YLE > Finland

Friday, 19 October, 15:08

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år tillSnappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.4) för att fortsätta diskutera hur stadens ekonomi ska fås på fötter. Processen kallas Raseborg 2020 och behandlas på olika nivåer i staden innan fullmäktige fattar beslut i juni.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborg, Snappertuna, Seminarieskolan, Ekenäs, Föräldrar, Anders Walls, SFP, Billnäs, Svartå Bildningsnämnden, Västerby, Asplund, Svartå, Mustion, Katarinaskolan, Karis, Petra Thilman, Kiilan, Pojoskolan Klinckbackan, Stadsstyrelsen, Bromarv, Höjdens, Robin Lindberg, Karis-Billnäs, Raseborgs, Styrelsen, , Pojo, Walls, Rosenblad, Bromarfhemmet, Tunahemmet, Mariahemmet, Marica Hildén, Hagahemmet, Hagahemmets, Monica Slotte

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslag, Snappertuna, skolafår , dra, andanett , årtill
YLE - 22 apr 16 kl. 13:04

"Skjut upp beslutet att stänga Snappertuna skola"

Beslutet att stänga Snappertuna skola borde skjutas upp med minst ett år. Lärare, föräldrar och andra invånare anser att beslutet att stänga skolan gjorts på felaktiga bedömningar. Snappertunabor har skickat ett brev till staden Raseborg där de skriver att de motsätter sig en stängning av skolan.

SR - 25 jul 15 kl. 14:45

Förslag om att dra tillbaka vapen i Ukraina

De stridande parterna diskuterar om förslag om att dra tillbaka tyngre vapen från frontlinjen. Men ännu så läge finns inga tecken på att det ägt rum..

YLE - 27 apr 16 kl. 13:42

Konstruktivt brev kan bli lyckospark för Bromarv skola

Föräldrar i Bromarv gav nya sparalternativ till Raseborgs stad. Brevet från hem och skola-föreningen föll i god jord hos stadsstyrelsen som drog bort förslaget att skolan ska stänga. I brevet pekar Bromarvföräldrarna på fel och brister i konsultutredningen samt vilka följderna blir om Bromarv skola stängs.

Sydsvenskan - 16 dec 12 kl. 06:30

Oprofessionellt att inte utreda förslag om skola

Aldrig har Anders Cnattingius (FP) tidigare lyckats prestera ett mer grälsjukt och vilseledande inlägg än det man kunde läsa i Sydsvenskan under Debatt Omkretsen i går.Falsterbo Skanör Montessoriskola är trångbodda. Skanörs skola har överkapacitet liksom Tångvallaskolan i Falsterbo.

Barometern - 28 jun 14 kl. 08:35

Förslag på skola för 105 miljoner

En helt nybyggd skola avsedd för ett fristående högstadium i två våningar - det ska politikerna i partigrupperna fundera närmare på under sommaren. Två nybyggnadsförslag tillkom i elfte timmen efter att Margareta Ohlin (FP) kämpat hårt för detta.
Nu återstår ett nybyggnadsförslag som senare ska ställas mot det ursprungliga om- och tillbyggnadsförslaget.

YLE - 19 maj 17 kl. 10:08

Vandafullmäktige behandlar inte förslag om att dra sig ur Fennovoima

Fullmäktige i Vanda kommer inte att behandla motionen som går ut på att Vanda Energi borde dra sig ur Fennovoimas kärnkraftsprojekt. Orsaken är att motionen har för få undertecknare. Att Helsingfors vill dra sig ur projektet kan konkret enbart innebära en extrainsatt bolagsstämma.

SR - 25 apr 15 kl. 03:00

FP-förslag: Ingen skola för EU-migranters barn

Kommuner bör inte erbjuda skola åt barn till EU-migranter som är här för att tigga, det anser Folkpartiet eftersom det i förlängningen inte är bra för barnen..

YLE - 02 aug 16 kl. 17:54

Turismen frodas men lokalbefolkningen minskar i Snappertuna kyrkby

De senaste åren har allt fler turister, såväl inhemska som utländska, hittat till Snappertunaskogarna. Holger Wickström, som är ordförande för föreningen Hembygdens vänner i Snappertuna, är glad över den ökade turistströmmen men bekymrad över det sinande antalet bybor. - Snappertuna är väldigt olika beroende på vilka delar man tittar på.

YLE - 01 mar 16 kl. 05:01

Förslag: Sju skolor stängs i Raseborg

Raseborg borde stänga sju skolor. Det visar en färsk konsultrapport om skolnätet i Raseborg. De nedläggningshotade skolorna är Bromarv skola, Svartå skola, Mustion koulu, Snappertuna skola, Västerby skola, Pojo kyrkoby skola och Klinkbakan koulu.

YLE - 17 mar 16 kl. 03:59

Pojo kyrkoby skola stänger knappast

Pojo kyrkoby skola är inte på fallrepet längre. Raseborgs bildningsdirektör Robert Nyman är också skeptisk till att skicka de äldre eleverna i Höjdens skola och Hakarinteen koulu till andra skolor. En del av föräldrarna kunde dra en lättnadens suck på onsdagens invånarmöte om skolnätet i Raseborg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Operationer av kvinnosjukdomar kan flytta bort från Raseborg

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill koncentrera den gynekologiska kirurgin till sjukhus som sköter förlossningar. Det betyder att Raseborgs sjukhus kan bli av med den delen av kirurgin..

YLE - 15 minuter sedan

Pargas- och Kimitoöbarn får mat under strejken, Åbobarn ska ha egen matsäck

Kimitoön berörs inte alls av strejken, Pargas har lyckats ordna skolmat på olika sätt, medan daghemsbarnen och skoleleverna i Åbo måste ta med sig egen mat på måndag och tisdag..

YLE - 1 timme sedan

Jourfrågan - en långkörare som inte ännu är över

Torsdagens beslut i riksdagens social- och hälsovårdsutskott innebär att Vasa centralsjukhus inte får omfattande jour. Men vad betyder egentligen omfattande jour, och hur skiljer det sig från läget idag? Vi ger dig en sammanfattning av hur frågan har stötts och blötts..

YLE - 2 timmar sedan

Bussar ersätter tåg på kustbanan under veckoslutet

På grund av banarbete ersätts tågen mellan Helsingfors och Åbo helt eller delvis av bussar under tiden lördag (20.10) klockan 18 och söndag (21.10) klockan 14..

YLE - 3 timmar sedan

Polisen: Det handlade om brott mot liv då Försvarsmakten kallades in i Kuortti

Polisen i mellersta Finland bad Försvarsmakten om handräckning efter att en person dödats i en privatbostad i Leivonmäki i kommunen Joutsa..

YLE - 3 timmar sedan

Egen smörgås med – så här ordnas matserveringen i Raseborg under strejken

Under JHL:s två strejkdagar måste de allra flesta elever i Raseborg ta egen matsäck med. Så blir det även på vissa daghem. De äldre får mat som normalt, meddelar staden..

YLE - 4 timmar sedan

Tonen hårdnar mellan fackförbunden och regeringen – industrifacket säger upp konkurrenskraftsavtalet

Industrifacket har sagt upp konkurrenskraftsavtalet om arbetstidsförlängningen för 100 000 fackanslutna..

YLE - 5 timmar sedan

Utredning: Busschauffören bromsade för sent vid olyckan i Kuopio som krävde fyra dödsoffer

Olycksutredningscentralen har i stora drag rett ut händelseförloppet i samband med den bussolycka i Kuopio som krävde fyra människors liv den 24 augusti 2018. Busschauffören bromsade för sent då bussen närmade sig korsningen efter avfarten från motorvägen..

YLE - 4 timmar sedan

Alla skolelever i Borgå måste ta matsäck med på måndag och tisdag – strejken drabbar fler än väntat

Borgå lokalservice meddelar nu att man inte har möjlighet att servera någon skolmat på måndag och tisdag. Orsaken är fackförbundet JHL:s strejk..

YLE - 5 timmar sedan

Ingen EU-representant för Åland: En jättestor besvikelse, säger riksdagsledamot Mats Löfström

Åland hade hoppats på en egen plats när Finland får en extra representant i parlamentet efter att Storbritannien lämnar EU. Nu har det ändå visat sig att majoriteten av riksdagen motsätter sig förslaget. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström säger att saken nödvändigtvis inte är slutdiskuterad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.