DI > Ekonomi

Thursday, 23 November, 01:19

DI - 16 apr 16 kl. 09:49

Iran ökar exporten av olja och gasInför oljetoppmöte i Qatars huvudstad Doha under söndagen meddelar Irans vice oljeminister att landets oljeexport kommer öka till två miljoner fat per dag nästa månad, samt att exporten av gas kommer öka med tio procent nästa månad.Det rapporterar Irans statliga nyhetsbyrå IRNA. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Qatars, Doha, Irans, IRNA

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iran, ökar, exportenav , oljaoch , gas
Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 14:58

USA:s export till Iran ökar trots sanktioner

Trots införda sanktioner har USA:s export till Iran ökat med nästan en tredjedel i år. De första åtta månaderna av 2012 exporterade USA varor till Iran för omkring 200 miljoner dollar, föregående år låg siffran på 150 miljoner dollar.Kraftigast var ökningen i export av spannmåls- och mjölkprodukter.

Supermiljöbloggen - 19 jul 14 kl. 11:11

Iran ökar investeringarna i solenergi

Landet som har enorma reserver av olja och gas ska nu börja satsa även på förnybart. President Hassan Rouhanis regering kommer i år lägga 60 miljoner US-dollar på solenergi. Det här rapporterar nyhetsbyrån AP.

DI - 13 nov 16 kl. 14:44

Iran ökar oljeproduktionen – öppnar tre nya oljefält

Under söndagen öppnade Iran tre nya oljefält som kommer öka landets produktion med mer än 220.000 fat olja per dag, rapporterar Reuters. Iran har sedan sanktionerna mot landet lyftes tidigare i år ständigt arbetat med att öka landets oljeproduktion.

YLE - 27 nov 16 kl. 11:19

Linjetrafik till Europa ökar exporten

Det viktigaste för hamnen i Jakobstad med tanke på framtiden är att kunder och hamnoperatören enas om en lämplig hamn i Europa för linjetrafik. Det säger avgående hamndirektören i Jakobstad, Kristian Hällis. Han går i pension vid årsskiftet.

DI - 13 apr 15 kl. 13:15

Råvaror: Utdraget Iran-avtal lyfter olja

Vid lunchtid på måndagen var Brentoljan upp 0,9 procent vilket innebar en ökning jämfört med morgonens noteringar. Enligt Bloomberg News är aktörer ganska övertygade om att Iran och västmakterna inte, inom kort, kommer att kunna enas om ett avtal kring landets kärnteknikprogram..

NSD - 22 maj 13 kl. 18:54

Iran ökar urananrikning

Iran fortsätter att installera fler moderna centrifuger för urananrikning vid sin anläggning i Natanz, enligt FN:s atomenergiorgan IAEA. Iran planerar att skaffa 3 000 centrifuger vid Natanz och har nu nästan 700 av den nya generationens centrifuger..

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 14:12

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.
För Iran är det en ren försvarsåtgärd — faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 14:12

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.
För Iran är det en ren försvarsåtgärd — faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

GöteborgsPosten - 09 jun 15 kl. 14:13

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.För Iran är det en ren försvarsåtgärd - faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

SvD - 15 okt 12 kl. 14:23

USA:s export till Iran ökar

Trots införda sanktioner har USA:s export till Iran ökat med nästan en tredjedel i år..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Blackrock ser begränsad uppsida för oljepriset

Den senaste tiden har oljepriserna stärkts på förväntningar om ett förlängt produktionsavtal från Opec nästa vecka. Blackrock ser nu begränsat utrymme uppåt vid en förlängning, och räknar med en mer måttlig styrka i priset på kort sikt..

DI - 2 timmar sedan

Cervenka: Nio enhörningar du ska hålla koll på

Investerare öser kapital över nystartade företag inom AI. Följande nio bolag värderas till 1 miljard dollar eller mer, enligt analysföretaget CB Insights. .

DI - 2 timmar sedan

It-jättarna slåss för att vinna AI-kampen

Fantasilöner, dyra förvärv och hundratals miljarder i forskningsinvesteringar. Artificiell intelligens jämförs med internets genombrott och big tech-bolagen rustar för att hinna först i guldruschen. Och redan nu använder du tekniken varje dag..

DI - 2 timmar sedan

Jeff Bezos: AI innebär en ”ny guld­ålder”

PALO ALTO. Artificiell intelligens är näringslivets hetaste modeord. Men den stora frågan är kanske inte om robotar kommer att ta makten över mänskligheten utan vilka människor som får makten över maskinerna.

DI - 2 timmar sedan

Vd-byte fick HP på fall

Indexförändringarna var relativt begränsade i handeln på USA-börserna på onsdagen, inför Thanksgiving-högtiden..

DI - 2 timmar sedan

Brummer & Partners finansierar KTH:s nya forskningslabb

Kungliga Tekniska högskolan öppnar ett nytt forskningslabb. Fokus ligger på matematik för komplexa data, en av grundstenarna inom AI. Bakom står Brummer & Partners som går in med 15,5 miljoner kronor..

DI - 3 timmar sedan

Oljemiljardär kräver hårdare klimatlagar: "Reglera oss"

”Politiker, företag och vi som privatpersoner måste vakna. Snart är det för sent”, säger Mika Anttonen. Han är oljemiljardären som nobbar börsen och ser kampen mot klimatförändringarna som sitt viktigaste mål.

DI - 3 timmar sedan

Nya avslöjanden om Östlings skatteupplägg

Leif Östling avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv sedan han konfronterats med nya uppgifter om utländska skatteupplägg, rapporterar SVT. Att han inte tagit ut vinst från sitt Maltabolag, och därför inte ska ha behövt betala svensk skatt som han påstått, är en sanning med modifikation..

DI - 3 timmar sedan

C-tjänsteman får sparken efter sexanklagelser

En man som arbetar som politisk tjänsteman i riksdagen för Centerpartiet får sparken, rapporterar Expressen. Han anklagas för vad som beskrivs som ett oacceptabelt agerande av sexuell karaktär mot en tidigare partikollega..

DI - 3 timmar sedan

Broadcom överväger att sockra budet på Qualcomm

Broadcom överväger att höja sitt bud på Qualcomm genom att erbjuda fler aktier. Det uppger Reuters, enligt tv-kanalen CNBC:s nätupplaga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.