Skånskan > Opinion

Wednesday, 25 April, 03:03

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 årKultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.Med Wallanderboken i fokus
Utställningen ”Med Wallanderboken i fokus” visas på Cineteket i Ystad. Det är en utställning om Henning Mankells samlade verk om Kurt Wallander 1991-2016, som till viss del grundar sig på ett samarbete med Mankells internationella agent, Anneli Höier i Köpenhamn.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Wallander, Nöje Någonting, Mördare, Mankells, Kurt Wallander, Ystad, Henning Mankells, Annelie Høiers, Mankellböcker, Wallanderboken, Utställningen Med Wallanderboken, Cineteket, Höier, Köpenhamn, Høier, Med Wallanderboken, Mankellbibliotek, Anneli Høier, Mankellbokhyllor, Wallanderomslag, Kurt Wallanders, Idén, Petra Rundqvist, Cinetekets Jack Löfving, Anneli, Jack Löfving, Henning Mankell, Henning Mankell Det, Daniel Permbo, Petras, Hennings, Löfving, Mårten Mårtensson, Anneli Høier Den, Alzheimersen, Lindas, Klaras, Cinteket

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utställning, firar, Wallander25 , år
Vimmerby Tidning - 06 dec 12 kl. 08:25

Gosig utställning firar barnens framgångar

Nu var det i och för sig väldigt fina kramdjur som visades när förskoleklassen på Gullvivan öppnade sin utställning. Men bakom det hela finns det så mycket mer som är fint och bra.
– Man kan säga att vi vill manifestera framgång, fira det lilla i vardagen som är viktigt att lyfta fram, säger pedagogerna Angeli Karlsson och Ann Frejd..

Corren - 11 nov 16 kl. 13:00

Utställning firar 60 år

Kisa fotoklubbs adventsutställning 60-årsjubilerar..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

YLE - 19 jun 16 kl. 14:23

Svartå bruk firar 400 år med utställning

Årets utställning på Svartå slott är brukets fyra sekel till ära. På slottet får besökaren bekanta sig med allt från Svartå bruks första år och dess många prövningar så som den lilla istiden, en stor brand och det finska kriget till modern tid och tillverkningen av arkivskåp och sängar. - Det är unikt med 400 år av industrihistoria på samma ställe i Finland.

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 15 kl. 13:53

Kvinnojour tioårsjubilerar och firar med utställning

Cecilia Nilssons egen resa ledde henne till kvinnojouren i Höganäs. Nu firar jouren tio år och uppmärksammar sin plats i samhället med en utställning på Tivolihuset och passar på att byta namn..

SN - 31 jan 16 kl. 18:09

Förening firar 100 med utställning

I år firar hembygdsföreningen 100 år. I Nyköping firas det med en nyinvigd utställning om bygdens historia. I föreningen tror man på en fortsatt viktig roll i skapandet av samhörighet och gemenskap..

YLE - 22 jan 16 kl. 14:56

CQ CQ - en utställning om kommunikationsteknik

Från signalflaggor till modernaste datateknik - kommunikationstekniken har utvecklats enormt. I Tobaksmagasinet i Jakobstad pågår som bäst en utställning om det här. - Det var Carl-Johan Källman som tog initiativet till utställningen.

Sydsvenskan - 13 feb 16 kl. 16:34

Unik utställning i Nederländerna

För första gången på 500 år har man i Nederländerna sammanställt en stor utställning med verk av renässanskonstnären Hieronymus Bosch.Fram till den 8 maj ställs 17 av konstnärens 24 bevarade målningar och 19 teckningar ut på Noordbrabants Museum i Boschs hemstad s'-Hertogenbosch. Utställningen är en del av stadens jubileumsår där man firar sin berömde son som dog för 500 år sedan.

Västerbottens Folkblad - 13 feb 16 kl. 16:34

Unik utställning i Nederländerna

För första gången på 500 år har man i Nederländerna sammanställt en stor utställning med verk av renässanskonstnären Hieronymus Bosch. Fram till den 8 maj ställs 17 av konstnärens 24 bevarade målningar och 19 teckningar ut på Noordbrabants Museum i Boschs hemstad s’-Hertogenbosch. Utställningen är en del av stadens jubileumsår där man firar sin berömde […].

Dalarnas tidningar - 16 okt 13 kl. 07:19

Kommunen firar 150 år med utställning

I år fyller Hedemora kommun 150 år. ? Det gäller alla svenska kommuner, säger Anja Hedqvist.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Glans avslutar världsturnén på hemmaplan

Eslöv Under tisdags­kvällen uppträdde Johan Glans på Medborgar­husets scen – för första gången av fem den här veckan.
Biljetterna har gått åt som smör i solsken.Vid halv åtta-tiden på tisdagskvällen hade ­Medborgarhusets foajé fyllts av komedisugna ­besökare.

Skånskan - 5 timmar sedan

”Det är så att man får nypa sig i armen”

Eslöv Han har uppträtt för fulla hus runtom i landet och i världsstäder som Buenos Aires, San Francisco, Tokyo och Sydney.
Men när det är dags för final på World Tour of the World återvänder Johan Glans till sin hemmaplan i Eslöv – som den självklaraste sak i världen.– Det var min plan hela tiden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Pojke misshandlades och tvingades slicka upp urin

malmö Två män tvingade ner en 15-årig pojke i en källare. Efter det blev han slagen och knivskuren och som en sista förnedring fick han slicka upp en av förövrarnas urin.
Nu döms männen till vardera ett år och nio månader i fängelse.

Skånskan - 9 timmar sedan

Förde in kilovis amfetamin – döms

Malmö I september förra året stoppades en man med drygt 5,5 kilogram amfetamin gömt i ett lönnfack i hans bil.
Nu döms 32-åringen till fem års fängelse för grov narkotikasmuggling.Mannen hade åkt över Öresundsbron från Danmark och stannats för tullkontroll i september förra året.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bara ett anbud till sophämtningen

Sjöbo Nästa år löper tiden ut för avtalet om renhållningen – alltså sophämtningen. Tekniska nämnden har gett uppdraget till Ohlssons – igen.– Det var det enda anbudet som kom in.

Skånskan - 9 timmar sedan

Klartecken för staty vid pumphuset

Sjöbo Kommunen upplåter mark vid Pumphuset i Vollsjö till en ny Piratenstaty. Det beslutade tekniska nämnden på sitt senaste sammanträde.Skånskan har tidigare berättat att skulpturen ska stå i grönområdet vid Pumphuset.

Skånskan - 9 timmar sedan

Erik Nyström åter till Pantern

ISHOCKEY Erik Nyström återvänder till IK Pantern nästa säsong.Den spelskicklige forwarden ska bli en nyckelfigur i Malmölagets offensiv i hockeyallsvenskan är förhoppningen.
Nye Panterncoachen Viktor Stråhle hyllar sitt nyförvärv:
– En avig spelare som kan bryta mönster, göra det lilla extra och förändra matchbilden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Prästvillan säljs för 14 miljoner

Ystad
Region Skåne ska sälja prästvillan, Buskamöllan 4, vid sjukhusområdet. Det föreslår servicenämnden som på uppdrag av regionstyrelsen har berett ärendet att sälja prästvillan enligt ett köpeavtal för 14 250 000 kronor till Hanssongruppen Invest AB.
Det var den 7 november 2013 som regionstyrelsen beslöt att sälja fastigheten.

Skånskan - 9 timmar sedan

Miljöbrott avskrivs

VOLLSJÖ Kommunen har gjort en polisanmälan om misstänkt miljöbrott. Men åklagaren väljer nu att lägga ner förundersökningen.
Det går inte att med det material som kommunen skickat bevisa att den eller de misstänkta gjort sig skyldiga till brott, anser kammaråklagare Neela Frisell.

Skånskan - 9 timmar sedan

Vill ha bort 18 tallar

SJÖBO En boende på Fabriksgatan vill att kommunen sågar ner sammanlagt 18 tallar. Orsaken är att träden skuggar husets solpaneler.
Det kommer inte att bli tomt på träd, argumenterar han.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.