DI > Ekonomi

Friday, 28 October, 19:41

DI - 13 mar 16 kl. 13:12

Hackare i megakupp mot centralbankOkända hackare har lyckats stjäla 80 miljoner dollar, motsvarande 667 miljoner kronor, från Bangladesh centralbank, vilket gör attacken till ett av historiens största rån..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bangladesh

Dela artikeln

99 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Hackarei , megakuppmot , centralbank
Affärsvärlden - 14 mar 16 kl. 07:31

Hackare rånade Bangladesh centralbank

Okända hackare har lyckats stjäla 80 miljoner dollar från Bangladesh centralbank, vilket gör attacken till ett av historiens största rån..

HBL - 23 jan 14 kl. 08:32

Hackare är en het tillgång för tekniken

Ordet hackare förknippas med brott och dataintrång. Men begåvade hacka­re är hett eftertraktade internationellt, och de tekniska genombrotten har hackarkulturen att tacka för mycket, säger författarna bakom Svenska Hackare.I världen pågår vad man kan kalla en cyberkapprustning, där inte bara stater utan också företag och kriminella ligor tävlar.

BT - 13 apr 11 kl. 07:32

Hackare slog till mot Netonnet

Kriminella hackare är ett växande problem i Sverige. Nu pekas Netonnet ut som drabbat i ny bok. ?

VA - 12 apr 11 kl. 15:03

Hackare säljer info

12 april Allt fler hackare tar sig in i bolags datasystem och stjäl viktig information som de sedan säljer. ? När man ändå håller på och hackar kan man lika gärna tjäna en hacka ?

Sydsvenskan - 12 apr 11 kl. 11:33

Fler hackare säljer info olagligt

Foto: Tom Wall
Allt fler hackare tar sig in i bolags datasystem och stjäl viktig information som de sedan säljer. Fenomenet beskrivs i en ny bok. I den pekas bland annat hemteknikjätten Netonnet ut som drabbat.

Nyheter 24 - 07 feb 12 kl. 15:16

Polisen vill få ny lag för att jaga hackare över gränserna


Efter attacken mot regeringens hemsida vill polisen ha till internationell lagstiftning - trots att den redan finns och är hårt kritiserad. STOCKHOLM/BRYSSEL. Under helgen genomfördes flera demonstrationer runtom i Sverige mot det omtalade Acta-avtalet.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Social engineering på uppgång – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Effektiv blufftaktik på nätet – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

Dagensanalys.se - 11 apr 16 kl. 11:52

Företag anlitar hackare för att hitta buggar i datasystem

Företag behöver all hjälp de kan få för att ligga steget före nästa stora säkerhetsproblem, ibland innebär det att man måste förlita sig på dem som ligger bakom problemen för att åtgärda dem. Tips och råd från oberoende hackare och säkerhet forskare sker vanligtvis i utbyte mot en kontant ersättning. Hackaren söker igenom platsen beskriver företagets sårbarhet som de åtgärdar och hackaren får lite pengar för sina insatser.

BT - 12 apr 11 kl. 11:22

Fler hackare säljer info olagligt

Allt fler hackare tar sig in i bolags datasystem och stjäl viktig information som de sedan säljer.
- När man ändå håller på och hackar kan man lika gärna tjäna en hacka - så resonerar de, säger Bosse Norgren, kriminalkommissarie på IT-brottssektionen på Rikskriminalpolisen.
Fenomenet beskrivs i den nya boken Svenska Hackare som publiceras i dagarna.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

EU:s budgetkommissionär hoppar av

EU:s budgetkommissionär, bulgariskan Kristalina Georgieva, lämnar sin post i Bryssel och går i stället till jobbet som chef för Världsbanken..

DI - 1 timme sedan

SVT frågar anställda om partisympatier

Anställda på SVT har i en enkät tillfrågats om sina partisympatier. Syftet är att bekräfta eller vederlägga uppfattningen att SVT är "vänstervridet". Men undersökningen får kritik.

DI - 1 timme sedan

2018 ska vi rösta i duschkabiner

Prislappen för fria och hemliga val är på väg uppåt. En utredare vill att nya valbås, som döljer vilka valsedlar som väljaren plockar, ska köpas in för en kvarts miljard. Siktet är inställt på att de ska vara på plats till valet 2018..

DI - 1 timme sedan

Lycksökarna har flytt bomarknaden

Amorteringskravet har stabiliserat bostadsmarknaden och spekulationsköparna tycks nu ha dragit sig tillbaka. Samtidigt är byggjätten Skanska redo att lägga i en högre växel..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Nära nollan efter rapportfest

Det var en riktig rapportfest på fredagen, men kvartalssiffrorna räckte inte till något större lyft. Stockholmsbörsen stängde dagen nära nollan..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Rapportjättar ger skjuts

Rapporterande Google och Chevron hjälpte USA-börserna, som några timmar in i fredagshandeln låg lätt på plus. Kring klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,3 procent till 18.228, medan S&P 500 hade ökat 0,2 procent till 2.

DI - 2 timmar sedan

Europabörser: Femte raka dagen nedåt

Svaga rapporter från Anheuser-Busch och Novo Nordisk vägde på Europabörserna, som på fredagen stängde i rött för femte dagen i rad. Euro Stoxx 600 sjönk 0,3 procent. Franska CAC40 ökade 0,2 procent medan tyska DAX sjönk 0,2 procent..

DI - 2 timmar sedan

SD stryker vinstbegränsning i skolan

Sverigedemokraternas fotbyte om vinster i välfärden märks i förslaget till nytt program för kommunpolitiken. Krav på vinstbegränsning och kommunala veton mot friskolor stryks. Men SD fortsätter att driva kommunala folkomröstningar om flyktingmottagande..

DI - 2 timmar sedan

Välfärdsbolagen vinner mark

Investerarna struntar i vinstdebatten och nya siffror från SKL visar att kommunerna och landstingen köper allt mer välfärd av de privata bolagen. Det gjorde 2015 till ett rekordår för välfärdsbolagen, enligt SKL..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.