YLE > Finland

Monday, 21 January, 19:29

YLE - 03 maj 16 kl. 10:55

Regeringen presenterar sina integrationsplaner för invandrareRegeringen presenterar i dag en verksamhetsplan för snabb integrering av invandrare inom kommuner, utbildning och jobb. Justitie- och arbetsminister Jari Lindström (Sannf), undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) samt kommun- och reformminister Anu Vehviläinen (C) presenterar planerna. Följ med direkt (Referat på finska)!.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jari Lindström, Sanni Grahn-Laasonen, Anu Vehviläinen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, presenterarsina , integrationsplanerför , invandrare
Regeringen - 14 nov 11 kl. 16:09

Regeringen presenterar Framtidskommission

Onsdagen den 16 november presenterar regeringen Framtidskommissionen vid ett seminarium på Blackebergs gymnasium i Stockholm. Framtidskommissionen kommer att ledas av statsministern och får i uppdrag att under ett och ett halvt år titta närmare på några av de frågor som Sverige behöver hantera på längre sikt. Pressmeddelande: Regeringen presenterar Framtidskommission Statsrådsberedningen, Utbildningsdepartementet, Näringsdepartementet, Socialdepartementet, 14 november 2011.

Regeringen - 10 feb 15 kl. 17:46

Regeringen presenterar årets utrikesdeklaration

Onsdagen den 11 februari presenterar utrikesminister Margot Wallström regeringens utrikesdeklaration i riksdagen. Utrikesdeklarationen berättar om hur den svenska utrikespolitiken ska se ut och presenterar det kommande årets mål och politiska prioriteringar.

Artikel: Regeringen presenterar årets utrikesdeklaration
Webb-tv: Riksdagens webb-sändning

Utrikesdepartementet, 10 februari 2015.

Regeringen - 16 jun 11 kl. 18:19

Regeringen presenterar strategi för funktionshinderspolitiken

Torsdagen den 16 juni, klockan 14.15, presenterar barn- och äldreminister Maria Larsson och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström regeringens strategi för genomförande av funktionshinderspolitiken 2011-2016 vid en direktsänd pressträff i Rosenbad. Pressmeddelande: Regeringen presenterar strategi för funktionshinderspolitiken Arbetsmarknadsdepartementet, Socialdepartementet, 16 juni 2011.

Regeringen - 09 sep 13 kl. 11:40

Regeringen presenterar jobbpaket på 3,1 miljarder för fler jobb till unga

Regeringen vill skapa nya vägar till jobb för unga. Vid en pressträff i Göteborg idag föreslog statsminister Fredrik Reinfeldt, utbildningsminister Jan Björklund, näringsminister Annie Lööf och socialminister Göran Hägglund ett samlat paket satsningar som underlättar för många att få sitt första jobb. Tillsammans uppgår satsningarna till 3,1 miljarder kronor i budgetpropositionen för 2014.

Regeringen - 14 mar 14 kl. 10:23

Regeringen presenterar förslag till en ny ungdomspolitik

Ett nytt övergripande mål föreslås för alla statliga beslut och insatser som berör ungdomar mellan 13 och 25 år. Detta framgår av propositionen "Med fokus på unga - en politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande" som regeringen fattat beslut om. Det nya målet ska ersätta de nuvarande målen för ungdomspolitiken.

Regeringen - 13 jul 17 kl. 11:09

Regeringen presenterar ett fjärde åtgärdspaket för stärkt konkurrenskraft i livsmedelskedjan

Regeringen presenterar idag, den 13 juli, ett fjärde åtgärdspaket kopplat till livsmedelsstrategin. Det handlar om sex satsningar som omfattar 38 miljoner kronor som alla bidrar till att stärka hållbarhet och konkurrenskraft i den svenska livsmedelskedjan. Det senaste halvåret har sammanlagt ett trettiotal åtgärder för ca 300 miljoner kronor från regeringens handlingsplan beslutats och satts i verket.

Regeringen - 26 jan 17 kl. 09:26

Regeringen presenterar en svensk flygstrategi

Regeringen presenterar idag en svensk flygstrategi för flygets roll i framtidens transportsystem. Flyget har stor betydelse för jobben och tillgängligheten i hela Sverige och för att tillgodose behovet av långväga resor, samtidigt som det är en utmaning för klimatet..

FriaTider - 18 sep 13 kl. 13:41

Regeringen satsar på invandrare i ny budget

Invandrare är vinnarna och skattebetalare förlorarna när regeringen presenterar budgeten för 2014 i sin helhet under onsdagen..

Regeringen - 30 nov 16 kl. 15:02

Regeringen presenterar ytterligare åtgärder för att underlätta kommunernas mottagande av nyanlända

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson har i dag presenterat förslag till åtgärder för att underlätta kommunernas mottagande av nyanlända enligt bosättningslagen (lagen om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning)..

Regeringen - 13 mar 14 kl. 19:26

Regeringen presenterar satsningar på sommarskola

Regeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Med en utbildning av hög kvalitet kan fler elever nå målen och få en god grund att stå på inför kommande studier och arbete. Det handlar om investeringar för elevernas skull, men också för jobbens skull.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

"Unga blir inte trodda när ord står mot ord" – krisplan saknas när lärare misstänks för sexuella övergrepp

Skolan kan ibland vara den enda trygga platsen ett barn har. Vad händer när också den platsen blir otrygg – och hur återställer man förtroendet för vuxenvärlden när de vuxna sviker?.

YLE - 2 timmar sedan

Lärarförbundet: "Läroböcker i all ära men vi måste blicka framåt mot en digital undervisning"

Lärarna i Finland är missnöjda över hur den nya läroplanen fungerar i praktiken, framkommer i Yles färska enkät. Rektorerna tycker ändå att läroplanen fungerar bra..

YLE - 3 timmar sedan

Veikkaus samarbetsförhandlar - 1300 personer berörs och 400 arbetsplatser är hotade

Veikkaus planerar lägga ner spelbordsverksamheten på restauranger. I samband till nerläggningen planerar företaget även andra omorganiseringar..

YLE - 3 timmar sedan

EIF:s mittback William Lindqvist inte orolig över spelarflykten: "Vi har många ivriga spelare på kommande"

EIF:s mittback William Lindqvist är inte särskilt orolig fast flera spelare från succélaget i fjol har valt att lämna klubben. Vi har många ivriga spelare på kommande till EIF, säger Lindqvist som själv har tecknat på för en femte säsong med EIF i division 1..

YLE - 4 timmar sedan

"Både tidtabellen och budgeten är realistiska", sade Spårjokerns projektchef 2016 – står nu klart att banan försenas med tre år och blir över 90 miljoner euro dyrare

Snabbspårvägen Spårjokern beräknas nu bli över 90 miljoner euro dyrare än planerat och antas bli färdig i juni 2024, tre år senare än den tidigare planen. Snabbspårvägen ska gå mellan Esbo och Helsingfors. Projektchefen kallade sommaren 2016 både dåvarande tidtabell och budget realistiska, men kryper nu till korset och erkänner att han då var för optimistisk..

YLE - 4 timmar sedan

HUS slutade använda misstänkt bröstimplantat i höstas - åtta kvinnor i Finland har insjuknat i lymfom

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HUS, har i höstas slutat använda de texturerade bröstimplantat som nyligen har kopplats ihop med förhöjd cancerrisk. I Finland har åtta kvinnor med inopererade implantat konstaterats ha det som HUS kallar bröstimplantatlymfom..

YLE - 5 timmar sedan

Beställningen är undertecknad – våren 2021 seglar nya Kvarkenfärjan in i Vasa hamn

På måndagen undertecknades beställningen på den nya färjan för Wasaline. Färjan ska byggas vid Rauma Marine Constructions varv i Raumo och vara klar till valborg 2021..

YLE - 5 timmar sedan

Lyckad insats av kulstötaren Tomas Söderlund i inomhus-DM i Helsingfors

Kulstötaren Tomas Söderlund från IF Raseborg gjorde personligt rekord under Nylands- och Åbolands inomhusdistriktsmästerskap i friidrott Helsingfors på söndagen..

YLE - 6 timmar sedan

Kronobyelever stannade hemma i protest mot skolstängning: "Politikerna hör ju inte på oss"

Kronobyelever i två skolor stannade hemma på måndagen i protest mot att Påras skola stängs till hösten. Skolstrejken är det sista halmstrået. - Kommunen lyssnar ju inte på oss, säger föräldern Heidi Hagnäs..

YLE - 7 timmar sedan

Riksdagens tidigare talman Maria Lohela hoppar över till Hjallis Harkimos rörelse

Riksdagens tidigare talman, riksdagsledamoten Maria Lohela (Blå) hoppar över till Hjallis Harkimos Liike Nyt-rörelse. VId en presskonferens på måndagen berättade hon att hon byter riksdagsgrupp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.