Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 September, 16:31

Skånskan - 17 mar 16 kl. 10:00

Med fokus på IndienKultur och Nöje Tidningens filmskribent Ingela Brovik gör nedslag på barn- och ungdomsfilmfestivalen Buff i Malmö.– I Malmö bor människor från 170 länder, i Indien bor det 170 miljoner människor, så det passar bra att Indien kommer till Malmö på Buff och andra filmfestivaler, säger Banashi B. Harrison, Indiens ambassadör i Sverige och Litauen med ambassad i Stockholm, när hon håller tal efter invigningen av årets Buff, Årets Buff har speciellt fokus på Indien och bland de indiska filmerna som visas finns till exempel 2 Girls som också deltar i den internationella tävlingen om bästa barnfilm tillsammans med bland andra svenska Siv sover vilse, iranska Ava och norska Doktor Proktors tidsbadkar.
2 Girls är regisserad av Jeo Baby och handlar om två flickor som
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Indien, Nöje Tidningens, Ingela Brovik, Buff, Malmö, Banashi, Sverige, Litauen, Stockholm, Girls, Siv, Ava, Doktor Proktors, Jeo Baby, Rainbow, Nagesh Kukunoor, The New Classmate, Ashwiny Iyer Tiwari, Choti, Pari, Sharukh Khan, Appu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med fokus, Indien
Corren - 10 timmar sedan

Hon sätter fokus på vardagsstressen

Åsa Firth startade sin verksamhet i Vadstena i vintras och är numera licensierad stresscoach med fokus på vardagsstressen..

Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 06:30

Tillväxt i ­fokus på nytt toppmöte

EU-länderna har fått kontroll över eurokrisen och siktar nu in sig på långsiktig tillväxt. Det är budskapet när 27 regerings­chefer idag samlas för EU-toppmöte i Bryssel. Men Kina, USA och Japan tvivlar på att euron är räddad.

Västerbottens Folkblad - 21 mar 13 kl. 09:00

Kvinnor varnas för Indien

Den bristande säkerheten för kvinnor i Indien har åter hamnat i fokus. Efter våldtäkten av en schweizisk turist varnar brittiska UD nu kvinnor som reser till landet, och Danmark skärper sina rekommendationer..

SR - 17 apr 18 kl. 17:18

Indien och Sverige har undertecknat ett innovationsavtal

Ett innovationsavtal mellan Sverige och Indien blev resultatet av det första indiska premiärministerbesöket på närmare 30 år. Sverige lägger de kommande åren 50 miljoner svenska kronor på att utveckla start-ups med fokus på smarta städer och hållbar utveckling..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 18 kl. 13:54

"Europa universalis" byggs ut i Indien

Den 6 september. Då kan alla tangentbordsfurstar vänta sig nästa expansion till det historiska strategispelet "Europa universalis IV" från svenska Paradox Interactive. Tillägget heter "Dharma" och den här gången ligger fokus på Indien, bland annat genom.

SvD - 28 feb 15 kl. 13:36

Modis budget sätter fokus på Indiens fattiga

Stora skattereformer och infrastruktursatsningar ska göra Indien mer företagarvänligt. Men under den högtidliga presentationen av budgeten ville den hindunationalistiska regeringen sätta fokus på landets fattigaste..

SR - 10 aug 15 kl. 09:11

Flyttat fokus i klimatarbetet

Hälsoproblemen i Kina driver nu på utvecklingen av miljövänligare teknik i landet. Samtidigt riktas allt mer fokus mot Indien - där en växande befolkning är en stor utmaning för klimathotet..

Sydsvenskan - 15 okt 16 kl. 08:31

Försvar i fokus på Brics-toppmöte

Försvar och energi står i fokus när ledarna för de så kallade Brics-länderna träffas i indiska Goa. Rysslands president Vladimir Putin väntas ta tillfället i akt att sälja in landets mest avancerade luftvärnssystem till Indien, vars premiärminister Nar.

Sydöstran - 15 okt 16 kl. 08:31

Försvar i fokus på Brics-toppmöte

Försvar och energi står i fokus när ledarna för de så kallade Brics-länderna träffas i indiska Goa. Rysslands president Vladimir Putin väntas ta tillfället i akt att sälja in landets mest avancerade luftvärnssystem till Indien, vars premiärminister Narendra Modi står värd för mötet.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 16 kl. 08:31

Försvar i fokus på Brics-toppmöte

Försvar och energi står i fokus när ledarna för de så kallade Brics-länderna träffas i indiska Goa. Rysslands president Vladimir Putin väntas ta tillfället i akt att sälja in landets mest avancerade luftvärnssystem till Indien, vars premiärminister Nar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Dömd till fängelse för knivattackerna

HÖRBY En 18-årig man har dömts till ett år och fyra månaders fängelse för grov misshandel efter knivattackerna mot två personer vid Nya torg i Hörby den 5 maj. Han ska dessutom betala nästan 200 000 kronor i skadestånd.18-åringen, som är bosatt utanför Malmö, begav sig till Hörby på eftermiddagen den 5 maj tillsammans med en kamrat.

Skånskan - 15 minuter sedan

Övar på att bli trygga till sjöss

Skivarp På lördag ger sig scouterna i väg på paddlingsövning.
Nyfiken allmänhet är välkommen att följa med.På lördag ger sig Skivarps scoutkår ut på Snogeholms sjön för att öva paddling.

Skånskan - 30 minuter sedan

Ågren nästa att kryssas in

höör Först Pehr-Ove Pehrson. Nu står det klart att ytterligare ett tidigare kommunalråd kryssas in i Höörs kommunfullmäktige. Med totalt 106 personröster och totalt 5,09 procent av M-väljarnas röster tar Per-Olof Ågren stol tre på Moderaternas bänk i kommunfullmäktige.

Skånskan - 45 minuter sedan

Bier-film blir musikal

Susanne Biers film Den skaldede frisör, Bröllop i Italien är den svenska titeln, ska bli musikal med premiär våren 2020 i Köpenhamn.– Vi skojade redan från början om att det fanns en musikal i filmen, sa Susanne Bier när hon på onsdagen presenterade projektet i Sorrento, på samma plats där filmen spelades in 2011.
Musiken ska komponeras av Thomas Helmig och för regin står Frede Gulbrandsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Åkessons assistent tar plats i riksdagen

Kävlinge De senaste åren har han varit Jimmie Åkessons egen assistent. Som sådan har han bland annat svarat på partiledarens mejl, och kört Sverigedemokraternas turnébuss.
Nu tar Lars Andersson själv ett steg in i rikspolitiken när han blir risdagspolitiker de kommande fyra åren.

Skånskan - 1 timme sedan

Vill ha belysning på cykelväg

Löddeköpinge Barsebäcksborna fick vänta i många år på att cykelvägen till Löddeköpinge blev verklighet. Nu efterlyser en Barsebäcksbo i ett e-förslag att cykelbanan kompletteras med belysning. Sträckan upplevs som mörk, och på sina håll otrygg.

Skånskan - 1 timme sedan

Fick bilens motorhuv repad

Kävlinge En kvinna som parkerat sin bil på Västergatan har polisanmält att någon repat motorhuven med ett vasst föremål.
Kvinnan upptäckte reporna dagen efter att hon parkerat bilen. Det finns ingen misstänkt för skadegörelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Misstänkt penningtvätt utreds efter kontantuttag

HÖRBY Polisen har fått in en anmälan om misstänkt penningtvättsbrott i Hörby. Banken slog larm när det först swishades 15 000 kronor till ett privatkonto, och när någon omedelbart därefter gjorde ett uttag från kontot på motsvarande belopp.Penningtvätt är när pengar som kommer från brott omvandlas till tillgångar som kan redovisas öppet, skriver Ekobrottsmyndigheten på sin hemsida.

Skånskan - 1 timme sedan

Skurups IP ska renoveras

Skurup Omklädningsrummen från 50-talet på Skurups IP ska renoveras och toaletterna ska bli fler.
Ett önskemål är också att kunna se ut från klubblokalen till konstgräsplanen.Det är dags att renovera faciliteterna vid Skurups IP.

Skånskan - 1 timme sedan

Mister riksdagsplats – men kan bli avlösare

ESLÖV Det blev ingen andra mandatperiod för Eslövs riksdagsledamot Lena Emilsson (S). Socialdemokraterna tappade sitt fjärde mandat i valkretsen – men Lena Emilsson hoppas ändå på att få tjänstgöra som avlösare under de kommande åren.Lena Emilsson har förberett sig mentalt en längre tid för att hon kan mista riksdagsplatsen, även om partiet hade placerat henne på samma position på listan som sist.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.