Skånskan > Opinion

Monday, 23 July, 17:06

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 årKultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.Med Wallanderboken i fokus
Utställningen ”Med Wallanderboken i fokus” visas på Cineteket i Ystad. Det är en utställning om Henning Mankells samlade verk om Kurt Wallander 1991-2016, som till viss del grundar sig på ett samarbete med Mankells internationella agent, Anneli Höier i Köpenhamn.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Wallander, Nöje Någonting, Mördare, Mankells, Kurt Wallander, Ystad, Henning Mankells, Annelie Høiers, Mankellböcker, Wallanderboken, Utställningen Med Wallanderboken, Cineteket, Höier, Köpenhamn, Høier, Med Wallanderboken, Mankellbibliotek, Anneli Høier, Mankellbokhyllor, Wallanderomslag, Kurt Wallanders, Idén, Petra Rundqvist, Cinetekets Jack Löfving, Anneli, Jack Löfving, Henning Mankell, Henning Mankell Det, Daniel Permbo, Petras, Hennings, Löfving, Mårten Mårtensson, Anneli Høier Den, Alzheimersen, Lindas, Klaras, Cinteket

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utställning, firar, Wallander25 , år
Vimmerby Tidning - 06 dec 12 kl. 08:25

Gosig utställning firar barnens framgångar

Nu var det i och för sig väldigt fina kramdjur som visades när förskoleklassen på Gullvivan öppnade sin utställning. Men bakom det hela finns det så mycket mer som är fint och bra.
– Man kan säga att vi vill manifestera framgång, fira det lilla i vardagen som är viktigt att lyfta fram, säger pedagogerna Angeli Karlsson och Ann Frejd..

Corren - 11 nov 16 kl. 13:00

Utställning firar 60 år

Kisa fotoklubbs adventsutställning 60-årsjubilerar..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

YLE - 19 jun 16 kl. 14:23

Svartå bruk firar 400 år med utställning

Årets utställning på Svartå slott är brukets fyra sekel till ära. På slottet får besökaren bekanta sig med allt från Svartå bruks första år och dess många prövningar så som den lilla istiden, en stor brand och det finska kriget till modern tid och tillverkningen av arkivskåp och sängar. - Det är unikt med 400 år av industrihistoria på samma ställe i Finland.

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 15 kl. 13:53

Kvinnojour tioårsjubilerar och firar med utställning

Cecilia Nilssons egen resa ledde henne till kvinnojouren i Höganäs. Nu firar jouren tio år och uppmärksammar sin plats i samhället med en utställning på Tivolihuset och passar på att byta namn..

SN - 31 jan 16 kl. 18:09

Förening firar 100 med utställning

I år firar hembygdsföreningen 100 år. I Nyköping firas det med en nyinvigd utställning om bygdens historia. I föreningen tror man på en fortsatt viktig roll i skapandet av samhörighet och gemenskap..

YLE - 22 jan 16 kl. 14:56

CQ CQ - en utställning om kommunikationsteknik

Från signalflaggor till modernaste datateknik - kommunikationstekniken har utvecklats enormt. I Tobaksmagasinet i Jakobstad pågår som bäst en utställning om det här. - Det var Carl-Johan Källman som tog initiativet till utställningen.

Sydsvenskan - 13 feb 16 kl. 16:34

Unik utställning i Nederländerna

För första gången på 500 år har man i Nederländerna sammanställt en stor utställning med verk av renässanskonstnären Hieronymus Bosch.Fram till den 8 maj ställs 17 av konstnärens 24 bevarade målningar och 19 teckningar ut på Noordbrabants Museum i Boschs hemstad s'-Hertogenbosch. Utställningen är en del av stadens jubileumsår där man firar sin berömde son som dog för 500 år sedan.

Västerbottens Folkblad - 13 feb 16 kl. 16:34

Unik utställning i Nederländerna

För första gången på 500 år har man i Nederländerna sammanställt en stor utställning med verk av renässanskonstnären Hieronymus Bosch. Fram till den 8 maj ställs 17 av konstnärens 24 bevarade målningar och 19 teckningar ut på Noordbrabants Museum i Boschs hemstad s’-Hertogenbosch. Utställningen är en del av stadens jubileumsår där man firar sin berömde […].

Dalarnas tidningar - 16 okt 13 kl. 07:19

Kommunen firar 150 år med utställning

I år fyller Hedemora kommun 150 år. ? Det gäller alla svenska kommuner, säger Anja Hedqvist.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Räkna med förseningar och inställda tåg

Skåne Förseningar och inställda tågavgångar väntar resenärer nu i eftermiddag. Orsaken är ett spårfel mellan Arlöv-Åkarp. Tågpendlare får räkna med förseningar och inställda tågavgångar under måndagseftermiddagen på grund av ett spårfel på sträckan mellan Arlöv-Åkarp.

Skånskan - 1 timme sedan

Barn hemma vid inbrott

ESLÖV Sent i fredags kväll var det inbrott i en bostad på Rönnebergavägen i Eslöv. En ungdom var hemma under tiden inbrottet begicks.
Det var mellan kl 23.

Skånskan - 1 timme sedan

Vred om handtaget på gård

ESLÖV Okända personer var på lördagen vid Ängtofta gård i Eslöv. Efteråt upptäcktes att de med något verktyg vridit om handtaget till ytterdörren så att det hamnat i en konstig vinkel och blivit totaldemolerat.
En polisanmälan har gjorts.

Skånskan - 1 timme sedan

Dödshot under bråk

ESLÖV En pojke i övre tonåren misshandlades, enligt en polisanmälan, under natten mot söndagen i en bostad i centrala Eslöv. Det var vid kl 00.45-01.

Skånskan - 1 timme sedan

Tårtgeneralen utomhus

HARLÖSA Lördag 18 augusti blir det utomhusbio i Harlösa. Då visas Tårtgeneralen i Harlösaparken. Besökarna uppmanas att ta med picknick om de känner för det samt något att sitta på.

Skånskan - 1 timme sedan

Tre skadades vid bilkrock

YSTAD Två bilar krockade på E65 vid Marsvinsholm i södergående körbana på fredagseftermiddag. Olyckan inträffade när en 70-årig kvinna körde ut på E65 från Marsvinsholms allé. En bil på E65 körde in i bilens vänstra sida.

Skånskan - 1 timme sedan

Bedragare utger sig vara polis

YSTAD Polisen har fått in två anmälningar om försök till bedrägeri som liknar varandra. En okänd man utgav sig vara polis när han ringde en 78-årig man i fredags och en 70-årig man i lördags på kvällen. 78-åringen la på luren men mannen hann förklara för 70-åringen att någon höll på att ta ut 15 000 kronor på hans konto och att han därför behövde hans kontonummer.

Skånskan - 1 timme sedan

#metoo-debatt på slottet

CHRISTINEHOF Journalist Cecilia Uddén leder sommarens debatt och samtal om #metoo på Christinehof på tisdag den 24 juli klockan 18.
I panelen finns Calle Piper, Gudrun Schyman, Reidar Jönsson, Susanna Alakoski, Karl Fredrik Gustafsson och Emma Asp.
Mer info: https://www.

Skånskan - 1 timme sedan

15-åring sålde hasch på skola

YSTAD En 15-årig pojke köpte 125 gram cannabisharts i Christiania, Köpenhamn, och sålde det till kompisar och på en skola. Han dömdes till fortsatt ungdomsvård.15-åringen ertappades vid tre tillfällen med att ha cannabisharts på sig mellan februari och mars.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vill ha tips om mordbrand

MALMÖ Polisen hade på måndagen ännu inte gripit någon misstänkt för att ha anlagt branden i ett sexvåningshus på Friisgatan natten till lördagen.
Nu vädjar man om tips från allmänheten.
– Även om det var på natten vet vi att det rörde sig många personer i området vid den aktuella tidpunkten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.