YLE > Svenskfinland

Monday, 24 February, 21:38

YLE - 10 mar 16 kl. 05:49

Problemhus blir dyra för kommunernaMånga skolor och daghem är i dåligt skick på grund av fukt. Det här innebär stora kostnader för kommunerna. Kostnader som man kunde ha hållit på en betydligt lägre nivå om man prioriterat underhållet mera. Att det är just skolor och daghem som är mest drabbade bland kommunernas fastigheter har sin förklaring. Fastigheterna har uppnått en ålder då de på grund av naturligt slitage måste ses över.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kaskö, Carl-Gustav Mangs, Mangs, Gustav Mangs, YLEAnn-Sofie Långvik, Sedan, Kaj-Christer Ingves, Ingves, Christer Ingves, Hakala, Ivan Reynoso, Trots, Jim Hakala, Mikael Anderssén, Anderssén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Problemhusblir , dyraför , kommunerna
YLE - 25 jul 12 kl. 05:09

Nya avloppsregler blir dyra för kommunerna

Den nya förordningen för avfallsvatten blir en dyr affär för kommunerna. Det är de som ska övervaka att alla fastigheter har moderna avloppssystem. Raseborgs miljöchef Gustav Munsterhielm säger att han inte vet varifrån resurserna till övervakningen ska tas.

YLE - 17 jun 16 kl. 05:56

Energisnåla hus kan bli framtidens problemhus

Dagens energisnåla småhus kan bli morgondagens problemhus likt hus med platta tak från 60-och 70-talen. Allt strängare byggnormer med sikte på nollenergihus kan ge problem. Mer och mer isolering i väggar, tak-och golvbjälklag sparar energi för en småhusägare men det kan bli en dyr affär i form av en fukt-och mögelskade istället.

BT - 26 mar 14 kl. 15:21

Reinfeldt: Kommunerna saktar byggen

I de kommuner där befolkningen ökar mest borde det väl också byggas mest nya bostäder? Men så förhåller det sig inte. Kommunerna fördröjer byggprocesserna rejält, enligt statsminister Reinfeldt.

YLE - 02 apr 17 kl. 09:53

Dyra båtplatser i Ingå - kolla priserna i Västnyland

Våren är i antågande och båtägarna börjar vakna ur sina vinterdvalor. Samtidigt väcks också diskussionen om båtplatser till liv. Båtplatsernas pris varierar stort i Västnyland.

BT - 28 jun 12 kl. 07:41

Dyra avgifter för sopor i Borås

Priset husägare får betala för sophämtning varierar kraftigt över landet. Borås Stad ligger bland de dyrare kommunerna enligt en ny undersökning. Och som kund finns få möjligheter att påverka kostnaden för avfallshanteringen.

YLE - 13 aug 12 kl. 15:21

Ambulanserna blir dyra för kommunerna

Ambulansverksamheten kommer att bli rejält dyrare för kommunerna från och med nästa år. Att sjukvårdsdistrikten tar över verksamheten gör att kostnaderna för till exempel Karleby tredubblas, från 800 000 till närmare tre miljoner euro per år. Karleby stad kämpar redan med sparkrav inom vården och ambulanserna kommer att vara höstens stora diskussionsämne, tror socialdirektören Jussi Salminen.

YLE - 10 aug 13 kl. 07:03

Aamulehti: Långtidsarbetslösa dyra för kommuner

Det har blivit dyrt för kommunerna att ta hand om de långtidsarbetslösa skriver Aamulehti. Antalet långtidsarbetslösa har ökat, och kommunerna har i år redan betalat hundra miljoner euro i böter till Folkpensionsanstalten eftersom man har misslyckats med att aktivera långtidsarbetslösa. Kommunerna har en skyldighet att ordna utbildning eller stödarbete får sådana som varit arbetslösa i över 500 dagar.

YLE - 10 aug 13 kl. 15:34

AL: Långtidsarbetslösa dyra för kommuner

Det har blivit dyrt för kommunerna att ta hand om de långtidsarbetslösa skriver Aamulehti. Antalet långtidsarbetslösa har ökat, och kommunerna har i år redan betalat hundra miljoner euro i böter till Folkpensionsanstalten eftersom man har misslyckats med att aktivera långtidsarbetslösa. Kommunerna har en skyldighet att ordna utbildning eller stödarbete för personer som varit arbetslösa i över 500 dagar.

DN - 03 feb 16 kl. 10:49

Dyra hyrsocionomer blir socialsekreterare

På ett halvår har socialsekreterare blivit ett bristyrke på grund av flyktingkrisen. Det bekräftar Arbetsförmedlingen. Nu tvingas kommunerna anlita stafettsocionomer som är dubbelt så dyra som anställda..

YLE - 16 maj 16 kl. 17:04

Hem och Skola: Kortsiktiga inbesparningar blir dyra på sikt

Att det finns mögel i skolorna är ett allvarligt problem, men inget nytt problem, säger verksamhetsledaren vid Hem och Skola, Micaela Romantschuk. - Vi har känt till det ganska länge och blir med jämna mellanrum kontaktade av oroliga föräldrar. - Problemet är att frågan är så komplex.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Glädjebesked för Julia Häger och Andrea Julin – Minkens duo får tävla i världscupen i Lahtis

Julia Häger och Andrea Julin får chansen i världscupen i Lahtis. IF Minken-åkarna finns med i den nationella gruppen i tävlingarna på hemmaplan..

YLE - 6 timmar sedan

Fem personer vill bli teaterchef på Wasa Teater

Totalt fem personer har sökt tjänsten som teaterchef för Wasa Teater. I slutet av mars ska styrelsen välja vem som tar över efter Åsa Salvesen..

YLE - 6 timmar sedan

Fem personer vill bli teaterchef på Wasa Teater: "Första blicken ser bra ut"

Totalt fem personer har sökt tjänsten som teaterchef för Wasa Teater. Vem som efterträder Åsa Salvesen torde bli klart inom februari månad..

YLE - 16 timmar sedan

Den snart 60 år gamla Tegengrenskolan ska äntligen renoveras – ett av Vörås många byggprojekt de närmaste åren

Tegengrenskolan är en i raden av omfattande nybyggen och renoveringar som Vörå kommun har på sin lista de närmaste åren. Skolan är byggd 1964 och någon mer omfattande renovering har inte gjorts under hela tiden..

YLE - 12 timmar sedan

Vinteröversvämningar kan bli vanligare och svårare att förutspå – "Gamla bostadsområden och fritidsbostäder kan vara i fara"

Varmare klimat kan dela upp Finlands vintrar i två zoner - den norra med mera snö än tidigare, och den södra med mindre snö och fler översvämningar..

YLE - 16 timmar sedan

Den snart 60 år gamla Tegengrenskolan renoveras äntligen nästa år – ett av Vörås många byggprojekt de närmaste åren

Tegengrenskolan är en i raden av omfattande nybyggen och renoveringar som Vörå kommun har på sin lista de närmaste åren. Skolan är byggd 1964 och någon mer omfattande renovering har inte gjorts under hela tiden..

YLE - Igår: 12:08

Bröstcanceroperationer blir kvar i Karleby – Vasa får inte fortsätta operera ändtarmscancer

Centralsjukhuset i Karleby ser ut att få behålla en del kirurgi, något man är mycket glad över. I Vasa är man däremot mer kritiskt inställd till att större operationer som till exempel ändtarmscancer ska koncentreras till universitetssjukhusen..

YLE - Igår: 08:26

Anrik tygaffär i Närpes stänger efter 93 år: "Jag kommer att sakna kunderna"

En epok i Närpes historia avslutas under våren. Efter 93 år är det småningom stängningsdags för den anrika tygaffären Annie Sigg..

YLE - I förrgår: 20:28

Vasa Sport kvitterade med sekunden kvar mot JYP – förlorade efter 30 straffar

Tufft underläge halvvägs in i matchen, men Vasa Sport lyckades kvittera hemmamatchen mot JYP med en enda sekund kvar att spela. Matchens avgörande dröjde sedan sällsynt länge. TPS gjorde en imponerande uppryckning i Lahtis, medan Ilves nådde en historisk milstolpe i kvällens ligaomgång..

YLE - 21 feb 20 kl. 14:56

Wasaline gick två miljoner på plus – trots många missade avgångar

Wasaline hade ett ovanligare år 2019 med färjan på varv i januari och strejk i november. Trots det är man nöjd med fjolårets resultat, som visar plus 2,1 miljoner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.