Nyteknik > Teknik

Wednesday, 12 December, 19:30

Liknande nyheter

Taggar: Chefens, viktigaste, uppdrag, Värna, livetutanför , jobbet
Realtid - 03 jun 13 kl. 10:19

Hennes uppdrag: Värna om kärnan

Charlotte Bus är ny vd för advokatbyrån Magnusson som hon var med om att grunda. Byrån fyller tio år nästa år och finns i tolv länder. Men nu avtar expansionstakten.

BT - 09 sep 14 kl. 09:36

Vill värna om ungdomen

Valet närmar sig och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Dagens politiker är socialdemokratiska Lena Palmén som har varit kommunalråd i åtta år under två mandatperioder.

Socialdemokraterna har 24 mandat i kommunfullmäktige och ingår i den styrande koalitionen.

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 09:07

Budgetens viktigaste frågor

Foto: Bosse Nilsson
I?dag börjar ett tvådagars regionfullmäktige för att få budgeten för 2013 i hamn. På ena sidan: styrande femklövern, som behåller samma skatt som tidigare och ändå ger sjukvård och kollektivtrafik mer, i kronor räknat.

Barometern - 18 okt 13 kl. 07:21

Allemansrätten är ett av våra viktigaste arv

Myndigheterna bör agera snabbt mot olagliga överträdelser i skog och mark. Låt gärna bärindustrin ta sitt ansvar för problemen kring storskalig plockning, men rör inte allemansrätten.
Tack vare allemansrätten får vi vistas fritt i skog och mark, tälta någon natt, plocka bär och svamp.

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 08:00

Övning fick kommunen på tårna

Foto: Annica Jönsson
Diesel läcker ut i dricksvattnet och skapar en krissituation i kommunen. Under en heldag kämpade politiker och tjänstemän med att lösa problemet och informera allmänheten på bästa sätt.
Alla i kommunens arbetsutskott var på plats, precis som ansvariga på förvaltningarna.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:46

Oförenliga uppdrag inom den fackliga rörelsen


Inom arbetarrörelsen har det alltid varit självklart att stå upp för alla människors lika värde. Jämlikhet och solidaritet är en ledstjärna. Inom IF Metall är vår gemensamma nämnare att vi är industriarbetare som alla vill ha bästa möjliga anställningsvillkor inom vår bransch.

YLE - 02 okt 16 kl. 18:40

"Önskar mig ännu en sådan totalupplevelse" - Laura Kolbe läser mycket och gärna

Tänk på allt du läser under en vecka - sociala medier, mejl, googlade texter, rapporter, tidningar, tidskrifter, facklitteratur, romaner m.m. Vad behöver du på riktigt?

UNT - 23 feb 13 kl. 16:01

"Du får gärna fixa lite extra fika själv"

Du får gärna fixa fika själv. Så löd chefens svar på samiska forskarstudenten Åsa Virdi Kroiks fråga om institutionen vid Uppsala universitet kunde fira den samiska nationaldagen..

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 14:12

Här är de – Skånes viktigaste låtar


Vi på Sydsvenskans kulturredaktion skulle vilja överräcka en julklapp. Den är högljudd och lågmäld, framåtriktad och traditionell, internationell och provinsiell ... allt på en gång.

Sydsvenskan - 24 dec 14 kl. 04:00

Här är de – Skånes viktigaste bubblare

Vi på Sydsvenskans kulturredaktion skulle vilja överräcka en julklapp. Den är högljudd och lågmäld, framåtriktad och traditionell, internationell och provinsiell ... allt på en gång.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

AWS: ”Sverige-expansionen är långt ifrån färdig”

Amazon Web Services har dragit igång sina svenska datacenter men har större planer. ”Ni kommer att få se fler satsningar från oss”, säger Nordenchefen Guido Bartles..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nu tar Sverige klivet mot 5g – så ska frekvenserna fördelas

Tre operatörer har vunnit plats i 700 MHz-bandet och ser tilldelningen som en språngbräda in i 5g. "Vi har en ambition om att börja bygga ut nätet under 2019", säger Telenor..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Uppdatera driftcentralerna med ny teknik”

DEBATT. Driftcentraler för samhällskritiska funktioner måste vara effektiva och bygga på smart teknik. Det handlar om kritiska funktioner – i värsta fall människoliv, skriver Mikael Bergqvist på TM group..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Så mycket mer skulle panelerna i Kina ge om solen inte var skymd

Luftföroreningarna är så tjocka att en god del av solstrålningen aldrig når marken. Nu har schweiziska forskare räknat ut hur mycket mer el och intäkter Kinas solpaneler skulle ge om landet renade sin luft..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Valet, Avicii och O'boy – så googlade svenskarna 2018

Google har släppt de årliga söktrenderna för Sverige och vi kan konstatera att valet och den bortgångna artisten Avicii dominerat - men får sällskap av giraffmagar, klassiska gåtor och gamla nätdebatter..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Just nu: Amazon Web Services öppnar i Sverige

Amazon har ännu inte slagit till mot den svenska detaljhandeln. Nu är AWS:s molntjänster tillgängliga i Sverige och resten av Norden..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Lotus ska bygga el-superbilen som kostar över 20 miljoner

Geely tog över den brittiska ikonen. Nu vill kineserna markera ägarbytet med en elektrisk super-Lotus – som ska slå allt. Prislappen kommer placera bilmärket bland de mest exklusiva..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Just nu: Amazon Web Services öppnar Sverige

Nu är AWS:s molntjänster tillgängliga i Sverige och resten av Norden..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Mjuka mössan förvandlas till en hård hjälm vid våld

Nu slipper självmedvetna skidåkare gömma sin huvudbonad under en hjälm. Den patenterade ullmössan har ett skikt av icke-newtonsk vätska. Så fort materialet utsätts för våld så blir det hårt och skyddande..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Deras uppdrag: göra sjöfarten mer miljövänlig

Yara Marine Technologies är ett ungt företag i stark tillväxt och med ett tydligt uppdrag: att sänka utsläppen av skadliga ämnen från världens fartygstrafik. ”Vi jobbar hela tiden för en bättre miljö”, säger Daniel Ek, processingenjör..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.