DN > Inrikes

Saturday, 27 May, 19:29

DN - 09 mar 16 kl. 22:34

Sverige delas upp i sex storregionerDen svenska länskartan är på väg att ritas om. Enligt ett nytt förslag ska landet delas in i sex regioner istället för dagens 21 län. – Den indelningen vi har i dag är orättvis, säger utredaren Barbro Holmberg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Barbro Holmberg

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, delasupp i , sex, storregioner
DN - 09 mar 16 kl. 10:30

Sverige tycks delas upp i sex storregioner

Det ser ut att bli sex storregioner i Sverige. De fyra nordligaste länen bildar ett Norrland, enligt SVT Nyheter Norrbotten..

SR - 09 mar 16 kl. 14:14

Sverige får sex storregioner

Sverige kommer att delas in i sex storregioner istället för dagens 21 regioner och landsting. Det väntas den så kallade Indelningskommittén föreslå under eftermiddagen, erfar Ekot..

UNT - 09 mar 16 kl. 10:26

Det ser ut att bli sex storregioner i Sverige

Det ser ut att bli sex storregioner i Sverige..

GöteborgsPosten - 09 mar 16 kl. 06:01

Sveriges län blir sex storregioner

Många län och landsting kan snart vara historia. I stället kan Sverige få sex nya storregioner. Nu ska gränserna diskuteras med regionföreträdare - men förslaget har redan väckt kritik..

Västerbottens Folkblad - 09 mar 16 kl. 18:26

Sveriges län blir sex storregioner

Många län och landsting kan snart vara historia. I stället kan Sverige få sex nya storregioner. Nu ska gränserna diskuteras med regionföreträdare – men förslaget har redan väckt kritik.

DI - 30 jun 16 kl. 14:15

Vill dela in Sverige i sex jättelän

Indelningskommittén föreslår att Sverige delas in i sex län istället för dagens 21 län. Till att börja med föreslår kommittén att tre nya län bildas..

DN - 09 mar 16 kl. 10:30

Sverige delas upp i sex storregioner


Den svenska länskartan är på väg att ritas om. Enligt ett nytt förslag ska landet delas in i sex regioner istället för dagens 21 län. ”Den indelningen vi har i dag är orättvis”, säger utredaren Barbro Holmberg..

SR - 09 mar 16 kl. 13:45

Sverige inför storregioner

Sveriges karta ska ritas om. De 21 landstingen och regionerna ska försvinna och ersättas av betydligt färre storregioner. Men det är många viljor som ska samsas och på sina håll är motståndet stort..

Expressen - 21 feb 17 kl. 15:43

Trumps attack mot Sverige - i sex steg

När president Donald Trump lyfte fram Sverige som ett skräckexempel i sitt tal i Florida började många spekulera i vad han menade. Sedan gick USA:s president till attack mot Sverige igen – på Twitter. Här sammanfattar vi utspelet i sex lättförklarade punkter..

ÖstersundsPosten - 24 mar 16 kl. 10:21

DEBATT: Storregioner får inte kommenderas fram

Något beslut om att Sverige ska delas in i sex storregioner är inte fattat. Än mindre har en sådan indelning diskuterats och förankrats hos de som skulle beröras, nämligen medborgarna..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Ewa Stenberg: Kompromiss i Brasks anda

Linköping. Miljöpartiets ledning vill inte ha ännu en svekdebatt. Ändå var partistyrelsen tvungen att gå kongressen till mötes när den krävde amnesti för de ensamkommande barn som kom under flyktingkrisen.

DN - 2 timmar sedan

Man hittad död i Glafsfjorden

En man har hittats död i vattnet i Glafsfjorden utanför Arvika på lördagseftermiddagen..

DN - 1 timme sedan

Försvunne Patriks familj: Vi vill bara att han ska hittas

22-årige Patrik Linfeldt har varit försvunnen sedan han på måndagen gick av vid stationen i Hallsberg. Trots stora sökinsatser av Missing People hade han ännu på lördagen inte hittats. – Vi är enormt tacksamma för deras hjälp, säger pappan Jörgen Linfeldt till DN..

DN - 2 timmar sedan

Polisen varnar: Ring inte upp det här numret

Polisen varnar för bluffsamtal från ett utländskt nummer. De senaste dagarna har mobilanvändare i Sverige blivit uppringda från Somalia, utan att ha någon anknytning till landet. På Telia har man spärrat numren..

DN - 2 timmar sedan

Man hittad i Glafsfjorden

En man har hittats i vattnet i Glafsfjorden utanför Arvika. Larmet kom vid 15.30-tiden på lördagen.

DN - 3 timmar sedan

En till sjukhus efter drunkningstillbud

En person har förts till sjukhus efter ett drunkningstillbud i närheten av Tveta kyrka i Södertälje, skriver Expressen..

DN - 5 timmar sedan

Så enkelt fixar du trådlöst i din gamla kärra

Wifi i bilen, i min gamla bil. Tanken var tilltalande, att kunna koppla upp sig, och flera andra, i ett fordon som såg dagens ljus år 2000. Vår testperiod med en ny tjänst från Telia ändade med goda erfarenheter, men också med en känsla av informationsstress..

DN - 5 timmar sedan

MP: Antalet bilar i städer måste minska

Linköping. Antalet bilar i städerna måste minska och staten behöver sätta ett nationellt mål för det, anser miljöminister Karolina Skog (MP). – Det är dags att plocka ner bilen från piedestalen, säger hon..

DN - 5 timmar sedan

Högsommarvärme i söder – kan bli årets varmaste dag

Vädergudarna ler sitt allra bredaste leende över södra halvan av landet i helgen med högsommarvärme på 25-30 grader. Men i norr blir det kyligt och snöfall..

DN - 6 timmar sedan

Mors dag – moderskap eller kvinnokamp?

Mors dag – ett firande av en föråldrad syn på moderskap, eller ett uttryck för framväxten av den moderna självständiga kvinnan? En sak är säker: Om den amerikanska initiativtagaren Anna Jarvis sett dagens firande hade hon protesterat vilt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.