YLE > Finland

Thursday, 20 September, 16:15

YLE - 03 apr 16 kl. 16:51

Stor jobbpotential då företagare går i pensionMånga företagare går i pension inom de närmaste åren, och med dem försvinner samtidigt många arbetstillfällen. Företagarna borde blir bättre på att sälja sina företag eller låta familjemedlemmar ta över, anser Företagarna i Finland. I Ekenäs har bröderna Kim och Mats Danielsson växt upp med sin pappas däckfirma. Företaget har nyligen genomfört en generationsväxling och nu har bröderna tagit över som företagare. - Det finns ju alltid risker med företagande.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Företagarna, Finland, Ekenäs, Kim, Mats Danielsson, Kim Danielsson, Ekenäs Däckmarket, SöderlundYle, Däckmarket, Finlands, Haavisto, Finland Majoriteten, Mika Haavisto, Danielsson, Då Ekenäs Däckmarket, Kjell Danielsson

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, jobbpotential, , företagare, gåri , pension
SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 19:39

Stor invigning med kvinnliga företagare

Grand Opening stod det på inbjudan.
En stor invigning blev det också när tre kvinnliga företagare gick samman inför ett 250-tal gäster.
Linda Berglunds LeLac (skön på franska) förenades med Flora PM & Vänner Trädgårds Åsa Carlsson och Therese Ingemansson.

DI - 09 okt 16 kl. 21:30

Stor optimism hos svenska företagare

Såväl svenska företagare som bankchefer ser ljust på framtiden. Bankernas utlåning till företag ökade till de högsta nivåerna sedan finanskrisen 2008 under det tredje kvartalet, visar en ny undersökning..

DI - 13 dec 17 kl. 18:50

Tobias Wikström: Bygg inte en Berlinmur runt Sveriges företagare

LEDARE. Kommer ni ihåg hur skattesituationen för familjeföretag var för 15 år sedan? Arvsskatt, gåvoskatt och förmögenhetsskatt i en giftig mix försvårade för företagare att genomföra generationsskifte i ägandet.

ÖstersundsPosten - 17 feb 16 kl. 20:42

Kommunen har undersökt de tillväxthinder som Östersundsföretagare ser

Under hösten har Östersunds kommun gjort en stor undersökning bland företagare..

Sydöstran - 22 feb 16 kl. 06:00

Lägre kostnader för småföretagare ger jobb

Tusentals nya jobb skapas om ensamföretagare ges förutsättningar att anställa. Det finns en outnyttjad jobbpotential hos landets alla ensamföretagare. Viljan att anställa är förvånansvärt hög men om ensamföretagarna ska ta klivet och bli arbetsgivare behöver politikerna riva hindren..

YLE - 08 aug 16 kl. 06:00

Trötta R-kioskföretagare sliter hårt med postens paket

R-kioskföretagares offentliga bokslut visar att en majoritet av de som erbjuder postens service gjorde en förlust i fjol. Flera köpmän pekar ut postens tjänster som en orsak till det dåliga resultatet. Harri är utbildad tradenom och har tidigare jobbat i it-branschen.

YLE - 30 maj 17 kl. 18:07

Många företagare rapporterar låga inkomster - pensionen blir liten och socialskyddet försvinner

En stor del av företagarna i Finland kan se fram emot mycket låga pensioner. Speciellt dåligt är läget för sådana pensionärer som varit företagare i hela sitt yrkesverksamma liv. Satu Huber är vd för pensionsbolaget Elo där 40 procent av alla företagare i Finland är kunder.

YLE - 30 jan 15 kl. 04:36

Rekordmånga unga blir företagare

Jakobstadsregionen var 56 procent av de som grundade nya företag förra året under 30 år gamla. Ett rekordstort antal, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. En av dem är 25-åringa Sabina Snellman som öppnat en affär för barnkläder i Jakobstad.

YLE - 01 feb 17 kl. 18:30

Företagare i Karis centrum: Allt stannar upp om vi inte utvecklas

Ju mera det händer i en stad, desto mera rör det sig folk och då får min restaurang fler gäster, säger en företagare. Jag hoppas att Karis om tjugo år ser annorlunda ut än i dag för så här dör vi, kommenterar en annan. En ny plan för ett mera tättbebyggt centrumkvarter i Karis tar som bäst form på stadsplaneringskontoret i Raseborg.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:26

Skärgårdsföretagare oroliga för möjlig färjstrejk: "Nästan katastrof"

En färjstrejk skulle vara katastrofal för många företagare i skärgården. En rundrigning till företagare i skärgården visar att många är oroliga. - Det är nog ett väldigt stort problem, man kan väl säga att det nästan är katastrof ifall det inträffar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

En av fyra slarvar med säkerhetsbältet på bussen - på tio år har ändå de som spänner fast sig blivit fler

Trafikskyddet och busstrafikens branschorganisation Linja-autoliitto säger att finländarna måste bli bättre på att använda säkerhetsbälte när de åker buss..

YLE - 15 minuter sedan

Samlingspartiet i internt gräl - Saara-Sofia Sirén tänker inte följa riksdagsgruppens vilja i Soini-omröstningen

Riksdagen röstar imorgon om förtroende för utrikesminister Timo Soini. Samlingspartiet har svårt att hålla leden slutna.

YLE - 2 timmar sedan

Hundratals hushåll utan el i Österbotten – flyg tvingades vända om

Höstens första storm har dragit in över Österbotten. Under torsdag eftermiddag var omkring 350 österbottniska hushåll utan el. Ett flyg till Vasa tvingades vända om på grund av vinden..

YLE - 45 minuter sedan

Nästan alla partier vill ha obligatoriskt uppbåd för alla - "Yngre tycker att modellen vi har är föråldrad"

De politiska partierna öppnar upp för förändringar i värnpliktssystemet. Nästan alla talar för obligatoriskt uppbåd för både kvinnor och män..

YLE - 1 timme sedan

Försvarsministeriet: Ryskt skolskepp misstänks ha kränkt finska gränsen i Skärgårdshavet

Ett ryskt skolfartyg misstänks ha kränkt den finska gränsen tidigt i morse, meddelar statsrådet och försvarsministeriet..

YLE - 3 timmar sedan

Virkbyeleverna fick vänta en timme innan provet kom igång – tekniska problem med digitala studentprovet

Flera gymnasier hade problem med att starta igång det digitala provet i främmande språk på onsdagen och blev därför försenade i starten. I två skolor kom provet igång först efter en timmes väntan..

YLE - 3 timmar sedan

Lagen ändras - Jehovas vittnen ska inte längre slippa militär- eller civiltjänst

Jehovas vittnen måste i framtiden göra miltär- eller civiltjänst på samma sätt som alla andra. Regeringen överlämnade sin proposition om det här till riksdagen på torsdag..

YLE - 3 timmar sedan

Var ska de nya stora köpcentren ta sina kunder och vad betyder de nya centren för mindre affärer?

På torsdagen fick Helsingfors 64 000 kvadratmeter affärslokaler och 200 nya affärer då köpcentret Redi öppnade i Fiskehamnen. Man räknar med 12 miljoner kunder under det första året. Biträdande professorn vid Aalto-universitetet Heidi Falkenbach frågar sig var kunderna ska komma från..

YLE - 4 timmar sedan

Avslöjanden om vanvård och godtyckliga straff vid familjehem – nu lovar omsorgsminister Saarikko att barnen ska få mer att säga till om

Barn som är klienter inom barnskyddet eller som har placerats utanför hemmet ska få mer att säga till om. Det lovar familje- och omsorgsminister Annika Saarikko (C) efter uppståndelsen kring vanvård vid ett familjehem i Muhos..

YLE - 4 timmar sedan

Östfinskt lobbande ledde till att tågförbindelse österut utreds: "Nu måste Östnyland aktivera sig gällande förbindelse via Lovisa"

Kommunikationsministeriet utreder en tågförbindelse österut via Borgå och Kouvola, medan man i Östnyland i många år har jobbat för tåg österut via Borgå och Lovisa. Nu måste östnylänningarna göra en egen utredning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.