Skånskan > Opinion

Sunday, 01 November, 02:40

Skånskan - 16 mar 16 kl. 19:31

Baxter varslar 75 när forskning flyttaslund Baxter, tidigare Gambro, varslar 75 anställda när delar av forskningen flyttas utomlands, huvudsakligen till Belgien.
– Chockerande, och förvånande. Det har inte förekommit några rykten alls, säger Akademikernas vice ordförande på Baxter i Lund, Gunilla Grundström.Det handlar om den del av Baxters forskning och utveckling som sysslar med dialysvätskor och torra dialyslösningar.
– Däremot kommer forskning och utveckling av dialysmaskiner att vara kvar i Lund, säger Kristina Embring Klang, informatör, och betonar att Lund även i fortsättningen är en central del av företagets verksamhet för njursjukvård.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Baxter, Gambro, Belgien, Akademikernas, Lund, Grundström, Baxters, Kristina Embring Klang, Embirng Klang, Wallenbergs Investor, EQT, Baxter International, Gunilla Grundström, Baxalta, Arbetsförmedlingen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Baxter, varslar75 när , forskning, flyttas
Skånskan - 10 okt 18 kl. 15:07

360 tjänster bort när Baxter flyttar till Italien

Lund Baxter varslar om stora neddragningar under de närmaste fyra åren, då man planerar flyttar all produktion av dialysmaskiner samt vattenrenings- och engångspodukter till Italien.Baxter planerar att flytta produktion till Italien men behåller unik expertis inom forskning och utveckling i Lund. På grund av besparingar flyttar företaget sin produktion från Lund till Medolla i Italien.

UNT - 16 mar 16 kl. 15:21

Baxter i Lund varslar 75 anställda

Medicinteknikföretaget Baxter i Lund, tidigare Gambro, varslar 75 personer om uppsägning..

Skånskan - 10 okt 18 kl. 17:19

Lunds politiker kallar Baxter till möte

Lund Lunds kommun kommer att kalla Baxter til ett möte i nästa vecka. – Vi avser att få till ett möte med företagsledningen i nästa vecka för att få reda på mer. Jag kommer dessutom att nationellt lyfta frågan om hur vi kan stärka förutsättningarna för medicinsk- och medicinteknisk industri i Sverige, säger Anders Almgren (S), ordförande i kommunstyrelsen i ett pressmeddelande.

Kristianstadsbladet - 23 aug 12 kl. 12:08

Sony varslar 650 personer

Sony varslar omkring 650 personer om uppsägning i Lund, meddelar företaget i ett pressmeddelande. Dessutom kommer antalet konsulter att minska.
Källor till Sydsvenskan har uppgivit att företaget planerar att flytta utvecklingen av nya modeller till Japan och därmed skulle Lundaenheten bli inriktad på forskning kring mjukvaran till mobiltelefonerna.

Skånskan - 11 okt 18 kl. 14:35

Politisk oro för Baxter-besked

LUND Politikerna i kommunen är bestörta över beskedet att en av stadens stoltheter, tidigare Gambros tillverkning av dialysutrustning, flyttas till Italien av Baxter, ny ägare sedan 2013.
Kommunledningen vill träffa ledningen för företaget i nästa vecka för att diskutera omställningen.– Det är en stor sorg.

E24 - 16 mar 16 kl. 15:26

Baxter storvarslar inför Belgien-flytt

Medicinteknikföretaget Baxter i Lund, tidigare Gambro, varslar 75 personer om uppsägning. Orsaken är att företaget vill flytta delar av verksamheten till Belgien..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 16:30

Sony Mobile varslar 200 personer

Lund Sony Mobile varslar 200 anställda i Lund.
Under tisdagen informerades de anställda som relativt omgående ska få besked om vilka som berörs. Enligt Stefan Andersson, platschef på Sony Mobile i Lund, gäller varslet endast anställda inom mobilsidan.

Blekinge Läns tidning - 10 okt 18 kl. 15:49

360 jobb försvinner från Baxter i Lund

Två tredjedelar av de 540 tjänsterna på det amerikanska medicinteknikbolaget Baxter försvinner från Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5. Anledningen är att företaget lägger ner produktionen i Lund och drar ner inom forskning och utveckling.(TT).

BT - 10 okt 18 kl. 15:49

360 jobb försvinner från Baxter i Lund

Två tredjedelar av de 540 tjänsterna på det amerikanska medicinteknikbolaget Baxter försvinner från Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5. Anledningen är att företaget lägger ner produktionen i Lund och drar ner inom forskning och utveckling.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 okt 18 kl. 15:49

360 jobb försvinner från Baxter i Lund

Två tredjedelar av de 540 tjänsterna på det amerikanska medicinteknikbolaget Baxter försvinner från Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5. Anledningen är att företaget lägger ner produktionen i Lund och drar ner inom forskning och utveckling.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.