som kan stävja prisstegringen på boendet i huvudstadsregionen, visar ny rapport. Det är riksdagens revisionsutskott som beställt redogörelsen om varför det är så dyrt att bo i huvudstadsregionen och vad som kunde göras åt problemet.

Norrtelje Tidning - 13 sep 13 kl. 13:09

?Dyrt boende stoppar inflyttning?

Enahanda och dyrt. Det är mäklarna Lasse Tappers och Ida Tegelströms betyg på bostadsbyggandet i Norrtälje. ?

Expressen - 24 nov 15 kl. 10:30

Svenskar klagar minst på dyrt boende

Svenska folket fortsätter att mumsa i sig av den räkmacka som räntepartyt bjuder på. De ultralåga boräntorna bidrar till att svenskarna gnäller minst över boendekostnaden i hela EU..

YA - 08 apr 17 kl. 00:01

Trångt och dyrt boende för flyktingfamiljen

En trebarnsfamilj får betala 7 500 kronor för en bostad på drygt 30 kvadratmeter i en av stugorna på Fredriksbergs kursgård. – Vi blev chockade när vi såg hur litet det var..

BT - 17 feb 12 kl. 17:25

Nya höghastighetsbanor för dyrt

Stora satsningar krävs för att lösa problemen i tågtrafiken. Men att bygga nya höghastighetsbanor mellan storstäderna skulle bli för dyrt, enligt Trafikverket. ?

BT - 17 feb 12 kl. 17:25

Trafikverket: Höghastighetsbanor för dyrt

Stora satsningar krävs för att lösa problemen i tågtrafiken. Men att bygga nya höghastighetsbanor mellan storstäderna skulle bli för dyrt, enligt Trafikverket. ?

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 15 kl. 16:30

Dyrt med dålig lukt

Det kan bli dyrt att lukta illa.Ett återvinningsföretag i Vänersborg har fått ett vitesföreläggande av länsstyrelsen om inte den störande lukten från en avfallsanläggning vid Trestad Center åtgärdas.Stanken har under de senaste åren upplevts som allt mer jobbig för grannarna och nu föreläggs bolaget att se till att ordna en varaktig lösning på problemen.

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 16:30

Dyrt med dålig lukt

Det kan bli dyrt att lukta illa.Ett återvinningsföretag i Vänersborg har fått ett vitesföreläggande av länsstyrelsen om inte den störande lukten från en avfallsanläggning vid Trestad Center åtgärdas.Stanken har under de senaste åren upplevts som allt mer jobbig för grannarna och nu föreläggs bolaget att se till att ordna en varaktig lösning på problemen.

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 09:30

Dålig sikt och gropar oroar boende

Foto: Malin Palm
Håkanrydsvägen börjar i Grödby och sträcker sig hela vägen bort till Ynde utanför Sölvesborg. Den håliga vägen har fått boende att reagera. Farlig, säger de, men inte tillräckligt trafikfarlig enligt Trafikverket.

BT - 23 okt 12 kl. 07:55

Boende på Hässleholmen trötta på skräp: "Det är överallt"

Soppåsar utanför dörren, hushållssopor på vägen och blött tidningspapper vid återvinningsstationen. Det är en syn som med jämna mellanrum möter de boende på Hässleholmen.
?

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Morgonkollen: Väktarstrejken har börjat, polisen varnar för att nätbedrägerierna blir fler

Det kan bli köer på flygplatser i dag i och med att väktarna har gått i strejk. Nätbedrägerier blir allt vanligare och polisen uppmanar till försiktighet och eftertanke..

YLE - 45 minuter sedan

Teboils kallmack i Hangö centrum försvinner

Hangö stadsstyrelse har beslutat att stadens arrendekontrakt med Teboil inte förlängs. Kontraktet upphör från och med 30 juni 2019..

YLE - 1 timme sedan

Polisen varnar: Se upp för identitetsstölder och de här fyra vanliga nätbedrägerierna

Polisen manar till försiktighet på internet. Olika slags bedrägerier på nätet har nämligen blivit vanligare under senare tid. Bland annat så kallade vd-bedrägerier har drabbat flera finländare på sistone, och bedragarna är språkkunnigare än förr..

YLE - 1 timme sedan

Försvarsutskottets ordförande Ilkka Kanerva om vapenexporten till Saudiarabien: ”Avbryt spelet”

Försvarsutskottets ordförande Ilkka Kanerva (Saml) anser att Finland och de andra EU-länderna borde stoppa exporten av försvarsmateriel till Saudiarabien på grund av mordet på journalisten Jamal Khasoggi. Erkki Tuomioja (SDP) säger att det redan tidigare fanns problem med exporten till landet..

YLE - 2 timmar sedan

Väktarna har inlett sin strejk - vi sammanfattar läget i fem punkter

Väktarna har inlett en tredagars strejk som pågår till midnatt natten till lördag. Flygpassagerare ska vara beredda på långa köer till säkerhetskontrollen. Järnvägsstationer kan tvingas hålla stängt..

YLE - 8 timmar sedan

Teknologiföretagen måste tänka om - fast anställning och ett gott rykte lockar inte så som utmanande arbetsuppgifter gör

Variation, utmaning och arbetsmiljö listas som viktigare faktorer än fast jobb och bra chefer när finländska unga akademiskt utbildade söker jobb. Det blir allt viktigare för de finska företagen att marknadsföra sig rätt för att hitta kunnig personal..

YLE - 10 timmar sedan

Browder: Nordea i Finland missade 234 miljoner dollars penningtvätt

Den amerikanske finansmannen William Browder anklagar Nordea i Finland för omfattande brister i arbetet att förhindra penningtvätt..

YLE - 11 timmar sedan

OECD-rapport: Redan i 10-årsåldern börjar klyftor mellan skoleleverna uppstå

En elevs socioekonomiska bakgrund har fortfarande en stor inverkan på skolframgången och skapar fortfarande ojämlikhet från unga år, enligt OECD:s färska rapport..

YLE - 12 timmar sedan

PAM: Flera arbetsstridsåtgärder på kommande - omfattar 50 000 personer

Servicefacket PAM kom att vidta ytterligare arbetsstridsåtgärder under de kommande veckorna med start nästa vecka. Åtgärderna omfattar ungefär 50 000 personer. Någon lösning på konflikten mellan regeringen och fackförbunden tycks inte finnas i sikte..

YLE - 12 timmar sedan

Vattenverkets framtid känsloladdad fråga som delade åsikter i Raseborgs fullmäktige

Det var en utdragen men sansad debatt i fullmäktigesalen i måndags när politikerna diskuterade för- och nackdelar med en fusion av stadens vattenverk och energibolag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.





Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.