YLE > Sport

Monday, 17 February, 23:56

YLE - 11 maj 16 kl. 12:01

Operahuset i Helsingfors förvandlas till internationell tävlingsarenaKonståkning, gymnastik, dans. Två olympiska tävlingsgrenar och en konstform. Men en konstform i vilken många också vill tävla. I månadsskiftet maj-juni arrangeras Helsingfors internationella balettävling för åttonde gången. En central figur under tävlingsveckan är Nationalbalettens konstnärliga ledare Kenneth Greve.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Nationalbalettens, Kenneth Greve, Greve, En, Suvi Honkanen, Honkanen, Nationalbaletten, Nacho Duatos, BACH, Silence, Emptiness, Går Suvi Honkanen, Operahuset, Enligt Suvi Honkanen, Balettävlingen, Turning, Sportmagasinet, Viveca Lindfors, Ekaterina Volkova

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Operahuseti , Helsingfors, förvandlastill , internationell, tävlingsarena
YLE - 21 maj 15 kl. 05:07

Modefolket flockas till Helsingfors

Unga designers har få möjligheter att hitta jobb i Helsingfors. Alternativen i dag är att frilansa för flera varumärken, att söka sig utomlands, eller att grunda eget. Sofia Järnefelt jobbar som frilansdesigner för bland annat Marimekko.

YLE - 29 mar 17 kl. 08:46

Hamburgare och nudlar på menyn när Helsingforsskolorna har internationell matvecka

Finlands hundra år firas med en internationell matsedel i Helsingforsskolorna den här veckan. Till självständighetsdagen lovas något riktigt extra. Tisdag: hamburgare med antingen mört griskött eller biff gjord på bondböna.

HBL - 23 dec 13 kl. 09:05

Sista striden om Guggenheim i Helsingfors

Åtminstone kan man inte anklaga Guggenheimstiftelsen för brist på mod och målmedvetenhet. En annan stiftelse skulle ha kastat yxan i sjön efter det första nejet, men inte denna. Guggenheim kör racet på nytt trots att kritiken mot ett museum i Helsingfors inte ser ut att ha minskat, och trots att många vidhåller sin åsikt om att staden inte ska bidra till projektet med en enda euro.

YLE - 19 feb 13 kl. 19:29

Airbus: Helsingfors-Vanda kan bli viktig knutpunkt

Flygplansjätten Airbus tror på en ljus framtid för flygtrafiken. Enligt flygplanstillverkarens prognos fram till år 2031 kommer antalet passagerare i världen återigen att fördubblas. Bolaget tror också att Helsingfors-Vanda flygplats kommer att växa rejält inom de följande tjugo åren.

YLE - 17 sep 14 kl. 05:27

Jihadist radikaliserades i Helsingfors

En till person från huvudstadsregionen verkar nu ha rest till Syrien för att kriga för Islamiska staten. Mannen uppger det här på Facebook och på Twitter. Före det bodde han ungefär ett år i Helsingfors och under den tiden började han föra fram radikala åsikter.

YLE - 14 jul 15 kl. 17:00

Inspiration och internationell stämning på Gymnaestrada

Det går inte att missa: Helsingfors har invaderats av tusentals entusiastiska gymnaster från hela världen. Gymnaestrada har aldrig varit större än nu, då fler deltagare än någonsin samlats för att uppträda och umgås. Det är den femtonde Gymnaestradan som ordnas, och första gången som det hålls i Finland.

YLE - 09 jun 17 kl. 21:05

Fin flyguppvisning ovanför Brunnsparken i Helsingfors - se bilderna

Flyguppvisningen under fredagen ovanför Brunnsparken bjöd på fartfulla och färgglada stunder. Polisen bedömer att cirka 100 000 människor samlades vid stränderna i Helsingfors för att se flygshowen. Ladda ned
Den anrika konstflygningsgruppen Red Arrows från det brittiska flygvapnet målade upp figurer på himlen.

YLE - 23 nov 16 kl. 18:04

Stafettkarnevalsfader anser att OS i Helsingfors är ett orealistiskt förslag

Tidigare i veckan föreslog Finlands olympiska kommités blivande ordförande att Finland med Helsingfors i spetsen ska ansöka om få ordna vinter-OS 2026. Den finlandssvenska idrottsprofilen Carl-Olaf Homén tror inte att Helsingfors har en chans. - Själva målsättningen och idén är ganska bra.

HBL - 28 jul 14 kl. 06:00

Åter köpintresse för hela hus i Helsingfors

För några år sedan ville ingen köpa ett av Helsingfors mest värdefulla nyrenässanshus, i dag är intresset stort och priset högt. Staten har rollen som storsäljare av hela hus och kyrkostyrelsen sålde i höstas en länga värdefulla byggnader på Skatudden.Den gemensamma nämnaren för fastigheterna som är till salu eller som nyligen har sålts i innerstan i Helsingfors är att de har uppförts som bostadshus och sedan fungerat som kontor i decennier.

YLE - 01 aug 16 kl. 08:01

Helsingfors fick lyxkryssarna att tömma sitt avloppsvatten i hamnen

I sommar har allt fler lyxkryssare tömt sitt avloppsvatten i Helsingfors hamnar, istället för att tömma det ut i havet. En rabatt på avloppsavgiften gav önskad effekt. Att tömma avloppsvatten i hamnarna är helt gratis, men Helsingfors hamn uppbär en allmän avfallshanteringsavgift av alla fartyg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Slarvigt TPS åkte på ny förlust – tung kritik från tränaren: ”Inte det lag jag ville se”

Slutspelsplatsen börjar snart glida TPS ur händerna. I kväll förlorade laget med 1–3 mot HPK och avståndet upp till strecket är fortsättningsvis tolv poäng. I KHL hade Jokerit lekstuga med konferensfyran Dynamo Moskva..

YLE - 5 timmar sedan

Svensk friidrott skakas av nytt dopningsfall – SM-medaljör har testat positivt

Enligt tidningen Dagens Nyheter har ett nytt dopningsfall uppdagats i Sverige. En friidrottare med SM-medaljer på meritlistan har gett ett positivt dopningsprov. Det stämmer att det finns ett dopningsärende kring den här personen, säger friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson..

YLE - 5 timmar sedan

Kristian Näkyväs första ord efter cancerbeskedet: ”Läkarna är positiva”

Det första beskedet är positivt. Enligt Kristian Näkyvä gick canceroperationen bra och han tackar Örebros fans för det stöd han fått. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket det har betytt för mig och min familj, säger han..

YLE - 6 timmar sedan

13-åriga Nella Nyqvist Europamästare i badminton i U15-klassen: ”Hade som mål att ta guld – men kunde ändå inte drömma om det”

Trots att motståndarna var till och med två år äldre än Nella Nyqvist tog Helsingfors Badminton Club-liraren hand om EM-guldet i franska Lievin under veckoslutet. Hon gjorde fantastiskt fint ifrån sig, säger hennes tränare Mathilda Lindholm..

YLE - 9 timmar sedan

Privatperson donerar flera hundra tusen euro till skidförbundet – pengarna ska främja satsningen på unga åkare

Skidförbundet meddelar att man fått en stor och betydande donation. En privatperson väljer att donera 300 000 euro till förbundet. Det är ganska unikt, säger skidförbundets ordförande Markku Haapasalmi..

YLE - 10 timmar sedan

Märklig dryckesincident på bytesbänken tvingade såväl KooKoo, Ilves som Martin Berger att be om förlåtelse till 8-årig flicka i publiken

På fredagen möttes ligalagen KooKoo och Ilves i Tammerfors och det hettade till rejält. Nu har ligan skrivit en rapport och både Ilves och Kooko har bett flickan om förlåtelse och gett henne fribiljetter. KooKoos turbulenta helg fick fortsättning också på lördgen..

YLE - 10 timmar sedan

Sjundeå premierar idrottare - trialförare Sami Kymäläinen och handbollsspelare Robin Järvinen får stipendium

Sjundeåborna Sami Kymäläinen och Robin Järvinen premieras med idrottsstipendier av Sjundeå kommun..

YLE - 10 timmar sedan

Johaugs rival Natalja Neprjajeva bryter touren både till sin egen och norskans besvikelse: "Men det är en stor fördel för mig att hon inte kör vidare"

En av de stora favoriterna att utmana norskorna i Ski Tour 2020 var Natalja Neprjajeva. En blygsam tionde plats i den första deltävling och nu på en tolfte plats i sammandraget efter två tävlingar var ändå inte den öppningen som hade väntats av den ryska stjärnan. I dag blev det klart att någon vändning inte är att vänta..

YLE - 13 timmar sedan

Bra tajmning av vädergudarna - isen ska vara i skick så att den första bandykvartsfinalen kan spelas i Borgå

Regnet ser ut att hålla sig borta och plusgraderna är tillräckligt få för att den första kvartsfinalmatchen ska kunna spelas i Borgå på onsdag..

YLE - 13 timmar sedan

Trupperna till junior-VM i längdåkning uttagna – flera FSS-åkare roffade åt sig en plats, tre av dem färska FM-guldmedaljörer

Snart nalkas det VM i skidåkning för juniorer i tyska Oberwiesenthal. I dag har Finlands trupp publicerats. Totalt 21 skidåkare har valts ut: elva till U20-klassen och 10 till U23-klassen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.