Alingsås tidning > Nyheter

Saturday, 17 November, 09:33

Alingsås tidning - 09 mar 16 kl. 05:30

Så vill Akelius lösa flyktingkrisenAkelius Foundation donerar 100 miljoner kronor till SOS Barnbyar. Akelius Foundation har, tillsammans med SOS Barnbyar, tagit fram ett program för att hjälpa barn som flyr från Syrien, genom Turkiet och in i Europa. Det är inte första gången som Akelius Foundation donerar pengar till SOS Barnbyar, och med de ytterligare 100 miljoner kronor som nu skänks har Akelius Foundation skänkt en halv miljard kronor. – Jag kan ge bort pengar. Men det är SOS Barnbyar som gör jobbet.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Akelius, Foundation, SOS Barnbyar, Syrien, Turkiet, Europa, Akelius Foundation, Roger Akelius, AT

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vill , Akelius, lösa, flyktingkrisen

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 15 minuter sedan

Bråk utanför Arena Elva

Vid 21:30-tiden på fredagen larmades polisen till flera småbråk utanför fritidsgården Arena Elva, nära Alströmergymnasiet. Enligt polisen var det omkring 200 ungdomar på plats, i samband med en konsert, och det uppstod flera olika konfrontationer. Ingen anmälan togs upp men polisen avvisade ett antal ungdomar från platsen..

Alingsås tidning - 1 timme sedan

Flera fall av inbrott

Natten mellan onsdag och torsdag anmäldes fem inbrott i garage/lador i Vårgårda kommun. Det finns dock i dagsläget inga bra spår eller iakttagelser, enligt kommunpolisen, som gått ut med ett nyhetsbrev i ärendet till Grannsamverksanföreningen. En målsägande ska ha vaknat vid fyratiden på morgonen av ljud men inte sett något och upptäckte senare på morgonen inbrott i garaget..

Alingsås tidning - 4 timmar sedan

Centrumhandeln går bra i Alingsås

Handeln i Alingsås stadskärna går bra – det är slutsatsen av en undersökning som presenterades i veckan. Utmaningen är att erbjuda mer upplevelser.
I veckan presenterades undersökningen Cityklimat där tillväxt och trender i 62 svenska stadskärnor har undersökts.

Alingsås tidning - 4 timmar sedan

Ingen guldkrans för Siv

Det blev inget pris för Siv Hagengrinder, som är enhetschefen på Hagens demensboende i Herrljunga, när Guldkransen delades ut i torsdags. Guldkransen är en årlig utmärkelse som delas ut till landets bästa vård- och omsorgschef. Siv var en av tre nominerade men det räckte som sagt inte riktigt hela vägen fram.

Alingsås tidning - 17 timmar sedan

Förhandling om hyror

3,5 procent. Så mycket har kommunägda Alingsåshem i ett yrkande begärt att få höja hyrorna. Förhandlingen inleddes på onsdagen.

Alingsås tidning - 19 timmar sedan

Larm om påkörd person

Vid 13.30-tiden på fredagen kom larm om en påkörd person i korsningen Kungsgatan/Östra Ringgatan. Omständigheterna kring händelsen är oklara.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Manifesterar för klimatet

Alingsås Klimatfullmäktige tycker att klimatarbetet går för långsamt. Därför kommer de att ha manifestationer på Rådhustrappan varje fredag till och med 30 november.
Alingsås Klimatfullmäktige startade i maj i år och består av ett tiotal aktiva samt en Facebookgrupp där ett 80-tal personer är med.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Döms till dagsböter efter olycka på E20

Efter en olycka på E20 i höjd med Södra Härene fälls en kvinna för vållande till kroppsskada.
Det var för ett år sedan som en 40-årig kvinna orsakade en olycka i samband med att hon gjorde en vänstersväng på E20 i höjd med Södra Härene. Kvinnan svängde ut och krockade med en mötande bil som hon inte uppmärksammade.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Eniga – och oeniga – om nya zoner

Förslaget om Västtrafiks nya zoner orsakar politisk strid, trots att partierna är eniga om att dagens 70 zoner ska bli tre om ett par år.
I tisdags beslutade regionstyrelsen för andra gången i höst att föreslå den nya zonindelningen som kollektivtrafiknämnden har lagt fram efter flera års utredande och remissrundor. Syftet är att det ska bli enklare för resenärerna när de inte behöver passera så många zongränser och biljettsortimentet blir mera överskådligt.

Alingsås tidning - Igår: 15:15

K27 till Arena Elva på fredag

Arena Elva har med kort varsel fått ändra om i programmet till fredagskvällens Friday Night Live. Ny huvudakt är rapparen K27 som är hemmahörande i Rinkeby och singeldebuterade tidigare i år. Inbokade till kvällen, och först ut på scenen, är också Alingsås Allstars.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.