YLE > Finland

Tuesday, 18 June, 03:19

YLE - 01 maj 16 kl. 05:35

Nu kommer generation ZDen generation som aldrig har upplevt tiden utan internet är i fokus. De är teknikkunniga, nyfikna och ständigt uppkopplade. De kallas generation Z. Ni kommer kanske ihåg snacket om generation X och generation Y? Nu kommer deras barn, generation Z.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Om, Julia Ollikainen, Kavaleff, Facebook, Ipads, Julia, CrawfordYle, Research, Linda Joensuu, FN, Unicef, Finland, Matthias Nyman, Joensuu, Multitasking, Generation, Sverige, Ungdomsfokus, Marcus, Svenska Yle, Ollikainen, Finlands

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu kommer generationZ
Dagensanalys.se - 14 aug 17 kl. 13:56

5 Tips hur du kommunicerar via sociala medier med Generation Z

Förra året var för första gången som digital reklam gick om TV-reklamen. I år förväntas den trenden accelerera. Förra året omsatte Facebook över 26 miljarder dollar en ökning med 9 miljarder dollar jämfört med föregående år, siffror som översteg analytikernas förväntningar.

Dagen - 27 dec 11 kl. 03:00

Världens bästa generation

Jag är född 1950, alltså så tidigt på 1950-talet att jag brukar identifiera mig med de så kallade fyrtiotalisterna. Somliga räknar för övrigt in oss som är födda just 1950 till fyrtiotalisterna.Hur som helst har vår generation en hög bekännelse när det gäller samhällsengagemang.

Sydsvenskan - 07 apr 14 kl. 05:30

"Vi är en generation av emos, inte egos"

Jag brukar inte ta åt mig när kritik riktas mot min generation. Jag identifierar mig inte med entreprenörerna, porrmissbrukarna, pillerknaprande lyckovägrare eller de obotliga narcissisterna, som ofta får representera den så kallade Generation Ego i medierna.Eller så är det just det som gör mig till en typisk nittiotalist, min oförmåga att se mig själv som en del av det kollektiv som en generation förväntas vara.

HBL - 11 jul 14 kl. 23:00

Den skeptiska generation X

De som är födda på 1960-talet tycks bära på en större oro över ekonomiska omvälvningar än andra, oberoende av sin privatekonomi.Pessimistiska framtidsutsikter har fått många att oroa sig både över sin personliga ekonomi och landets. Majoriteten har dessutom reagerat i praktiken genom att lägga undan pengar eller spendera dem mer varsamt.

Dagensanalys.se - 21 feb 19 kl. 09:04

Här är jobben Generation Z vill ha

Millennials i all ära, men Generation Z är den senaste gruppen på arbetsmarknaden. Ny forskning från Glassdoor visar vilka jobb och vilka företag som är mest eftertraktade hos den unga generationen. Generation Z är en benämning på personer som föddes från mitten eller slutet av 1990-talet, under 2000-talet och kan ibland sträcka sig fram till runt 2010.

Dagensanalys.se - 10 maj 16 kl. 14:00

Infograf – så föredrar unga kvinnor ur Generation Z att handla och socialisera online

Om du känner att du tröttnat på allt prat om ”millennials” – i Sverige ibland kända som Generation Y – så kan man ju alltid rikta in sig på Generation Z. Dessa ungdomar, födda efter 1995, är kanske mest av alla uppväxta med internet. Spana in denna infograf för att bättra på kunskaperna kring de unga kvinnorna från denna, nyaste generation onlineshoppers.

Dagensanalys.se - 30 aug 17 kl. 10:55

Det här måste marknadsförare veta om Generation Z

Generation Z är är födda från mitten av 90-talet och framåt. De är uppväxta med smarta telefoner och trådlöst internet, och vill du som marknadsförare kommunicera med dem kommer här 9 saker du måste ha koll på. Medan många företag fortfarande kämpar med att förstå hur Generation Y (Millennials) ska passa in på arbetsmarknaden, håller Generation Z på att växa upp och bli köpstarka konsumenter.

Sydsvenskan - 24 nov 11 kl. 06:30

"En blåst generation"

Arvid Jurjaks journalist Amerikanska New York Magazines omslag pryds av en ung man med texten "Sucks?
Amerikanska New York Magazines omslag pryds av en ung man med texten ?Sucks to be us?

Sydsvenskan - 16 jul 12 kl. 06:30

Generation präktig. Vi ska inte hoppas på en revolt från 90-talisterna.

Matilda GustavssonjournalistNär 90-talisterna börjar ta plats i litteraturen är det klyschigt nog i form av bloggvarumärken. Isabella ? Blondinbella ?

GT - 09 maj 15 kl. 07:47

Generation XXL – nu är det dags att vakna

Dags att se oss i spegeln. Sverige är ett av det länder där fetman ökar snabbast, säger nya larmrapporten från WHO. För vi är varken generation X eller Y.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

THL: Behåll ytterskorna på inomhus, det är bra för hälsan - förebygger astma och allergier hos barn

Ju mer bondgårdsbakterier det finns i hemmet, desto mindre är risken för att ett barn får astma. Den slutsatsen drar THL:s forskare efter att ha analyserat 1400 hem. Men det finns också andra åsikter..

YLE - 10 timmar sedan

Halla-aho: De nationalistiska partierna är här för att stanna - politikens brytningstid diskuterades på Gullranda

Överlever demokratin då politiken upplever en brytningstid, var ämnet under samtalen på presidentens sommarresidens Gullranda på måndagen..

YLE - 15 timmar sedan

Nattjouren vid Ekenäs sjukhus läggs inte ner i augusti - men bristen på anestesiläkare finns kvar

Uppdaterad. Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen..

YLE - 11 timmar sedan

“Vi måste följa lagen och vi kan inte se mellan fingrarna” - Raseborgspolitiker förklarar varför staden är tvungen att stoppa olovlig uthyrningsverksamhet

Nyheten att Raseborgs miljö- och byggnadsnämnd kräver att en privatperson slutar hyra ut sitt hus till turister har väckt mycket diskussion. Nämnden kan inte syssla med tyckande utan måste följa lagen, säger ordförande Mikael Nylund (SFP)..

YLE - 11 timmar sedan

Svenska Yle provåkte Borgbackens dyraste attraktion någonsin - se reportrarnas reaktioner under åket!

Berg- och dalbanan Taiga är Borgbackens största satsning genom tiderna. Det nya åket har kostat över 10 miljoner euro och ska locka våghalsar från överallt i världen..

YLE - 12 timmar sedan

Gruvlagen behöver inga stora förändringar, bara små preciseringar, säger ministerieutredning

Kommunernas rättigheter och miljöansvaret för eftervården av gruvor borde förstärkas, säger en ny utredning om lagarna kring gruvdrift i Finland..

YLE - 13 timmar sedan

Pojke lade upp "rasistfilm" om polis, som begärde 500 euro av pojkens familj – döms nu för brott mot tjänsteplikt

En polis i Helsingfors dömdes på måndagen till böter för brott mot tjänsteplikt efter att han krävt 500 euro av en familj för att ett videoklipp av honom lades upp på nätet. Äldre konstapeln ordnade ett möte i polishuset kvällstid och kom då med sitt krav. Enligt tingsrätten utnyttjade polisen sin tjänsteställning och gjorde sig skyldig till brott mot tjänsteplikt..

YLE - 13 timmar sedan

En kvinna med ryskt och finländskt medborgarskap diskriminerades då hon inte fick jobba i en garnisonsrestaurang

Helsingfors tingsrätt har friat den diskrimineringsåtalade mannen som skötte rekryteringen till Försvarsmaktens garnisonsrestaurang. Rätten anser att mannen hade fått lagstridiga instruktioner från Försvarsmakten..

YLE - 15 timmar sedan

HUS styrelse: Ny arbetsgrupp ska fundera på Raseborgs sjukhus framtid - samjourens öde nämns inte längre

Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen. Artikeln uppdateras..

YLE - 16 timmar sedan

Frontalkrock mellan personbil och lastbil i Terjärv – vägen avstängd

Olyckan skedde på Högnabbavägen i Terjärv i Kronoby på måndagsförmiddagen. Lastbilen blockerar vägen som kommer vara avstängd till tvåtiden, enligt räddningsverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.