DN > Opinion

Tuesday, 25 September, 11:43

DN - 11 mar 16 kl. 00:00

Visselblåsarna hamnar i en regeldjungel
11/3 2016. Regeringen planerar att lägga fram en ny lag för att skydda visselblåsare. Men nyttan är oklar. Även fortsättningsvis får samhället förlita sig på människor som drivs av starka ideal..
Läs mer på DN

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Visselblåsarna, hamnari en , regeldjungel
Dagens Medicin - 13 mar 18 kl. 12:05

Ingen ursäkt till visselblåsarna

Stockholms personallandstingsråd Peter Carpelan (M) är tacksam för att visselblåsarna i Maccihiarini-skandalen slog larm. Någon ursäkt för hur de behandlats tänker han däremot inte ge..

DN - 25 jun 18 kl. 15:28

Amina Manzoor: Det känns som en dubbelbestraffning för visselblåsarna

Så kom till slut KI:s slutliga besked att Paolo Macchiarini fuskade i de sex vetenskapliga artiklarna om konstgjorda luftstrupar. Beslutet var väntat. Men att en av visselblåsarna fälls för forskningsfusk kan sända signaler om att det är bättre att hålla tyst..

Sydsvenskan - 16 jul 15 kl. 17:19

Visselblåsarna vågar vara fria. Det kostar.

Pokerspelaren Jack Pozzi går under i slutet av Paul Austers roman Slumpens musik. Han kan inte leva ofri. Huvudkaraktären Jim Nashe däremot anpassar sig.

Helsingborgs Dagblad - 16 jul 15 kl. 17:19

Visselblåsarna vågar vara fria. Det kostar.

Pokerspelaren Jack Pozzi går under i slutet av Paul Austers roman Slumpens musik. Han kan inte leva ofri. Huvudkaraktären Jim Nashe däremot anpassar sig.

DN - 21 maj 14 kl. 00:05

Skydda visselblåsarna

Alla som sticker upp mot staten är inte visselblåsare. Wikileaksgrundaren Julian Assange var det inte, när han på sin sajt härom året kablade ut en störtflod av läckta dokument. Även om där fanns stänk av information som hade stark bäring på ett allmänintresse drunknade ­Assanges avslöjanden i hans överordnade mål: att förödmjuka den amerikanska statsapparaten..

DN - 03 apr 16 kl. 00:00

Visselblåsarna i forskningsvärlden hängs ut


Hur forskningsfusk ska hanteras utreds av regeringen. En angelägen fråga är hur man kan skydda anmälarna. Många visselblåsare blir utsatta för trakasserier vilket gör att en del fall av misstänkt forskningsfusk aldrig anmäls, berättar ett tiotal personer för DN..

Expressen - 28 jun 16 kl. 20:35

Wallström bör stötta visselblåsarna i FN

Modiga svenska visselblåsare som Inga-Britt Ahlenius har vågat utmana det ineffektiva FN-systemet. Nu måste Margot Wallström föra deras kamp vidare i säkerhetsrådet..

GöteborgsPosten - 25 jul 17 kl. 13:37

Varför lyssnade ingen på visselblåsarna?

Trots en lovvärd visselblåsarfunktion så gör den ingen större nytta om ingen lyssnar på dem som visslar, som i fallet med Transportstyrelsens IT-affär, skriver Peter Stiernstedt..

Dagens Medicin - 05 sep 18 kl. 17:01

De fyra visselblåsarna prisade för insats

Yrkesföreningen Sjukhusläkarnas pris ”Årets visslare” gick i år – inte helt oväntat – till de fyra visselblåsande läkarna som bidrog till att larma om Macchiariniskandalen..

Skånskan - 11 feb 16 kl. 06:00

Visselblåsare vill stänga av chefer

LUND Stäng av cheferna och sätt intagningsstopp på Lunden LVM-hem. Det kräver nu personalen.– Sen vi slog larm om de dåliga psykosociala arbetsmiljön på Lunden har arbetsledningen gjort en kartläggning och försökt att få fram information om den grupp visselblåsare som slog larm.

Fler nyheter från DN

DN - 17 timmar sedan

C och L ska lyssna på sina väljare, inte på fiskmåshögern

DN 25/9 2018. Det bedrivs en skränig kampanj från höger för att C och L ska bryta mot löftet att inte luta sig mot SD. Men Lööf och Björklund bör lyssna på de väljare som gett dem sitt förtroende..

DN - I förrgår: 06:00

Britterna har parkerat i återvändsgränden

DN 23/9 2018. Vad är det för fel på Storbritannien? Det regerande, konservativa Torypartiet är hopplöst.

DN - 14 sep 18 kl. 19:30

Löfvens avgång är första steget mot en ny regering

DN 15/9 2018. Den senaste veckan har partierna agerat som om valrörelsen fortfarande pågick. Nu är det dags att acceptera den nya verkligheten och påbörja arbetet med att få fram en ny regering..

DN - 11 sep 18 kl. 19:30

Osäker omvärld ställer höga krav på ny regering

DN 12/9 2018. Nästa svenska statsminister måste prioritera försvaret, fördjupa EU-engagemanget och stärka banden till Nato och USA. Det utesluter Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som regeringsunderlag.

DN - 10 sep 18 kl. 17:22

Tre slutsatser om vägen till en ny statsminister

DN 11/9 2018. Det svenska politiska landskapet är i omvandling. Det är inte självklart vilka principer för regeringsbildningen som ska gälla.

DN - 09 sep 18 kl. 21:13

De extrema är valets förlorare – svaren finns i mitten

DN 10/9 2018. Även om extrema partier har gått framåt i 2018 års val får vi aldrig glömma ett obestridligt faktum: Den stora majoriteten väljare finns fortfarande i mitten. Det är de som är valets segrare.

DN - 09 sep 18 kl. 05:00

Ledare: I dag ska du rösta på den svenska demokratin

DN 9/9 2018. I år det hundra år sedan Sveriges riksdag sa ja till allmän och lika rösträtt. Nu är demokratin  under attack.

DN - 06 sep 18 kl. 19:30

Fem skäl att inte rösta på Stefan Löfven

V-samarbetet, utrikespolitiken och socialdemokraternas traditionella makthunger. Det är tre av flera goda anledningar att inte rösta på Stefan Löfven på söndag..

DN - 05 sep 18 kl. 20:39

Klåfingriga politiker borde lämna kulturen i fred

Det stora hotet mot ett vitalt kulturliv är makthavare som vill använda kulturen som medel snarare än självändamål. Nu är det dags för politikerna att backa, ge kulturen syre och låta den styra sig själv..

DN - 31 aug 18 kl. 17:18

Fredrik Reinfeldt har fortfarande rätt

Öppna era hjärtan, sa Fredrik Reinfeldt. Den formuleringen finns det anledning att hålla fast vid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.