DN > Inrikes

Tuesday, 26 July, 19:54

DN - 09 mar 16 kl. 22:34

Sverige delas upp i sex storregionerDen svenska länskartan är på väg att ritas om. Enligt ett nytt förslag ska landet delas in i sex regioner istället för dagens 21 län. – Den indelningen vi har i dag är orättvis, säger utredaren Barbro Holmberg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Barbro Holmberg

Dela artikeln

27 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Sverige, delasupp i , sex, storregioner
DN - 09 mar 16 kl. 10:30

Sverige tycks delas upp i sex storregioner

Det ser ut att bli sex storregioner i Sverige. De fyra nordligaste länen bildar ett Norrland, enligt SVT Nyheter Norrbotten..

SR - 09 mar 16 kl. 14:14

Sverige får sex storregioner

Sverige kommer att delas in i sex storregioner istället för dagens 21 regioner och landsting. Det väntas den så kallade Indelningskommittén föreslå under eftermiddagen, erfar Ekot..

UNT - 09 mar 16 kl. 10:26

Det ser ut att bli sex storregioner i Sverige

Det ser ut att bli sex storregioner i Sverige..

GöteborgsPosten - 09 mar 16 kl. 06:01

Sveriges län blir sex storregioner

Många län och landsting kan snart vara historia. I stället kan Sverige få sex nya storregioner. Nu ska gränserna diskuteras med regionföreträdare - men förslaget har redan väckt kritik..

Västerbottens Folkblad - 09 mar 16 kl. 18:26

Sveriges län blir sex storregioner

Många län och landsting kan snart vara historia. I stället kan Sverige få sex nya storregioner. Nu ska gränserna diskuteras med regionföreträdare – men förslaget har redan väckt kritik.

DI - 30 jun 16 kl. 14:15

Vill dela in Sverige i sex jättelän

Indelningskommittén föreslår att Sverige delas in i sex län istället för dagens 21 län. Till att börja med föreslår kommittén att tre nya län bildas..

DN - 09 mar 16 kl. 10:30

Sverige delas upp i sex storregioner


Den svenska länskartan är på väg att ritas om. Enligt ett nytt förslag ska landet delas in i sex regioner istället för dagens 21 län. ”Den indelningen vi har i dag är orättvis”, säger utredaren Barbro Holmberg..

SR - 09 mar 16 kl. 13:45

Sverige inför storregioner

Sveriges karta ska ritas om. De 21 landstingen och regionerna ska försvinna och ersättas av betydligt färre storregioner. Men det är många viljor som ska samsas och på sina håll är motståndet stort..

ÖstersundsPosten - 24 mar 16 kl. 10:21

DEBATT: Storregioner får inte kommenderas fram

Något beslut om att Sverige ska delas in i sex storregioner är inte fattat. Än mindre har en sådan indelning diskuterats och förankrats hos de som skulle beröras, nämligen medborgarna..

SR - 19 maj 16 kl. 00:42

Storregioner kan införas i förtid – för de som vill

Hur ska Sverige delas in i framtiden? Enligt ett statligt förslag ska 21 landsting ska bli sex regioner – men frågan är politiskt känslig. Och trots hård kritik kommer nu arbetet börja i förtid..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Ung person död i badolycka

En ung person har omkommit i en badolycka vid Kalmarsand i Bålsta, uppger polisen i Uppsala län. Pojken försvann enligt polisen från sitt sällskap vid badet..

DN - 45 minuter sedan

Gaypolisförening läggs ner


De skulle skapa trygghet för hbtq-personer inom polisen och förbättra medvetenhet och bemötande. Men nu läggs gaypolisföreningen ner..

DN - 3 timmar sedan

En person skjuten i Malmö

En person har skjutits i Rosengårds Centrum i Malmö, rapporterar Sydsvenskan. Skadeläget är oklart..

DN - 3 timmar sedan

På bättringsvägen efter poololycka

Inledningsvis betecknades tillståndet för tvååringen som allvarligt, men nu är prognosen för att hon ska bli återställd god..

DN - 4 timmar sedan

Två anhållna för gruppvåldtäkt

Två män har anhållits, misstänkta för en gruppvåldtäkt i Kalmar i fredags kväll. Männen, som är i 35-årsåldern, är misstänkta för grov våldtäkt. .

DN - 3 timmar sedan

Tips för säkrare bad i sommar


Det varma vädret lockar många till stranden för svalkande bad. Men badandet har sina risker, särskilt för de som är mindre vana. Ett av de vanligaste misstagen är att man överskattar sin egen simförmåga, säger Karin Brand, generalsekreterare för Svenska Livräddningssällskapet..

DN - 4 timmar sedan

Väpnat rån mot bingohall i Borlänge

En bingohall i Borlänge rånades av fyra personer vid lunchtid på tisdagen. Rånarna var beväpnade med något slags skjutvapen och kom över en okänd summa pengar..

DN - 4 timmar sedan

Ung person skadad i badolycka

En ung person skadades allvarligt i en badolycka vid Kalmarsand i Bålsta, uppger polisen..

DN - 4 timmar sedan

Två gripna för gruppvåldtäkt

Två män har gripits, misstänkta för en gruppvåldtäkt i Kalmar i fredags kväll. Männen, som är i 25-30-årsåldern, är misstänkta för grov våldtäkt, rapporterar lokala medier..

DN - 5 timmar sedan

Man klämdes fast av åkgräsklippare

En man som klippte gräset utanför en fastighet utanför Borås skadades sedan han klämts fast mellan åkgräsklipparen och en balkong. Händelsen rubriceras som en arbetsplatsolycka..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.