DI > Ekonomi

Friday, 29 July, 12:09

DI - 13 mar 16 kl. 18:12

Framgång för populister i tyska delstatsvalDet populistiska partiet Alternativ för Tyskland (AFD) ser ut att få parlamentsplatser i samtliga tre delstater, enligt tv-kanalen ZDF:s vallokalsundersökningar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alternativ, Tyskland, AFD, ZDF

Dela artikeln

112 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Framgångför , populisteri , tyska, delstatsval
DN - 14 mar 16 kl. 07:38

AfD:s framgångar i tyska delstatsvalen liknas vid en jordbävning


BERLIN. Tyskarna vaknade på måndagsmorgonen upp i ett land som inte är sig likt efter söndagens tre delstatsval. Valframgångarna för Alternativ för Tyskland liknas vid en jordbävning som får varaktiga följder..

HBL - 10 jan 13 kl. 06:00

Dolda framgångssagor den tyska ekonomins motor

Tysk industri är mer än några biljättar. Små, nischade ­exportföretag hjälper ekonomin trotsa finanskris och ­globalisering. Och de kan lära Finland ett och annat.

SR - 16 sep 13 kl. 07:59

Storseger för tyska kristdemokraterna i delstatsval

Det kristdemokratiska partiet CSU i delstaten Bayern i Tyskland vann igår en storseger i delstatsvalet. Partiet fick nästan hälften av rösterna, 47,7 procent, och får därmed egen majoritet i delstatsparlamentet. Segern ses som en framgång för den tyska förbundskanslern Angela Merkel inför förbundsdagsvalet om en vecka..

DN - 14 mar 16 kl. 14:43

Merkel: Den tyska flyktingpolitiken ligger fast


Den tyska regeringen ändrar inte landets flyktingpolitik efter framgångarna för det främlingsfientliga partiet AfD i helgens delstatsval, säger förbundskansler Angela Merkel..

DN - 14 sep 14 kl. 19:29

Stora framgångar för tyskt anti-europarti

Det nya tyska partiet Alternative für Deutschland kan notera två nya framgångar i söndagens delstatsval. I Brandenburg fick partiet tolv procent och i Thüringen tio procent – ett nytt parti ser ut att ha etablerat sig i Tyskland..

SvD - 16 feb 15 kl. 05:52

Tyskland: framgÅng fÖr afd i delstatsval

Det tyska eurokritiska och högerpopulistiska partiet AfD fick en stor framgång i delstatsvalet i Hamburg i går, rapporterar Ekot..

SmålandsPosten - 30 maj 14 kl. 00:31

Populister i olika kulörer

Det är just nu intensiva tider bland svenska medier. Efter EU-valet har tidningar, bloggar, TV och radio fullkomligen fyllts av nyheterna om att "högerextremismen" skördat stora framgångar runt omkring i Europa. Det är ingen tvekan om att mörka krafter i detta nu förbereder sig att inom kort träda in i Europaparlamentet, och denna gång i större mantal.

SR - 12 mar 16 kl. 09:46

Flyktingfrågan dominerar i tyska val

I Tyskland ser morgondagens delstatsval ut att kunna rita om den politiska kartan. Det högerpopulistiska och främlingsfientliga partiet Alternativ för Tyskland förutspås stora framgångar..

Ekonomistas - 05 jun 14 kl. 06:55

Var EP-valet verkligen en ”stor framgång” för tyska nynazister?

Främlingsfientliga partier hade stora framgångar i Europaparlamentsvalet. Det är extremt ledsamt att antalet rasister i det parlament som ska representera hela EU nu ökar. Men i ett fall – Tyskland – har media försökt blåsa upp valresultatet till något annat än det faktiskt är.

HBL - 25 jul 13 kl. 05:45

Tyska jobbundret har en skuggsida

Tyskland beundras för sin låga arbetslöshet och de rekordmånga jobben. Men en stor del är dåligt betalda, eller bara extrajobb. Miljoner tyskar har ett ?

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Moberg Pharma stiger efter Redeyeanalys

Specialistläkemedelsbolaget Moberg Pharmas aktie stiger rejält på fredagsförmiddagen..

DI - 30 minuter sedan

OS-facklan släcktes av arga lärare

Den olympiska eldens färd till öppningsceremonin råkade ut för ett bakslag i Rio de Janeiro. Facklan slocknade nämligen under en stökig demonstration, skriver The Guardian..

DI - 30 minuter sedan

Victor Theander har avlidit

Entreprenören Victor Theander väckte känslor när han tidigare i våras öppet berättade om sin obotliga cancer. På torsdagen somnade han in omgiven av sin familj..

DI - 45 minuter sedan

Räntor/valutor: Starkare yen och lugna europaräntor

Europaräntorna visar begränsade rörelser under fredagsförmiddagen, med tyska räntor 1-2 punkter upp. Euron har stärkts något mot dollarn jämfört med svensk torsdagsstängning..

DI - 1 timme sedan

Priserna stiger knappt i Italien

De italienska konsumentpriserna steg 0,2 procent i juli jämfört med månaden före, och sjönk 0,1 procent jämfört med samma månad föregående år..

DI - 1 timme sedan

Ledare: Historisk men inte folklig

Huruvida det var ett stordåd som Hillary Clinton levererade med sitt avslutningstal på demokraternas konvent på torsdagskvällen är svårt att säga. Men hon gjorde ett gott försök. Hon gjorde mer än bara sin plikt..

DI - 1 timme sedan

BNP stiger inom EMU

Euroområdets BNP steg 0,3 procent under andra kvartalet, jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal 2015 steg BNP 1,6 procent. Det visar Eurostats snabberäknade indikator..

DI - 1 timme sedan

Arbetslösheten över 10 procent inom EMU

Arbetslösheten i euroområdet låg på 10,1 procent i juni, oförändrat från i maj. Det visar statistik från Eurostat..

DI - 1 timme sedan

Internetjättarnas pekar ut sin nya kassako: Video

Reklam på mobilen är både Google och Facebooks nuvarande kassako. Men internetjättarna har siktet inställt på rörligt innehåll – och där verkar Amazon ha kommit längst..

DI - 1 timme sedan

Inflationen stiger inom EMU

Inflationstakten (HIKP) i euroområdet steg till 0,2 procent i juli jämfört med 0,1 procent i juni. Det visar Eurostats snabbestimat..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.