YLE > Finland

Monday, 24 September, 18:02

YLE - 26 apr 16 kl. 07:27

Uppdaterad lagstiftning behövs gällande nödinkvarteringHelsingfors stadsstyrelse godkände i måndags ett svar till biträdande justitieombudsmannen om nödinkvartering i Helsingfors. Bakgrunden till ärendet är de klagomål som har lämnats in till JO gällande incidenten med romer som blev utan härbärge under de smällkalla nätterna förra vintern. Stadsstyrelsen lade fram ett förslag till svar redan under sitt förra möte, men det bordlades. I det första svarsförslaget konstaterades det att staden inte handlat fel i fallet om nödinkvartering för romerna. På måndagens möte i stadsstyrelsen gjorde man svaret mera neutralt och tog bort bedömningarna om staden handlat rätt eller fel.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, JO, Marcus Rantala, SFP, Rantala, Ett, Europas

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppdaterad, lagstiftning, behövs, gällande, nödinkvartering
SVT - 21 jul 18 kl. 12:52

SVT:s meteorolog: ”Det behövs ihållande regn”

Bränderna fortsätter att rasa runtom i Sverige och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har gått ut med att det enda hoppet för att få stopp på det är ett väderomslag. Sval luft och ihållande regn är det som enligt SVT:s meteorolog är det önskvärda scenariot. – Tyvärr ser det i stort sett helt tvärtom ut nu, säger Lasse Rydqvist..

YLE - 15 sep 17 kl. 20:07

Pekkarinen: För tidigt att säga om ett lobbyistregister behövs

Riksdagens kanslikommission beslöt på torsdagen att riksdagens nuvarande praxis gällande besökarlistornas offentlighet är bra. Men med utredning om ett lobbyistregister vill man ändå bygga upp klara spelregler för den del av lobbandet som sker i riksdagen. Riksdagens vice talman, Centerns Mauri Pekkarinen påminner om att varje expert som besöker de olika utskotten redan nu blir bokförda i riksdagens betänkanden.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 08:44

"Mandela får livsuppehållande vård"


Utanför Mediclinic Heart Hospital, där Nelson Mandela har vårdats sedan den 8 juni, samlas allt fler människor i den kyliga Pretoriamorgonen, rapporterar TT:s utsända.Närvaron av poliser är större i dag än de senaste dagarna. Stämningen är samlad och avvaktande, den mur av hälsningar och hyllningar som fästs på stängslet framför avspärrningarna tjänar som bakgrund för de internationella och nationella tv-bolag som direktsänder från platsen.

SvD - 27 jun 13 kl. 08:44

?Mandela får livsuppehållande vård?

En släkting till Nelson Mandela säger att den 94-årige före detta presidenten behöver livsuppehållande behandling..

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 15 kl. 12:20

Ygeman om domen: Behövs lagskärpning

Två män döms till livstids fängelse vid Göteborgs tingsrätt för terroristbrott i Syrien. Inrikesminister Anders Ygeman menar att domen är glädjande, men att det framöver behövs en skärpning av nuvarande lagstiftning.— Jag tror att domen kommer innebära en signal för dem som åker iväg och strider.

Sydsvenskan - 14 dec 15 kl. 12:20

Ygeman om domen: Behövs lagskärpning

Två män döms till livstids fängelse vid Göteborgs tingsrätt för terroristbrott i Syrien. Inrikesminister Anders Ygeman menar att domen är glädjande, men att det framöver behövs en skärpning av nuvarande lagstiftning.— Jag tror att domen kommer innebära en signal för dem som åker iväg och strider.

HBL - 04 sep 14 kl. 20:18

Lagstiftning eliminerar inte nordiska jihadister

Finland ska kriminalisera deltagande i terroristutbildning. Det tycker svenska terrorforskaren Magnus Ranstorp är bra, men endast lagstiftning eller straffåtgärder löser inte problemet med radikalisering.Offentligheten har småningom vaknat till insikt om att också nordiska unga låter sig rekryteras till extremiströrelsen Islamiska statens (IS) krigsled utomlands, men enligt Magnus Ranstorp, terrorismforskare vid Försvarshögskolan i Stockholm, har säkerhetstjänsterna i länderna varit medvetna om dessa rörelser redan länge.

Supermiljöbloggen - 24 aug 15 kl. 08:57

Solelkommissionen: ”Solel behöver inte mer investeringsstöd”

Regeringens förslag stoppar utbyggnaden av solceller på skolor, sjukhus och andra större fastigheter. Det skriver Magnus Ulaner, miljöchef HSB, Mats Fagerström, vd Telge Energi och Johan Öhnell, ordförande Solkompaniet, som alla är med i nätverket Solelkommissionen. Sverige ligger långt efter övriga Europa med utbyggnaden av solel.

Barometern - 31 mar 14 kl. 07:36

Gammal lagstiftning skapar problem

De senaste veckorna har en debatt flammat upp i landet angående systemet kring gode män, förvaltare och överförmyndarnämndernas tillsyn kring dessa. Detta är en debatt som jag välkomnar. Vi arbetar idag efter en lagstiftning från 1924.

YLE - 15 maj 15 kl. 17:17

Bankekonomer: Finland behöver snabba reformer

EU-kommissionens varning om Finlands offentliga ekonomi kan underlätta regeringsförhandlingarna, säger Nordeas forskningschef Aki Kangasharju. Varningen kan enligt Kangasharju göra det lättare för regeringsförhandlarna att besluta om ekonomiska reformer eftersom även kommissionen har sagt att de behövs. Kangasharju och OP Gruppens chefsekonom Reijo Heiskanen kommenterade Finlands ekonomiska läge i Yles morgon-tv i dag.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Lojo drar åt svångremmen - stort sparpaket väntar

Lojo går in för ett massivt sparpaket under åren 2018-2021. Stadsstyrelsen anser att kommunens utgifter inte är på en hållbar nivå. Samtidigt vill Lojo undvika skattehöjningar..

YLE - 12 timmar sedan

På måndag är det hela havet stormar i Åbo – bussarna kring Salutorget flyttar till nya hållplatser

Från och med måndagen den 24 september gäller det att hålla tungan rätt i mun då man vill hitta en buss i Åbo centrum. Både hållplatser och rutter flyttar på grund av byggarbetet kring Salutorget. Läs också hur bussarna till Pargas, Kimitoön och skärgården går!.

YLE - 2 timmar sedan

Blivande föräldrar vill besöka BB innan förlossningen – "Det ger en trygghet på ett helt annat sätt än att man bekantar sig hemma"

Ännu för drygt tre år sedan fick den som skulle föda i Nyland besöka förlossningsavdelningen innan förlossningen, men numera är det bara Lojo sjukhus som ordnar besök. I stället ska de blivande föräldrarna se på bilder och videor på webben. Stina Heikkilä som väntar sitt andra barn tycker inte att det går att jämföra en video med ett besök..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen om skärgårdsrazzian: Två av de misstänkta begärs häktade

Centralkriminalpolisen fortsätter gå igenom det konfiskerade materialet från husrannsakan på sammanlagt 17 ställen i Pargas. Personerna som begärs häktade är anställda av företaget som är under utredning. En av dem är estnisk medborgare, den andra rysk medborgare..

YLE - 2 timmar sedan

Handplockade arkitekter tävlar om att få planera Ekenäs nya konstmuseum

Utvalda arkitekter och arkitektgrupper har ombetts presentera ett bidrag för det nya konstmuseet i Ekenäs. Albert de la Chapelles konststiftelse är arrangör för tävlingen som går under namnet Projekt Albert..

YLE - 3 timmar sedan

Ovanligt stor mängd UV-strålning i somras – 14 procent mer än genomsnittet de senaste 20 åren

Den gångna sommarens sammanlagda UV-strålningsmängd nådde rekordhöjder. I Södra Finland överskreds gränsen för stark strålning under tolv dagar..

YLE - 4 timmar sedan

Undersökningar stärker misstankar om att kyrkobranden var anlagd

Polisen har hittat ytterligare bevis som tyder på att branden som förstörde den nästan 250 år gamla kyrkan i Kiihtelysvaara i Joensuu var anlagd..

YLE - 4 timmar sedan

Vem är Mauri? Vem är Knud? Varför olika namn? Så här namnges stormar i Norden

I Finland slår man upp universitets almanacka när en storm närmar sig. I Danmark ordnar meteorologerna en namnomröstning..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen om skärgårdsrazzian: Alla tre misstänkta är utlänningar - en är släppt men två förhörs ännu

Centralkriminalpolisen fortsätter gå igenom det konfiskerade materialet från husrannsakan på sammanlagt 17 ställen i Pargas. Två personer är fortfarande gripna och förhörs som bäst. CKP säger till Svenska Yle att de två personerna är utländska medborgare..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen: Arbetet med det konfiskerade materialet i skärgårdsrazzian tar minst ett år

Centralkriminalpolisen fortsätter gå igenom det konfiskerade materialet från husrannsakan på sammanlagt 17 ställen i Pargas. Två personer är fortfarande gripna och förhörs som bäst. Enligt Helsingin Sanomat är de två personerna utländska medborgare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.