DN > Inrikes

Thursday, 21 March, 02:59

DN - 03 apr 16 kl. 00:00

Visselblåsarna i forskningsvärlden hängs ut
Hur forskningsfusk ska hanteras utreds av regeringen. En angelägen fråga är hur man kan skydda anmälarna. Många visselblåsare blir utsatta för trakasserier vilket gör att en del fall av misstänkt forskningsfusk aldrig anmäls, berättar ett tiotal personer för DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN

Dela artikeln

206 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Visselblåsarnai , forskningsvärlden, hängsut

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Rapport: Skadliga PFAS-ämnen kan kosta samhället miljarder

Så kallade PFAS-ämnen, som finns i allt från smink till skidvalla, är både miljö- och hälsoskadliga och kan bli kvar i naturen i hundratals år. Samhällskostnaderna för att hantera växande nivåer av ämnena kan bli enorma, visar en ny nordisk rapport..

DN - 4 timmar sedan

Nya segrar för lag Hasselborg på VM

Premiärförlusten mot Kina verkar bara ha varit ett tidigt fartgupp. Sedan dess har lag Anna Hasselborg varit omutligt i curling-VM. Under onsdagen kom två nya segrar..

DN - 4 timmar sedan

Satsade på Boeing 737 Max – nu är Norwegian extra pressat

Norwegians strategi var glasklar: Med det nya bränslesnåla Boeing 737 Max, som hade utökad räckvidd och fler platser, kunde bolaget flyga mellan Europa och USA till extra låga priser. Nu står planen på marken och företagets aktie faller brant..

DN - 8 timmar sedan

Sverige tar över klubban i FN:s atomenergiorgan

Sverige tar över ordförandeklubban i FN:s atomenergiorgan IAEA..

DN - 8 timmar sedan

Branschen larmar om kunskapsbrister efter bussexplosionen

Redan dagen efter olyckan i Klaratunneln där en SL-buss exploderade efterfrågade flera experter strängare regelverk för biogasfordon. Nu larmar fler delar av branschen om kunskapsluckor och risker för bland annat blåljuspersonal. – Det saknas kunskap i hela EU om riskerna med de här fordonen, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening.

DN - 12 timmar sedan

Höstens börsras snart återhämtat – nära ny rekordnivå

Stockholmsbörsen rusar mot en rekordvår och snart är höstens fall historia. Sedan årsskiftet har det ledande indexet OMXSPI stigit med nära 15 procent.  – Det är ett bra års avkastning på bara ett par månader, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

DN - 14 timmar sedan

Lagrådet säger nej till förbud mot att gå med i terrororganisationer

Regeringen får ett nej från Lagrådet för sitt förslag om att göra det straffbart att gå med i terrororganisationer. Lagrådet anser att detta går emot föreningsfriheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.