Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 27 February, 11:33

Sydsvenskan - 05 apr 16 kl. 20:35

Socialdemokraterna har inte patent på den svenska modellen.Nu ska det investeras i välfärden, 10 miljarder mer varje år lovar den rödgröna regeringen. En tilltufsad statsminister som kämpat snart halvannat år i politisk motvind, med sjunkande opinionsstöd och uselt väljarförtroende, ser plötsligt lite gladare ut, lättare i steget.Den offentliga sektorn ska byggas ut. Vård, skola och omsorg ges ökade resurser. Nya jobb ska växa fram.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Stefan Löfven, Gustav Fridolin, Stefan Löfvens, Socialdemokraternas, Ulf Kristersson, DN Debatt, Kristersson, Moderaterna, Socialdemokraterna, Sverige, Magdalena Andersson

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialdemokraternahar inte , patentpå den svenska , modellen
NT - 13 mar 12 kl. 13:07

Strid om patent på nordisk modell

Det blåses till strid om den nordiska modellen. Nordiska ministerrådet och Nordiska rådet protesterar mot att Patent- och Registreringsverket låtit Socialdemokraterna i Sverige registrera begreppet "Nordiska modellen" som ett varumärke..

Nyhetskanalen - 13 mar 12 kl. 17:38

Socialdemokraternas patent på varumärket "Nordiska modellen" upprör ministerrådet

Nordiska ministerrådet protesterar mot att Patent- och Registreringsverket låtit svenska Socialdemokraterna registrera begreppet "Nordiska modellen" som varumärke.
.

Nyhetskanalen - 13 mar 12 kl. 17:38

Socialdemokraternas patent upprör ministerrådet - "Nordiska modellen" tillhör folket

Nordiska ministerrådet protesterar mot att Patent- och Registreringsverket låtit svenska Socialdemokraterna registrera begreppet "Nordiska modellen" som varumärke.
.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 16:53

Alla vill ha svenska modellen – men ingen vet vad det är

1 Stefan Löfven har blåst till strid om ”den svenska modellen”. Men vad är det? Problemet är att ingen riktigt vet.

Dagens PS - 13 jun 19 kl. 10:23

Samsung säkrar patent för ”rullbar” skärm

I dagens techbrief kan du läsa om Fords självkörande bilar, techbolaget CrowdStrike som rusade 70 procent efter noteringen samt Samsungs nya patent. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Ford börjar testa tredje generationens självkörande bilar i Detroit Biljättens satsning på självkörande bilar går vidare.

YLE - 11 mar 14 kl. 14:02

Katainen: Modellen för vårdreformen måste förbättras

Samlingspartiet har utvecklat alternativa modeller för social- och hälsovårdsreformförslaget som nu är i remissbehandling. Statsminister Jyrki Katainen säger att man antingen måste lösa delarna där den nuvarande modellen går emot grundlagen eller skapa en helt ny modell. - Olika alternativ har skissats fram – i första hand har vi tittat på hur modellen som nu är i remissbehandling kunde förbättras.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nyheter i korthet: Patent ger Ericsson miljardregn

STRATEGISKA TILLGÅNGAR GER MILJARDINTÄKTER FÖR ERICSSON. Ericssons patent gav i fjol licensintäkter på 4,6 miljarder kronor och analytiker räknar med att intäkterna fortsätter att växa stadigt framöver. Det teoretiska värdet av patentportföljen, som omfattar 27.

Sydsvenskan - 05 jul 12 kl. 00:07

Den kära modellen (M)

Ingen kramar den svenska modellen så hårt som Moderaterna.
Modellen är ramen för den "jobbpakt" som statsminister Fredrik Reinfeldt (M) presenterade i Visby i tisdags. Och det var ?

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 06:27

Socialdemokraterna vill inte avveckla utvecklingsbolaget

Kommunstyrelsen har beslutat att lägga ned Alvesta Utveckling AB med motiveringen att få effektivitetsvinster. Avvecklingen är ett förslag från alliansen. Men att avvecklingen skulle ge effektivitetsvinster håller inte Socialdemokraterna med om.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 16 kl. 19:31

Utveckla det nordiska samarbetet. Våga förändra i gemensamma modellen.

Det har gnisslat i relationen över Öresund under hösten. Likafullt står de nordiska länderna – stabila demokratier med en stark välfärd och snarlik samhällsmodell – närmare varandra än några andra. Och måste fortsätta att utveckla samarbetet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Kvelertak får alla tiders metal att smälta ihop

Jonn Palmér Jeppsson upplevde norsk metalexport i Köpenhamn..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rekordhög vinst för norska oljefonden

Cirka 320 000 kronor per norrman. Så mycket tjänade den gigantiska norska oljefonden i fjol. Förra årets goda börsår gav en rekordhög avkastning för norska statens oljefond.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Två nya Jenner-tvillingar är här

Realityshowen "Keeping up with the Kardashians" har gjort familjen Kardashian-Jenner till en av vår tids mest kända. Och nu har klanen Jenner vuxit – Brandon Jenner och hans fru Cayley Stoker har välkomnat tvillingpojkar. De heter Bo och Sam Stoker Jenn.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hushållens lån växer snabbare

De svenska hushållens lån hade i januari en årlig tillväxttakt på 5,1 procent. Det är en ökning med 0,1 procentenheter jämfört med december, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Ett år tidigare var tillväxttakten 5,4 procent.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Weinsteins advokat: Han fejkar inte sjukdom

Den våldtäktsdömde före detta filmmogulen Harvey Weinstein säger att han är oskyldig och har svårt att förstå hur det här kunde hända. – Men han lider inte av självbedrägeri. Han vet att han har problem, säger en av hans advokater om domen.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Handeln ökade med 2,7 procent

Detaljhandelns försäljningsvolym ökade med 2,7 procent i januari jämfört med motsvarande månad i fjol. Dagligvaruhandeln ökade med 2,5 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 4,1 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Mellan december och ja.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Man åtalas för mord på sin fru

En man i 50-årsåldern åtalas för mord på en kvinna på en mindre ort utanför Karlskrona i juli förra året, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressutskick. Kvinnan hittades skadad och livlös i sitt hem den 11 juli, och hennes liv gick inte att rädda. Mannen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fler ringer 112 – och får svar snabbare

Ökat antal larmsamtal, men kortare svarstider. Ny teknik har dessutom gjort det lättare att mer exakt positionera den hjälpsökande, visar SOS Alarms årsrapport. Det tog i snitt 8,6 sekunder innan ett samtal till SOS Alarm besvarades 2019 vilket är en fö.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

C More satsar på realityserier

C More köper in hundratals timmar reality-tv från strömningstjänsten Hayu, bland annat de senaste säsongerna av "Keeping up with the Kardashians", "The real housewives", "Vanderpump rules" och "Million dollar listing New York". "Detta unika samarbete gö.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

”Det är hög tid för en ny och modern könstillhörighetslag.”

Deidre Palacios och Frank Berglund.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.