YLE > Finland

Tuesday, 26 May, 21:56

YLE - 28 apr 16 kl. 14:02

Påtryckningarna kraftiga, säger Petteri Orpo om ordförandekandidatur i SamlingspartietInrikesminister Petteri Orpo (Saml) medger att han får många uppmaningar om att ställa upp i ordförandekampen i Samlingspartiet. - Påtryckningarna är kraftiga, men vi får återkomma senare, sade Orpo i dag i riksdagen. Petteri Orpo har betraktats som den starkaste utmanaren till sittande partiordförande Alexander Stubb, och som ny partiordförande om han går med i kampen. Hittills har Orpo sagt att han inte kandiderar; det gjorde han senast i mars. Riksdagsledamot Elina Lepomäki (Saml) har meddelat att hon ställer upp i ordförandevalet, medan ledamot Harry Harkimo ännu funderar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Petteri Orpo, Samlingspartiet, Orpo, Alexander Stubb, Elina Lepomäki, Harry Harkimo, Villmanstrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Påtryckningarna, kraftigasäger , Petteri, Orpoom , ordförandekandidaturi , Samlingspartiet
YLE - 11 jun 16 kl. 13:43

Petteri Orpo - lärarson och bussig favoritminister

En duktig påläst typ som de flesta tycker om. Det är bilden av Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo som också har rankats som landets populäraste minister. Samtidigt beskrivs han som en färglös pragmatiker.

YLE - 11 jun 16 kl. 12:48

Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande

Inrikesminister Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande och sannolikt också Finlands nya finansminister. Orpo valdes till ordförande i valets andra omgång på Samlingspartiets partikongress i Villmanstrand. Valet stod mellan Orpo och finansminister Alexander Stubb.

YLE - 15 jun 16 kl. 14:40

Petteri Orpo: Alex Stubb fick öppen fullmakt välja ny post

Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo lät förloraren i ordförandekampen, Alexander Stubb, plocka det uppdrag han föredrar bland alla dem partiet kan erbjuda. Inget på á la carte-listan, från ministerportfölj till posten som vice talman eller utskottsordförande lockade ändå den förre partiordföranden. Han nöjer sig nu med att vara en bland många riksdagsledamöter.

YLE - 15 mar 16 kl. 04:58

Petteri Orpo utmanar inte Stubb - Hjallis funderar ännu

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml), Samlingspartiets mest populära minister just nu, säger att han inte har några planer på att utmana sittande partiordföranden Alexander Stubb i sommar. Petteri Orpo säger att våren är fylld av viktiga ärenden som upptar alla hans tid som inrikesminister. I hans portfölj ingår som känt bland annat flyktingfrågor.

YLE - 04 maj 16 kl. 12:17

Petteri Orpo vill leda Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo kandiderar för ordförandeposten i Samlingspartiet. Orpo meddelade på twitter att han ställer upp i ordförandevalet. - Jag är med, Petteri Orpo till ordförande, står det på hans sida.

YLE - 16 sep 17 kl. 20:11

Petteri Orpo på Facebook: Min hustru har länge trakasserats och utsatts för falska påståenden

Flera ministrar och deras familjer har utsatts för trakasserier. Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo, skriver på Facebook att hans hustru har utsatts för trakasserier under en längre tid. Orpo har skrivit sitt inlägg under rubriken: Nu räcker det.

HBL - 02 aug 12 kl. 12:51

Samlingspartiets Petteri Orpo vill höja hushållsavdraget

Hushållsavdraget ska höjas, anser Samlingspartiets riksdagsledamot och riksdagsgruppens viceordförande Petteri Orpo.Hushållsavdraget sänktes i början av det här året till 2000 euro från tidigare 3000 euro. Enligt Petteri Orpo är hushållsavdraget ett utmärkt medel att skapa arbetsmöjligheter och stöda företagsamhet.

YLE - 29 maj 17 kl. 14:04

Petteri Orpo: Samlingspartiet stöder Sauli Niinistö

Samlingspartiets ordförande finansminister Petteri Orpo meddelar på Twitter att Samlingspartiet stöder Sauli Niinistö i presidentvalet i januari 2018. Orpo skriver på Twitter att Finland behöver och Sauli Niinistö förtjänar en andra ämbetsperiod. Hoppa över TwitterpostningTasavallan presidentti @niinisto asettuu ehdolle.

YLE - 11 nov 15 kl. 11:11

Petteri Orpo: Mellersta Österbotten utan vårdområde

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) säger att det mest sannolika är att regeringen går in för att de tre till befolkningstalet minsta landskapen inte får ett eget vårdområde. Regeringen har inte ännu fattat det officiella beslutet. Det betyder att landskapen Mellersta Österbotten, Kajanaland och Södra Savolax måste söka en samarbetspartner.

YLE - 04 dec 15 kl. 11:59

Inrikesminister Petteri Orpo dödshotades

Inrikesminister Petteri Orpo utsattes förra sommaren för ett dödshot, det skriver tidningen Ilta-Sanomat. Hotet skickades åt Orpo och hans riksdagsassistent per email från aliaset Ernst Tandefelt. Adressen som hotet kom från var ernst.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Raseborg vill diskutera ny brandstation i Tenala med räddningsverket

Oklart när och om en ny brandstation byggs i Tenala..

YLE - 2 timmar sedan

Lännen Media: Finland planerar att utöka antalet säsongsarbetare med flera tusen

Kvoten väntas fördubblas, från 4 500 till 9 000 arbetare..

YLE - 3 timmar sedan

Stor markbrand i Siggböle i Borgå bekämpas med helikopter: "Vi får säkert jobba på ännu i natt"

Ett avverkat skogsområde på flera hektar fattade eld..

YLE - 4 timmar sedan

Oklart med servicecentrum i Pojo kyrkby - förening vill bevara Fiskarin koulu

Ett “mångfunktionellt hus” i Pojo ska nog börja planeras..

YLE - 9 timmar sedan

Ingen covid-19 på serviceboendet i Karlebyregionen

Soite ger ingen information om vilket boende det handlar om..

YLE - 6 timmar sedan

Dagens värmerekord nosar på gränsen till värmebölja i Östnyland: 24,5 grader mättes i Borgå

Det varma vädret i söder håller i sig ett par dagar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.