YLE > Finland

Friday, 10 April, 15:24

YLE - 20 apr 16 kl. 11:45

Rekordmånga utlänningar återvänder frivilligt till sina hemländerRekordmånga utlänningar har återvänt till sina hemländer med hjälp av systemet för frivillig återresa, meddelar Migrationsverket. En majoritet av dem som återvänder har återkallat sin asylansökan och cirka en fjärdedel har fått avslag på sin asylansökan. Sammanlagt 177 personer återvände till sina hemländer i februari, vilket är det största antalet någonsin under en månad. I mars var antalet nästan lika högt eller 173 personer. De flesta av dem som använder sig av frivillig återresa är från Irak.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Migrationsverket, Irak, Afghanistan, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, utlänningar, återvänder, frivilligttill sina , hemländer
YLE - 30 aug 16 kl. 14:14

Rekordmånga ungdomar studerar utomlands - nu vill man veta varför

Allt fler finländska ungdomar väljer att studera utomlands, och det är speciellt populärt bland finlandssvenska ungdomar. Trenden har blivit så tydlig att Cimo - centret för internationell mobilitet, nu ska utreda vilka faktorer som påverkar att ungdomarna åker. På knappt tio år har antalet som avlägger hela sin högskoleexamen utomlands fördubblats, och förra läsåret var de nästan 8400.

Skånskan - 25 jun 18 kl. 17:08

Det har fötts rekordmånga storkar i år. De 95 ungar som räknats ihop av Storkprojektet i Skåne är den högsta siffran på hundra år.

Flyinge. Det har fötts rekordmånga storkar i år. De 95 ungar som räknats ihop av Storkprojektet i Skåne är den högsta siffran på hundra år.

GöteborgsPosten - 27 feb 14 kl. 19:33

Göteborgs lånecyklar återvänder på lördag

Kommunens hyrcyklar Styr & Ställ är tillbaka. Med förlängd säsong och rekordmånga lånestationer..

Kristianstadsbladet - 20 feb 13 kl. 10:01

Rekordmånga invandrade i fjol


Sveriges folkmängd ökade med drygt 73 000 personer i fjol, vilket innebär att vi var 9 555 893 personer vid årsskiftet. SCB:s definitiva befolkningsstatistik för 2012 visar också att både in- och utvandringen ökade. Närmare 50 000 personer flyttade till Sverige, vilket är rekord.

DN - 26 jul 17 kl. 23:44

Rekordmånga icke EU-medborgare lämnade EU 2016

Nya siffror från Eurostat visar att nästan en kvarts miljon icke EU-medborgare återvände till sina hemländer förra året..

Nyan - 09 okt 17 kl. 10:00

Många återflyttare till Åland 2016

Av de rekordmånga inflyttarna till Åland 2016, 1 024 personer, var en fjärdedel återflyttare. Det rapporterar Ålands statistik- och utredningsbyrå. – Av de personer som flyttade in 2016 är tre fjärdedelar födda utanför Åland, och en fjärdedel således återflyttande ålänningar.

YLE - 06 jun 15 kl. 08:00

Petter Nissén: Mer pengar till fisketurism och fisktrappor

Petter Nisssén har rötter i Vasa men arbetar med fiskefrågor som fiskerikonsulent i norr. Han brinner för vildfiskstammarna och för hållbart fiske. Men han tycker också att man borde satsa mer på fisketurism i norr och satsa pengar på fisktrappor för vandringsfiskarna.

YA - 27 jul 14 kl. 15:38

Tveksam start för storkarna

Foto: Hanna F.Ellborg
De var lite avvaktande och tveksamma först. Några av de 87 storkar som skulle ge sig ut i världen tog initiativet och snart var alla luftburna.

YLE - 03 jul 16 kl. 08:45

Islandsyran sprider sig – storskärmsvisningar till och med på Färöarna

Det är inte bara i Reykjavik som det ordnas publikfest då Island ställs mot Frankrike i fotbolls-EM. I Danmark och till och med på Färöarna kan man följa med dusten på storskärmar utomhus samtidigt som rekordmånga isländare vill till Paris. I Reykjavik kommer man i sedvanlig stil att ordna publikfest på huvudgatan.

Barometern - 29 jun 13 kl. 12:22

Kalmar på plats i Almedalen

Politiker, företag, organisationer och kommuner. Årets Almedalsvecka, ibland kallad Sveriges största demokratiska mötesplats, lockar rekordmånga deltagare. Och Kalmar län finns på plats, både med politiker och mötesarrangörer.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Statsminister Sanna Marin: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av ansiktsnskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 1 timme sedan

Medicinteknologibranschen efter fadäsen på Försörjningsberedskapscentralen: Styr upp upphandlingen av skyddsutrustning

Upphandlingen av kritisk medicinsk teknologi borde styras upp och hanteras mer centralt. Det föreslår man vid intresseföreningen för aktörer inom branschen efter de farsartade uppköpen av andningsskydd från Kina. Affären har lett till upprördhet inom regeringen..

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Beredskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rätt ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 5 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 5 timmar sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 6 timmar sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 8 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 9 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 19 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.