Skånskan > Nyheter

Sunday, 22 September, 18:08

Skånskan - 24 apr 16 kl. 06:00

Seniorboende i Västra hamnenMALMÖ Ett seniorboende med 44 lägenheter byggs i Västra hamnen, i korsningen Bomgatan och gågatan Mastgränd. I den gångna veckan beviljades Riksbyggen bygglov av stadsbyggnadsnämnden.Huset får sex våningar plus en takvåning med bostadsrätter i varierande storlekar. På bottenplan inryms en butikslokal.
I Västra hamnen arbetar Malmö stad aktivt tillsammans med byggherrarna med olika klimatlösningar och stadsdelen har blivit en internationell förebild för hållbar stadsutveckling.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Västra, MALMÖ Ett, Bomgatan, Mastgränd, Riksbyggen, Malmö, Karolina Skog, Sofia Hedén

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Seniorboendei , Västra, hamnen
Skånskan - 17 apr 15 kl. 22:00

Seniorboende i Västra hamnen firade 10 år


Med musik och bubbel firade på fredagen att Södertorpsgårdens seniorboende Neptuna funnits i 10 år..

Skånskan - 10 maj 19 kl. 17:23

Seniorboende överklagas

MALMÖ Flera grannar överklagar detaljplanen för att bygga ett nytt seniorboende med 75 lägenheter till Södertorpsgården. Bland annat vänder man sig mot att bygget ska placeras på ett grönområde där det nyligen planterats åtta björkar.I april tog stadsbyggnadsnämnden beslut om en detaljplan för en utbyggnad av seniorboendet Södertorpsgården.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 15 kl. 08:00

Snart klart för nytt seniorboende

Två byggprojekt i nordvästra Landskrona närmar sig kommunfullmäktige.
Det ena är en bostadsrättsförening med trevåningshus och marklägenheter nära gamla campingen. Det andra är ett seniorboende norr om Västra fäladen..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 15 kl. 11:41

Snart klart för nytt seniorboende

Två byggprojekt i nordvästra Landskrona är på väg till kommunfullmäktige: en bostadsrättsförening och ett seniorboende..

Norrtelje Tidning - 13 okt 16 kl. 09:39

Bostäder för seniorer byggs i hamnen

Fastighetsbolaget Riksbyggen kommer att använda en del av sitt upplåtna kvarter i Norrtälje hamn till så kallat seniorboende, där minst en person i hushållet måste vara över 55 år..

YA - 11 maj 16 kl. 03:00

Nytt seniorboende planeras i V sjöstaden

Företaget Bovieran vill bygga 48 bostadsrätter för +55 i Västra sjöstaden. I boendet ingår även en gemensam vinterträdgård..

Dalarnas tidningar - 08 jul 17 kl. 07:00

Som på rivieran, fast vid Runn – seniorboende med tropisk känsla

De köade för lägenhet, likt ungdomar till en attraktiv rockkonsert.
Nu möts de av medelhavskänsla när de kliver utanför dörren, trots att lägenheterna ligger i Faluns östra förorter med Runn som närmaste sjö.
Snön smälter på glastaket, och åskan går, men nere i vinterträdgården råder evig sommar, med dagliga fikastunder och söta citroner..

Skånskan - 04 mar 16 kl. 16:44

Nytt kvarter på gång

VÄSTRA HAMNEN Granne med Ica Maxi och Masttorget ska 90 nya lägenheter i Riksbyggens regi byggas.
– Vi behöver få igång en flyttkedja i Malmö och det här projektet bidrar till det, säger Milan Obradovic, (S) ordförande i tekniska nämnden.Större lägenheter för familjer, kvadratsmarta ettor och tvåor och på sikt ett seniorboende är det första som byggs i det nya kvarteret Sjöfararen i Västra hamnen.

Sydsvenskan - 09 mar 11 kl. 18:46

Rojalistiskt i dagarna tre

Foto: Hussein El-Alawi
Kronprinsessan och prins Daniel på tredagarsvisit.
Första stoppet gjordes i ett blåsigt och iskallt Västra hamnen. "Vad är det där för glasbubbla?

Barometern - 10 apr 14 kl. 06:31

Bebygg inte en av få grönytor

Mönsterås kommun planerar att tillgodose ett intresse att bygga bostäder för äldre. Det är väl i och för sig bra. Vad som är mindre bra är att huvudspåret är en av få grönytor i centrala Mönsterås.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Vad har vi för klåpare till kriminalpolitiker

Ända sedan mitten på 1970-talet har vi sett en oroande ökning av olika slag av grov brottslighet med tydlig koppling till en omfattande invandring. Trots mycket prat från politikernas sida har de åtgärder som satts in varit alltför kraftlösa för att kunna på allvar förhindra den situation som vi har idag med omfattande gängbrottslighet där unga kriminella dödar, misshandlar, hotar, spränger och begår rån. Det krävdes mordet på två unga kvinnor dagarna efter varandra för att få våra passiva politiker att inse att nu måste det bli slutpratat och kampen mot gängbrottsligheten föras med ny kraft.

Skånskan - 15 minuter sedan

Nej till skolstök

Att det råder en stökig arbetssituation i många skolor och klassrum är väl känt. I en del skolor känner både elever och lärare sig fysiskt rädda för utagerande skolkamrater och deras kompisar som använder skolkorridorerna som värmestuga trots att de inte har där att göra. Men lärarnas rädsla handlar också om att de inte vågar ingripa mot odisciplinerade elever eftersom vi fått en lagreglering som gynnar en kränkthetsskultur, skapat en myndighet, Elevombudet, som fått alldeles för omfattande befogenheter att ta upp anmälningar och driva process mot lärare samt att lagstiftningen inte är tillräckligt tydlig kring vad lärare och andra skolanställda får göra mot elever som saboterar en lugn arbetsmiljö.

Skånskan - 15 minuter sedan

EU-systemet för generöst mot vissa länder

Det hade gått femton år sedan jag senast var i London. Men för lite drygt en vecka sedan spenderade jag fyra dagar i den brittiska huvudstaden och hade gott om tid att se mig runt i de centrala delarna.
De gånger jag varit i London och Storbritannien har jag alltid förvånats av den ålderdomliga och slitna infrastrukturen på tåg, tunnelbanan och vägarna.

Skånskan - 30 minuter sedan

Skånska resenärer kan drabbas av konkursen

Vings ägare, det anrika flygbolaget Thomas Cook, befinner sig i en djup ekonomisk kris och riskerar att gå i konkurs, meddelar Sky News.
Konkursen kan komma att drabba resenärer som har flugit från Sturups och Kastrups flygplats.
Resejätten Thomas Cook är illa ute.

Skånskan - 2 timmar sedan

Boende klagar på väsen vid aktivitetsparken

Sjöbo
Fastighetsbolaget Leny har fått in klagomål från boende i närheten av aktivitetsparken i Sjöbo.
I en skrivelse till kommunen slår bolaget fast att när belysningens släcks ner, blir det oväsen och mörkret drar till sig ”många konstiga typer”. Aktivitetsparken är tänkt att användas fram till 22.

Skånskan - 3 timmar sedan

Byprojekt stoppas

SJÖBO Politikerna i samhällsbyggnadsnämnden slår till de ekonomiska bromsarna efter överdrag av budgeten med runt 700 00 kronor.
Inbromsningen drabbar bland annat planerna på att göra bevarandeprogram för byarna i Sjöbo.Redan i juni konstaterade politikerna att man låg 200 000 kronor över budget.

Skånskan - 6 timmar sedan

Häktade för misslyckad kopparstöld

hjällaröd Mannen och kvinnan misstänks ha försökt stjäla koppar från en arbetsplats i Hjällaröd. Nu är båda häktade.– Det finns en risk att båda två fortsätter med sin brottsliga verksamhet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Multiarena invigdes under pompa och ståt

Hörby Handbollstjejerna Halla McGuirk, Mathilda Nyberg Pronk och Moa Björk i IK Lågan slog för tre år sedan larm om den dåliga standarden i Lågehallarna. Nu lämnade Hörby kommun och entreprenören NCC över den symboliska boll som man tog emot i samband med byggstarten.
– Det är klart man är stolt när vårt skolarbete var en av orsakerna till att det byggts en ny hall, sade Mathilda Nyberg Pronk.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hon är hemma i 50-talet

MOTOR Bilmekaniker, rörmokare och pinuppa à la 1950-tal. Kombinationen låter osannolik, men Cia Sandell är just det. Gamla bilar, rockabilly och vintagestajling är hennes stora intressen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Fick inga pengar – stal varor

Malmö Okända gärningspersoner försökte råna en livsmedelsbutik på Möllevångsgatan.Flera okända gärningspersoner försökte med hot om våld tilltvinga sig pengar från personalen i en livsmedelsbutik på Möllevångsgatan under natten mot söndagen. – Personerna lyckas inte, så i stället stjäl man varor från butiken innan man försvinner, säger Katarina Rusin, presstalesperson på Skånepolisen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.