YLE > Finland

Friday, 22 February, 17:16

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år tillSnappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.4) för att fortsätta diskutera hur stadens ekonomi ska fås på fötter. Processen kallas Raseborg 2020 och behandlas på olika nivåer i staden innan fullmäktige fattar beslut i juni.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborg, Snappertuna, Seminarieskolan, Ekenäs, Föräldrar, Anders Walls, SFP, Billnäs, Svartå Bildningsnämnden, Västerby, Asplund, Svartå, Mustion, Katarinaskolan, Karis, Petra Thilman, Kiilan, Pojoskolan Klinckbackan, Stadsstyrelsen, Bromarv, Höjdens, Robin Lindberg, Karis-Billnäs, Raseborgs, Styrelsen, , Pojo, Walls, Rosenblad, Bromarfhemmet, Tunahemmet, Mariahemmet, Marica Hildén, Hagahemmet, Hagahemmets, Monica Slotte

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslag, Snappertuna, skolafår , dra, andanett , årtill
YLE - 22 apr 16 kl. 13:04

"Skjut upp beslutet att stänga Snappertuna skola"

Beslutet att stänga Snappertuna skola borde skjutas upp med minst ett år. Lärare, föräldrar och andra invånare anser att beslutet att stänga skolan gjorts på felaktiga bedömningar. Snappertunabor har skickat ett brev till staden Raseborg där de skriver att de motsätter sig en stängning av skolan.

SR - 25 jul 15 kl. 14:45

Förslag om att dra tillbaka vapen i Ukraina

De stridande parterna diskuterar om förslag om att dra tillbaka tyngre vapen från frontlinjen. Men ännu så läge finns inga tecken på att det ägt rum..

YLE - 27 apr 16 kl. 13:42

Konstruktivt brev kan bli lyckospark för Bromarv skola

Föräldrar i Bromarv gav nya sparalternativ till Raseborgs stad. Brevet från hem och skola-föreningen föll i god jord hos stadsstyrelsen som drog bort förslaget att skolan ska stänga. I brevet pekar Bromarvföräldrarna på fel och brister i konsultutredningen samt vilka följderna blir om Bromarv skola stängs.

Sydsvenskan - 16 dec 12 kl. 06:30

Oprofessionellt att inte utreda förslag om skola

Aldrig har Anders Cnattingius (FP) tidigare lyckats prestera ett mer grälsjukt och vilseledande inlägg än det man kunde läsa i Sydsvenskan under Debatt Omkretsen i går.Falsterbo Skanör Montessoriskola är trångbodda. Skanörs skola har överkapacitet liksom Tångvallaskolan i Falsterbo.

Barometern - 28 jun 14 kl. 08:35

Förslag på skola för 105 miljoner

En helt nybyggd skola avsedd för ett fristående högstadium i två våningar - det ska politikerna i partigrupperna fundera närmare på under sommaren. Två nybyggnadsförslag tillkom i elfte timmen efter att Margareta Ohlin (FP) kämpat hårt för detta.
Nu återstår ett nybyggnadsförslag som senare ska ställas mot det ursprungliga om- och tillbyggnadsförslaget.

YLE - 19 maj 17 kl. 10:08

Vandafullmäktige behandlar inte förslag om att dra sig ur Fennovoima

Fullmäktige i Vanda kommer inte att behandla motionen som går ut på att Vanda Energi borde dra sig ur Fennovoimas kärnkraftsprojekt. Orsaken är att motionen har för få undertecknare. Att Helsingfors vill dra sig ur projektet kan konkret enbart innebära en extrainsatt bolagsstämma.

SR - 25 apr 15 kl. 03:00

FP-förslag: Ingen skola för EU-migranters barn

Kommuner bör inte erbjuda skola åt barn till EU-migranter som är här för att tigga, det anser Folkpartiet eftersom det i förlängningen inte är bra för barnen..

Hela Gotland - 07 nov 18 kl. 07:33

FÖRSLAG: Ny skola kan starta i Visby

Region Gotland har under lång tid försökt få till en ny skola i Visby..

YLE - 02 aug 16 kl. 17:54

Turismen frodas men lokalbefolkningen minskar i Snappertuna kyrkby

De senaste åren har allt fler turister, såväl inhemska som utländska, hittat till Snappertunaskogarna. Holger Wickström, som är ordförande för föreningen Hembygdens vänner i Snappertuna, är glad över den ökade turistströmmen men bekymrad över det sinande antalet bybor. - Snappertuna är väldigt olika beroende på vilka delar man tittar på.

YLE - 01 mar 16 kl. 05:01

Förslag: Sju skolor stängs i Raseborg

Raseborg borde stänga sju skolor. Det visar en färsk konsultrapport om skolnätet i Raseborg. De nedläggningshotade skolorna är Bromarv skola, Svartå skola, Mustion koulu, Snappertuna skola, Västerby skola, Pojo kyrkoby skola och Klinkbakan koulu.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Spånmagasin brinner vid sågverk i Tenala

En tusen kvadratmeter stor byggnad vid ett sågverk på Bonäsvägen i Tenala brinner. Inga människor har tills vidare rapporterats skadade i branden..

YLE - 15 minuter sedan

Allvarlig olycka på Borgå motorväg - flera personer är skadade

En personbil har kört in i en långtradare vid Drägsby. Polisen dirigerar all trafik österut via avtaget i Kullo..

YLE - 1 timme sedan

Sågverk brinner i Tenala

Ett tusen kvadratmeter stort sågverk på Bonäsvägen i Tenala brinner. Inga människor har tills vidare rapporterats skadade i branden..

YLE - 1 timme sedan

Grundlagsutskottet föreslår finslipning av förslaget till vårdreformen - större ändringar behövs för landskapsval - och EU-notifikationen är en kvistig fråga

Riksdagens grundlagsutskott föreslår ett flertal ändringar i social- och hälsovårdsutskottets betänkandeutkast.

YLE - 1 timme sedan

Stor byggnad brinner i Tenala

En sågbyggnad på Bonäsvägen i Tenala brinner. Inga människor har skadats..

YLE - 7 timmar sedan

Äntligen verkar grundlagsutskottet ha nått enighet om vårdreformen - se presskonferens direkt!

Riksdagens grundlagsutskott har så gott som hela dagen suttit bakom stängda dörrar i sina försök att enas om ett utlåtande om de lagar som social- och hälsovårdsreformen förutsätter. Nu verkar det ändå som om enighet skulle ha nåtts. Se presskonferensen direkt klockan 17:00..

YLE - 1 timme sedan

Dagisbarnen får också en jämställdhetsplan i Raseborg – svårt att verkställa i praktiken

En jämställdhetsplan styr verksamheten vid Raseborgs skolor men trots det upplever elever att deras skolgång inte är jämställd. Nu ska också småbarnspedagogiken få en egen jämställdhetsplan..

YLE - 7 timmar sedan

Fortsatt optimism bland grundlagsutskottets medlemmar - men utlåtandet dröjer

Riksdagens grundlagsutskott har så gott som hela dagen suttit bakom stängda dörrar i sina försök att enas om ett utlåtande om de lagar som social- och hälsovårdsreformen förutsätter. Utanför sitter pressen och väntar..

YLE - 2 timmar sedan

Antalet klagomål och anmälningar om missförhållanden i äldrevården har mångfaldigats

Antalet anmälningar om missförhållanden inom äldreomsorgen har ökat med 134 procent under årets två första månader jämfört med året innan..

YLE - 3 timmar sedan

Handelsjöfarten stannar om två veckor på grund av strejk - tusen inhemska jobb hotas

Maskinbefälsförbundet varslar om strejk som skulle beröra hela handelssjöfarten och isbrytarna. Man protesterar mot redarnas planer på fler utländska besättningsmän..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.