YLE > Finland

Thursday, 19 April, 11:42

YLE - 15 maj 16 kl. 18:00

"Lös problemen med dyrt boende - bygg på höjden"Bostadspriserna i Helsingforsregionen skulle kunna sjunka betydligt - eller åtminstone skulle stegringen kunna bromsas upp, säger experter som tidningen Rakennuslehti har intervjuat. Det är ingen naturlag att boendet ska vara dyrt i ett av världens mest glesbefolkade länder. Många experter anser att det inte alls är självklart att stigande bostadspriser har samband med ekonomisk tillväxt och att sjunkande priser kopplas till ekonomisk nedgång. Billigare bostäder kan sätta fart på den ekonomiska tillväxten. Men om bostadspriserna ska sjunka förutsätter det att bostadsbyggandet i Helsingforsregionen ökar kraftigt.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingforsregionen, Rakennuslehti, Helsingfors, Lönnroos, Invånarna, Heikki Loikkanen, Loikkanen, Manhattan, New York, HORACIO VILLALOBOSEPA, Finland, Stabila, Varoma, Broman, Chefsekonom Sami Pakarinen, Rakennusteollisuus RT, Pakarinen, Fiskehamnen, &Co Arkkitehdit, YLE, Sundholm, Berlin, Wirén, Ari Pauna, Paunas, Pauna, Heikki, Professor Heikki Loikkanen, Tyskland, Också, Mellersta Böle, Böle, Zucchi Architetti, Works, Happold

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lös, problemenmed , dyrt, boende, bygg, höjden
YLE - 12 sep 17 kl. 18:58

Enda receptet mot dyrt boende: Bygg mer!

Effektivare planläggning och fart på byggandet. Det är de enda metoderna som kan stävja prisstegringen på boendet i huvudstadsregionen, visar ny rapport. Det är riksdagens revisionsutskott som beställt redogörelsen om varför det är så dyrt att bo i huvudstadsregionen och vad som kunde göras åt problemet.

Norrtelje Tidning - 13 sep 13 kl. 13:09

?Dyrt boende stoppar inflyttning?

Enahanda och dyrt. Det är mäklarna Lasse Tappers och Ida Tegelströms betyg på bostadsbyggandet i Norrtälje. ?

Expressen - 24 nov 15 kl. 10:30

Svenskar klagar minst på dyrt boende

Svenska folket fortsätter att mumsa i sig av den räkmacka som räntepartyt bjuder på. De ultralåga boräntorna bidrar till att svenskarna gnäller minst över boendekostnaden i hela EU..

YA - 08 apr 17 kl. 00:01

Trångt och dyrt boende för flyktingfamiljen

En trebarnsfamilj får betala 7 500 kronor för en bostad på drygt 30 kvadratmeter i en av stugorna på Fredriksbergs kursgård. – Vi blev chockade när vi såg hur litet det var..

BT - 17 feb 12 kl. 17:25

Nya höghastighetsbanor för dyrt

Stora satsningar krävs för att lösa problemen i tågtrafiken. Men att bygga nya höghastighetsbanor mellan storstäderna skulle bli för dyrt, enligt Trafikverket. ?

BT - 17 feb 12 kl. 17:25

Trafikverket: Höghastighetsbanor för dyrt

Stora satsningar krävs för att lösa problemen i tågtrafiken. Men att bygga nya höghastighetsbanor mellan storstäderna skulle bli för dyrt, enligt Trafikverket. ?

YA - 3 timmar sedan

Domstol: Ensamhet inte skäl för särskilt boende

En åldring i Tomelilla kommun som fick avslag på sin ansökan om särskilt boende överklagade – men förvaltningsrätten går på kommunens linje. Upplevd ensamhet är inte skäl nog att beviljas särskilt boende, anser förvaltningsrätten..

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 09:30

Dålig sikt och gropar oroar boende

Foto: Malin Palm
Håkanrydsvägen börjar i Grödby och sträcker sig hela vägen bort till Ynde utanför Sölvesborg. Den håliga vägen har fått boende att reagera. Farlig, säger de, men inte tillräckligt trafikfarlig enligt Trafikverket.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 15 kl. 16:30

Dyrt med dålig lukt

Det kan bli dyrt att lukta illa.Ett återvinningsföretag i Vänersborg har fått ett vitesföreläggande av länsstyrelsen om inte den störande lukten från en avfallsanläggning vid Trestad Center åtgärdas.Stanken har under de senaste åren upplevts som allt mer jobbig för grannarna och nu föreläggs bolaget att se till att ordna en varaktig lösning på problemen.

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 16:30

Dyrt med dålig lukt

Det kan bli dyrt att lukta illa.Ett återvinningsföretag i Vänersborg har fått ett vitesföreläggande av länsstyrelsen om inte den störande lukten från en avfallsanläggning vid Trestad Center åtgärdas.Stanken har under de senaste åren upplevts som allt mer jobbig för grannarna och nu föreläggs bolaget att se till att ordna en varaktig lösning på problemen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Tre elever till sjukhus då ventilationsmaskin pajade i Lojo

Flera elever fick andningssvårigheter och fördes till sjukhus för vård efter att en ventilationsmaskin gick sönder i en skola i Lojo. Skolan har renoverats på grund av problem med inneluften..

YLE - 30 minuter sedan

Riksdagen surrar av rykten - Hjallis Harkimo utlovar presskonferens

Den samlingspartistiske riksdagsledamoten Harry "Hjallis" Harkimo bekräftar för Svenska Yle att han tänker hålla en presskonferens idag. Riksdagen surrar just nu av rykten om att Harkimo håller på att grunda en ny politisk rörelse..

YLE - 2 timmar sedan

Tullen kom stor amfetaminliga på spåren - ligan hade gömt narkotikan i skogen

Tullen har avslöjat en liga som smugglat stora mängder amfetamin från Nederländerna till Finland. Ligan, som också har förgreningar i Litauen, har också distribuerat amfetaminet..

YLE - 17 timmar sedan

Hemvårdsklient låg i veckor död i hemmet – Vårdfacket Super: ”Borde aldrig få hända i ett välfärdssamhälle”

Vårdfacket Supers ordförande Silja Paavola förundrar sig över att hemvården i Helsingfors inte märkte att deras klient hade avlidit. Men så som hemtjänsten har körts ned så var situationen inte heller helt oväntad, säger Paavola..

YLE - 4 timmar sedan

Äger du en sommarstuga i Raseborg? Då betalar du landets högsta fastighetsskatt

Det är dyrt att äga en sommarstuga i Raseborg. Skatten för fritidsbostäder är högst i landet och ger Raseborgs stad drygt två miljoner euro i skatteinkomster varje år..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Vargspårare är slutkörda, Finlands spelindustri bedöms vara i fara

Det finns spekulationer om att Harry "Hjallis" Harkimo (Saml) planerar ett nytt parti eller en politisk rörelse. Rovdjurskontaktpersonerna som analyserar vargobservationer är slutkörda efter en livlig vinter. Analytiker varnar för att Finlands spelbransch inte är tillräckligt påhittig..

YLE - 7 timmar sedan

Åbouniversiteten hurrar över samarbetet för att få mer svenskspråkiga och tvåspråkiga socialarbetare: "Behovet är stort"

Genom samarbetet kan studerande vid Åbo Akademi nu få behörighet i socialt arbete via Åbo universitet..

YLE - 12 timmar sedan

Spekulationer i riksdagen och i pressen: Planerar Hjallis Harkimo ett nytt parti?

Enligt uppgifter i Helsingin Sanomat sent på onsdag kväll kan en ny politisk grupp se dagens ljus inom kort. Yle har fått uppgifter om att Harry Harkimo (Saml) berättar mer om saken på torsdag eftermiddag. Också SDP:s tidigare partisekreterare Mikael Jungner förekommer i spekulationerna..

YLE - 7 timmar sedan

Kommundirektören och fullmäktigeledamot i Pyttis på krigsstigen

Hur rätt är det att en kommundirektör kritiserar – visserligen utan att namnge – en fullmäktigeledamot i sin blogg? Det är vad Pyttis kommundirektör Olli Nuuttila gör i sin blogg Kommundirektörens veckodagbok..

YLE - 7 timmar sedan

Lider Finlands spelindustri av ett Nokia-syndrom? Succéspel som Fortnite slår Rovio och Supercell - ”De stampar på stället rent kreativt”

Amerikafinländaren Tero Kuittinen, känd som investerare och analytiker, varnar för att den finländska spelbranschen inte har satsat tillräckligt på helt nya spelkoncept. Branschen slutade växa i fjol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.