Skånskan > Opinion

Friday, 19 October, 10:55

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 årKultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.Med Wallanderboken i fokus
Utställningen ”Med Wallanderboken i fokus” visas på Cineteket i Ystad. Det är en utställning om Henning Mankells samlade verk om Kurt Wallander 1991-2016, som till viss del grundar sig på ett samarbete med Mankells internationella agent, Anneli Höier i Köpenhamn.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Wallander, Nöje Någonting, Mördare, Mankells, Kurt Wallander, Ystad, Henning Mankells, Annelie Høiers, Mankellböcker, Wallanderboken, Utställningen Med Wallanderboken, Cineteket, Höier, Köpenhamn, Høier, Med Wallanderboken, Mankellbibliotek, Anneli Høier, Mankellbokhyllor, Wallanderomslag, Kurt Wallanders, Idén, Petra Rundqvist, Cinetekets Jack Löfving, Anneli, Jack Löfving, Henning Mankell, Henning Mankell Det, Daniel Permbo, Petras, Hennings, Löfving, Mårten Mårtensson, Anneli Høier Den, Alzheimersen, Lindas, Klaras, Cinteket

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utställning, firar, Wallander25 , år
Vimmerby Tidning - 06 dec 12 kl. 08:25

Gosig utställning firar barnens framgångar

Nu var det i och för sig väldigt fina kramdjur som visades när förskoleklassen på Gullvivan öppnade sin utställning. Men bakom det hela finns det så mycket mer som är fint och bra.
– Man kan säga att vi vill manifestera framgång, fira det lilla i vardagen som är viktigt att lyfta fram, säger pedagogerna Angeli Karlsson och Ann Frejd..

Corren - 11 nov 16 kl. 13:00

Utställning firar 60 år

Kisa fotoklubbs adventsutställning 60-årsjubilerar..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

YLE - 19 jun 16 kl. 14:23

Svartå bruk firar 400 år med utställning

Årets utställning på Svartå slott är brukets fyra sekel till ära. På slottet får besökaren bekanta sig med allt från Svartå bruks första år och dess många prövningar så som den lilla istiden, en stor brand och det finska kriget till modern tid och tillverkningen av arkivskåp och sängar. - Det är unikt med 400 år av industrihistoria på samma ställe i Finland.

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 15 kl. 13:53

Kvinnojour tioårsjubilerar och firar med utställning

Cecilia Nilssons egen resa ledde henne till kvinnojouren i Höganäs. Nu firar jouren tio år och uppmärksammar sin plats i samhället med en utställning på Tivolihuset och passar på att byta namn..

SN - 31 jan 16 kl. 18:09

Förening firar 100 med utställning

I år firar hembygdsföreningen 100 år. I Nyköping firas det med en nyinvigd utställning om bygdens historia. I föreningen tror man på en fortsatt viktig roll i skapandet av samhörighet och gemenskap..

YLE - 22 jan 16 kl. 14:56

CQ CQ - en utställning om kommunikationsteknik

Från signalflaggor till modernaste datateknik - kommunikationstekniken har utvecklats enormt. I Tobaksmagasinet i Jakobstad pågår som bäst en utställning om det här. - Det var Carl-Johan Källman som tog initiativet till utställningen.

Sydsvenskan - 13 feb 16 kl. 16:34

Unik utställning i Nederländerna

För första gången på 500 år har man i Nederländerna sammanställt en stor utställning med verk av renässanskonstnären Hieronymus Bosch.Fram till den 8 maj ställs 17 av konstnärens 24 bevarade målningar och 19 teckningar ut på Noordbrabants Museum i Boschs hemstad s'-Hertogenbosch. Utställningen är en del av stadens jubileumsår där man firar sin berömde son som dog för 500 år sedan.

Västerbottens Folkblad - 13 feb 16 kl. 16:34

Unik utställning i Nederländerna

För första gången på 500 år har man i Nederländerna sammanställt en stor utställning med verk av renässanskonstnären Hieronymus Bosch. Fram till den 8 maj ställs 17 av konstnärens 24 bevarade målningar och 19 teckningar ut på Noordbrabants Museum i Boschs hemstad s’-Hertogenbosch. Utställningen är en del av stadens jubileumsår där man firar sin berömde […].

Dalarnas tidningar - 16 okt 13 kl. 07:19

Kommunen firar 150 år med utställning

I år fyller Hedemora kommun 150 år. ? Det gäller alla svenska kommuner, säger Anja Hedqvist.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Fastigheten på postadress Tingsvägen 10 i Eslöv har bytt ägare

Eslöv Ulf Othberg, 55 år, ärver fastigheten på adressen Tingsvägen 10 i Eslöv från Hans Richard Othberg. Huset är byggt 1964 och har en boyta på 97 kvadratmeter. Affären blev klar i augusti 2018.

Skånskan - 5 timmar sedan

Dömd för dubbla rånförsök

HÖRBY/HÖÖR En 25-årig man har dömts till ett och ett halvt års fängelse för rånförsöken mot Apoteket Hjärtat i Hörby och Lloyds apotek i Hörby den 12 juli.
Mannen försökte komma över receptbelagd och narkotikaklassad medicin och hotade en av de anställda med en kniv.SOS Alarm fick först in ett larm om att en avliden person hade hittats vid Ringsjöstrands camping.

Skånskan - 5 timmar sedan

Unga mötte vården

SVEDALA Sjuksköterskor och studenter, arbetsterapeuter och undersköterskor.
Vårdyrkets många inriktningar hade snabbdejting med Naverlönnskolans nior – allt i hopp om att fånga elevernas intresse för vårdyrket.– Jag kan inte ha ett bättre jobb.

Skånskan - 5 timmar sedan

Det var unga tjuvar som var i rådhuset

STAFFANSTORP Det var unga tjuvar som bröt sig in i Staffanstorps rådhus i mars i år då fler än 50 bärbara datorer stals.
Minst två misstänkta finns i utredningen som ännu pågår.
Båda är pojkar under 18 år.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fortsatt strid om hästarena

BJÄRSJÖLAGÅRD Öveds jakt- och fältridklubb, ÖJFK, ger sig inte utan överklagar än en gång beslutet att de inte får bygga en hästanläggning på gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård.
Ingen häst kommer att bo i anläggningen.Det argumentet för nu klubbens ordförande Christer Lindow fram i överklagan två, nu till mark- och miljödomstolen i Växjö.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tränarstaben stannar i Husie

FOTBOLL Husie IF misslyckades i sin strävan att kvala upp i division 4.
Men trots detta är ledningen nöjd med Thobias Fridholm och Blerim Mullici som kommer träna laget även under 2019.Enda förändringen är att Fridholm blir ensam huvudansvarig och Mullici tar klivet ner som assisterande tränare.

Skånskan - 14 timmar sedan

”Femtekolonnare och latmaskar”

Lund Konflikten inom Moderaterna rullar vidare, senast genom inlägg på facebook av partiets hittillsvarande toppnamn, oppositionsrådet Christer Wallin.”Är det verkligen så att femtekolonnare och latmaskar ska i vinna i politiken? I så fall är det over and out för min del, skriver han bland annat.

Skånskan - 18 timmar sedan

Nu får byn egen pub

FLYINGE Efter att ha dragit igång ett eget bryggeri tar nu ägarna till Pax Brygghus nästa steg och startar en pub. Lördagens premiär är redan fullbokad.Paret bakom Flyinges bryggeri stretar vidare och är framme vid nästa milstolpe.

Skånskan - 19 timmar sedan

SMHI: Regnväder drar in över Skåne i helgen

väder Nu är det roliga slut — i helgen kommer regnet. Skurar på lördag och regnväder söndag kväll eller måndag morgon samtidigt som temperaturen börjar sjunka.  Hallådär Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI, hur blir Skånevädret i helgen?

Skånskan - 19 timmar sedan

Tomt i Billeberga såld till 54-åring

Billeberga Fastigheten på Heden 6620 i Billeberga har fått en ny ägare. Köpare är Karl Anders Stefan Persson, 54, och säljare är Ilta Orvokki Andersson. Köpet blev klart i september 2018 och priset blev 710 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.