YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 20:12

YLE - 11 apr 16 kl. 14:34

HU hoppas på gott samarbete med ÅADen nya klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet lockade klart fler sökande än klasslärarutbildningen vid Åbo Akademi i Vasa. Vid Helsingfors universitet betonar dekanus Patrik Scheinin vikten av samarbete med Åbo Akademi. - Det är sporrande att intresset för den här studieplatsen är så stort, säger dekanus Patrik Scheinin vid institutionen för beteendevetenskaper vid Helsingfors universitet. Fler sökande till HU Totalt ansökte 282 personer om studieplats vid klasslärarutbildningen vid HU. Av dessa hade 183 klasslärarutbildningen som förstahandsval.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
ÅA, Helsingfors, Åbo Akademi, Vasa, Patrik Scheinin, HU Totalt, HU, Scheinin, För, Vasa Göran Djupsund, Djupsund

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HU hoppas, gott, samarbetemed , ÅA
DN - 03 jan 18 kl. 20:18

Kenneth Gärdestad: Vi har haft ett gott samarbete

Ted Gärdestads bror, Kenneth Gärdestad, är förvånad över att kritiken mot filmproduktionen för ”Ted – för kärlekens skull” kommer nu. – Vi har haft ett gott samarbete, säger Kenneth Gärdestad..

YLE - 09 jan 14 kl. 11:53

Vasa stad hoppas på samarbete för att lösa muddringskonflikten i Infjärden

Vasa stad hoppas fortfarande att man kan lösa muddringsfrågan vid Infjärden utan tvångsåtgärder. Enligt NTM-centralen är ett alternativ att ansöka om förvaltningstvång. Då blir det NTM-centralen som avgör frågan.

BT - 19 maj 14 kl. 08:40

Gott samarbete förutsätter tillit

Svar till Greger Jönsson, BT 13/5. Jönsson pläderar i en insändare för ett ökat samarbete med Ryssland, såväl när det gäller industriproduktion som turism. Han sätter vårt, och framförallt utrikesminister Carl Bildts avståndstagande från den ryska aggressionen i Ukraina i motsats till de möjligheter samarbete skulle ge.

Expressen - 02 aug 16 kl. 10:49

Öster IF hoppas på samarbete med MFF

Matias Concha slutade spela för Malmö FF för ett och ett halvt år sedan. Nu är han nybliven sportchef för Östers IF – med en önskan om att utveckla ett samarbete mellan klubbarna. – Med tanke på mina kopplingar till MFF hoppas jag att det kan vara aktuellt i framtiden, säger Concha..

YA - 10 sep 18 kl. 18:00

SD hoppas på samarbete: ”Tiden är mogen”

Sverigedemokraternas framgång i kommunen gör att partiet nu hoppas bli insläppta i förhandlingarna om samarbete. .

Nya Wermlands Tidningen - 07 sep 13 kl. 06:00

Hoppas på samarbete om kanalen

I ett brev till Sjöfartsverket skriver Säffles kommunchef Sven Junzell och kommunalrådet Daniel Bäckström (C) om kommunledningens syn på ett framtida samarbete gällande Säffle kanal..

YA - 05 sep 18 kl. 00:01

Sverigedemokraterna hoppas på samarbete med borgerliga partier

Sverigedemokraterna öppnar upp för samarbete med alla partier men säger att de ligger närmare den borgerliga sidan. De siktar på att bli största parti i kommunen..

Barometern - 03 feb 16 kl. 17:41

Ungdomsfestival hoppas på samarbete med företagarna

Den drogfria ungdomsfestivalen Fullt ös hoppas att företag ska vara med och anordna nya aktiviteter på årets valborgsfirande..

Dagen - 06 apr 18 kl. 15:30

Bert Karlsson: "Hoppas på samarbete med SD"

– Moderater och KD kommer att gå ihop med SD, hoppas jag. Det säger nöjesprofilen och företagaren Bert Karlsson..

Dagen - 06 apr 18 kl. 15:30

Bert Karlsson: "Hoppas på samarbete med SD"

– Moderater och KD kommer att gå ihop med SD, hoppas jag. Det säger nöjesprofilen och företagaren Bert Karlsson..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Nykarleby utreder skolstrukturen – "Det är inte skolstängningar vi pratar om"

I Nykarleby fortsätter man utreda skolstrukturen i staden. Under lupp är skolorna i Kovjoki-Markby, Hirvlax och Socklot..

YLE - 5 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 6 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 7 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 9 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - 14 timmar sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 14 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - Igår: 19:58

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - Igår: 15:46

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - Igår: 10:52

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.