YLE > Svenskfinland

Tuesday, 16 October, 18:46

YLE - 11 apr 16 kl. 14:34

HU hoppas på gott samarbete med ÅADen nya klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet lockade klart fler sökande än klasslärarutbildningen vid Åbo Akademi i Vasa. Vid Helsingfors universitet betonar dekanus Patrik Scheinin vikten av samarbete med Åbo Akademi. - Det är sporrande att intresset för den här studieplatsen är så stort, säger dekanus Patrik Scheinin vid institutionen för beteendevetenskaper vid Helsingfors universitet. Fler sökande till HU Totalt ansökte 282 personer om studieplats vid klasslärarutbildningen vid HU. Av dessa hade 183 klasslärarutbildningen som förstahandsval.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
ÅA, Helsingfors, Åbo Akademi, Vasa, Patrik Scheinin, HU Totalt, HU, Scheinin, För, Vasa Göran Djupsund, Djupsund

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HU hoppas, gott, samarbetemed , ÅA
DN - 03 jan 18 kl. 20:18

Kenneth Gärdestad: Vi har haft ett gott samarbete

Ted Gärdestads bror, Kenneth Gärdestad, är förvånad över att kritiken mot filmproduktionen för ”Ted – för kärlekens skull” kommer nu. – Vi har haft ett gott samarbete, säger Kenneth Gärdestad..

YLE - 09 jan 14 kl. 11:53

Vasa stad hoppas på samarbete för att lösa muddringskonflikten i Infjärden

Vasa stad hoppas fortfarande att man kan lösa muddringsfrågan vid Infjärden utan tvångsåtgärder. Enligt NTM-centralen är ett alternativ att ansöka om förvaltningstvång. Då blir det NTM-centralen som avgör frågan.

BT - 19 maj 14 kl. 08:40

Gott samarbete förutsätter tillit

Svar till Greger Jönsson, BT 13/5. Jönsson pläderar i en insändare för ett ökat samarbete med Ryssland, såväl när det gäller industriproduktion som turism. Han sätter vårt, och framförallt utrikesminister Carl Bildts avståndstagande från den ryska aggressionen i Ukraina i motsats till de möjligheter samarbete skulle ge.

Expressen - 02 aug 16 kl. 10:49

Öster IF hoppas på samarbete med MFF

Matias Concha slutade spela för Malmö FF för ett och ett halvt år sedan. Nu är han nybliven sportchef för Östers IF – med en önskan om att utveckla ett samarbete mellan klubbarna. – Med tanke på mina kopplingar till MFF hoppas jag att det kan vara aktuellt i framtiden, säger Concha..

YA - 10 sep 18 kl. 18:00

SD hoppas på samarbete: ”Tiden är mogen”

Sverigedemokraternas framgång i kommunen gör att partiet nu hoppas bli insläppta i förhandlingarna om samarbete. .

Nya Wermlands Tidningen - 07 sep 13 kl. 06:00

Hoppas på samarbete om kanalen

I ett brev till Sjöfartsverket skriver Säffles kommunchef Sven Junzell och kommunalrådet Daniel Bäckström (C) om kommunledningens syn på ett framtida samarbete gällande Säffle kanal..

YA - 05 sep 18 kl. 00:01

Sverigedemokraterna hoppas på samarbete med borgerliga partier

Sverigedemokraterna öppnar upp för samarbete med alla partier men säger att de ligger närmare den borgerliga sidan. De siktar på att bli största parti i kommunen..

Barometern - 03 feb 16 kl. 17:41

Ungdomsfestival hoppas på samarbete med företagarna

Den drogfria ungdomsfestivalen Fullt ös hoppas att företag ska vara med och anordna nya aktiviteter på årets valborgsfirande..

Dagen - 06 apr 18 kl. 15:30

Bert Karlsson: "Hoppas på samarbete med SD"

– Moderater och KD kommer att gå ihop med SD, hoppas jag. Det säger nöjesprofilen och företagaren Bert Karlsson..

Dagen - 06 apr 18 kl. 15:30

Bert Karlsson: "Hoppas på samarbete med SD"

– Moderater och KD kommer att gå ihop med SD, hoppas jag. Det säger nöjesprofilen och företagaren Bert Karlsson..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Olycka var nära under älgjakten i Korsholm - "Vi fick långfingret när vi försökte varna bilisterna"

Under helgens älgjakt var det nära ögat att en större olycka skulle ha skett i Jungsund, Korsholm. I en farlig situation där en älgtjur var på väg att korsa Alskatvägen varnade jägarna bilisterna, men till ingen nytta. I stället fick de ilsket tutande och ett långfinger tillbaka..

YLE - 2 timmar sedan

Bildkonsten är mer än att rita en teckning - eleverna får med sig både experimentlust och bildanalys

Vuxna har en tendens att tänka på bildkonstundervisningen som den teckningsundervisning ämnet tidigare var, säger konstpedagogen Johanna Kull. Men i dag innehåller ämnet mer än att rita med penna och papper..

YLE - 6 timmar sedan

"Vi har ett väldigt bra läge nu" – Vasa gillar EU:s stöd till batteriindustrin

Europeiska unionen lovar miljarder euro till batteriindustrin för elbilar, skriver Financial Times enligt Talouselämä. En positiv sak säger man i Vasa..

YLE - 6 timmar sedan

Lång lista ska åtgärdas före Mellersta Österbottens förbund får dela ut pengar igen – flera projekt stampar på stället i väntan

En lista med 49 punkter ska åtgärdas innan Mellersta Österbottens förbund får tillbaka rätten att dela ut EU-projektpengar. Bland annat vill ministeriet att man ser över landskapsdirektörens befogenheter gällande projekt..

YLE - 7 timmar sedan

Kristian Bäck suktar efter nytändning – byter till brittisk succétränare

Längdhopparen Kristian Bäcks utvecklingskurva har stampat på stället. Det är orsaken till att han byter tränare. Britten Frank Attoh har lotsat en handfull friidrottare till stortävlingsmedaljörer.

YLE - 13 timmar sedan

Vasa vill att sexuella minoriteter ska få likabehandling – gjorde studiebesök till Stockholm

Finland ligger efter när det gäller likabehandlingen för sexuella minoriteter. Det säger Marjo Hannu-Maja på projektet Rainbow Rights. Vasa stad är en av fem städer som är med Justitieministeriets pilotprojekt..

YLE - 11 timmar sedan

Inga pengar till nyfödda i Vörå

Förslaget att ge alla nyfödda Vöråbor en gåva på 1 000 euro fick tummen ner i kommunstyrelsen. Styrelsen vill hellre att barnfamiljerna uppmärksammas på ett annat sätt. Förslaget kom från ett medborgarinitiativ..

YLE - 11 timmar sedan

Inga pengar åt nyfödda i Vörå

Vörå kommun säger nej till 1000 euro åt familjer i kommunen som får barn i år och nästa år. I ett medborgarinitiativ föreslår Erik Liljeström att fullmäktige ska ge ett bidrag åt alla familjer som får barn i år eller nästa år..

YLE - 13 timmar sedan

Vasa vill bli bättre på att behandla alla lika

Projektet Rainbow rights- som strävar till likabehandling för sexuella minoriteter går nu in på slutrakan i Vasa. Det två- åriga projektet ägs av Justitieministeriet, och Vasa är en av fem städer som fick så kallad pilotkommunsstatus..

YLE - 13 timmar sedan

Nordiska forskare intresserade av Närpes - vill veta varför staden är så tilldragande

Den positiva befolkningsutvecklingen och sysselsättningsgraden i Närpes intresserar nordiska forskare. Ett forskningsprojekt pågår som bäst om vilka faktorerna bakom vissa nordiska landsbygdsorters attraktivitet är..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.