Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 30 May, 04:22

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 00:01

Höjd skatt? I så fall inte på arbete, tack.Skatterna behöver höjas med omkring 30 miljarder kronor de närmaste åren på grund av ökade migrationskostnader, bedömer nationalekonomen Lars Calmfors.Med tanke på att Migrationsverket beräknar anslagsbehovet 2016–2020 till totalt över 320 miljarder kronor – drygt 60 miljarder per år mot 26,8 miljarder 2015 – är Calmfors slutsats inte förvånande.Finansminister Magdalena Andersson (S) säger dock nej eftersom kostnadsökningen enligt henne kan betraktas som tillfällig.På den punkten får Andersson i princip stöd av statliga Konjunkturinstitutet, KI, som i en färsk studie, Hållbarhetsrapport 2016 för de offentliga finanserna, påpekar:"I takt med att asylsökande får uppehållstillstånd och etablerar sig på arbetsmarknaden, avtar kostnaderna för migration och in
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lars Calmfors, Migrationsverket, Calmfors, Magdalena Andersson, Andersson, Konjunkturinstitutet, KI, BNP, Statistiska, Riksdagens, Staffan Danielsson, Sverige, Anderssons

Dela artikeln

135 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjd, skattI , , fallinte på , arbete, tack
Trelleborgs Allehanda - 02 okt 14 kl. 14:10

Vinstpengar försvinner i skatt


Malmö FF:s 2-0 mot Olympiakos var den första svenska herrsegern i Champions League på 14 år. En bedrift som gav fotbollsklubben nio miljoner kronor i prispengar.Men glädjen kan bli kortvarig, skriver expressen.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 14:10

Vinstpengar försvinner i skatt


Malmö FF:s 2-0 mot Olympiakos var den första svenska herrsegern i Champions League på 14 år. En bedrift som gav fotbollsklubben nio miljoner kronor i prispengar.Men glädjen kan bli kortvarig, skriver expressen.

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 14 kl. 14:16

Vinstpengar försvinner i skatt

Malmö FF:s 2—0 mot Olympiakos var den första svenska herrsegern i Champions League på 14 år. En bedrift som gav fotbollsklubben nio miljoner kronor i prispengar. Men glädjen kan bli kortvarig, skriver expressen.

Cornucopia - 06 jan 20 kl. 15:56

Starta företag i Australien: Platt skatt, ingen bokföring

En kort uppföljning på förra inlägget. Enligt vänner i Melbourne, så är det väldigt enkelt att starta småföretag i landet. Man får platt skatt på det man tar ut, och kan slippa bokföring de första fyra åren.

Supermiljöbloggen - 24 aug 16 kl. 21:10

”En ren idiotskatt” – svidande kritik mot regeringens skatt på solenergi

Även EU-kommissionen undrar över den svenska skatten. Den som har en eller flera solcellsanläggningar på sammanlagt 255 kW eller mer måste från och med i sommar betala skatt. Det har regeringen bestämt, och man har skyllt på EU:s regelverk om konkurrens och statsstöd.

YLE - 03 jun 17 kl. 15:47

Nymanska är ovanligt fall bland de penningstinna stiftelserna

Det är sällsynt att en stiftelse missköts, säger gode man Antti Hannula som har ett digert arbete med både de nymanska stiftelserna och Kofverhag gård i Hangö framför sig. Men då det går fel så tar det länge innan det går att ingripa. Stiftelser väcker både glädje och ilska.

Dagens PS - 01 jun 17 kl. 14:46

Krönika: Så hög är din skatt – egentligen

I ett system där skatter kallas avgifter och betalas av olika intressenter i olika led blir det svårt att reda ut vad den totala belastningen faktiskt är. Detta ska ju sedan ställas emot vad man egentligen får tillbaka i form av till exempel dagisplatser, sjukförsäkring, pension, sjukvård och allmän trygghet. Det är dags att gå till botten med detta, en gång för alla.

Ekonomistas - 04 okt 16 kl. 19:09

Kreditreglering, ränteavdrag och skatt på småhus och bostadsrätter

Svenska bostadspriser är uppdrivna av lägre räntor, skattesubventioner, övergång till amorteringsfria lån, sänkt fastighetsskatt och avskaffad förmögenhetsskatt. (En aktuell förklaring av prisutvecklingen finns här.) När det gäller räntorna är det rimligt att tro att många låntagare sedan ett par år förväntar sig fortsatt låga räntor.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

Cornucopia - 27 okt 16 kl. 16:17

3:12 - varför ta ut utdelning med full skatt istället för lön?

Trots svenska sk 3:12-reglerna för att hindra att egna företagare tar ut utdelning istället för lön, så finns det anledningar att ta ut lön som just utdelning trots att den beskattas som lön.
3:12-reglerna innebär att man högst får ta ut knappt 170 000 kronor som utdelning ur ett fåmansaktiebolag, om man inte drar upp utdelningsutrymmet genom en högre lönesumma. Betalar man tillräckligt med löner får man ta ut mer i utdelning är tanken.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Utredare: Apotekstjänst överskattade förmågan

Regionerna tog för lätt på saken, samtidigt som företaget Apotekstjänst överskattade sin egen förmåga. En oberoende utredning visar nu på flera brister då leveranserna av sjukvårdsmaterial skapade vårdkaos i fem regioner i höstas. I höstas lamslogs sjuk.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Moderaterna i Skåne skakas av interna strider.

Det handlar om partilojalitet – och synen på miljöarbetet i ett avfallsbolag..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

CNN-journalister gripna i direktsänd tv

Det amerikanska mediebolaget CNN:s korrespondent Omar Jimenez greps i direktsändning när han bevakade protesterna i Minneapolis i USA. Poliserna gav ingen förklaring till varför de omringade och satte på reportern handfängsel, kort efter det att Jimenez.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Jon Dahl Tomasson efter glädjebeskedet: ”Det lyser om spelarna”

MFF-tränaren kände av glädjen på fredagens träning – kommer sakna MFF-supportrarna..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Hammarbys vädjan till supportrarna

De högsta fotbollsserierna kommer att starta i mitten av juni – men utan publik. Nu vädjar Hammarby till alla som köpt säsongskort till klubbens hemmamatcher att inte kräva pengarna tillbaka. "Fotbollssäsongen är uppskjuten och vi blickar in i en oviss.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Quiz ”Svara Lund”: Vad kan du om våra fåglar?

Utmana dig själv på frågor om koltrasten, steglitsen och nattskärran..

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Kritik mot regeringen i riksdagsdebatten

SD kräver att en coronakommission tillsätts omedelbart..

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Läget i klubbarna inför allsvenska premiären

Tio veckor försenad inleds fotbollsallsvenskan i mitten av juni..

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

PRO kräver svar om Burlövs tystnad kring coronafall

Vill veta vem som egentligen tog beslutet..

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Nyckelspelare förlänger: ”Han var vår bäste back”

Adam Ollas Mattsson kvar i Malmö Redhawks till 2022..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.