SVT > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 11:07

SVT - 10 mar 16 kl. 19:35

Regeringen ställer hårdare krav på elbolagenRegeringen vill att elbolagen informerar kunder som inte valt avtal..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, ställer, hårdare, krav, elbolagen
DN - 11 mar 18 kl. 21:07

Regeringen ställer hårdare krav på taxibranschen

Regeringen vill skärpa kontrollen av taxiverksamheter med nytt lagförslag. Lagen ska främst skärpa kraven för de som kör utan taxameter.  – Vi behöver skapa bättre ordning och reda i branschen, säger infrastrukturministern Tomas Eneroth (S).

Västerbottens Folkblad - 07 sep 15 kl. 23:00

[PLUS] Regeringen ställer nu nya krav på polismyndigheten

Handläggningstider för vapenärenden har varit för långa enligt regeringen. Nu får polismyndigheten....

SR - 09 apr 15 kl. 16:44

Utredningen: Ställ hårdare krav på öppenhet vid bolån

Det bör bli hårdare krav på öppenhet från banker och kreditinstitut när det gäller bolån. Det framgår av det betänkande som bolåneutredningen lämnade över till regeringen i dag. Alla är dock inte rörande överens om att detta kommer få önskvärd effekt..

Sydsvenskan - 24 apr 16 kl. 20:37

Turkiet ställer tuffa krav. Det måste EU också göra.

Turkiet ställer nu krav på EU. Om inte löftet infrias om visumfrihet för turkiska medborgare som reser till unionen hotar Ankara att riva upp hela flyktingöverenskommelsen. Därmed skulle flyktingar som kommer till Grekland inte längre skickas tillbaka till Turkiet och EU hade åter kunnat stå inför en akut migrationskris.

Dagens PS - 05 apr 18 kl. 14:52

Regeringen behåller monopol: ”En plusaffär”

Civilminister Ardalan Shekarabi ville med gårdagens presskonferens framföra att regeringen i och med den nya spelregleringen nu återtar kontrollen över spelmarknaden i Sverige. Genom hårdare straffsatser och licenser ska kontrollen återtas över spelandet och inbringa nya intäkter till staten. Efter en mastig utredning, remissrunda med 180 remissvar och ett blocköverskridande samarbete var ministern segerviss.

Dagens PS - 05 apr 18 kl. 14:52

Regeringen behåller monopol: ”En plusaffär”

Civilminister Ardalan Shekarabi ville med gårdagens presskonferens framföra att regeringen i och med den nya spelregleringen nu återtar kontrollen över spelmarknaden i Sverige. Genom hårdare straffsatser och licenser ska kontrollen återtas över spelandet och inbringa nya intäkter till staten. Efter en mastig utredning, remissrunda med 180 remissvar och ett blocköverskridande samarbete var ministern segerviss.

DN - 12 jul 15 kl. 10:01

Finland: Betydligt hårdare krav på Grekland


Nu är det upp till bevis för Grekland. Antingen godtar regeringen kraven – eller så är det grexit som gäller, menar Finlands finansminister Alexander Stubb. ”Det här helhetspaketet är mycket, mycket hårdare än det som Grekland sade nej till”, säger han..

BT - 22 dec 14 kl. 15:16

Krav mot lönedumpning i upphandling

Regeringen vill se hårdare krav på leverantörer till kommuner och myndigheter för att motverka lönedumpning och dåliga villkor. Leverantörerna ska erbjuda anställda villkor i linje med kollektivavtal.En utredare, juristprofessorn och arbetsrättsexperten Niklas Bruun, ska ta reda på hur kraven kan utformas för att de ska få effekt, utan att strida mot EU-rätt och andra lagar.

BT - 11 nov 14 kl. 16:01

Regeringen pressas på hårdare straff

Allianspartierna lägger fram en rad gemensamma motioner i riksdagen. Regeringen kan komma att pressas på att lägga fram förslag på skärpta straff.De fyra Allianspartierna har lämnat in minst 35 gemensamma motioner till riksdagen.

YLE - 27 nov 13 kl. 20:52

Regeringen vill ha strängare krav för alterneringsledighet

Regeringen föreslår ytterligare skärpning i systemet med alterneringsledighet. Enligt Yles uppgifter kräver regeringen att den som ersätter en person som blir alterneringsledig ska ha varit arbetslös i minst tre månader före vikariatet. Hittills har det räckt med att ersättaren har varit arbetslös en dag.

Fler nyheter från SVT

SVT - 17 aug 19 kl. 13:58

Airbnb: Bokningsvärdet upp 31 procent

Uthyrningsplattformen Airbnb rapporterar bokningsintäkter på 9,4 miljarder dollar för årets första kvartal, uppger källor för Reuters. Det är en uppgång med 31 procent jämfört med samma period förra året..

SVT - 14 aug 19 kl. 17:55

Stort fall på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjönk kraftigt under onsdagen. OMXS-index gick ned hela 2,2 procent..

SVT - 15 aug 19 kl. 09:34

Lågkonjunktur kan vara på ingång

Under onsdagen sjönk Stockholmsbörsen kraftigt, något som kan vara ett tecken på kommande lågkonjunktur. SVT:s ekonomireporter Knut Kainz Rognerud reder ut vad det innebär för ekonomin. – En lågkonjunktur, eller till och med recession eller ny finanskris drabbar förstås många, särskilt de svaga i samhället, säger han..

SVT - 13 aug 19 kl. 23:46

Finansmarknadsministern om nya valutan: ”Det är helt klart en risk”

Att investera i Facebooks valuta Libra kan vara riskabelt, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i Aktuellt. Skulle valutan kollapsa finns ingen hjälp att få från svenska staten. – Vi har sett exempel på andra kryptovalutor som förlorat väldigt kraftigt i värde och där går staten inte in..

SVT - 13 aug 19 kl. 16:27

Bankernas bolånevinster sjunker sakta

Bankernas vinster på bolånen sjönk ytterligare något andra kvartalet. Men de är fortsatt höga, enligt Finansinspektionen..

SVT - 09 aug 19 kl. 10:04

Tesla stäms – bilar tappar räckvidd

Elbilstillverkaren Tesla stäms av en bilägare, som hävdar att äldre bilars batterikapacitet strypts av en mjukvaruuppdatering..

SVT - 09 aug 19 kl. 09:55

Huawei presenterar eget operativsystem

Den kinesiska telekomjätten Huawei presenterar nu ett eget operativsystem för mobila enheter, kallat Harmony OS på engelska..

SVT - 06 aug 19 kl. 22:04

Så funkar en pantbank

De flesta vet nog vad en pantbank är, men hur går affären till egentligen? Vad tjänar banken pengar på och hur funkar det för den som lämnar in ett pantföremål? Madelene Telmen, kontorschef på Pantbanken Sverige förklarar i klippet ovan..

SVT - 06 aug 19 kl. 20:36

Sparekonomen: Därför faller börserna just nu

Aktiemarknaderna världen över föll rejält på måndagen på grund av det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina, som nått en ny nivå. På börserna i Stockholm och New York var det årets sämsta handelsdag. Nu reder Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Parters, ut varför börsen beter sig som den gör just nu – och hur mycket du bör oroa dig.

SVT - 06 aug 19 kl. 18:13

Upp och ned på Stockholmsbörsen

Först nedåt, sedan uppåt och sedan nedåt igen. Stockholmsbörsen pendlade kring nollstrecket under tisdagens handel, men vid stängning hade det breda OMXS-indexet tappat 0,6 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.