YLE > Finland

Tuesday, 16 October, 08:24

YLE - 08 maj 16 kl. 09:23

Fiskedrag kan döda sjöfåglarI Svartå har flera personer sett en svan med ett fiskedrag som har fastnat i näbben. Fiskedrag, metkrokar och fiskelinor kan orsaka fåglarna otrevliga skador. Nyligen gjordes flera observationer i Svartå där en svan har ett fiskedrag i näbben. Det kan också vara frågan om två svanar, säger Rolf Heerman från Svartå FBK. - Vi har varit ute och letat efter svanen eller svanarna, men ännu har vi inte fått tag i den, säger Heerman.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svartå, Rolf Heerman, Svartå FBK, Heerman, Fågelskådaren Mikael Ranta, Päsarträsket, Svartån, Åkerfors, Lojosjön, Ranta, Lojobon Jan Södersved, Birdlife Finland, Södersved, YLENina Bergman, Jan Södersved, Västnyland, Lojo, Förutom, Saarinen, Finland, Birdlife International, Helsingfors

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fiskedragkan , döda, sjöfåglar

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Landslagslöpare förstärker Piffens damlag i orientering

Alexandra Enlund och Katja von Schoultz byter nästa säsong till Pargas IF. Förra veckan meddelade föreningen att man inleder en nysatsning på elitnivå, då Fredric Portin som elitkoordinator tar träningsansvaret för satsningen..

YLE - 3 timmar sedan

”Många säger att de aldrig mer kommer in till Åbo centrum” – Åboborna och företagarna bekymrade över läget i centrum

Vissa kallar det för Berlinmuren, andra skakar bekymrat på huvudet. Det nya stängslet vid Salutorget i Åbo väcker förundran bland stadens invånare. Staden lovar ändå att det ska piffas upp..

YLE - 1 timme sedan

Kvinna hittades död i hytt på färja i Åbo hamn

En kvinna har hittats död i en av hytterna ombord på Baltic Princess på måndag kväll. Kvinnan hittades då fartyget lagt till i Åbo hamn..

YLE - 2 timmar sedan

Brittisk bok: Höga chefslöner skadar den ekonomiska tillväxten och pressar ner löntagarnas inkomster

Överdimensionerade bonussystem gör chefer kortsiktiga. De bromsar hela den ekonomiska utvecklingen och håller vanliga löntagares löner nere. Det hävdar den brittiska samhällsdebattören Deborah Hargreaves..

YLE - 3 timmar sedan

Lokala krafter ville köpa Västis under hemligt möte i Karis för två år sedan - men ägaren KSF Media såg bara hinder

Hösten 2016 var bland annat Karis-Pojo sparbanksstiftelse intresserad av att köpa tidningen Västra Nyland av KSF Media. Det fanns två miljoner euro i potten och författaren Staffan Bruun och HBL-journalisten Stefan Lundberg var redo att skapa "Nya Västis". KSF Media såg bara hinder, så idén föll..

YLE - 11 timmar sedan

Åbo stadsfullmäktige har sagt sitt: Logomobron ska byggas och den får kosta nästan dubbelt så mycket som planerat

Slutnotan för bron kommer enligt nuvarande kalkyler att landa på 13,3 miljoner euro. Det är nästan dubbelt så mycket som de 6,9 miljoner som fastighetsaffärsverkets direktion enades om i mars 2017. De folkvalda i fullmäktigesalen tvistade om vem som bär ansvaret för kostnadsökningen..

YLE - 3 timmar sedan

Vi jämförde politikernas åsikter: Ändringar i uppbådet är att vänta nästa regeringsperiod, men fortsättningen är än så länge bara på utredningsstadiet

Riksdagspartierna visar klart intresse för att göra ändringar i uppbådet och göra det mer könsneutralt. De vill få igång arbetet nästa regeringsperiod. Några stora eller snabba förändringar i hela värnpliktssystemet är ändå inte att vänta..

YLE - 3 timmar sedan

Passagerarna på M/s Mässkär kräver inga stora ersättningar trots att skepparen saknade behörighet

För mer än två månader sedan sjönk kryssningsbåten M/s Mässkär utanför Jakobstad. Skepparen saknade behörighet och kan enligt förundersökningsrapporten komma att åtalas på tre punkter. Senast nästa vecka går fallet till åtalsprövning..

YLE - 3 timmar sedan

När pojkvännen dog blev Anita hemlös och hamnade på en plats många vill undvika

Hemlösa på sista hållplatsen före gatan. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.