Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 17 August, 11:47

Dagensanalys.se - 27 apr 16 kl. 09:29

Så använder du big data för bättre dataanalysBig data har för alltid förändrat sättet vi analyserar affärsinformation. Det är inte längre särskilda företagsapplikationer eller IT-avdelningen som levererar underlag, utan vi tar hjälp av molntjänster som kanske bara är relevanta en kort period för att fatta rätt beslut. Sociala medier och video hanterar enorma datamängder och trafik, vilket också spelar en viktig roll när vi pratar om big data. Det finns ett antal områden där bättre analys av big data kan driva bättre affärer. Omvärldsbevakning 
Att förstå konsumenters beteendemönster är viktigt.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
IT, Teknik, Facebook, Amazon, Därför, Fredriksson Sverigechef, Analytics

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , använderdu , big, dataför bättre , dataanalys
IDG - 10 okt 14 kl. 05:58

Coca-Cola tankar big data med Splunk

Coca-Cola använder big data-verktyg från Splunk för att få bättre koll på vad kunderna köper från företagets läskmaskiner och när det sker..

Computer Sweden - 10 okt 14 kl. 05:58

Coca-Cola tankar big data med Splunk

Coca-Cola använder big data-verktyg från Splunk för att få bättre koll på vad kunderna köper från företagets läskmaskiner och när det sker.

.

Dagensanalys.se - 26 feb 16 kl. 11:01

Filmen Big Short vinner ‘bästa film’ under Oscarsgalan – avslöjar Big Data

Stora datamängder som analyseras kallas för Big Data. Den här gången har man använt Big Data för att spå i framtiden vem som kommer att vinna ‘bästa film’ under söndagens Oscarsgala. Bakom analysen av Big Data finner vi specialisterna Exponential som har analyserat beteendet hos 32.

IDG - 06 okt 14 kl. 13:57

Idrottsvärlden bra på att utnyttja Big Data

Inom idrotten används Big Data både för att förbättra prestationer och för att engagera fans, och det är så informationen bör användas även om inom företagen..

IDG - 09 sep 14 kl. 05:38

Astrazeneca storsatsar på big data

Läkemedelsjätten Astrazeneca ligger i den globala frontlinjen när det gäller att använda big data för produktutveckling..

Computer Sweden - 09 sep 14 kl. 05:38

Astrazeneca storsatsar på big data

Läkemedelsjätten Astrazeneca ligger i den globala frontlinjen när det gäller att använda big data för produktutveckling.

.

IDG - 09 sep 14 kl. 05:38

Astra Zeneca produktutvecklar med big data

Läkemedelsjätten Astra Zeneca ligger i den globala frontlinjen när det gäller att använda big data för produktutveckling..

Computer Sweden - 09 sep 14 kl. 05:38

Läkemedelsjättens storsatsning på big data


Läkemedelsjätten Astra Zeneca ligger i framkant när det gäller att använda big data för produktutveckling.

.

IDG - 23 jan 14 kl. 11:00

Iphoneanvändare använder mest data

Både i rikare och fattigare länder är iPhone-användare de största konsumenterna av mobildata, visar data från JDSU..

Dagensanalys.se - 16 aug 16 kl. 10:36

Big Data har flyttat upp i molnet – Här har du de hetaste trenderna

Alla  företag med en digital strategi har förstått att framgång grundar sig på data och analys. Men hur gör man för att presentera data för ledningen på ett snyggt sätt så att de kan ta till sig informationen och göra smarta datadrivna beslut. Historiskt har företag begränsat sig till att ha sina databaser utplacerade på plats.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Nu kan du se vem som är aktiv på LinkedIn

Precis som på Facebook kan du nu se vem som är aktiv på affärsnätverket LinkedIn. Funktionen rullades ut i det tysta och finns för både desktop som app. Den nya funktionen har LinkedIn smugit in, utan att slå på stora trumman om det.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Google Docs uppdateras med flera smarta funktioner

Google har uppdaterat Docs med flera nyheter. Vi som använder Google Docs varje dag är glada att se några av nyheterna, äntligen. Google Docs har uppdaterat Docs, Sheets och Slides med flera bra funktioner.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Tre dagar av världsmästerskap i Microsoft Office

Snubblade över en mycket intressant artikel om världsmästerskapen i Microsoft Office. Ja, du läste rätt. Det finns ett världsmästerskap i Microsoft Office och tidningen The Verge har bevakat hela eventet.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

CallMiner stoltserar med fler språk

Analysverktyget CallMiner har lagt till flera nya språk till sin tjänst. Plattformen hanterar numera 30 språk och dialekter. Nya språk inkluderar svenska + cantonese, Catalan, Dutch, Arabic, Hebrew, Hindi, Indian English, Italian, Japanese, Korean, Malay, Mandarin Taiwanese, Norwegian, Polish, Russian, Thai, Turkish och Wu Chinese.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Den mest gillade tweeten någonsin!

Om du blinkade kanske du också missade det senaste rekordet på twitter. Det är nämligen så att en tweet, från en viss person, har fått ett rekordantal som gillar den. Tweeten kommer från Barack Obama, USAs förra president.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Bannerflow anställer försäljningschef från LinkedIn

Svenska adtech företaget Bannerflow anställer Gabriel Aksan som försäljningschef. Gabriel kommer att leda Bannerflows säljteam och fokusera på att expandera företagets kundbas internationellt. Gabriel kommer närmast från LinkedIn, där han var Team Lead för Nordic Enterprise Sales.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Adobe lanserar nya funktioner i Adobe Target för en bättre kundupplevelse

Nu lanserar Adobe nya funktioner i sitt personaliseringsverktyg Adobe Target, som innebär att företag tillåts integrera sina egna algoritmer i Adobes maskinlärningsteknik Adobe Sensei.

Med den senaste uppdateringen av Adobe Target, personaliseringsverktyget i Adobe Experience Cloud, kan företag infoga sina egna datamodeller och algoritmer i verktyget och på så sätt förbättra kundupplevelsen. De nya funktionerna i Adobe Target använder artificiell intelligens för att vässa rekommendationer till kunden, precisionen i riktat innehåll, kundresan samt för att automatisera leveransen av personaliserade erbjudanden.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Så här tycker branschen om den nya viewability-standarden

Som vi skrev om för några veckor sedan har branschen i Europa enats om en ny standard för att mäta och behålla viewability. Nu har även branschpersonligheter fått tala ut. ”European Viewability Measurement Principles” kommer ligga till grund för att utvärdera den tekniska prestandan hos företag som mäter viewability.

Dagensanalys.se - Igår: 11:31

Nielsen lägger till nya mätningar för online-video

Mätföretaget Nielsen lägger nu till information om visningar av video från Facebook, Hulu och YouTube i sin Digital Content Ratings rapport. Det kommer ge publicister och distributörer av videomaterial större möjligheter att följa videoklippens genomslagskraft och spridning. Nielsen menar att de, genom att lägga till de tre största plattformarna för video gör det möjligt att både följa, och kunna visa upp vilken spridning olika videoklipp får.

Dagensanalys.se - Igår: 10:31

Du anses lite dum om du har smileys i jobbmailen

Smileys har blivit ett internationellt sätt att uttrycka känslor och visa mer än vad som går att förmedla enbart genom text. Men det passar sig inte i alla sammanhang. Ny forskning visar att smileys i jobbmail gör att du upplevs som mindre kompetent, snarare än varm och omtänksam.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.