News55 > Nyheter

Wednesday, 01 April, 06:17

News55 - 31 mar 16 kl. 10:39

Tusentals äldre kvinnor utsätts för våld varje årTusentals äldre kvinnor utsätts för våld i nära relationer varje år, ofta utövat av en partner. I en ny forsknings- och kunskapsöversikt, framtagen av Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) och som förra veckan presenterades på ett seminarium vid riksdagen, beskrivs brister i kunskapen om våld mot äldre kvinnor.       LÄS MER: Misstänkt slagsmål på äldreboende – 93-åring till sjukhus – Många kan bli förvånade över hur många äldre kvinnor det är som utsätts för våld, berättar Madelene Sundström, utredare vid NCK. Förutfattade meningar försvårar Rapporten visar bland annat att äldre kvinnor kan utsättas för fysiskt våld i form av slag och knuffar eller psykiskt våld som nedsättande kommentarer och hot. Kvinnan kan nekas pengar, mediciner eller
Läs mer på News55
Läs mer om:
Nationellt, NCK, LÄS MER, Madelene Sundström, Rapporten, Detta, Viktigt, Madelene Sundströms

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals äldre, kvinnor, utsättsför , våldvarje , år
DN - 15 jun 16 kl. 10:06

Allt fler unga kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetet


Allt fler unga kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetet. Och kunder och klienter ligger bakom ökningen, snarare än chefer och arbetskamrater. Det visar Arbetsmiljöverket i en ny rapport..

Supermiljöbloggen - 08 mar 16 kl. 08:57

Kristina Yngwe (C): ”Kvinnor utsätts i större utsträckning för kemikalier”

Det är dags att konsumentprodukter för kvinnor och kemikalieinnehållet i prioriteras högre och diskuteras mer, skriver Kristina Yngwe, miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet. De flesta kvinnor inleder nog sin dag med att öppna badrumsskåpet och använda en eller ett flertal produkter. Sammantaget använder genomsnittskvinnan tolv olika produkter – varje dag.

DN - 15 mar 16 kl. 00:02

”Omgivningen ser inte våldet mot äldre kvinnor”


Rapport i dag. Tusentals äldre kvinnor utsätts för våld i nära relationer varje år. Förutfattade meningar och generaliseringar, som att sexuellt våld upphör med åldern, försvårar för utsatta kvinnor att få den hjälp de har rätt till.

SR - 28 jun 16 kl. 07:44

Fängslade kvinnor i Mexiko utsätts för sexuella övergrepp och tortyr

I Mexiko är det rutin att fängslade kvinnor utsätts för sexuella övergrepp och tortyr av poliser, soldater och andra säkerhetsstyrkor. Ofta börjar övergreppen vid själva gripandet eller under timmarna strax efteråt. Det framgår av en rapport som Amnesty International presenterar i dag..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många kvinnor utsätts för sexualutbrott varje år

I samband med "Indiens dotter"  visar på kvinnodagen, publicerar de siffror över sexual och våldsbrotten mot kvinnor i tolv olika länder.  23-åriga Jyoti Singh blev våldtagen och mördad i en buss i Dehli 2012, och nu träder våldtäktsmannen fram i dokumentären och säger att hon fick skylla sig själv och att hon borde legat stilla och låtit det ske. Jyotis öde skapade protester och upplopp i Indien och har lett till lagändringar och små förändringar i samhälle.

Nyan - 11 okt 17 kl. 15:10

Inte bara kvinnor utsätts för våld i nära relationer

Våld i nära relationer bör betraktas som ett folkhälsoproblem, det säger åländska Emma Björkman Molin som jobbar som kurator på en kvinnojour i Stockholm. – Våld i nära relationer är mångfacetterat och vi behöver se det ur alla perspektiv.
Emma Björkman Molin arbetar som kurator på kvinnojouren Alla kvinnors hus i Stockholm.

Expressen - 28 mar 19 kl. 10:28

Fler kvinnor utsätts för dödligt våld

Det dödliga våldet mot kvinnor ökar.Det visar ny statistik från Brottsförebyggande rådet.I två tredjedelar av fallen sker det dödliga våldet mot kvinnor i parrelationer..

Regeringen - 28 jun 12 kl. 15:20

Utredning föreslår insatser för kvinnor som utsätts för våld, hot och kränkningar

I dag tar jämställdhetsminister Nyamko Sabuni emot en utredning om kvinnor som utsätts för våld efter att ha beviljats uppehållstillstånd i Sverige på grund av anknytning. Utredningen presenteras vid en webbutsänd pressträff klockan 11. Pressinbjudan: Utredningen om kvinnor som utsätts för våld efter att ha beviljats uppehållstillstånd på grund av anknytning presenteras Utbildningsdepartementet, 28 juni 2012.

Dagen - 05 apr 16 kl. 03:00

Kvinnor på flykt utsätts för våld

Under resan utsätts de för våld och hot, de utsätts för sexuellt utnyttjande eller tvingas till prostitution. När de väl är framme har de svårt att bli trodda, och de får asyl i lägre grad än männen. Så ser verkligheten ut för de kvinnor som söker asyl i Europa.

Dagen - 05 apr 16 kl. 03:00

Kvinnor på flykt utsätts för våld

Under resan utsätts de för våld och hot, de utsätts för sexuellt utnyttjande eller tvingas till prostitution. När de väl är framme har de svårt att bli trodda, och de får asyl i lägre grad än männen. Så ser verkligheten ut för de kvinnor som söker asyl i Europa.

Fler nyheter från News55

News55 - 16 timmar sedan

Därför stoppar SVT programledaren i “Fråga doktorn”

Suzanne Axell som leder SVT:s “Fråga doktorn” bor i Stockholm, men programmet sänds från Umeå. På grund av rådande coronapandemi har hon ersatts tills vidare skriver Expressen.  – Det är resebeslut helt enkelt, att jag inte ska resa mellan Stockholm och Umeå.

News55 - Igår: 15:34

Därför byter Bingolotto programledare på söndag

Rickard Olsson som är programledare för Bingolotto är förkyld. – Jag mår bra och känner mig frisk, men har enklare symtom på en förkylning. Då det i dessa tider är extremt viktigt att ta ansvar och att vara försiktig kommer jag att hålla mig hemma under de närmaste dagarna, säger han i ett pressmeddelande.

News55 - Igår: 13:36

Här är svenska skådisen som ofta fick stå i skamvrån

Drottningen av svensk komik. Så har skådespelaren Sissela Kyle kallats. Men hennes behov av att skoja till det uppskattades inte i skolan.

News55 - Igår: 13:35

Här är kreativa halvamaraton-lösningen i coronatider

Londons halvmaraton blev inställt på grund av coronapandemin och deltagarna uppmanades att springa en sträcka utomhus i närområdet. Sam Hustler fick bokstavligen springa hemma där han hade isolerat sig eftersom hans flickvän visade symptom på corona, rapporterar Expressen.  Med hjälp av inspiration från Italien, där en man sprang ett helt maraton på balkongen, gav han sig ut på sin egen balkong och sprang ett halvmaraton.

News55 - I förrgår: 18:27

Här är kungens uppmaning till svenska folket

Kungen betonar också vikten av att följa direktiven från myndigheterna. “Det är de som har den samlade informationen och överblicken som kan göra den bästa bedömningen”, säger kungen till dagstidningen. Han tycker också att andra personer som är i hans ålder bör passa på att göra saker hemma som man annars inte hinner med, exempelvis måla om huset eller läsa böcker.

News55 - I förrgår: 16:12

Ulf Kristersson: Det här måste göras i coronakrisen

Enligt Moderat-ledaren behöver regeringen fatta beslut om en nationell plan för en betydligt större provtagningskapacitet. “Ett viktigt steg för att återstarta samhället och ekonomin är att veta vem som är sjuk, och vem som inte är det. Idag går inte det, eftersom människor inte kan testas i någon större omfattning.

News55 - I förrgår: 12:09

Mitt i coronakrisen – så gör SVT om tablån

SVT gör nu en särskild satsning i sin tablå riktad mot de riskgrupper. Tv på dagtid görs om och programpunkterna får en värd i form av Micke Leijnegard, känd för att bland annat leda “Mästarnas mästare”. “Vi kanske inte har något mirakel till svar, men vi vill dra vårt strå till stacken med en tydlig satsning i SVT1 till de vi nu särskilt behöver värna och ja, få att stanna hemma: våra medmänniskor som befinner sig i riskgrupperna för Corona-viruset.

News55 - 28 mar 20 kl. 10:08

Vårdens vädjan: Sluta skicka det här

Ängelholms sjukhus uppmanar nu människor att sluta att skicka kakor till personalen. Bakgrunden är att bakverk är en smittorisk. “Vi är väldigt tacksamma för ert stöd, men vi kan inte ta emot hembakat”, säger Mia Kulle Rydsjö, chef på strokeenheten på sjukhuset, till Sydsvenskan.

News55 - 28 mar 20 kl. 09:16

Här är nya medicinen som testas mot corona

Etikgodkännande för tester väntas ges på måndag och då inleds försök på svårt sjuka i Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund. Medicinen som kommer att användas heter Remdesivir och har ursprungligen tagits fram för att behandla ebola. I djurförsök har dock medicinen visat sig ha effekt mot sars och mers samt pandemin covid-19.

News55 - 27 mar 20 kl. 14:19

Så ska Ica underlätta matinköpen för äldre

Folkhälsomyndigheten avråder äldre och personer i riskgrupper från att gå till mataffären under coronapandemin. Med anledning av det har Ica nu snabbutvecklat en app som heter Ica Pronto, skriver Expressen. I den kan Ica-handlare erbjuda snabb leverans av både färdiga varor och ett begränsat butikssortiment.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.