DI > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 08:36

DI - 16 apr 16 kl. 09:49

Iran ökar exporten av olja och gasInför oljetoppmöte i Qatars huvudstad Doha under söndagen meddelar Irans vice oljeminister att landets oljeexport kommer öka till två miljoner fat per dag nästa månad, samt att exporten av gas kommer öka med tio procent nästa månad.Det rapporterar Irans statliga nyhetsbyrå IRNA. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Qatars, Doha, Irans, IRNA

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iran, ökar, exportenav , oljaoch , gas
Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 14:58

USA:s export till Iran ökar trots sanktioner

Trots införda sanktioner har USA:s export till Iran ökat med nästan en tredjedel i år. De första åtta månaderna av 2012 exporterade USA varor till Iran för omkring 200 miljoner dollar, föregående år låg siffran på 150 miljoner dollar.Kraftigast var ökningen i export av spannmåls- och mjölkprodukter.

Supermiljöbloggen - 19 jul 14 kl. 11:11

Iran ökar investeringarna i solenergi

Landet som har enorma reserver av olja och gas ska nu börja satsa även på förnybart. President Hassan Rouhanis regering kommer i år lägga 60 miljoner US-dollar på solenergi. Det här rapporterar nyhetsbyrån AP.

DI - 13 nov 16 kl. 14:44

Iran ökar oljeproduktionen – öppnar tre nya oljefält

Under söndagen öppnade Iran tre nya oljefält som kommer öka landets produktion med mer än 220.000 fat olja per dag, rapporterar Reuters. Iran har sedan sanktionerna mot landet lyftes tidigare i år ständigt arbetat med att öka landets oljeproduktion.

YLE - 27 nov 16 kl. 11:19

Linjetrafik till Europa ökar exporten

Det viktigaste för hamnen i Jakobstad med tanke på framtiden är att kunder och hamnoperatören enas om en lämplig hamn i Europa för linjetrafik. Det säger avgående hamndirektören i Jakobstad, Kristian Hällis. Han går i pension vid årsskiftet.

DI - 13 apr 15 kl. 13:15

Råvaror: Utdraget Iran-avtal lyfter olja

Vid lunchtid på måndagen var Brentoljan upp 0,9 procent vilket innebar en ökning jämfört med morgonens noteringar. Enligt Bloomberg News är aktörer ganska övertygade om att Iran och västmakterna inte, inom kort, kommer att kunna enas om ett avtal kring landets kärnteknikprogram..

NSD - 22 maj 13 kl. 18:54

Iran ökar urananrikning

Iran fortsätter att installera fler moderna centrifuger för urananrikning vid sin anläggning i Natanz, enligt FN:s atomenergiorgan IAEA. Iran planerar att skaffa 3 000 centrifuger vid Natanz och har nu nästan 700 av den nya generationens centrifuger..

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 14:12

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.
För Iran är det en ren försvarsåtgärd — faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 14:12

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.
För Iran är det en ren försvarsåtgärd — faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

GöteborgsPosten - 09 jun 15 kl. 14:13

Iran ökar sin närvaro i Syrien

Iran ska de senaste veckorna ha skickat tusentals soldater till Syrien för att försvara huvudstaden Damaskus.För Iran är det en ren försvarsåtgärd - faller Assads regim förlorar man fri lejd till Libanon och bundsförvanten Hizbollah..

SvD - 15 okt 12 kl. 14:23

USA:s export till Iran ökar

Trots införda sanktioner har USA:s export till Iran ökat med nästan en tredjedel i år..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Följ onsdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 5 minuter sedan

Idogen beviljas särläkmedelsstatus

Idogen meddelar att den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, beviljat företagets cellterapi IDO 8 särläkemedelsstatus (orphan drug designation) i USA, som behandling för att reducera neutraliserande antikroppar mot faktor VIII.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Råvaror: Olja och metaller i sidled

Det var små rörelser i oljepriserna på onsdagsmorgonen och det gällde även basmetallmarknaden. .

DI - 30 minuter sedan

Företrädesemission i Light Air

Light Air, som utvecklar och säljer luftrenare, har beslutat om en företrädesemission om cirka 25 miljoner kronor för befintliga aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Miljardärens intåg hotar börsens utdelningskung

Rutger Arnhults fastighetssfär vilar på korsägande och vågad finansiell utväxling. När han nu allt tydligare tar makten i Castellum riskerar det finansiellt försiktiga byggets premievärdering att hamna under press..

DI - 30 minuter sedan

Per Sundqvist ny finanschef i Fingerprint

Fingerprints har utsett Per Sundqvist till ny finanschef med tillträde 1 oktober. .

DI - 30 minuter sedan

Systemair köper luftbolag

Systemair har förvärvat det spanska bolaget Koolair som är en tillverkare av luftdistributionsprodukter för den spanska marknaden.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Acando stödjer nordiskt integrationsinitiativ – sociala entreprenörer får hjälp av konsulter för att skala upp verksamheten

Ashoka, världens ledande organisation för främjande av socialt entreprenörskap, har valt ut tio sociala entreprenörer som kommer att få delta i ett fyra månader långt acceleratorprogram – Hello Nordics. Som en del av programmet får entreprenörerna tillgång till stöd från Acando-konsulter i arbetet med att skala upp sina verksamheter..

DI - 30 minuter sedan

Helgopriset 2018 – Nomineringarna till Sveriges största arkitekturpris klara

Göteborgs rådhus, Kulturhuset Trappan i Vällingby, Gunnebo slott i Mölndal, Nationalmuseum och Värtaverket i Stockholm har alla chans att vinna Helgopriset 2018, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Vem som står som segrare avslöjar Statens fastighetsverk vid en prisceremoni på Moderna Museet den 15 november..

DI - 45 minuter sedan

Almega: Fortsatt kompetensbrist i Sverige

Produktionstillväxten i den privata tjänstesektorn ligger kvar på en lägre nivå än 2017, och konjunkturen tycks ha toppat i tjänstesektorn. Inbromsningen beror framför allt på den utbredda bristen på personal, som hindrar tjänsteföretagen från att expandera.  Det visar arbetsgivarorganisationen Almegas tjänsteindikator för det tredje kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.