DI > Ekonomi

Wednesday, 27 July, 13:30

DI - 13 mar 16 kl. 13:12

Hackare i megakupp mot centralbankOkända hackare har lyckats stjäla 80 miljoner dollar, motsvarande 667 miljoner kronor, från Bangladesh centralbank, vilket gör attacken till ett av historiens största rån..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bangladesh

Dela artikeln

99 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Hackarei , megakuppmot , centralbank
Affärsvärlden - 14 mar 16 kl. 07:31

Hackare rånade Bangladesh centralbank

Okända hackare har lyckats stjäla 80 miljoner dollar från Bangladesh centralbank, vilket gör attacken till ett av historiens största rån..

HBL - 23 jan 14 kl. 08:32

Hackare är en het tillgång för tekniken

Ordet hackare förknippas med brott och dataintrång. Men begåvade hacka­re är hett eftertraktade internationellt, och de tekniska genombrotten har hackarkulturen att tacka för mycket, säger författarna bakom Svenska Hackare.I världen pågår vad man kan kalla en cyberkapprustning, där inte bara stater utan också företag och kriminella ligor tävlar.

BT - 13 apr 11 kl. 07:32

Hackare slog till mot Netonnet

Kriminella hackare är ett växande problem i Sverige. Nu pekas Netonnet ut som drabbat i ny bok. ?

VA - 12 apr 11 kl. 15:03

Hackare säljer info

12 april Allt fler hackare tar sig in i bolags datasystem och stjäl viktig information som de sedan säljer. ? När man ändå håller på och hackar kan man lika gärna tjäna en hacka ?

Sydsvenskan - 12 apr 11 kl. 11:33

Fler hackare säljer info olagligt

Foto: Tom Wall
Allt fler hackare tar sig in i bolags datasystem och stjäl viktig information som de sedan säljer. Fenomenet beskrivs i en ny bok. I den pekas bland annat hemteknikjätten Netonnet ut som drabbat.

Nyheter 24 - 07 feb 12 kl. 15:16

Polisen vill få ny lag för att jaga hackare över gränserna


Efter attacken mot regeringens hemsida vill polisen ha till internationell lagstiftning - trots att den redan finns och är hårt kritiserad. STOCKHOLM/BRYSSEL. Under helgen genomfördes flera demonstrationer runtom i Sverige mot det omtalade Acta-avtalet.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Social engineering på uppgång – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Effektiv blufftaktik på nätet – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

Dagensanalys.se - 11 apr 16 kl. 11:52

Företag anlitar hackare för att hitta buggar i datasystem

Företag behöver all hjälp de kan få för att ligga steget före nästa stora säkerhetsproblem, ibland innebär det att man måste förlita sig på dem som ligger bakom problemen för att åtgärda dem. Tips och råd från oberoende hackare och säkerhet forskare sker vanligtvis i utbyte mot en kontant ersättning. Hackaren söker igenom platsen beskriver företagets sårbarhet som de åtgärdar och hackaren får lite pengar för sina insatser.

BT - 12 apr 11 kl. 11:22

Fler hackare säljer info olagligt

Allt fler hackare tar sig in i bolags datasystem och stjäl viktig information som de sedan säljer.
- När man ändå håller på och hackar kan man lika gärna tjäna en hacka - så resonerar de, säger Bosse Norgren, kriminalkommissarie på IT-brottssektionen på Rikskriminalpolisen.
Fenomenet beskrivs i den nya boken Svenska Hackare som publiceras i dagarna.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Coca-Cola når inte upp till försäljningsförväntningar

Coca-Cola rapporterar en justerad vinst på 0,60 dollar per aktie (0,63) i det andra kvartalet 2016..

DI - 45 minuter sedan

SEB:s vice vd säljer

SEB:s vice vd Mats Torstendahl har till en kurs om 75,15 kronor sålt 10.000 A-aktier i banken..

DI - 1 timme sedan

Ingersoll-Rand lever upp till kraven

Den amerikanska verkstadskoncernen Ingersoll-Rand, som bland annat konkurrerar med Atlas Copco, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:38 dollar för det andra kvartalet 2016 (1:20)..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Rapporter ger lyft i Paris

Med stöd från starka rapporter letade sig de ledande Europabörserna letade sig uppåt på onsdagen. Parisbörsen var i täten för uppgången. Efter börsernas stängning i dag väntas ett penningpolitiskt besked från Federal Reserve..

DI - 45 minuter sedan

Volkswagen ligger efter med fuskfix

Endast tre procent av alla manipulerade Volkswagen-dieselbilar har justerats. För de flesta finns inte ens en teknisk lösning och missnöjet pyr bland bilägarna. "Vi har blivit dubbelt överkörda", säger bilägaren Marc Platten..

DI - 1 timme sedan

Neonet köps av amerikaner

Det amerikanska värdepappersbolaget KCG, noterat i USA, förvärvar svenska Neonet som ägs av bland andra Nordic Capital..

DI - 1 timme sedan

Storbritanniens detaljhandel faller efter brexit

Bedömningen av försäljningen i den brittiska detaljhandeln sjönk till den lägsta nivån på fyra år i juni, efter folkomröstningen om att Storbritannien ska lämna EU..

DI - 1 timme sedan

Michel Barnier utsedd till brexitförhandlare

Den franske tidigare EU-kommissionären Michel Barnier har utsetts till ansvarig för att leda förhandlingarna med Storbritannien om landets utträde ur EU..

DI - 1 timme sedan

Vikande orderingång för Outotec

Finska Outotec redovisar ett resultat före skatt på -3,1 miljoner euro (5,8) för det andra kvartalet 2016..

DI - 1 timme sedan

Boeing får order från Kina

Xiamen Airlines har tecknat ett avtal om att köpa in sex flygplan från Boeing till ett värde av 1,4 miljarder dollar vid gällande listpriser. Det uppger Xiamens moderbolag China Southern Airlines på onsdagen, rapporterar Reuters..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.