Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 25 April, 06:44

Dagensanalys.se - 03 maj 16 kl. 13:45

5 heta tips hur du blir en mästare på Big Data – Insikter som skapar framgångData är det nya guldet, det vet alla. Analytikerna är företagens guldsmeder som omvandlar data till snygga enkla och lättöverskådliga presentationer till ledningen och resten av organisationen. Att analysera data har blivit en central och viktig del i alla verksamheter idag. Man lägger mängder av tid på att extrahera, sammanställa och analysera data för att ge ledningen en bra överblick. Det finns dock genvägar att effektivisera Big Data arbetet i verksamheten.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Big Data, Excel, Fem, Tableau

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 5 heta, tipshur du blir en , mästare, Big Data Insikter som skapar framgång
Dagensanalys.se - 01 aug 16 kl. 09:01

5 heta tips hur du blir en mästare på Big Data – Insikter som skapar framgång

Data är det nya guldet, det vet alla. Analytikerna är företagens guldsmeder som omvandlar data till snygga enkla och lättöverskådliga presentationer till ledningen och resten av organisationen. Att analysera data har blivit en central och viktig del i alla verksamheter idag.

Dagensanalys.se - 09 maj 16 kl. 13:14

eBay köper svenska analysföretaget Expertmaker

Onlinehandeljätten eBay – en känd motsvarighet till svenska Tradera eller Blocket – köper nu det svenska analysföretaget Expertmaker. Köpet kommer stärka eBays arbete och insikter kring Big Data. Expertmaker kombinerar AI-teknologi med maskininlärning och Big Data -analyser.

Dagensanalys.se - 04 maj 16 kl. 14:04

En ny ISO-standard för webbanalys på gång

The British Standards Institution (BSI) – som arbetar med att ta fram internationella standarder – har nu öppnat för en allmän konsultation kring en ny standard för digital- och webbanalys. Denna nya standard kommer vara viktig för organisationer som företag och professionella konsulter som arbetar med digital och webbbaserad analys. Vidare kommer den också att sätta en standard för den mängd digital data för företag, och forskning kring värderingar och sociala strukturer.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

IAB Sverige svarar på artikel om reklamblockerare

När vi på Dagensanalys.se publicerade en artikel om ett initiativ att ta fram en branschutvecklad reklamblockerare fick vi svar från Charlotte Thür, från IAB Sverige. Hon säger att det inte alls stämmer att IAB ska vara bakom en sådan satsning.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Facebook, Google och IAB i dialog om att utveckla en reklamblockerare

Några av världens största onlinetjänster och annonsörer försöker nu samarbeta för att ta bort de värsta annonsformaten på internet. Bakom initiativet finner vi bland andra Google, Microsoft, WPP, Facebook och överraskande nog IAB. Vad som verkar mest troligt är att man kommer tillsammans utveckla en reklamblockerare som ska städa bort de värsta annonstyperna, de som irriterar konsumenterna mest.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Får vi snart se AR-glasögon från Apple?

Det är ingen nyhet att Apple är intresserade av AR (augmented reality). Nu har tech-sajten Gizmodo tagit del av en olycksrapport vilket stärker ryktet om att Apple snart kommer ut med ett par AR-glasögon. Olycksrapporten innehåller ny information kring Apples beryktade AR-projekt.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Den populära bot-tjänsten Instagress har stängts ned

Bot-tjänsten Instagress som har använts för att få fler följare på Instagram har nu stängts ned på begäran av Instagram. Instegress är en tjänst som automatiskt följer, gillar bilder och kommenterar och är ett effektivt för att få fler följare. Men nu har alltså Instagram tagit tag i problemet med fejk-konton och fejkade följare genom att blockera tjänsten Instagress.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Facebook och Google står för 90% av all digital annonsering i USA

Varje halvår publicerar Interactive Advertising Bureau (IAB) en rapport för den digitala annonsbranschen. Deras senaste rapport visar att intäkterna i sociala medier ökade 57 procent och omsatte 7 miljarder dollar Det är en svindlande ökning jämfört med föregående år. Intäkterna i sociala medier har ökat i varje rapport sedan IAB började inkludera dem 2012.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Apple satsar stenhårt på 360 VR – rekryterar Tim Dashwood skapare av vassa 3D och 360 VR plugins

Apple har rekryterat Tim Dashwood skaparen av en serie olika 3D och 360 VR plugins för videoredigering. Hans existerande plugins för appar som Final Cut Pro X är nu helt gratis att ladda ner. Nyheten om om rekryteringen kommer från Final Cut Pro community webbplats fcp.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Är du ditt eget största problem på jobbet?

Många menar att de inte trivs på jobbet, att chefen inte fattar eller att arbetsuppgifterna är tråkiga. Men felet kan bero på dig själv. Här kommer därför tre tips för att trivas bättre, eller i alla fall minska risken för vantrivlsel.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Reklaminvesteringarna ökar i Sverige, men saktar ner internationellt

IRM presenterade nyligen sin rapport ”Svensk reklammarknad 2016”, som visar att reklaminvesteringarna slår rekord och ökningen är den största på fem år. Samtidigt visar statistik från Standard Media Index att ökningen av reklaminvesteringarna internationellt sett är de lägsta sedan 2011. IRMs rapport innehåller information om hur reklampengarna spenderats under året.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Slut på likes för Pinterest

I fredags gick Pinterest ut med ett meddelande om att de kommer ta bort möjligheten att gilla pins. Istället kommer spara-funktionen att få en tydligare och mer framträdande roll. Kim O´Rourke, skribent och marknadsstrateg, skrev i ett uttalande: ”Eftersom vi har både en gillaknapp och en sparaknapp så har det inte varit tydligt vad som skiljer de båda åt”.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

SMIF väljer ny Generalsekreterare

Efter sex år på posten som generalsekreterare väljer Anna Broback att kliva av. SMIFs styrelse fattade i förra veckan beslut om att ny generalsekreterare för föreningen blir Mattias Strandberg, till vardags skribent på Dagensanalys.se.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.