Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 20 January, 08:22

Dagensanalys.se - 03 maj 16 kl. 13:45

5 heta tips hur du blir en mästare på Big Data – Insikter som skapar framgångData är det nya guldet, det vet alla. Analytikerna är företagens guldsmeder som omvandlar data till snygga enkla och lättöverskådliga presentationer till ledningen och resten av organisationen. Att analysera data har blivit en central och viktig del i alla verksamheter idag. Man lägger mängder av tid på att extrahera, sammanställa och analysera data för att ge ledningen en bra överblick. Det finns dock genvägar att effektivisera Big Data arbetet i verksamheten.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Big Data, Excel, Fem, Tableau

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 5 heta, tipshur du blir en , mästare, Big Data Insikter som skapar framgång
Dagensanalys.se - 01 aug 16 kl. 09:01

5 heta tips hur du blir en mästare på Big Data – Insikter som skapar framgång

Data är det nya guldet, det vet alla. Analytikerna är företagens guldsmeder som omvandlar data till snygga enkla och lättöverskådliga presentationer till ledningen och resten av organisationen. Att analysera data har blivit en central och viktig del i alla verksamheter idag.

Dagensanalys.se - 09 maj 16 kl. 13:14

eBay köper svenska analysföretaget Expertmaker

Onlinehandeljätten eBay – en känd motsvarighet till svenska Tradera eller Blocket – köper nu det svenska analysföretaget Expertmaker. Köpet kommer stärka eBays arbete och insikter kring Big Data. Expertmaker kombinerar AI-teknologi med maskininlärning och Big Data -analyser.

Dagensanalys.se - 04 maj 16 kl. 14:04

En ny ISO-standard för webbanalys på gång

The British Standards Institution (BSI) – som arbetar med att ta fram internationella standarder – har nu öppnat för en allmän konsultation kring en ny standard för digital- och webbanalys. Denna nya standard kommer vara viktig för organisationer som företag och professionella konsulter som arbetar med digital och webbbaserad analys. Vidare kommer den också att sätta en standard för den mängd digital data för företag, och forskning kring värderingar och sociala strukturer.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Facebook ska låta användarna betygsätta nyhetsmedierna

Nu ska alla användare på Facebook hjälpa till att städa upp bland fejkade nyheter och opålitliga nyhetskällor. Facebook har för bara någon vecka sedan meddelat att ”meningsfulla” interaktioner kommer få större genomslag. Exempelvis ska inlägg från vänner och familj prioriteras över nyheter.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Smakprov på Snapchats kommande nedskärningar

Snap Inc, företaget bakom meddelandetjänsten Snapchat, har nyligen sparkat 24 personer. Detta är bara ett litet smakprov på de enorma nedskärningar appen kommer att tvingas till under 2018. Lönsamhet, potential, tillväxt, kostnadsbesparingar, effektivitet är några ledord för Snap under 2018.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Whatsapp tar fram en företagsversion av sin kommunikationsapp

Whatsapp är inte tokstora i Sverige men utomlands ‘äger’ appen flera marknader. Nu är tanken att man ska locka in företagen. Att kommunicera med kunder kräver någon form av telekommunikationslösning.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Roku lanserar en helt egen mätning för sin TV-tjänst

Tv-tjänsten Roku tänker göra som Facebook med sin förstapartsdata och lanserar därför en egen mättjänst. Mättjänsten kallas Ad Insights och ska ge annonsörer insikter i hur det går för deras reklam både i det strömmande och linjära innehållet. Annonsörer får demografi för linjär-tv, OTT, tv-nätverk och innehållsägare kan även mäta effektiviteten för sin marknadsföring, targeting och kampanjmätningar.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Nu kan du se vem som är aktiv på Instagram

Precis som i Facebook Messenger aktiverar nu Instagram möjligheten att se när en användare som du skickat ett direktmeddelande till senast var aktiv. Det betyder givetvis även att andra kan se när du senast var aktiv. Funktionen som låter dig se om en användare är aktiv är mycket uppskattad i Facebook Messenger, eftersom det gör att du vet om personen sett ditt meddelande eller inte, något som inte går att göra för exempelvis mail eller sms (om du inte begär mottagarkvittens).

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Vilken kändis vill svenskarna helst tillbringa semestern med?

Här är listan som avslöjar vilken kändis som vi helst skulle vilja tillbringa semestern med. Är din favorit med på listan? I en SIFO-undersökning som gjordes i slutet av förra året ställde Resia frågan om vilken svensk kändis man helst tar med sig på en semesterresa utomlands.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

En bok för alla marknadsförare

Ledande experter inom marknadsföring/kommunikation gillar när Olle F. Ringenson förklarar hur det blev som det blev och hur det kan gå framöver om inte marknadsförarna skärper både kunskaper och insikt. ”Marknadsföring inifrån är en unik, mångfacetterad resa genom decennierna med hjälp av Olles insikter inom företagande marknadsföring, kommunikation.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Analytiker med digitalt fokus till Inizio

Inizio ska bli fler och vi söker nu en analytiker med digitalt fokus till vårt team. Tillsammans med dina kollegor kommer du att driva bolaget framåt där kvalitet och kreativitet står i fokus. Inizio är ett analys- och undersökningsföretag med digitalt fokus.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Vill du hänga med i nyhetsflödet ska du undvika sociala medier

En ny studie från JMG på Göteborgs universitet visar att personer som följer nyheter via sociala medier har lägre kunskap om vad som händer än de som följer traditionella nyhetsmedier. Samtidigt har antalet personer som vänder sig till just sociala medier för nyheter ökat de senaste åren. Studien har framför allt fokuserat på politiska händelser, där de som får till sig sina nyheter via TV, dagstidningar, radio eller nyhetssajter har bättre kunskaper än de som får sina nyheter via sociala medier.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

7 steg hur du lyckas med social selling på LinkedIn

Sociala medier används mer av svenska folket än telefonen och är snart ifatt e-postkommunikationen. Att negligera sociala medier i sin marknadsföring eller om man arbetar med försäljning är ett fatalt misstag om man vill komma i kontakt med sina kunder och prospekts där de befinner sig. Man måste idag integrera sociala medier i sitt säljarbete och sin kommunikation om man vill nå unga digitala marknadsförare, kalla samtal och bannerannonser är inte vägen fram idag om man vill nå fram man måste integrera flera kanaler.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.