YLE > Finland

Tuesday, 21 January, 10:26

YLE - 03 maj 16 kl. 10:18

Utnyttjade tiotals minderåriga – dom efter sinnesundersökningHelsingforsbon som åtalas för att ha utnyttjat tiotals 6-17 åriga flickor har dömts till sinnesundersökning. Den slutliga domen ges först efter undersökningen. Mannen i trettioårsåldern är åtalad för bland annat sexuellt utnyttjande av barn och innehav av barnpornografisk bild. Han har erkänt sin delaktighet till flera av brotten och har själv begärt en sinnesundersökning. Mannen greps i april 2015 och har suttit häktad sedan dess.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
De, Mannermaa Yle Helsinki

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utnyttjade, tiotals, minderåriga, domefter , sinnesundersökning
YLE - 23 nov 17 kl. 04:50

Barn ingår äktenskap i Finland - staten ger årligen tiotals minderåriga dispens

Det strider mot barnkonventionen att Finland ger minderåriga dispens att gifta sig. - Absurt, säger bland andra Unicef Finland och Förbundet för mänskliga rättigheter..

Nyan - 26 mar 16 kl. 09:56

Minderåriga festade långfredagsnatten

Oroliga föräldrar kontaktade polisen natten mellan fredagen och lördagen angående en så kallad "hemmafest" på Havsgatan i Mariehamn där minderåriga skulle befinna sig och förtära alkoholhaltiga drycker, meddelar polisen.

Polisen lokaliserade en sådan tillställning där det inmundigades alkoholhaltiga drycker, minderåriga påträffades men ej uppenbart berusade. Föräldrar kontaktades och föräldraansvaret tog över.

YLE - 12 jun 15 kl. 05:07

Få minderåriga vid penningautomaterna

Det har aldrig varit så få minderåriga vid spelmaskinerna som nu. Det hävdar man på penningautomatföreningen RAY. År 2011 höjdes åldersgränsen från 15 år till 18 år.

YLE - 11 dec 15 kl. 06:25

Skriande brist på boende för minderåriga asylsökande

Uppskattningsvis tusen minderåriga asylsökande beviljas asyl eller uppehållstillstånd nästa år. Det ställer stora utmaningar i fråga om inkvartering; de som får ett jakande svar på sin asylansökan ska i princip lämna sina boendeenheter för asylsökande. Minderåriga ska därefter inkvarteras i familjegrupphem eller stödboendeenheter, men det finns inte ens närmelsevis tillräckligt med platser för alla.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

19- åring dömd för olaga hot mot minderåriga

En 19-åring man från Söderbärke har fått avslag i sin överklagan i Svea hovrätt, mot en dom för olaga hot i Falu tingsrätt. Domen gäller en händelse som utspelade sig på Kyrkogatan i Söderbärke den 29 juli 2011, då mannen ska ha siktat på två minderåriga systrar med ett laddat Soft air gun-vapen..

DN - 19 dec 19 kl. 19:17

Toppchef misstänkt för att ha köpt av sex av minderåriga släppt i väntan på dom

Den toppchef i Mellansverige som åtalas misstänkt för att bland annat ha köpt sex av minderåriga på sugardejtingsajter….

DN - 19 dec 19 kl. 19:17

Toppchef misstänkt för att ha köpt av sex av minderåriga släppt i väntan på dom

Den toppchef i Mellansverige som åtalas misstänkt för att bland annat ha köpt sex av minderåriga på sugardejtingsajter….

YLE - 09 jun 15 kl. 10:51

Fler minderåriga asylsökande i EU

En ny jämförande studie visar att 24 000 ensamkommande minderåriga sökte asyl i EU-länderna förra året. Av studien framgår att antalet minderåriga asylsökande som kommer till EU från ett främmande land nästan har fördubblats på fem år. Studien har publicerats av Europeiska migrationsnätverket, EMN.

YLE - 31 maj 17 kl. 14:08

Polisen: Langa inte alkohol till minderåriga

Under skolavslutningshelgen den 2-4 juni skärper polisen övervakningen av de ungas användning av rusmedel. Övervakningen gäller de ungas användning av alkohol och droger. I synnerhet övervakas platser där unga samlas, till exempel lekplatser samt daghems- och skolgårdar.

YLE - 30 apr 14 kl. 16:23

Färre minderåriga asylsökande

Det kommer allt färre minderåriga asylsökande till Finland, vilket betyder att mottagningsenheter för unga sannolikt stängs. Grupp- och familjehemmet Harjulinna i Sjundeå sätter lapp på luckan idag. - I Finland har mängden asylsökande varit så gott som stabil, ökningen som syns till exempel i Sverige inte syns till här, säger Jorma Kuuluvainen, direktör för mottagningsärenden vid Migrationsverket.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Finland behöver invandring då befolkningen åldras anser Centralhandelskammaren: "Jämfört med Sverige är vi på en mycket låg nivå"

Befolkningen åldras och nativiteten sjunker, konkluderar Centralhandelskammaren i sin färska kvartalsrapport. Den ekonomiska produktiviteten är beroende av många faktorer, men äldre arbetstagare har svårt att hänga med..

YLE - 1 timme sedan

Taxin har blivit dyrare, känns mindre trygg och har försvunnit från små städer - nu ska taxilagen göras om

Bekymren kring hur taxilagen fungerar visar sig vara befogade, säger kommunikationsminister Timo Harakka Harakka. Priserna har gått upp efter reformen 2018 och många taxikunder har känt sig otrygga..

YLE - 1 timme sedan

Utrikesfödda kvinnor har högre utbildning än inrikesfödda män - journalisten Seblewongel får kämpa med finskan i arbetslivet

Finländare med invandrarbakgrund har högre utbildning än många tror, men de har svårt att hitta jobb som motsvarar deras utbildning. Mindre än hälften av invandrarkvinnorna har jobb och det hänger ihop med familjen och bristfälliga språkkunskaper..

YLE - 21 timmar sedan

Tullen avslöjade omfattande snussmuggling - de misstänkta undvek skatter på närmare en halv miljon euro

Tolv personer misstänks ha smugglat hundratals kilo snus från Sverige via Torneå till Finland åren 2018 och 2019. Snuset har sålts på flera orter – bland annat Helsingfors..

YLE - 2 timmar sedan

Vargflocken på Kimitoön delar på sig? Vargobservationer nästan dagligen på olika håll på ön

Det är förmodligen fjolårets valpar som inte är lika vana vid att röra sig på egen hand som nu varit mer närgångna då de undersöker närområdena..

YLE - 3 timmar sedan

I fjol tittade fler på herrarnas ishockeyfinal än på slottsbalen

I många år har självständighetsmottagningen varit TV-programmet med flest tittare..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Högnivåmöte i Davos, Macrons reform möter motstånd och missnöje bland företagare över plattform för matleveranser

Missnöje bland företagare kring de höga förmedlingsavgifterna som Pizza-online tar, oron för klimatet överskuggar lönsamhetskraven på högnivåmötet i Davos och en majoritet av fransmännen är stolta över den franska sociala modellen..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg har inte personal som hinner sköta stadens fastigheter i byarna – nu läggs jobben ut på entreprenad

Fastighetsenheten på Raseborgs stad mäktar inte med att sköta och underhålla fastigheter, grönområden och badstränder i Tenala och Bromarv samt Svartå och Fiskars.

YLE - 5 timmar sedan

Bastret Dushi i Borgå har fått nog av sälja pizzor via Pizza-online - "Den som äger plattformen kan diktera villkoren", säger Företagarna i Finland

Pizza-online har blivit en populär kanal för finländare som beställer mat från restauranger via nätet. Men bland företagare finns ett missnöje med de höga förmedlingsavgifterna som Pizza-online tar. Organisationen Företagarna i Finland ser att småföretagare har en svag ställning i den digitala handeln..

YLE - 14 timmar sedan

"Staten borde betala vårdarnas löneförhöjningar", anser social- och hälsovårdsdirektör

Vårdfacken vill ha rejäla löneförhöjningar - men vem ska stå för fiolerna? Social- och hälsovårdsdirektör Benita Öberg i Raseborg önskar att staten skjuter till pengar när kommunernas kassor är tomma..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.