YLE > Finland

Wednesday, 14 November, 22:30

YLE - 03 apr 16 kl. 16:51

Stor jobbpotential då företagare går i pensionMånga företagare går i pension inom de närmaste åren, och med dem försvinner samtidigt många arbetstillfällen. Företagarna borde blir bättre på att sälja sina företag eller låta familjemedlemmar ta över, anser Företagarna i Finland. I Ekenäs har bröderna Kim och Mats Danielsson växt upp med sin pappas däckfirma. Företaget har nyligen genomfört en generationsväxling och nu har bröderna tagit över som företagare. - Det finns ju alltid risker med företagande.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Företagarna, Finland, Ekenäs, Kim, Mats Danielsson, Kim Danielsson, Ekenäs Däckmarket, SöderlundYle, Däckmarket, Finlands, Haavisto, Finland Majoriteten, Mika Haavisto, Danielsson, Då Ekenäs Däckmarket, Kjell Danielsson

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, jobbpotential, , företagare, gåri , pension
SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 19:39

Stor invigning med kvinnliga företagare

Grand Opening stod det på inbjudan.
En stor invigning blev det också när tre kvinnliga företagare gick samman inför ett 250-tal gäster.
Linda Berglunds LeLac (skön på franska) förenades med Flora PM & Vänner Trädgårds Åsa Carlsson och Therese Ingemansson.

DI - 09 okt 16 kl. 21:30

Stor optimism hos svenska företagare

Såväl svenska företagare som bankchefer ser ljust på framtiden. Bankernas utlåning till företag ökade till de högsta nivåerna sedan finanskrisen 2008 under det tredje kvartalet, visar en ny undersökning..

DI - 13 dec 17 kl. 18:50

Tobias Wikström: Bygg inte en Berlinmur runt Sveriges företagare

LEDARE. Kommer ni ihåg hur skattesituationen för familjeföretag var för 15 år sedan? Arvsskatt, gåvoskatt och förmögenhetsskatt i en giftig mix försvårade för företagare att genomföra generationsskifte i ägandet.

ÖstersundsPosten - 17 feb 16 kl. 20:42

Kommunen har undersökt de tillväxthinder som Östersundsföretagare ser

Under hösten har Östersunds kommun gjort en stor undersökning bland företagare..

Sydöstran - 22 feb 16 kl. 06:00

Lägre kostnader för småföretagare ger jobb

Tusentals nya jobb skapas om ensamföretagare ges förutsättningar att anställa. Det finns en outnyttjad jobbpotential hos landets alla ensamföretagare. Viljan att anställa är förvånansvärt hög men om ensamföretagarna ska ta klivet och bli arbetsgivare behöver politikerna riva hindren..

YLE - 08 aug 16 kl. 06:00

Trötta R-kioskföretagare sliter hårt med postens paket

R-kioskföretagares offentliga bokslut visar att en majoritet av de som erbjuder postens service gjorde en förlust i fjol. Flera köpmän pekar ut postens tjänster som en orsak till det dåliga resultatet. Harri är utbildad tradenom och har tidigare jobbat i it-branschen.

YLE - 30 maj 17 kl. 18:07

Många företagare rapporterar låga inkomster - pensionen blir liten och socialskyddet försvinner

En stor del av företagarna i Finland kan se fram emot mycket låga pensioner. Speciellt dåligt är läget för sådana pensionärer som varit företagare i hela sitt yrkesverksamma liv. Satu Huber är vd för pensionsbolaget Elo där 40 procent av alla företagare i Finland är kunder.

YLE - 30 jan 15 kl. 04:36

Rekordmånga unga blir företagare

Jakobstadsregionen var 56 procent av de som grundade nya företag förra året under 30 år gamla. Ett rekordstort antal, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. En av dem är 25-åringa Sabina Snellman som öppnat en affär för barnkläder i Jakobstad.

YLE - 01 feb 17 kl. 18:30

Företagare i Karis centrum: Allt stannar upp om vi inte utvecklas

Ju mera det händer i en stad, desto mera rör det sig folk och då får min restaurang fler gäster, säger en företagare. Jag hoppas att Karis om tjugo år ser annorlunda ut än i dag för så här dör vi, kommenterar en annan. En ny plan för ett mera tättbebyggt centrumkvarter i Karis tar som bäst form på stadsplaneringskontoret i Raseborg.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:26

Skärgårdsföretagare oroliga för möjlig färjstrejk: "Nästan katastrof"

En färjstrejk skulle vara katastrofal för många företagare i skärgården. En rundrigning till företagare i skärgården visar att många är oroliga. - Det är nog ett väldigt stort problem, man kan väl säga att det nästan är katastrof ifall det inträffar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

En hittills okänd planet hittad nära en av våra grannstjärnor – finländsk astronom bakom upptäckten

Planeten befinner sig på endast sex ljusårs avstånd från solen. Fyndet har bekräftats av en internationell forskargrupp..

YLE - 5 timmar sedan

Rakel & Kasper - mamma och son om kampen mot marginalisering

En mammas och sons historia..

YLE - 5 timmar sedan

Gamla stadshuset i Ekenäs kanske säljs - också flera andra fastigheter aktuella för försäljning

Företagarna i Raseborg hade stora planer för det gamla stadshuset i Ekenäs, men på grund av för hög hyra förföll de planerna. Nu vill stadsutvecklingssektionen sälja huset..

YLE - 17 timmar sedan

Direkt kl. 14: Slopade nedskärningar i utbildningen, ny sockerskatt, mindre pengar till Åland och bort med miljöskadliga stöd? – riksdagen drabbar samman om oppositionens skuggbudgetar

Riksdagen debatterar på onsdagen oppositionspartiernas skuggbudgetar. Debatten väntas utmynna i gräl om realismen i förslagen..

YLE - 12 timmar sedan

Mauno Koivistos liv första gången på scen i Ingå - Täkterborna sätter upp pjäs om byns president

Mauno Koivisto - Täkters president är namnet på en nyskriven pjäs som får premiär på Ingbohed i Täkter i Ingå om ett knappt år. Bakom storsatsningen står Täkter ungdomsförening, en förening där också Koivisto var medlem..

YLE - 8 timmar sedan

Pizzarånet i Karis - 16-åringen döms för stöld och misshandel

16-åringen som i januari i år stal pengar från en pizzeria i Karis har nu fått sin dom. Han dömdes till 60 dagsböter (360 euro) för stöld och misshandel som ung förbrytare..

YLE - 8 timmar sedan

ÅA-professorer får pris för framgångsrik forskning

Professorerna Matti Laine och Dmitry Murzin har fått pris för framgångsrik forskning vid Åbo Akademi. Prissumman på 20 000 euro per professor går till de ämnen pristagarna representerar..

YLE - 8 timmar sedan

Namn, kön, etnicitet och ålder ska inte spela roll då Helsingfors rekryterar: "Större chans att bli kallad till intervju"

Alla har förutfattade meningar, därför behövs anonym rekrytering. När viss information om arbetssökande döljs hamnar fokus på kompetensen - som ju är det rekryteringen ska handla om, säger likabehandlingskonsult Malin Gustavsson..

YLE - 9 timmar sedan

Så påverkas du om oppositionen får bestämma: SFP gillar ensamförsörjare och VF singlar – alla vill ge till studerande och löntagare

Vänsterpartierna och de gröna är hårda mot företagare, men frikostiga gentemot studerande, pensionärer och långtidsarbetslösa. SFP vill att alla ska få mera i handen tack vara skattesänkningar..

YLE - 11 timmar sedan

Rysk affärsman vill ha tillbaka Airiston Helmi-miljoner - tingsrätten behandlar ärendet bakom stängda dörrar

Den ryske affärsmannen Pavel Melnikov, som står bakom Airiston Helmi i Pargas, vill ha tillbaka den egendom som polisen beslagtog i samband med razzian mot bolagets fastigheter i september..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.