Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 November, 20:48

Skånskan - 17 mar 16 kl. 10:00

Med fokus på IndienKultur och Nöje Tidningens filmskribent Ingela Brovik gör nedslag på barn- och ungdomsfilmfestivalen Buff i Malmö.– I Malmö bor människor från 170 länder, i Indien bor det 170 miljoner människor, så det passar bra att Indien kommer till Malmö på Buff och andra filmfestivaler, säger Banashi B. Harrison, Indiens ambassadör i Sverige och Litauen med ambassad i Stockholm, när hon håller tal efter invigningen av årets Buff, Årets Buff har speciellt fokus på Indien och bland de indiska filmerna som visas finns till exempel 2 Girls som också deltar i den internationella tävlingen om bästa barnfilm tillsammans med bland andra svenska Siv sover vilse, iranska Ava och norska Doktor Proktors tidsbadkar.
2 Girls är regisserad av Jeo Baby och handlar om två flickor som
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Indien, Nöje Tidningens, Ingela Brovik, Buff, Malmö, Banashi, Sverige, Litauen, Stockholm, Girls, Siv, Ava, Doktor Proktors, Jeo Baby, Rainbow, Nagesh Kukunoor, The New Classmate, Ashwiny Iyer Tiwari, Choti, Pari, Sharukh Khan, Appu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med fokus, Indien
Vagabond - 14 timmar sedan

Miniguide: Diu, Indien

Den före detta portugisiska kolonin Diu ligger utanför delstaten Gujarat i nordvästra Indien. Tack vare sina liberala alkoholregler är Diu känd som en party-ö..

DI - 4 timmar sedan

Xiamo satsat på tio gånger fler butiker i Indien inom ett år

Den kinesiska smartphonetillverkaren Xiaomi ska tiofaldiga sitt butiksnät i Indien fram till slutet av nästa år. .

Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 06:30

Tillväxt i ­fokus på nytt toppmöte

EU-länderna har fått kontroll över eurokrisen och siktar nu in sig på långsiktig tillväxt. Det är budskapet när 27 regerings­chefer idag samlas för EU-toppmöte i Bryssel. Men Kina, USA och Japan tvivlar på att euron är räddad.

Västerbottens Folkblad - 21 mar 13 kl. 09:00

Kvinnor varnas för Indien

Den bristande säkerheten för kvinnor i Indien har åter hamnat i fokus. Efter våldtäkten av en schweizisk turist varnar brittiska UD nu kvinnor som reser till landet, och Danmark skärper sina rekommendationer..

SR - 17 apr 18 kl. 17:18

Indien och Sverige har undertecknat ett innovationsavtal

Ett innovationsavtal mellan Sverige och Indien blev resultatet av det första indiska premiärministerbesöket på närmare 30 år. Sverige lägger de kommande åren 50 miljoner svenska kronor på att utveckla start-ups med fokus på smarta städer och hållbar utveckling..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 18 kl. 13:54

"Europa universalis" byggs ut i Indien

Den 6 september. Då kan alla tangentbordsfurstar vänta sig nästa expansion till det historiska strategispelet "Europa universalis IV" från svenska Paradox Interactive. Tillägget heter "Dharma" och den här gången ligger fokus på Indien, bland annat genom.

SvD - 28 feb 15 kl. 13:36

Modis budget sätter fokus på Indiens fattiga

Stora skattereformer och infrastruktursatsningar ska göra Indien mer företagarvänligt. Men under den högtidliga presentationen av budgeten ville den hindunationalistiska regeringen sätta fokus på landets fattigaste..

SR - 10 aug 15 kl. 09:11

Flyttat fokus i klimatarbetet

Hälsoproblemen i Kina driver nu på utvecklingen av miljövänligare teknik i landet. Samtidigt riktas allt mer fokus mot Indien - där en växande befolkning är en stor utmaning för klimathotet..

Sydsvenskan - 15 okt 16 kl. 08:31

Försvar i fokus på Brics-toppmöte

Försvar och energi står i fokus när ledarna för de så kallade Brics-länderna träffas i indiska Goa. Rysslands president Vladimir Putin väntas ta tillfället i akt att sälja in landets mest avancerade luftvärnssystem till Indien, vars premiärminister Nar.

Sydöstran - 15 okt 16 kl. 08:31

Försvar i fokus på Brics-toppmöte

Försvar och energi står i fokus när ledarna för de så kallade Brics-länderna träffas i indiska Goa. Rysslands president Vladimir Putin väntas ta tillfället i akt att sälja in landets mest avancerade luftvärnssystem till Indien, vars premiärminister Narendra Modi står värd för mötet.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Missade cancerkontroller

MALMÖ Tre brukare i ett LSS-boende i Malmö har missat cancerscreening under en längre tid. Detta på grund av bristande rutiner.
Funktionsstödsnämnden i Malmö gör en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Skånskan - 45 minuter sedan

Hon får specialskrivet verk för egna rösten

Malin Byström nappade direkt när kompositören Britta Byström föreslog att hon skulle skriva ett stycke direkt för hennes röst. Resultatet blev Notes from the City of the Sun, med text av poeten Bei Dao, som har urpremiär på Malmö Live på torsdag 22 november.Att framföra något som är skrivet här och nu är lite speciellt.

Skånskan - 45 minuter sedan

”Krubban” redo för årets största match

För tränaren Stefan Jansson är det sista matchen med gänget. För Lunds BK handlar det om årets match. Hela föreningen är redo för torsdagens drabbning mot Malmö FF i Svenska cupen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skötte inte bokföringen

ESLÖV En företagare inom byggbranschen döms för bokföringsbrott. Företagaren stod åtalad för att inte löpande ha bokfört uppkomna affärshändelser under cirka 1,5 års tid.
Brottet är egentligen värt en månads fängelse men Lunds tingsrätt nöjer sig med villkorlig dom och dagsböter på totalt 10 000 kronor med tanke på att mannen lever under ordnade förhållanden och inte förmodas återfalla i brott.

Skånskan - 2 timmar sedan

Larmades till flerbostadshus

Räddningstjänsten är på väg till en lägenhet på Palmgatan i Eslöv. Larmet kom klockan 18.39.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skånska stensimpor till danskt musselprojekt

tomelilla 450 stensimpor håvades upp i Trydeån och Kulleån i Fyledalen på onsdagen. De transporterades till ett påbörjat danskt Life-projekt som ska återetablera målarmusslan med hjälp av fiskarna.Det svenska projektet Målarmusslans återkomst har fått en dansk efterföljare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Arrendeområden överlämnas

YSTAD Ystad hamn får lämna tillbaka flera arrendeområden till kommunen eftersom bolaget inte längre har behov av dem. Det handlar om det nordvästra området, ridhusområdet och Lantmännens område och Hamntorget.
Hamnen vill dock behålla området närmast kajkanten för egen verksamhet och behålla ansvaret för snöröjning vid ingång till Bornholmsterminalen Fyrkajen och för körslingan med busshållplatser vid samma terminal vid Hamntorget.

Skånskan - 2 timmar sedan

En månads fängelse för rattfylla

YSTAD En 28-årig man körde berusad på Dragongatan tills hans stoppades av en polispatrull. Den kunde konstatera att mannen alkoholkoncentration i blodet uppgick till 1,72 promille.
Det hände den 6 maj och nu har han fått sin dom för grovt rattfylleri: en månads fängelse.

Skånskan - 2 timmar sedan

Utpressare på nätet i farten

TOMELILLA Se upp för bedragare som hotar att avslöja surfhistorik för släkt och bekanta, om man inte betalar 900 dollar till ett bitcoinkonto. Många har drabbats av den här utpressningen. Mellan den 15 och 20 november drabbades en man i 50-årsåldern av sådana mejl från en bedragare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till hus i Eslöv

Eslöv Fastigheten på adressen Långåkravägen 18 i Eslöv har fått nya ägare. Köpare är Dan Alexander och Ermina Ström, 33 och 34 år, och säljare är Bertil Ingemar Binkowskys dödsbo och Siv Elsy Ingalill Binkowsky. Köpet blev klart i november 2018 och priset blev 3 020 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.