YLE > Svenskfinland

Monday, 10 December, 07:41

YLE - 11 apr 16 kl. 14:34

HU hoppas på gott samarbete med ÅADen nya klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet lockade klart fler sökande än klasslärarutbildningen vid Åbo Akademi i Vasa. Vid Helsingfors universitet betonar dekanus Patrik Scheinin vikten av samarbete med Åbo Akademi. - Det är sporrande att intresset för den här studieplatsen är så stort, säger dekanus Patrik Scheinin vid institutionen för beteendevetenskaper vid Helsingfors universitet. Fler sökande till HU Totalt ansökte 282 personer om studieplats vid klasslärarutbildningen vid HU. Av dessa hade 183 klasslärarutbildningen som förstahandsval.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
ÅA, Helsingfors, Åbo Akademi, Vasa, Patrik Scheinin, HU Totalt, HU, Scheinin, För, Vasa Göran Djupsund, Djupsund

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HU hoppas, gott, samarbetemed , ÅA
DN - 03 jan 18 kl. 20:18

Kenneth Gärdestad: Vi har haft ett gott samarbete

Ted Gärdestads bror, Kenneth Gärdestad, är förvånad över att kritiken mot filmproduktionen för ”Ted – för kärlekens skull” kommer nu. – Vi har haft ett gott samarbete, säger Kenneth Gärdestad..

YLE - 09 jan 14 kl. 11:53

Vasa stad hoppas på samarbete för att lösa muddringskonflikten i Infjärden

Vasa stad hoppas fortfarande att man kan lösa muddringsfrågan vid Infjärden utan tvångsåtgärder. Enligt NTM-centralen är ett alternativ att ansöka om förvaltningstvång. Då blir det NTM-centralen som avgör frågan.

BT - 19 maj 14 kl. 08:40

Gott samarbete förutsätter tillit

Svar till Greger Jönsson, BT 13/5. Jönsson pläderar i en insändare för ett ökat samarbete med Ryssland, såväl när det gäller industriproduktion som turism. Han sätter vårt, och framförallt utrikesminister Carl Bildts avståndstagande från den ryska aggressionen i Ukraina i motsats till de möjligheter samarbete skulle ge.

Expressen - 02 aug 16 kl. 10:49

Öster IF hoppas på samarbete med MFF

Matias Concha slutade spela för Malmö FF för ett och ett halvt år sedan. Nu är han nybliven sportchef för Östers IF – med en önskan om att utveckla ett samarbete mellan klubbarna. – Med tanke på mina kopplingar till MFF hoppas jag att det kan vara aktuellt i framtiden, säger Concha..

YA - 10 sep 18 kl. 18:00

SD hoppas på samarbete: ”Tiden är mogen”

Sverigedemokraternas framgång i kommunen gör att partiet nu hoppas bli insläppta i förhandlingarna om samarbete. .

Nya Wermlands Tidningen - 07 sep 13 kl. 06:00

Hoppas på samarbete om kanalen

I ett brev till Sjöfartsverket skriver Säffles kommunchef Sven Junzell och kommunalrådet Daniel Bäckström (C) om kommunledningens syn på ett framtida samarbete gällande Säffle kanal..

YA - 05 sep 18 kl. 00:01

Sverigedemokraterna hoppas på samarbete med borgerliga partier

Sverigedemokraterna öppnar upp för samarbete med alla partier men säger att de ligger närmare den borgerliga sidan. De siktar på att bli största parti i kommunen..

Barometern - 03 feb 16 kl. 17:41

Ungdomsfestival hoppas på samarbete med företagarna

Den drogfria ungdomsfestivalen Fullt ös hoppas att företag ska vara med och anordna nya aktiviteter på årets valborgsfirande..

Dagen - 06 apr 18 kl. 15:30

Bert Karlsson: "Hoppas på samarbete med SD"

– Moderater och KD kommer att gå ihop med SD, hoppas jag. Det säger nöjesprofilen och företagaren Bert Karlsson..

Dagen - 06 apr 18 kl. 15:30

Bert Karlsson: "Hoppas på samarbete med SD"

– Moderater och KD kommer att gå ihop med SD, hoppas jag. Det säger nöjesprofilen och företagaren Bert Karlsson..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Boomen med papperslösa flyktingar uteblev i Österbotten – många flyttar till huvudstadsregionen

För tillfället finns det inga papperslösa flyktingar i Österbotten. Om flyktingar kommer till det läget väljer de flesta att flytta till huvudstadsregionen eller att söka sig utomlands. Det uppger Thomas Skur vid Österbottens polisinrättning.

YLE - 3 timmar sedan

Finländare i London funderar på livet efter brexit: "Lättare att vara bekväm med situationen ju längre man har varit här"

I Storbritannien väntar man med spänning på omröstningen om brexitavtalet som väntas äga rum på tisdag. Hur det går i omröstningen är speciellt intressant för de närmare tre miljoner EU-medborgare som bor i Storbritannien för tillfället..

YLE - 18 timmar sedan

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - 21 timmar sedan

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - 23 timmar sedan

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

YLE - Igår: 12:14

Storkyros önskan om att byta landskap går framåt – kommuner säger ja till bytet

Storkyros strävan att lämna Österbottens förbund och i stället bli en del av Södra Österbottens förbund går framåt. På måndag tar Korsholm, Malax och Kristinestad ställning till Storkyros önskemål..

YLE - Igår: 08:30

Ett liv bortom elnät och moderna bekvämligheter

Tova Christoffersson och Mathias Smulter har valt att leva mitt i naturen. Utan bekvämligheter bygger de sitt eget paradis på Talasbuan i den jämtländska skogen..

YLE - I förrgår: 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - I förrgår: 18:36

Olympiska kommittén delade ut pengar åt friidrottarna – inget stöd åt Richardsson eller Sandblom

Finlands olympiska kommitté stöder färre friidrottare år 2019 än året innan. Saga Andersson, Oliver Helander och David Söderberg finns med bland de 21 namnen medan Camilla Richardsson och Linda Sandblom har trillat bort..

YLE - I förrgår: 13:57

Övis ska börja ta emot barn med särskilda behov – nytt avtal mellan Vasa stad och Åbo Akademi

Tidigare har det inte funnits något avtal mellan staden och skolan och det gjorde bland annat att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/05/25/annu-ett-fall-dar-vasa-ovningsskola-besvarar-sig-om-elev-romeo-nekas-borja-ettan;Romeo inte kunde börja i Övis i höstas;standard;], trots att hans föräldrar ville det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.