Skånskan > Opinion

Tuesday, 23 January, 09:09

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 årKultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.Med Wallanderboken i fokus
Utställningen ”Med Wallanderboken i fokus” visas på Cineteket i Ystad. Det är en utställning om Henning Mankells samlade verk om Kurt Wallander 1991-2016, som till viss del grundar sig på ett samarbete med Mankells internationella agent, Anneli Höier i Köpenhamn.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Wallander, Nöje Någonting, Mördare, Mankells, Kurt Wallander, Ystad, Henning Mankells, Annelie Høiers, Mankellböcker, Wallanderboken, Utställningen Med Wallanderboken, Cineteket, Höier, Köpenhamn, Høier, Med Wallanderboken, Mankellbibliotek, Anneli Høier, Mankellbokhyllor, Wallanderomslag, Kurt Wallanders, Idén, Petra Rundqvist, Cinetekets Jack Löfving, Anneli, Jack Löfving, Henning Mankell, Henning Mankell Det, Daniel Permbo, Petras, Hennings, Löfving, Mårten Mårtensson, Anneli Høier Den, Alzheimersen, Lindas, Klaras, Cinteket

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utställning, firar, Wallander25 , år
Vimmerby Tidning - 06 dec 12 kl. 08:25

Gosig utställning firar barnens framgångar

Nu var det i och för sig väldigt fina kramdjur som visades när förskoleklassen på Gullvivan öppnade sin utställning. Men bakom det hela finns det så mycket mer som är fint och bra.
– Man kan säga att vi vill manifestera framgång, fira det lilla i vardagen som är viktigt att lyfta fram, säger pedagogerna Angeli Karlsson och Ann Frejd..

Corren - 11 nov 16 kl. 13:00

Utställning firar 60 år

Kisa fotoklubbs adventsutställning 60-årsjubilerar..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

YLE - 19 jun 16 kl. 14:23

Svartå bruk firar 400 år med utställning

Årets utställning på Svartå slott är brukets fyra sekel till ära. På slottet får besökaren bekanta sig med allt från Svartå bruks första år och dess många prövningar så som den lilla istiden, en stor brand och det finska kriget till modern tid och tillverkningen av arkivskåp och sängar. - Det är unikt med 400 år av industrihistoria på samma ställe i Finland.

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 15 kl. 13:53

Kvinnojour tioårsjubilerar och firar med utställning

Cecilia Nilssons egen resa ledde henne till kvinnojouren i Höganäs. Nu firar jouren tio år och uppmärksammar sin plats i samhället med en utställning på Tivolihuset och passar på att byta namn..

SN - 31 jan 16 kl. 18:09

Förening firar 100 med utställning

I år firar hembygdsföreningen 100 år. I Nyköping firas det med en nyinvigd utställning om bygdens historia. I föreningen tror man på en fortsatt viktig roll i skapandet av samhörighet och gemenskap..

YLE - 22 jan 16 kl. 14:56

CQ CQ - en utställning om kommunikationsteknik

Från signalflaggor till modernaste datateknik - kommunikationstekniken har utvecklats enormt. I Tobaksmagasinet i Jakobstad pågår som bäst en utställning om det här. - Det var Carl-Johan Källman som tog initiativet till utställningen.

Sydsvenskan - 13 feb 16 kl. 16:34

Unik utställning i Nederländerna

För första gången på 500 år har man i Nederländerna sammanställt en stor utställning med verk av renässanskonstnären Hieronymus Bosch.Fram till den 8 maj ställs 17 av konstnärens 24 bevarade målningar och 19 teckningar ut på Noordbrabants Museum i Boschs hemstad s'-Hertogenbosch. Utställningen är en del av stadens jubileumsår där man firar sin berömde son som dog för 500 år sedan.

Västerbottens Folkblad - 13 feb 16 kl. 16:34

Unik utställning i Nederländerna

För första gången på 500 år har man i Nederländerna sammanställt en stor utställning med verk av renässanskonstnären Hieronymus Bosch. Fram till den 8 maj ställs 17 av konstnärens 24 bevarade målningar och 19 teckningar ut på Noordbrabants Museum i Boschs hemstad s’-Hertogenbosch. Utställningen är en del av stadens jubileumsår där man firar sin berömde […].

Dalarnas tidningar - 16 okt 13 kl. 07:19

Kommunen firar 150 år med utställning

I år fyller Hedemora kommun 150 år. ? Det gäller alla svenska kommuner, säger Anja Hedqvist.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 26 maj 17 kl. 13:54

Skarp kurva byggs bort

SVEDALA Arbetena med att räta ut den skarpa kurvan vid Aggarpsvägen pågår för fullt. ERWP.fif(0)Bron över Segeå kommer att bytas ut och i samband med detta kommer också den skarpa kurvan att försvinna.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 13:41

Misstänkt för Köpenhamnsskott gripen i Malmö

En 26-årig man som misstänks för bland annat en skottossning på nyårsaftonen i Köpenhamn har gripits i Malmö. ERWP.fif(0)Strax före halv fyra på tisdagseftermiddagen greps en 26-årig man i Malmö.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 10:12

Trots alla skador vann LB07 igen

FOTBOLL En lång skadelista hindrar inte LB07 från att storma fram i damallsvenskan. Borta mot Hammarby kom andra raka segern för Malmö-laget efter 2-1 (2-0). ERWP.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 06:57

Ännu en gripen i Storbrittanien

Utrikes Ytterligare en person har gripits för attacken i Manchester i måndags, skriver SVT. ERWP.fif(0)På fredagsmorgonen, i området Moss Side i Manchester, grep brittisk polis en man som misstänks för inblandning i måndagens bombdåd, då 22 personer dödades.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 06:00

De kämpar för brandkårens överlevnad

Äsperöd Utan lön rycker de ut för att hjälpa andra i nöd. Och för att brandvärnet ska finnas kvar i byn.
Engagemanget hos medlemmarna i Äsperöds frivilliga brandkår har ofta gått i arv genom flera generationer och många fortsätter även efter pensionen.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 06:00

Mamma slog son på förskolan

mellanskåne En kvinna döms för att ha misshandlat sin son i samband med lämning på förskolan. ERWP.fif(0)Enligt domen från Lunds tingsrätt var det den 10 mars förra året som kvinnan skulle lämna sin son, född 2009, på förskolan på en ort i Mellanskåne.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 05:00

Brobygge över E6 utmanar pendlarna

Flädie Bygget av en ny bredare bro vid trafikplats Flädie kommer att påverka trafiken på E6:an under ett halvår framåt. Körfälten flyttas nu ut mot kanterna och fartgränsen sänks. ERWP.

Skånskan - 25 maj 17 kl. 20:57

En person förd till sjukhus med bröstsmärtor

LUND En person klagade på bröstsmärtor i samband med en kollision mellan två fordon på regementet P7 Revinge. ERWP.fif(0)En ambulans som fanns på plats tillsammans med polisen och räddningstjänsten fick därför ta hand om personen.

Skånskan - 25 maj 17 kl. 20:12

12-åring rånades av gäng

Svedala Ett gäng på åtta tonåringar gav sig på en 12-årig pojke och rånade honom någonstans i centrum i kväll vid 17-tiden. ERWP.fif(0)– Det var när pojken var på väg hem från träningen som gänget dök och tilltvingade sig en mindre summa kontanter, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral
Enligt polisens första uppgifter ska gänget ha bestått av upp till åtta killar.

Skånskan - 25 maj 17 kl. 16:27

De kallar sig gärna nördar

Lund Nördkultur är arrangörernas egen beskrivning av Kodachicon 2017 som pågår på Polhemskolan i Lund fram till söndag lunch. ERWP.fif(0)Omkring 1 000 personer intresserade av cosplay, sci-fi, fantasy, anime, manga och spel i alla former är samlade för att umgås och utveckla sina intressen, nu för tolfte gången.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.