DN > Opinion

Thursday, 13 December, 17:34

DN - 11 mar 16 kl. 00:00

Visselblåsarna hamnar i en regeldjungel
11/3 2016. Regeringen planerar att lägga fram en ny lag för att skydda visselblåsare. Men nyttan är oklar. Även fortsättningsvis får samhället förlita sig på människor som drivs av starka ideal..
Läs mer på DN

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Visselblåsarna, hamnari en , regeldjungel
Dagens Medicin - 13 mar 18 kl. 12:05

Ingen ursäkt till visselblåsarna

Stockholms personallandstingsråd Peter Carpelan (M) är tacksam för att visselblåsarna i Maccihiarini-skandalen slog larm. Någon ursäkt för hur de behandlats tänker han däremot inte ge..

DN - 25 jun 18 kl. 15:28

Amina Manzoor: Det känns som en dubbelbestraffning för visselblåsarna

Så kom till slut KI:s slutliga besked att Paolo Macchiarini fuskade i de sex vetenskapliga artiklarna om konstgjorda luftstrupar. Beslutet var väntat. Men att en av visselblåsarna fälls för forskningsfusk kan sända signaler om att det är bättre att hålla tyst..

DN - 25 sep 18 kl. 18:51

Ingen juridisk grund för Samsoms kritik mot visselblåsarna

Det finns ingen juridisk grund för de anklagelser om olagligt journalintrång som Karolinska sjukhusets avgående sjukhusdirektören Melvin Samsom har riktat mot visselblåsarna i den så kallade Macchiariniskandalen. Det visar en utförlig utredning gjord av Institutet för medicinsk rätt..

Sydsvenskan - 16 jul 15 kl. 17:19

Visselblåsarna vågar vara fria. Det kostar.

Pokerspelaren Jack Pozzi går under i slutet av Paul Austers roman Slumpens musik. Han kan inte leva ofri. Huvudkaraktären Jim Nashe däremot anpassar sig.

Helsingborgs Dagblad - 16 jul 15 kl. 17:19

Visselblåsarna vågar vara fria. Det kostar.

Pokerspelaren Jack Pozzi går under i slutet av Paul Austers roman Slumpens musik. Han kan inte leva ofri. Huvudkaraktären Jim Nashe däremot anpassar sig.

DN - 21 maj 14 kl. 00:05

Skydda visselblåsarna

Alla som sticker upp mot staten är inte visselblåsare. Wikileaksgrundaren Julian Assange var det inte, när han på sin sajt härom året kablade ut en störtflod av läckta dokument. Även om där fanns stänk av information som hade stark bäring på ett allmänintresse drunknade ­Assanges avslöjanden i hans överordnade mål: att förödmjuka den amerikanska statsapparaten..

DN - 03 apr 16 kl. 00:00

Visselblåsarna i forskningsvärlden hängs ut


Hur forskningsfusk ska hanteras utreds av regeringen. En angelägen fråga är hur man kan skydda anmälarna. Många visselblåsare blir utsatta för trakasserier vilket gör att en del fall av misstänkt forskningsfusk aldrig anmäls, berättar ett tiotal personer för DN..

Expressen - 28 jun 16 kl. 20:35

Wallström bör stötta visselblåsarna i FN

Modiga svenska visselblåsare som Inga-Britt Ahlenius har vågat utmana det ineffektiva FN-systemet. Nu måste Margot Wallström föra deras kamp vidare i säkerhetsrådet..

GöteborgsPosten - 25 jul 17 kl. 13:37

Varför lyssnade ingen på visselblåsarna?

Trots en lovvärd visselblåsarfunktion så gör den ingen större nytta om ingen lyssnar på dem som visslar, som i fallet med Transportstyrelsens IT-affär, skriver Peter Stiernstedt..

Dagens Medicin - 05 sep 18 kl. 17:01

De fyra visselblåsarna prisade för insats

Yrkesföreningen Sjukhusläkarnas pris ”Årets visslare” gick i år – inte helt oväntat – till de fyra visselblåsande läkarna som bidrog till att larma om Macchiariniskandalen..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 16:11

Erik Helmerson: Fulla fängelser är ett terrorhot

Gärningsmannen i Strasbourg misstänks ha radikaliserats i fängelse. Även i Sverige innebär fulla anstalter ett ökat terrorhot. .

DN - Igår: 05:30

Jean Pisany-Ferry: Besluten som dämpar nästa lågkonjunktur måste fattas nu

Den globala expansionen har nått sin topp, varnar OECD i sin senaste prognos, och framtiden kan bli svagare. Festen är dock inte över ännu: Den globala tillväxten förväntas fortsätta även 2019 och 2020, fast i långsammare takt. Men prognosmakare är kända för att vara dåliga på att upptäcka makroekonomiska vändpunkter, och vägen framför oss är svår att avläsa..

DN - Igår: 05:30

Tredje man drabbas alltid av gängvåldet

DN 12/12 2018. Det är en myt att ”tredje man” sällan drabbas av det grova organiserade våldet. Snarare hålls hela samhället som ständig gisslan av de kriminella.

DN - 10 dec 18 kl. 17:21

Klipp banden till Vänstern, Stefan Löfven

DN 11/12 2018. Annie Lööfs nej är begripligt. Socialdemokraterna måste bjuda till ytterligare om blockpolitiken ska kunna brytas..

DN - 10 dec 18 kl. 05:30

Sofia Nerbrand: Danmarks flyktingö förskräcker

Allt hårdare tag mot invandrare i Danmark visar att ett nationalistiskt parti utanför regeringen kan spela en avgörande roll. Något att beakta för svenska politiker i dessa dagar..

DN - 08 dec 18 kl. 05:00

Lena Andersson: Arnault-domen är en katastrofal triumf för robotsamhället

Huruvida rättsstaten i fallet Jean-Claude Arnault har politiserats kan vi låta vara osagt, men att den bortsett från sitt uppdrag att förstå verkligheten i dess helhet är uppenbart..

DN - 07 dec 18 kl. 18:00

Det ligger i S intresse att bjuda till

DN 8/12 2018. Nu är det upp till bevis för Socialdemokraterna. Partiet har goda sakpolitiska och strategiska skäl att acceptera stora delar av Centerpartiets och Liberalernas kravlista..

DN - 07 dec 18 kl. 08:36

Amanda Sokolnicki: Sluta kalla det odemokratiskt när ni inte får som ni vill

Det finns reella hot mot demokratin. Därför är det dumt att blanda ihop dem med allmän politisk besvikelse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.