YLE > Finland

Thursday, 25 April, 23:48

YLE - 03 apr 16 kl. 16:51

Stor jobbpotential då företagare går i pensionMånga företagare går i pension inom de närmaste åren, och med dem försvinner samtidigt många arbetstillfällen. Företagarna borde blir bättre på att sälja sina företag eller låta familjemedlemmar ta över, anser Företagarna i Finland. I Ekenäs har bröderna Kim och Mats Danielsson växt upp med sin pappas däckfirma. Företaget har nyligen genomfört en generationsväxling och nu har bröderna tagit över som företagare. - Det finns ju alltid risker med företagande.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Företagarna, Finland, Ekenäs, Kim, Mats Danielsson, Kim Danielsson, Ekenäs Däckmarket, SöderlundYle, Däckmarket, Finlands, Haavisto, Finland Majoriteten, Mika Haavisto, Danielsson, Då Ekenäs Däckmarket, Kjell Danielsson

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, jobbpotential, , företagare, gåri , pension
SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 19:39

Stor invigning med kvinnliga företagare

Grand Opening stod det på inbjudan.
En stor invigning blev det också när tre kvinnliga företagare gick samman inför ett 250-tal gäster.
Linda Berglunds LeLac (skön på franska) förenades med Flora PM & Vänner Trädgårds Åsa Carlsson och Therese Ingemansson.

DI - 09 okt 16 kl. 21:30

Stor optimism hos svenska företagare

Såväl svenska företagare som bankchefer ser ljust på framtiden. Bankernas utlåning till företag ökade till de högsta nivåerna sedan finanskrisen 2008 under det tredje kvartalet, visar en ny undersökning..

DI - 13 dec 17 kl. 18:50

Tobias Wikström: Bygg inte en Berlinmur runt Sveriges företagare

LEDARE. Kommer ni ihåg hur skattesituationen för familjeföretag var för 15 år sedan? Arvsskatt, gåvoskatt och förmögenhetsskatt i en giftig mix försvårade för företagare att genomföra generationsskifte i ägandet.

ÖstersundsPosten - 17 feb 16 kl. 20:42

Kommunen har undersökt de tillväxthinder som Östersundsföretagare ser

Under hösten har Östersunds kommun gjort en stor undersökning bland företagare..

Sydöstran - 22 feb 16 kl. 06:00

Lägre kostnader för småföretagare ger jobb

Tusentals nya jobb skapas om ensamföretagare ges förutsättningar att anställa. Det finns en outnyttjad jobbpotential hos landets alla ensamföretagare. Viljan att anställa är förvånansvärt hög men om ensamföretagarna ska ta klivet och bli arbetsgivare behöver politikerna riva hindren..

DI - 3 timmar sedan

Företagare utsatta för brottsvåg – ”det är ett samhällsproblem”

Nästan fyra av tio företagare har utsatts för brott under det senaste året. Det visar en stor undersökning bland Di:s läsare. ”Det här är ett samhällsproblem”, säger branschorganisationen Företagarnas brottsexpert till Di.

YLE - 08 aug 16 kl. 06:00

Trötta R-kioskföretagare sliter hårt med postens paket

R-kioskföretagares offentliga bokslut visar att en majoritet av de som erbjuder postens service gjorde en förlust i fjol. Flera köpmän pekar ut postens tjänster som en orsak till det dåliga resultatet. Harri är utbildad tradenom och har tidigare jobbat i it-branschen.

YLE - 30 maj 17 kl. 18:07

Många företagare rapporterar låga inkomster - pensionen blir liten och socialskyddet försvinner

En stor del av företagarna i Finland kan se fram emot mycket låga pensioner. Speciellt dåligt är läget för sådana pensionärer som varit företagare i hela sitt yrkesverksamma liv. Satu Huber är vd för pensionsbolaget Elo där 40 procent av alla företagare i Finland är kunder.

YLE - 30 jan 15 kl. 04:36

Rekordmånga unga blir företagare

Jakobstadsregionen var 56 procent av de som grundade nya företag förra året under 30 år gamla. Ett rekordstort antal, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. En av dem är 25-åringa Sabina Snellman som öppnat en affär för barnkläder i Jakobstad.

Dagensanalys.se - 17 dec 18 kl. 17:32

5 sätt för småföretagare att marknadsföra produkter och tjänster

Många småföretagare marknadsför inte sina produkter och tjänster. Det finns åtminstone två anledningar till det – brist på både kunskap och pengar. Som tur är finns det effektiv kommunikation som inte behöver kosta skjortan – därtill har företagare möjlighet att låna pengar till marknadsföring för att växa ytterligare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Framsteg för miljonprojektet Apotti – patientdatasystemet tas om ett par veckor i bruk i stora delar av Vanda

Det utdragna Apotti-projektet går framåt och det nya patientdatasystemet tas i bruk i Vanda i medlet av maj. Apotti tas i bruk inom en stor del av stadens social- och hälsovårdstjänster den 11 maj..

YLE - 4 timmar sedan

Ekenäs Energi river och bygger nytt - personalen samlas på en plats i Ekenäs

Energibolaget Ekenäs Energi koncentrerar sin verksamhet till Pehr Sommars gata 2 i Ekenäs. Det ska ge bättre samarbete vilket leder till ekonomisk nytta, säger bolagets vd Frank Hoverfelt..

YLE - 4 timmar sedan

SPT: Kyrkpressens chefredaktör fick gå på grund av påfrestningar inom organisationen

Kyrkpressen utgivare Fontana Media meddelade i april att tidningen chefredaktör och vd för Fontana Media May Wikström avgår. I bakgrunden fanns ekonomiska utmaningar och påfrestningar inom organisationen, säger styrelseordförande Hans Boije till nyhetsbyrån SPT..

YLE - 6 timmar sedan

Militärövning orsakade markbrand i Syndalen – elden tog fart på nytt på natten

En övning med granatkastare gav upphov till en brand på Försvarsmaktens område i Syndalen i Hangö. Räddningsverket ryckte ut två gånger till platsen..

YLE - 6 timmar sedan

Ensto inleder samarbetsförhandlingar - berör 70 anställda

Ensto-koncernen inleder samarbetsförhandlingar på fredag. Hur många jobb som är hotade är inte klarlagt..

YLE - 9 timmar sedan

Tekniska chefen i Ingå: Tidtabellen håller - kajkanten klar till båtsäsongens början

Enligt den ursprungliga tidtabellen skall man kunna ta i bruk kajen den 15 maj. Den tidtabellen ser ut att hålla, säger Peter Bergman som är teknisk chef i Ingå..

YLE - 10 timmar sedan

"Ni är inte här för att bredda klyftorna utan för att minska dem" - president Niinistö öppnade riksmötet och betonade sämja i sitt tal

Republikens president Sauli Niinistö betonade sämja och sammanhållning i sitt tal inför riksdagen, då han öppnade riksmötet 2019 på torsdag..

YLE - 10 timmar sedan

1 500 SAS-piloter hotar med strejk - men endast få flyg till och från Finland drabbas

Alla resenärer som har bokat SAS-biljetter till fredag, lördag eller söndag erbjuds möjlighet att gratis boka om sina biljetter. Från midnatt kan 1 500 piloter i Sverige, Norge och Danmark gå i strejk..

YLE - 15 timmar sedan

President Niinistö öppnade riksmötet 2019 - Svenska Yle sänder direkt kl. 13.25

Republikens president Sauli Niinistö har öppnat riksmötet 2019. Svenska Yle direktsänder från riksdagen med svenskt referat..

YLE - 10 timmar sedan

Yle förnyar sin verksamhet i höst - Svenska Yle påverkas inte direkt

Yle förnyar sin verksamhet hösten 2019. Vd Merja Ylä-Anttila uppger att Yle måste förnyas för att kunna betjäna finländarna på bästa möjliga sätt även i framtiden. För Svenska Yles del blir det inga direkta förändringar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.