DI > Ekonomi

Wednesday, 21 February, 16:30

DI - 16 apr 16 kl. 09:49

Iran ökar exporten av olja och gasInför oljetoppmöte i Qatars huvudstad Doha under söndagen meddelar Irans vice oljeminister att landets oljeexport kommer öka till två miljoner fat per dag nästa månad, samt att exporten av gas kommer öka med tio procent nästa månad.Det rapporterar Irans statliga nyhetsbyrå IRNA. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Qatars, Doha, Irans, IRNA

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iran, ökar, exportenav , oljaoch , gas
Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 14:58

USA:s export till Iran ökar trots sanktioner

Trots införda sanktioner har USA:s export till Iran ökat med nästan en tredjedel i år. De första åtta månaderna av 2012 exporterade USA varor till Iran för omkring 200 miljoner dollar, föregående år låg siffran på 150 miljoner dollar.Kraftigast var ökningen i export av spannmåls- och mjölkprodukter.

Supermiljöbloggen - 19 jul 14 kl. 11:11

Iran ökar investeringarna i solenergi

Landet som har enorma reserver av olja och gas ska nu börja satsa även på förnybart. President Hassan Rouhanis regering kommer i år lägga 60 miljoner US-dollar på solenergi. Det här rapporterar nyhetsbyrån AP.

DI - 13 nov 16 kl. 14:44

Iran ökar oljeproduktionen – öppnar tre nya oljefält

Under söndagen öppnade Iran tre nya oljefält som kommer öka landets produktion med mer än 220.000 fat olja per dag, rapporterar Reuters. Iran har sedan sanktionerna mot landet lyftes tidigare i år ständigt arbetat med att öka landets oljeproduktion.

DI - 13 apr 15 kl. 13:15

Råvaror: Utdraget Iran-avtal lyfter olja

Vid lunchtid på måndagen var Brentoljan upp 0,9 procent vilket innebar en ökning jämfört med morgonens noteringar. Enligt Bloomberg News är aktörer ganska övertygade om att Iran och västmakterna inte, inom kort, kommer att kunna enas om ett avtal kring landets kärnteknikprogram..

YLE - 27 nov 16 kl. 11:19

Linjetrafik till Europa ökar exporten

Det viktigaste för hamnen i Jakobstad med tanke på framtiden är att kunder och hamnoperatören enas om en lämplig hamn i Europa för linjetrafik. Det säger avgående hamndirektören i Jakobstad, Kristian Hällis. Han går i pension vid årsskiftet.

NSD - 22 maj 13 kl. 18:54

Iran ökar urananrikning

Iran fortsätter att installera fler moderna centrifuger för urananrikning vid sin anläggning i Natanz, enligt FN:s atomenergiorgan IAEA. Iran planerar att skaffa 3 000 centrifuger vid Natanz och har nu nästan 700 av den nya generationens centrifuger..

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 14:12

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.
För Iran är det en ren försvarsåtgärd — faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 14:12

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.
För Iran är det en ren försvarsåtgärd — faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

GöteborgsPosten - 09 jun 15 kl. 14:13

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.För Iran är det en ren försvarsåtgärd - faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

SvD - 15 okt 12 kl. 14:23

USA:s export till Iran ökar

Trots införda sanktioner har USA:s export till Iran ökat med nästan en tredjedel i år..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Huvudägare säljer i Invisio

Invisios huvudägare Lage Jonason har sålt 1,4 miljoner aktier till tre institutioner, nämligen Fjärde AP-fonden, Swedbank Robur fonder och Handelsbanken fonder, som därmed har utökat sina respektive innehav. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. .

DI - 2 minuter sedan

Räntor och valutor: Dollarn något starkare

Europaräntorna sjönk på onsdagen och euron något tappade mot dollarn. Kronan stärktes först i en mindre rekyl efter tisdagens inflationsbesvikelse, men uppgången gröptes ur på eftermiddagen. Riksgälden höjde sin prognos för statens budgetöverskott, medan finansminister Magdalena Andersson i stort bekräftade den förra prognosen i december..

DI - 10 minuter sedan

Fler större diamanter för Lucara

Andelen större och mer värdefulla rådiamanter, så kallade "specials" med en vikt på minst 10,8 carat, har fortsatt att öka under det första kvartalet 2018. Det sade Lucaras vd William Lamb vid onsdagens resultatpresentation..

DI - 5 minuter sedan

Xavitechs nyemission övertecknad

Pumpbolaget Xavitech avslutade den 19 februari teckningstiden i bolagets nyemission med företrädesrätt för aktieägarna.  Nyemissionen tecknades till 8,5 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad om 168 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Här är nya Volvo V60

Volvo Cars är som bekant inne i en intensiv period av modelluppdateringar och nu har turen kommit till nya V60. Den nuvarande modellen är inte någon global succé på samma sätt som exempelvis XC60, men är trots allt den fjärde mest sålda bilen i Sverige, och den nya generationen avtäcktes i Stockholm på onsdagseftermiddagen..

DI - 30 minuter sedan

Bostadsförsäljningen i USA sjunker

Försäljningstakten för befintliga bostäder i USA sjönk med 3,2 procent i januari, till en beräknad årstakt på 5,38 miljoner enheter.  Det framgår av statistik från National Association of Realtors, NAR..

DI - 45 minuter sedan

Starka inköpschefssiffror från USA

Markits kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till preliminära 55,9 i februari, jämfört med 53,8 föregående månad, rapporterar Reuters. .

DI - 1 timme sedan

Sveriges vapenexport ökar

Den svenska exporten av krigsmateriel uppgick till cirka 11,3 miljarder under 2017, uppger Inspektionen för strategiska produkter i ett pressmeddelande. Det innebär en ökning med två procent jämfört med 2016..

DI - 1 timme sedan

Rivstart för nye vd:n – "vi är beredda att rita om Kinnevik igen"

It-återförsäljaren Dustins tidigare vd Georgi Ganev fick vid årsskiftet nycklarna till investmentbolaget som styr en bolagssfär värd över 300 miljarder kronor. Efter Tele2:s jätteförvärv av Com Hem och MTG:s avblåsta försäljning till TDC har Kinneviks nye vd fått en intensiv start..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Swedish match i ledartröjan

Stockholmsbörsen hade fram till onsdagseftermiddagen parkerat sig en bit under nollstrecket även om handeln sakta närmade sig oförändrat inför USA-börsernas öppning. De större handelsplatserna på kontinenten noterade också minus. Bland vinnarna återfanns Swedish Match medan verkstadsbolagen, tisdagens vinnare, tappade mark..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.