Nyteknik > Teknik

Friday, 19 October, 19:22

Liknande nyheter

Taggar: Chefens, viktigaste, uppdrag, Värna, livetutanför , jobbet
Realtid - 03 jun 13 kl. 10:19

Hennes uppdrag: Värna om kärnan

Charlotte Bus är ny vd för advokatbyrån Magnusson som hon var med om att grunda. Byrån fyller tio år nästa år och finns i tolv länder. Men nu avtar expansionstakten.

BT - 09 sep 14 kl. 09:36

Vill värna om ungdomen

Valet närmar sig och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Dagens politiker är socialdemokratiska Lena Palmén som har varit kommunalråd i åtta år under två mandatperioder.

Socialdemokraterna har 24 mandat i kommunfullmäktige och ingår i den styrande koalitionen.

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 09:07

Budgetens viktigaste frågor

Foto: Bosse Nilsson
I?dag börjar ett tvådagars regionfullmäktige för att få budgeten för 2013 i hamn. På ena sidan: styrande femklövern, som behåller samma skatt som tidigare och ändå ger sjukvård och kollektivtrafik mer, i kronor räknat.

Barometern - 18 okt 13 kl. 07:21

Allemansrätten är ett av våra viktigaste arv

Myndigheterna bör agera snabbt mot olagliga överträdelser i skog och mark. Låt gärna bärindustrin ta sitt ansvar för problemen kring storskalig plockning, men rör inte allemansrätten.
Tack vare allemansrätten får vi vistas fritt i skog och mark, tälta någon natt, plocka bär och svamp.

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 08:00

Övning fick kommunen på tårna

Foto: Annica Jönsson
Diesel läcker ut i dricksvattnet och skapar en krissituation i kommunen. Under en heldag kämpade politiker och tjänstemän med att lösa problemet och informera allmänheten på bästa sätt.
Alla i kommunens arbetsutskott var på plats, precis som ansvariga på förvaltningarna.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:46

Oförenliga uppdrag inom den fackliga rörelsen


Inom arbetarrörelsen har det alltid varit självklart att stå upp för alla människors lika värde. Jämlikhet och solidaritet är en ledstjärna. Inom IF Metall är vår gemensamma nämnare att vi är industriarbetare som alla vill ha bästa möjliga anställningsvillkor inom vår bransch.

YLE - 02 okt 16 kl. 18:40

"Önskar mig ännu en sådan totalupplevelse" - Laura Kolbe läser mycket och gärna

Tänk på allt du läser under en vecka - sociala medier, mejl, googlade texter, rapporter, tidningar, tidskrifter, facklitteratur, romaner m.m. Vad behöver du på riktigt?

UNT - 23 feb 13 kl. 16:01

"Du får gärna fixa lite extra fika själv"

Du får gärna fixa fika själv. Så löd chefens svar på samiska forskarstudenten Åsa Virdi Kroiks fråga om institutionen vid Uppsala universitet kunde fira den samiska nationaldagen..

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 14:12

Här är de – Skånes viktigaste låtar


Vi på Sydsvenskans kulturredaktion skulle vilja överräcka en julklapp. Den är högljudd och lågmäld, framåtriktad och traditionell, internationell och provinsiell ... allt på en gång.

Sydsvenskan - 24 dec 14 kl. 04:00

Här är de – Skånes viktigaste bubblare

Vi på Sydsvenskans kulturredaktion skulle vilja överräcka en julklapp. Den är högljudd och lågmäld, framåtriktad och traditionell, internationell och provinsiell ... allt på en gång.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - 3 timmar sedan

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - 5 timmar sedan

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Trots avgasproblem levererar Volvo – men aktien svajar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal. Trots goda siffror svajar aktien på Stockholmsbörsen..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Trots avgasproblem – Volvo levererar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.