Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 28 February, 18:06

Dagensanalys.se - 27 apr 16 kl. 09:29

Så använder du big data för bättre dataanalysBig data har för alltid förändrat sättet vi analyserar affärsinformation. Det är inte längre särskilda företagsapplikationer eller IT-avdelningen som levererar underlag, utan vi tar hjälp av molntjänster som kanske bara är relevanta en kort period för att fatta rätt beslut. Sociala medier och video hanterar enorma datamängder och trafik, vilket också spelar en viktig roll när vi pratar om big data. Det finns ett antal områden där bättre analys av big data kan driva bättre affärer. Omvärldsbevakning 
Att förstå konsumenters beteendemönster är viktigt.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
IT, Teknik, Facebook, Amazon, Därför, Fredriksson Sverigechef, Analytics

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , använderdu , big, dataför bättre , dataanalys
IDG - 10 okt 14 kl. 05:58

Coca-Cola tankar big data med Splunk

Coca-Cola använder big data-verktyg från Splunk för att få bättre koll på vad kunderna köper från företagets läskmaskiner och när det sker..

Computer Sweden - 10 okt 14 kl. 05:58

Coca-Cola tankar big data med Splunk

Coca-Cola använder big data-verktyg från Splunk för att få bättre koll på vad kunderna köper från företagets läskmaskiner och när det sker.

.

Dagensanalys.se - 26 feb 16 kl. 11:01

Filmen Big Short vinner ‘bästa film’ under Oscarsgalan – avslöjar Big Data

Stora datamängder som analyseras kallas för Big Data. Den här gången har man använt Big Data för att spå i framtiden vem som kommer att vinna ‘bästa film’ under söndagens Oscarsgala. Bakom analysen av Big Data finner vi specialisterna Exponential som har analyserat beteendet hos 32.

IDG - 06 okt 14 kl. 13:57

Idrottsvärlden bra på att utnyttja Big Data

Inom idrotten används Big Data både för att förbättra prestationer och för att engagera fans, och det är så informationen bör användas även om inom företagen..

IDG - 09 sep 14 kl. 05:38

Astrazeneca storsatsar på big data

Läkemedelsjätten Astrazeneca ligger i den globala frontlinjen när det gäller att använda big data för produktutveckling..

Computer Sweden - 09 sep 14 kl. 05:38

Astrazeneca storsatsar på big data

Läkemedelsjätten Astrazeneca ligger i den globala frontlinjen när det gäller att använda big data för produktutveckling.

.

IDG - 09 sep 14 kl. 05:38

Astra Zeneca produktutvecklar med big data

Läkemedelsjätten Astra Zeneca ligger i den globala frontlinjen när det gäller att använda big data för produktutveckling..

Computer Sweden - 09 sep 14 kl. 05:38

Läkemedelsjättens storsatsning på big data


Läkemedelsjätten Astra Zeneca ligger i framkant när det gäller att använda big data för produktutveckling.

.

IDG - 23 jan 14 kl. 11:00

Iphoneanvändare använder mest data

Både i rikare och fattigare länder är iPhone-användare de största konsumenterna av mobildata, visar data från JDSU..

Dagensanalys.se - 16 aug 16 kl. 10:36

Big Data har flyttat upp i molnet – Här har du de hetaste trenderna

Alla  företag med en digital strategi har förstått att framgång grundar sig på data och analys. Men hur gör man för att presentera data för ledningen på ett snyggt sätt så att de kan ta till sig informationen och göra smarta datadrivna beslut. Historiskt har företag begränsat sig till att ha sina databaser utplacerade på plats.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 30 minuter sedan

Världspremiär för virtuella IKEA kök

IKEA testar två nya appar för virtuell verklighet (VR) för planering och köp av kök, som ett led i att möta kunderna på nya sätt. Möjligheten för IKEA kunder att interaktivt och virtuellt gå runt i sitt nyplanerade kök erbjuds på fyra IKEA platser i världen, varav två av dem finns i Sverige. Testet startar idag.

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Här är listan på alla domäner som Bredbandsbolaget nu tvingas blockera

Klockan 23 idag kommer Bredbandsboolaget blockera ett antal domännamn som leder till The Pirate Bay och den nedlagda versionen av Swefilmer. Detta sker till följd av en prejudicerande dom från Patent- och marknadsöverdomstolen som man inte får överklaga. Här är förklarar Bredbandsbolaget situationen och listar de domäner som man nu tvingas blockera: Vi måste givetvis följa svensk lag och svenska domstolsbeslut, även när vi är starkt kritiska och när rättsläget är så pass osäkert som det är nu.

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Äntligen ett webinar med Dagensanalys.se

Nu har vi suttit i en massa Skype-samtal, skickat hundratals mail till varandra och äntligen fått till ett första webinar. Det tog tid men så värt det. Ämnet för vårt första webinar är – Snapchat!

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Nytt molnbaserat verktyg från Apple och SAP ska hjälpa företag att utveckla appar

Techjätten Apple ska snart lansera ett nytt verktyg tillsammans med den tyska mjukvarutillverkaren SAP SE. Den nya plattformen är till för apputveckling mot molnet och riktar in sig på företagsmarknaden. Samarbetet mellan de två företagen presenterades redan förra året och är nu färdigt.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Blir det VR på riktigt nu?

VR har ju sedan ett tag tillbaka spåtts bli nästa stora trend – men dyra priser och höga datorkrav verkar hindra VR-raketen från att lyfta. Men nu verkar det som om Sonys Playstation VR lyckats hitta en balans, i varje fall om man ska lita på försäljningssiffrorna som även förvånar själva tillverkaren. Sony har nu nämligen sålt mer än 915 000 exemplar av sitt VR-headset, enligt Andrew House (som är global chief executive på Sonys interaktiva avdelning).

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Svenskarna gör mer än var tredje köp från mobilen

Närmare hälften (48 %) av alla svenska onlineköp slutförs från mobila enheter och placerar Sverige på en tredjeplats efter Storbritannien och Japan. Smartphones står för 38 procent av köpen, en ökning under 2016 med 10 procent. Samtidigt såg köpen från surfplattor ett tapp om 9 procent under förra året.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Ny riktlinjer för digitala publiceringar från Utgivarna

Utgivarna – den svenska intresseorganisationen för publicistiska medieföretag – lanserar nu nya riktlinjer. Styrelseordföranden Sofia Wadensjö Karén förklarar lanseringen med att det ”blir viktigare och viktigare att vi särskiljer åsikter från nyheter – även digitalt”. Utgivarna (som arbetar för oberoende journalistik) skriver i ett pressmeddelande att man nu måste bekämpa det minskade förtroendet för etablerade medier.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Twitch tar sig an spelbutikerna

Den Amazonägda streamingsajten Twitch, där man kan streama dataspel i realtid, kommer nu att börja konkurrera med dataspelsaffärer. Nu ska man nämligen sälja spel direkt via sin sida, något som ska ske redan denna vår. Utvecklingen är inte så konstig, skriver Techcrunch som syftar till att tjänstens utvecklare under en längre tid talat om möjligheterna av att använda sig av sidans aktiva spelcommunity.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Oljejätten BP väljer Workday som också växer kraftigt

I Sverige har Workday vuxit tresiffrigt och planen är nu att expandera ytterligare i Norden. Workday Norden har mer än dubblat sin personalstyrka det senaste året och ett nytt kontor ska snart öppnas i Finland. Förra året blev ett riktigt bra år för Workday, uppstickaren som utmanar jättar som Oracle och SAP med molntjänster.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Morgonpressens digitala annonsintäkter ökar

Morgonpressens samlade annonsintäkter från de digitala kanalerna ökade med 3,3 procent under 2016, jämfört med föregående år. Storstadspressens intäkter ökade med 6,6 procent till 449 miljoner kronor. Det medan landsortspressens digitala annonsintäkter låg i stort sett stilla med en minskning på 0,5 procent till 375 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.