Alingsås tidning > Nyheter

Monday, 28 May, 03:28

Alingsås tidning - 09 mar 16 kl. 05:30

Så vill Akelius lösa flyktingkrisenAkelius Foundation donerar 100 miljoner kronor till SOS Barnbyar. Akelius Foundation har, tillsammans med SOS Barnbyar, tagit fram ett program för att hjälpa barn som flyr från Syrien, genom Turkiet och in i Europa. Det är inte första gången som Akelius Foundation donerar pengar till SOS Barnbyar, och med de ytterligare 100 miljoner kronor som nu skänks har Akelius Foundation skänkt en halv miljard kronor. – Jag kan ge bort pengar. Men det är SOS Barnbyar som gör jobbet.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Akelius, Foundation, SOS Barnbyar, Syrien, Turkiet, Europa, Akelius Foundation, Roger Akelius, AT

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vill , Akelius, lösa, flyktingkrisen

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 7 timmar sedan

Nu drar vi till slottet!

Balkommittén hade planerat allt miniutiöst och det enda de inte kunde styra över – vädret – var också på deras sida.
Årets Sundlerstudenter strålade verkligen i kapp med försommarsolen när det på söndagseftermiddagen bar av mot balen på Bjertorp Slott.   Men först visade de upp sig utanför skolan där släkt och vänner väntade med kamerorna i högsta hugg.

Alingsås tidning - 7 timmar sedan

Studentveckans startskott avfyrat

Under eftermiddagen förvandlades Alströmers parkering traditionsenligt till elevernas första stopp på väg mot Grand Hotel. Det var dags för Alströmerbal. Med det sagt är startskottet för de nuvarande treornas studentvecka avfyrat.

Alingsås tidning - 19 timmar sedan

Man hotade med tillhygge

En man i 40-årsåldern misstänks ha hotat en person med tillhygge under natten till söndag. Det var på Rasta i Vårgårda händelsen inträffade. Mannen var kraftigt berusad och blev omhändertagen av polis för att höras under morgonen.

Alingsås tidning - 19 timmar sedan

Polishelikopter letade efter barn

Två barn i 6-10års-åldern försvann från Kungegården i Alingsås under lördagseftermiddagen. Polisen kopplades in efter privat sökande och tillsatte bil, hundpatrull och helikopter. Efter ungefär en timme av polisens sökande återfanns barnen i närheten, båda oskadda.

Alingsås tidning - 21 timmar sedan

Kungliga pengar till Vårgårdaprojekt

Kung Carl Gustaf tycker att integrationsprojektet Vårgårda Vänner i Världsklass, är så bra att han beviljar 20 000 kronor ur sin jubileumsfond.
– Det är ett fantastiskt lyckat projekt. Nu får vi pengar som räcker en bit längre under hösten, säger Jan Alfredsson, projektledare.

Alingsås tidning - 21 timmar sedan

Forntidens jättar intar Alingsås

Har du någonsin önskat att du kunde sätta dig i en tidsmaskin och resa tillbaka till dinosauriernas eller mammutarnas tid? I sommar har du (nästan) chansen, då en utställning med forntidens jättar intar Alingsås.
Bakom utställningen står företaget Megalodon creations, som har alingsåsaren och tillika den tidigare vetenskapliga ledaren på Universum, Jan Westin, knutet till sig.

Alingsås tidning - Igår: 17:05

Festivalstämning på vårmarknaden

Prutande kunder, sydländsk värme och en minst sagt osvensk knalle. Årets vårmarknad i Vårgårda gav festivalvibbar och en känsla av att befinna sig utomlands. Fast en del tyckte att det var för varmt, inte minst godisförsäljaren från Stockholm…   När temperaturen letar sig upp mot 25 grader ersätts godissuget med glasslängtan hos de flesta.

Alingsås tidning - Igår: 15:07

Misstänkt grovt rattfylleri

En singelolycka inträffade på väg 190, Östad, under lördag förmiddag 13.15. Ingen person skadades, men föraren misstänks för grovt rattfylleri alternativt rattfylleri.

Alingsås tidning - Igår: 14:55

Vårgårdabo skrapade sig till 2,7 miljoner kronor

Tre klöversymboler i februari blev 2,7 miljoner kronor i maj.  Det var i februari som Vårgårdabon Alf Norberg skrapade fram tre klöversymboler på sin triss. I dag gästade han Nyhetsmorgon i TV4 och kammade hem 15 ooo kronor i månaden – i 15 år.

Alingsås tidning - Igår: 08:08

Två omhändertagna för fylleri

Natten till lördag omhändertogs två personer för fylleri i Herrljunga. Först en man vid midnatt och senare, vid tretiden, en kvinna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.