YLE > Finland

Tuesday, 17 July, 11:34

YLE - 26 apr 16 kl. 07:27

Uppdaterad lagstiftning behövs gällande nödinkvarteringHelsingfors stadsstyrelse godkände i måndags ett svar till biträdande justitieombudsmannen om nödinkvartering i Helsingfors. Bakgrunden till ärendet är de klagomål som har lämnats in till JO gällande incidenten med romer som blev utan härbärge under de smällkalla nätterna förra vintern. Stadsstyrelsen lade fram ett förslag till svar redan under sitt förra möte, men det bordlades. I det första svarsförslaget konstaterades det att staden inte handlat fel i fallet om nödinkvartering för romerna. På måndagens möte i stadsstyrelsen gjorde man svaret mera neutralt och tog bort bedömningarna om staden handlat rätt eller fel.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, JO, Marcus Rantala, SFP, Rantala, Ett, Europas

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppdaterad, lagstiftning, behövs, gällande, nödinkvartering
YLE - 15 sep 17 kl. 20:07

Pekkarinen: För tidigt att säga om ett lobbyistregister behövs

Riksdagens kanslikommission beslöt på torsdagen att riksdagens nuvarande praxis gällande besökarlistornas offentlighet är bra. Men med utredning om ett lobbyistregister vill man ändå bygga upp klara spelregler för den del av lobbandet som sker i riksdagen. Riksdagens vice talman, Centerns Mauri Pekkarinen påminner om att varje expert som besöker de olika utskotten redan nu blir bokförda i riksdagens betänkanden.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 08:44

"Mandela får livsuppehållande vård"


Utanför Mediclinic Heart Hospital, där Nelson Mandela har vårdats sedan den 8 juni, samlas allt fler människor i den kyliga Pretoriamorgonen, rapporterar TT:s utsända.Närvaron av poliser är större i dag än de senaste dagarna. Stämningen är samlad och avvaktande, den mur av hälsningar och hyllningar som fästs på stängslet framför avspärrningarna tjänar som bakgrund för de internationella och nationella tv-bolag som direktsänder från platsen.

SvD - 27 jun 13 kl. 08:44

?Mandela får livsuppehållande vård?

En släkting till Nelson Mandela säger att den 94-årige före detta presidenten behöver livsuppehållande behandling..

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 15 kl. 12:20

Ygeman om domen: Behövs lagskärpning

Två män döms till livstids fängelse vid Göteborgs tingsrätt för terroristbrott i Syrien. Inrikesminister Anders Ygeman menar att domen är glädjande, men att det framöver behövs en skärpning av nuvarande lagstiftning.— Jag tror att domen kommer innebära en signal för dem som åker iväg och strider.

Sydsvenskan - 14 dec 15 kl. 12:20

Ygeman om domen: Behövs lagskärpning

Två män döms till livstids fängelse vid Göteborgs tingsrätt för terroristbrott i Syrien. Inrikesminister Anders Ygeman menar att domen är glädjande, men att det framöver behövs en skärpning av nuvarande lagstiftning.— Jag tror att domen kommer innebära en signal för dem som åker iväg och strider.

HBL - 04 sep 14 kl. 20:18

Lagstiftning eliminerar inte nordiska jihadister

Finland ska kriminalisera deltagande i terroristutbildning. Det tycker svenska terrorforskaren Magnus Ranstorp är bra, men endast lagstiftning eller straffåtgärder löser inte problemet med radikalisering.Offentligheten har småningom vaknat till insikt om att också nordiska unga låter sig rekryteras till extremiströrelsen Islamiska statens (IS) krigsled utomlands, men enligt Magnus Ranstorp, terrorismforskare vid Försvarshögskolan i Stockholm, har säkerhetstjänsterna i länderna varit medvetna om dessa rörelser redan länge.

Supermiljöbloggen - 24 aug 15 kl. 08:57

Solelkommissionen: ”Solel behöver inte mer investeringsstöd”

Regeringens förslag stoppar utbyggnaden av solceller på skolor, sjukhus och andra större fastigheter. Det skriver Magnus Ulaner, miljöchef HSB, Mats Fagerström, vd Telge Energi och Johan Öhnell, ordförande Solkompaniet, som alla är med i nätverket Solelkommissionen. Sverige ligger långt efter övriga Europa med utbyggnaden av solel.

Barometern - 31 mar 14 kl. 07:36

Gammal lagstiftning skapar problem

De senaste veckorna har en debatt flammat upp i landet angående systemet kring gode män, förvaltare och överförmyndarnämndernas tillsyn kring dessa. Detta är en debatt som jag välkomnar. Vi arbetar idag efter en lagstiftning från 1924.

YLE - 15 maj 15 kl. 17:17

Bankekonomer: Finland behöver snabba reformer

EU-kommissionens varning om Finlands offentliga ekonomi kan underlätta regeringsförhandlingarna, säger Nordeas forskningschef Aki Kangasharju. Varningen kan enligt Kangasharju göra det lättare för regeringsförhandlarna att besluta om ekonomiska reformer eftersom även kommissionen har sagt att de behövs. Kangasharju och OP Gruppens chefsekonom Reijo Heiskanen kommenterade Finlands ekonomiska läge i Yles morgon-tv i dag.

YLE - 21 mar 17 kl. 13:22

Ung traktorförare dömdes för dödsvållande

Rättegången mot den 15-åring som körde traktorn i en dödsolycka i Oravais 2015 hölls i Österbottens tingsrätt under tisdagen. Pojken dömdes för dödsvållande till 45 dagsböter, skriver Vasabladet. Det var i maj 2015 som traktorolyckan i Oravais ägde rum.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Miljöhälsovården har inga nya uppgifter om algläget i Östnyland – viktigt att själv följa med

Många stränder i Östnyland har invaderats av blågröna alger de senaste dagarna. Bland annat finns det rikliga mängder vid Valkom badstrand i Lovisa och vid Pörtö i Borgå. Men läget kan ändras snabbt..

YLE - 2 timmar sedan

Niinistö i CNN:s intervju: "Ryssland vet att en invasion av de baltiska staterna leder till tredje världskriget"

Nyhetsgiganterna CNN och veteranankaret Christiane Amanpour fick en exklusiv intervju med president Sauli Niinistö. I intervjun pratar Niinistö om vikten av dialog mellan öst och väst, och förnekar att Finlands politik styrs av stormakterna..

YLE - 4 timmar sedan

SuomiAreena: Invandring diskuteras för ensidigt i finländsk press

Är medierna "rädda för svarte man" var frågan i Björneborg i går då politikveckan SuomiAreena körde igång ordentligt. Enligt forskning är finländska medier neutralt inställda till invandring, med en lutning mot negativ rapportering. Trots det tror många att medierna "mörkar" invandringens dåliga sidor..

YLE - 5 timmar sedan

Fläktar, chips, brustabletter och skugga – det är råden till alla äldre under värmeböljan

Risken för värmeslag ökar speciellt för äldre personer under värmeböljan. På äldreboenden är personalen tvungen att vara extra observant att så invånarna får i sig tillräckligt med näring..

YLE - 5 timmar sedan

Borgå Akilles satsning på en ny sprintakademi blev en flopp – nytt försök aktuellt i höst

Tanken var att erbjuda ungdomar möjligheten till högklassig löpträning, men intresset för sprintakademin var för litet. Tidpunkten för nysatsningen kan ha varit fel, tror Lars Fagerholm från Akilles..

YLE - 5 timmar sedan

Flera grönområden piffas upp på Kimitoön – nu är det Bruksparkens tur

Lite för mörkt och en fontän som inte har sprutat vatten på flera år är saker som lyfts fram av förbipasserande..

YLE - 6 timmar sedan

Världens ögon vändes mot Helsingfors - men vilken bild såg de i sociala medier?

Världens öron ville ivrigt höra vad de kostymklädda makthavarna sade i skymundan. I samma veva spreds också en Finlandsbild via sociala medier. Här är några plock ur snacket..

YLE - 6 timmar sedan

I Lindbergs växthus i Sibbo kan det bli upp till 40 grader i sommarhettan: "Vi skulle ha massor att göra men det går inte"

Värmeböljan gör inte livet lätt för någon - förutom kanske semesterfiraren som kan slänga av sig kläderna på stranden och svalka sig med en glass. Att jobba i kök eller växthus kan vara en särskild utmaning i hettan..

YLE - 13 timmar sedan

Första reaktion i USA efter toppmötet: "Trump i Putins ledband"

Det kan ha varit en framgång och ett steg vidare mot normaliserade relationer mellan USA och Ryssland. Men häpnaden la sig över den amerikanska pressen på plats i Helsingfors: Trump trodde mer på Putin än på egna myndigheter ifråga om valinblandning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.