Alingsås tidning > Nyheter

Sunday, 25 February, 22:48

Alingsås tidning - 09 mar 16 kl. 05:30

Så vill Akelius lösa flyktingkrisenAkelius Foundation donerar 100 miljoner kronor till SOS Barnbyar. Akelius Foundation har, tillsammans med SOS Barnbyar, tagit fram ett program för att hjälpa barn som flyr från Syrien, genom Turkiet och in i Europa. Det är inte första gången som Akelius Foundation donerar pengar till SOS Barnbyar, och med de ytterligare 100 miljoner kronor som nu skänks har Akelius Foundation skänkt en halv miljard kronor. – Jag kan ge bort pengar. Men det är SOS Barnbyar som gör jobbet.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Akelius, Foundation, SOS Barnbyar, Syrien, Turkiet, Europa, Akelius Foundation, Roger Akelius, AT

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vill , Akelius, lösa, flyktingkrisen

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 10 timmar sedan

Strålande Vasalopp för barn

Strålande sol, åtta minusgrader och runt en halvmeter snö. Förutsättningarna för barnens Vasalopp i Skogsbygden på söndagsförmiddagen var nästintill perfekta. – Den här typen av evenemang är viktiga för hela bygdens överlevnad, säger Peter Eriksson vice ordförande i Skogsbygdens IF som anordnade söndagens händelser.

Alingsås tidning - 17 timmar sedan

Jubileumsåret inleds med kaffe-SM

Alingsås 400-årsjubileum kommer att firas med svenskt mästerskap i kaffe. Alingsås kommun får arrangera tävlingen både 2019 och 2020. I dag, söndag, avslutas Svenska kaffe­mästerskapen på Kulturhuset Spira i Jönköping med ett 80-tal deltagare.

Alingsås tidning - 17 timmar sedan

Anna utvald till praktik i England

Drömmen är att jobba utomlands. Nu tar 17-åriga Anna Larsson från Alingsås ett första steg mot att förverkliga den. I dag, söndag, åker Anna Larsson till Portsmouth i England för att praktisera i sju veckor på ett stort hotell och bo i en engelsk familj.

Alingsås tidning - Igår: 15:09

Många besökare på stor loppis

Fotogenlampor, kristallglas, syltburkar, linnedukar med mera med mera trängdes tillsammans på borden inne i danshallen i Herrljunga folkpark under lördagen. Årets första loppmarknad var som vanligt välbesökt. – Detta är en av våra stora inkomstkällor, säger Kjell Olofsson ordförande i Herrljunga parkförening.

Alingsås tidning - Igår: 10:02

Person till sjukhus efter singelolycka

Vid klockan åtta på fredagskvällen inträffade en singelolycka på väg 42 i Vårgårda, där en bilist ska ha åkt av vägen. Personen fördes till sjukhus med oklara skador..

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Kattägare vann tvist i hyresnämnden

Hyresvärden ville bli av med en familj och menade att deras katter kissat så att golvet i bostaden blivit förstört – hyresnämnden ger nu hyresgästerna rätt att bo kvar. Nyligen avgjorde hyresnämnden ett ärende där en hyresvärd i Alingsås kommun ville få en familj att flytta. Enligt tidningen Hem & Hyra har hyresvärden hävdat att hyresgästen låtit sina katter kissa inne i lägenheten och att skador då har uppstått på golv och väggar.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

VårgårdaHus växer – och nyanställer

VårgårdaHus expanderar rejält och nyanställningar är att vänta. Det avslöjade företagets vd Per-Erik Bonander i torsdags vid en välbesökt sopplunch i Vårgårda. Lunchen gästades också av Västra Götalands nye landshövding, Anders Danielsson.

Alingsås tidning - I förrgår: 16:50

Bilar krockade på Boråsvägen

Vid 16.30-tiden på fredagen kolliderade tre bilar på Boråsvägen i höjd med Hjälmared. Enligt de första uppgifterna från polis ska ingen person vara allvarligt skadad..

Alingsås tidning - I förrgår: 08:46

Två män skadade i bråk

Två män påträffades skadade vid en bostad i trakten av Sollebrunn vid 23-tiden på torsdagskvällen. När polis och ambulans anlände till adressen påträffades de båda skadade männen, en inne i bostaden och en utomhus. Båda ska ha haft skador orsakade av något form av tillhygge.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Byggstart för Stockslyckes nya förskola

Snart tas de första spadtagen för Herrgårdens nya förskolebyggnad på Stockslycke. När projektet är färdigställt kommer det finnas förskoleplats för cirka 70 barn, vilket är en fördubbling mot vad Herrgårdens förskola rymmer idag. Den nya byggnaden kommer innehålla två avdelningar för mindre barn (1-3 år) samt ett nytt mottagningskök.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.