YLE > Finland

Wednesday, 19 December, 00:08

YLE - 26 apr 16 kl. 12:35

Förslag: Snappertuna skola får dra andan ett år tillSnappertuna skola i Raseborg får ett år till innan skolan stängs. Raseborgs stadsstyrelse vill däremot ha endast två hälsostationer i staden. Stadsstyrelsen möttes i går (25.4) för att fortsätta diskutera hur stadens ekonomi ska fås på fötter. Processen kallas Raseborg 2020 och behandlas på olika nivåer i staden innan fullmäktige fattar beslut i juni.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborg, Snappertuna, Seminarieskolan, Ekenäs, Föräldrar, Anders Walls, SFP, Billnäs, Svartå Bildningsnämnden, Västerby, Asplund, Svartå, Mustion, Katarinaskolan, Karis, Petra Thilman, Kiilan, Pojoskolan Klinckbackan, Stadsstyrelsen, Bromarv, Höjdens, Robin Lindberg, Karis-Billnäs, Raseborgs, Styrelsen, , Pojo, Walls, Rosenblad, Bromarfhemmet, Tunahemmet, Mariahemmet, Marica Hildén, Hagahemmet, Hagahemmets, Monica Slotte

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslag, Snappertuna, skolafår , dra, andanett , årtill
YLE - 22 apr 16 kl. 13:04

"Skjut upp beslutet att stänga Snappertuna skola"

Beslutet att stänga Snappertuna skola borde skjutas upp med minst ett år. Lärare, föräldrar och andra invånare anser att beslutet att stänga skolan gjorts på felaktiga bedömningar. Snappertunabor har skickat ett brev till staden Raseborg där de skriver att de motsätter sig en stängning av skolan.

SR - 25 jul 15 kl. 14:45

Förslag om att dra tillbaka vapen i Ukraina

De stridande parterna diskuterar om förslag om att dra tillbaka tyngre vapen från frontlinjen. Men ännu så läge finns inga tecken på att det ägt rum..

YLE - 27 apr 16 kl. 13:42

Konstruktivt brev kan bli lyckospark för Bromarv skola

Föräldrar i Bromarv gav nya sparalternativ till Raseborgs stad. Brevet från hem och skola-föreningen föll i god jord hos stadsstyrelsen som drog bort förslaget att skolan ska stänga. I brevet pekar Bromarvföräldrarna på fel och brister i konsultutredningen samt vilka följderna blir om Bromarv skola stängs.

Sydsvenskan - 16 dec 12 kl. 06:30

Oprofessionellt att inte utreda förslag om skola

Aldrig har Anders Cnattingius (FP) tidigare lyckats prestera ett mer grälsjukt och vilseledande inlägg än det man kunde läsa i Sydsvenskan under Debatt Omkretsen i går.Falsterbo Skanör Montessoriskola är trångbodda. Skanörs skola har överkapacitet liksom Tångvallaskolan i Falsterbo.

Barometern - 28 jun 14 kl. 08:35

Förslag på skola för 105 miljoner

En helt nybyggd skola avsedd för ett fristående högstadium i två våningar - det ska politikerna i partigrupperna fundera närmare på under sommaren. Två nybyggnadsförslag tillkom i elfte timmen efter att Margareta Ohlin (FP) kämpat hårt för detta.
Nu återstår ett nybyggnadsförslag som senare ska ställas mot det ursprungliga om- och tillbyggnadsförslaget.

YLE - 19 maj 17 kl. 10:08

Vandafullmäktige behandlar inte förslag om att dra sig ur Fennovoima

Fullmäktige i Vanda kommer inte att behandla motionen som går ut på att Vanda Energi borde dra sig ur Fennovoimas kärnkraftsprojekt. Orsaken är att motionen har för få undertecknare. Att Helsingfors vill dra sig ur projektet kan konkret enbart innebära en extrainsatt bolagsstämma.

SR - 25 apr 15 kl. 03:00

FP-förslag: Ingen skola för EU-migranters barn

Kommuner bör inte erbjuda skola åt barn till EU-migranter som är här för att tigga, det anser Folkpartiet eftersom det i förlängningen inte är bra för barnen..

Hela Gotland - 07 nov 18 kl. 07:33

FÖRSLAG: Ny skola kan starta i Visby

Region Gotland har under lång tid försökt få till en ny skola i Visby..

YLE - 02 aug 16 kl. 17:54

Turismen frodas men lokalbefolkningen minskar i Snappertuna kyrkby

De senaste åren har allt fler turister, såväl inhemska som utländska, hittat till Snappertunaskogarna. Holger Wickström, som är ordförande för föreningen Hembygdens vänner i Snappertuna, är glad över den ökade turistströmmen men bekymrad över det sinande antalet bybor. - Snappertuna är väldigt olika beroende på vilka delar man tittar på.

YLE - 01 mar 16 kl. 05:01

Förslag: Sju skolor stängs i Raseborg

Raseborg borde stänga sju skolor. Det visar en färsk konsultrapport om skolnätet i Raseborg. De nedläggningshotade skolorna är Bromarv skola, Svartå skola, Mustion koulu, Snappertuna skola, Västerby skola, Pojo kyrkoby skola och Klinkbakan koulu.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Ett enda skolcentrum vid finska skolan i Sjundeå - senaste beskedet i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sjundeå vill se ett skolcentrum i närheten av Aleksis Kiven koulu. Tekniska nämnden ville utreda två byggen..

YLE - 7 timmar sedan

Antalet självmord bland män ökar i Österbotten – chef för psykiatrin: Svårt att veta vem som kommer att begå självmord

På tre år har antalet självmord bland män i Österbotten fördubblats. År 2014 begick 13 män i Österbotten självmord, år 2017 var de 26 stycken. Bakom finns ofta mentala problem, missbruk och personlighetsstörningar..

YLE - 18 timmar sedan

Upp till 500 nya jobb i lilla Ingå - gamla kolkraftverket i Joddböle får nytt liv lovar Fortum

Joddböle i Ingå kan bli ett lagringsområde för biomassa och dessutom ge plats för en stor servercentral. Energibolaget Fortum berättar nu mera om sina planer för området efter att det gamla kolkraftverket har rivits..

YLE - 7 timmar sedan

Kommundirektör Robert Nyman om Fortums planer: "Lottovinst för lilla Ingå"

Fortums planer på att bygga ett [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/18/bioterminal-och-servercentral-fortum-har-stora-planer-for-joddbole-i-inga;lagringsområde för biomassa och en stor servercentral;standard;] i Joddböle gläder Ingås kommundirektör Robert Nyman..

YLE - 7 timmar sedan

"Unga är rädda för att välja fel" - nytt vägledningsverktyg ska hjälpa ungdomar att hitta rätt utbildning

Möjligheterna för framtiden är oändliga för den som står med en examen från andra stadiet i handen, och funderar på vidareutbildning. Men när valmöjligheterna är för många, eller när man helt enkelt inte vet vad man vill med sitt liv så blir det svårt. Det är här 9 steg mot framtiden kommer in i bilden..

YLE - 8 timmar sedan

Sibbo höjer lönerna för kommunalt anställda - barnträdgårdslärare får en hundralapp mer i månaden

Sibbo höjer lönerna för bland annat barnträdgårdslärare, lärare och hemvårdspersonal nästa år. Löneförhöjningarna görs genom att dela ut en lokal justeringspott som är en del i de kommunala tjänste- och kollektivavtalen..

YLE - 9 timmar sedan

Ännu inget beslut att flytta äldre från Hagahemmet i Ekenäs: Politiker önskar en helhetsbild innan det tas beslut om detaljer

Det blev ännu inget beslut om att flytta äldre från Hagahemmet i Ekenäs till Gammelboda. Frågan går nu till social- och hälsovårdsnämnden..

YLE - 10 timmar sedan

Det begås fler självmord i Finland efter en längre tids nedgång – men skillnaderna mellan olika åldrar, kön och regioner är stora

Antalet självmord ökade i fjol, för andra året i rad. Det visar nya siffror från Statistikcentralen. Föreningen för mental hälsa i Finland vill se kraftigare åtgärder..

YLE - 12 timmar sedan

Alvar Aaltos byggnader i Ekenäs ska bli kändare - Raseborg börjar samarbeta med andra Aalto-städer

Raseborg går med i ett nätverk för så kallade Aalto-städer. Det är ett nätverk för finska eller utländska orter med minst ett objekt som arkitekten Alvar Aalto har planerat..

YLE - 12 timmar sedan

Tysk polis frigav misstänkt sexualbrottsling - på grund av kommunikationsmiss

Mannen misstänks för sexualbrott i Uleåborg släpptes på fri fot innan man kunde förflytta honom från Tyskland till Finland, berättar Uleåborgspolisen. I Uleåborg har flera personer med utländsk bakrgund utsatts för hot och hatprat, polisen uppmanar folk att hålla sig lugna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.