Nyteknik > Teknik

Sunday, 24 February, 05:53

Nyteknik - 05 apr 16 kl. 14:25

Chefens viktigaste uppdrag: Värna livet utanför jobbetArbetsgivare måste hjälpa anställda att få fungerande liv utanför jobbet. Det menar två entreprenörer i Silicon Valley..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Silicon Valley

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefens, viktigaste, uppdrag, Värna, livetutanför , jobbet
Realtid - 03 jun 13 kl. 10:19

Hennes uppdrag: Värna om kärnan

Charlotte Bus är ny vd för advokatbyrån Magnusson som hon var med om att grunda. Byrån fyller tio år nästa år och finns i tolv länder. Men nu avtar expansionstakten.

BT - 09 sep 14 kl. 09:36

Vill värna om ungdomen

Valet närmar sig och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Dagens politiker är socialdemokratiska Lena Palmén som har varit kommunalråd i åtta år under två mandatperioder.

Socialdemokraterna har 24 mandat i kommunfullmäktige och ingår i den styrande koalitionen.

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 09:07

Budgetens viktigaste frågor

Foto: Bosse Nilsson
I?dag börjar ett tvådagars regionfullmäktige för att få budgeten för 2013 i hamn. På ena sidan: styrande femklövern, som behåller samma skatt som tidigare och ändå ger sjukvård och kollektivtrafik mer, i kronor räknat.

Barometern - 18 okt 13 kl. 07:21

Allemansrätten är ett av våra viktigaste arv

Myndigheterna bör agera snabbt mot olagliga överträdelser i skog och mark. Låt gärna bärindustrin ta sitt ansvar för problemen kring storskalig plockning, men rör inte allemansrätten.
Tack vare allemansrätten får vi vistas fritt i skog och mark, tälta någon natt, plocka bär och svamp.

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 08:00

Övning fick kommunen på tårna

Foto: Annica Jönsson
Diesel läcker ut i dricksvattnet och skapar en krissituation i kommunen. Under en heldag kämpade politiker och tjänstemän med att lösa problemet och informera allmänheten på bästa sätt.
Alla i kommunens arbetsutskott var på plats, precis som ansvariga på förvaltningarna.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:46

Oförenliga uppdrag inom den fackliga rörelsen


Inom arbetarrörelsen har det alltid varit självklart att stå upp för alla människors lika värde. Jämlikhet och solidaritet är en ledstjärna. Inom IF Metall är vår gemensamma nämnare att vi är industriarbetare som alla vill ha bästa möjliga anställningsvillkor inom vår bransch.

YLE - 02 okt 16 kl. 18:40

"Önskar mig ännu en sådan totalupplevelse" - Laura Kolbe läser mycket och gärna

Tänk på allt du läser under en vecka - sociala medier, mejl, googlade texter, rapporter, tidningar, tidskrifter, facklitteratur, romaner m.m. Vad behöver du på riktigt?

UNT - 23 feb 13 kl. 16:01

"Du får gärna fixa lite extra fika själv"

Du får gärna fixa fika själv. Så löd chefens svar på samiska forskarstudenten Åsa Virdi Kroiks fråga om institutionen vid Uppsala universitet kunde fira den samiska nationaldagen..

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 14:12

Här är de – Skånes viktigaste låtar


Vi på Sydsvenskans kulturredaktion skulle vilja överräcka en julklapp. Den är högljudd och lågmäld, framåtriktad och traditionell, internationell och provinsiell ... allt på en gång.

Sydsvenskan - 24 dec 14 kl. 04:00

Här är de – Skånes viktigaste bubblare

Vi på Sydsvenskans kulturredaktion skulle vilja överräcka en julklapp. Den är högljudd och lågmäld, framåtriktad och traditionell, internationell och provinsiell ... allt på en gång.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 23 timmar sedan

Senatorn vill bygga ”autobahn” i Kalifornien

Åtta nya filer med fri fart. I Kalifornien har senator John Moorlach lagt förslag om att anlägga en amerikansk autobahn. Men förslaget möter mycket kritik..

Nyteknik - Igår: 16:16

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - Igår: 15:00

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - Igår: 14:56

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - Igår: 14:00

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - Igår: 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - Igår: 06:00

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - Igår: 11:27

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.