DI > Ekonomi

Saturday, 23 June, 08:40

DI - 16 apr 16 kl. 09:49

Iran ökar exporten av olja och gasInför oljetoppmöte i Qatars huvudstad Doha under söndagen meddelar Irans vice oljeminister att landets oljeexport kommer öka till två miljoner fat per dag nästa månad, samt att exporten av gas kommer öka med tio procent nästa månad.Det rapporterar Irans statliga nyhetsbyrå IRNA. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Qatars, Doha, Irans, IRNA

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iran, ökar, exportenav , oljaoch , gas
Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 14:58

USA:s export till Iran ökar trots sanktioner

Trots införda sanktioner har USA:s export till Iran ökat med nästan en tredjedel i år. De första åtta månaderna av 2012 exporterade USA varor till Iran för omkring 200 miljoner dollar, föregående år låg siffran på 150 miljoner dollar.Kraftigast var ökningen i export av spannmåls- och mjölkprodukter.

Supermiljöbloggen - 19 jul 14 kl. 11:11

Iran ökar investeringarna i solenergi

Landet som har enorma reserver av olja och gas ska nu börja satsa även på förnybart. President Hassan Rouhanis regering kommer i år lägga 60 miljoner US-dollar på solenergi. Det här rapporterar nyhetsbyrån AP.

DI - 13 nov 16 kl. 14:44

Iran ökar oljeproduktionen – öppnar tre nya oljefält

Under söndagen öppnade Iran tre nya oljefält som kommer öka landets produktion med mer än 220.000 fat olja per dag, rapporterar Reuters. Iran har sedan sanktionerna mot landet lyftes tidigare i år ständigt arbetat med att öka landets oljeproduktion.

DI - 13 apr 15 kl. 13:15

Råvaror: Utdraget Iran-avtal lyfter olja

Vid lunchtid på måndagen var Brentoljan upp 0,9 procent vilket innebar en ökning jämfört med morgonens noteringar. Enligt Bloomberg News är aktörer ganska övertygade om att Iran och västmakterna inte, inom kort, kommer att kunna enas om ett avtal kring landets kärnteknikprogram..

YLE - 27 nov 16 kl. 11:19

Linjetrafik till Europa ökar exporten

Det viktigaste för hamnen i Jakobstad med tanke på framtiden är att kunder och hamnoperatören enas om en lämplig hamn i Europa för linjetrafik. Det säger avgående hamndirektören i Jakobstad, Kristian Hällis. Han går i pension vid årsskiftet.

NSD - 22 maj 13 kl. 18:54

Iran ökar urananrikning

Iran fortsätter att installera fler moderna centrifuger för urananrikning vid sin anläggning i Natanz, enligt FN:s atomenergiorgan IAEA. Iran planerar att skaffa 3 000 centrifuger vid Natanz och har nu nästan 700 av den nya generationens centrifuger..

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 14:12

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.
För Iran är det en ren försvarsåtgärd — faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 14:12

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.
För Iran är det en ren försvarsåtgärd — faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

GöteborgsPosten - 09 jun 15 kl. 14:13

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.För Iran är det en ren försvarsåtgärd - faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

SvD - 15 okt 12 kl. 14:23

USA:s export till Iran ökar

Trots införda sanktioner har USA:s export till Iran ökat med nästan en tredjedel i år..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Jenny Petersson: Tre sparklyschor som gör dig till vinnare

Det finns några klyschor som sparexperter gärna slänger sig med. De kan te sig  uttjatade och fåniga, men faktum är att de är en väg till framgång. Håll dig till klyschorna, och chansen är stor att ditt sparande utvecklas riktigt bra.

DI - 15 minuter sedan

Argentina har tagit emot nödlån från IMF

Argentina har mottagit 15 miljarder dollar i nödlån från Internationella valutafonden (IMF), bekräftar centralbanken i Buenos Aires..

DI - 30 minuter sedan

USA-börser: Blandad utveckling – oljebolag vinnare

USA-börserna smordes delvis av stigande oljepriser under fredagen. Oljebolag som Exxon Mobil och Chevron tillhörde dagens vinnare på Wall Street, vars aktier ökade runt 2 procent vardera..

DI - 12 timmar sedan

Fällorna att se upp med när du hyr via Airbnb

Airbnb har blivit ett allt populärare alternativ när boende ska bokas under semestern. Men det finns några fällor att se upp med. "Många tror att avtalet är mellan dem som hyr och Airbnb men så är det inte", säger Karolin Kühn, rådgivare vid Konsument Europa.

DI - 13 timmar sedan

Grusad basketkarriär lade grunden för ett entreprenörsliv

GÖTEBORG Mikael Sundhall har tillsammans med kompanjonen Jonas Karlsson gått sin egen väg för att lyckas med sitt frukttjänsteföretag Fruktpaus..

DI - 15 timmar sedan

Trump hotar EU med 20-procentiga biltullar

Trump säger att han tänker eskalera sitt handelskrig med EU om de senare inte backar från sina mottullar genom att införa en 20-procentig tull på bilar, skriver han på twitter..

DI - 16 timmar sedan

Lista: Hänger din lön med?

Lönerna ökar för både arbetare och tjänstemän – och ökningen är nästan tre gånger större än den var förra året. Här kan du se om din timlön hänger med. .

DI - 16 timmar sedan

Merkel tonar ner förväntningar inför krismöte

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tonar ner eventuella förväntningar inför söndagens informella EU-möte om migration och understryker att det rör sig om "ett sonderingsmöte mellan intresserade medlemsstater"..

DI - 17 timmar sedan

Danske Bank: Nytt börsrekord väntar – stuva om portföljen nu

Trots den ökade volatiliteten har världens börser potential att fortsätta stiga under det kommande året, enligt Danske Banks nya marknadsrapport. Men många svenska sparare behöver se över sina portföljer, säger bankens sparekonom Maria Landeborn..

DI - 17 timmar sedan

Källa: Klart att Opec ökar produktionen

Oljekartellen Opec har nått ett avtal om att öka produktionen med cirka en miljon fat per dag från och med juli, uppger en källa för nyhetsbyrån Reuters. Uppgörelsen omfattar Opecländerna och dess allierade, däribland Ryssland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.