DI > Ekonomi

Saturday, 25 June, 10:40

DI - 08 mar 16 kl. 23:02

IMF: Global ekonomi vid ett vägskälIMF:s vicechef David Lipton anser att den globala ekonomin står vid ett vägskäl och att det nu behövs gemensamma åtgärder för att stärka tillväxten. Det rapporterar CNBC..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, David Lipton, CNBC

Dela artikeln

118 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: IMF, Global, ekonomivid ett , vägskäl
HBL - 22 nov 13 kl. 21:00

Finland står inför vägskäl

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) säger att Finland står inför ett viktigt vägskäl nästa vecka. Det är nämligen då regeringen ska enas om detaljerna i strukturreformpaketet.Urpilainen säger att EU-kommissionens anmärkningar på Finlands ekonomiska utmaningar stämmer överens med Finansministeriets syn på läget och medför därmed ingen direkt tilläggspress på regeringen.

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 06:27

"Europa står vid ett vägskäl"

Foto: Bosse Nilsson

Europa utsätts just nu för hot som vi inte har upplevt sedan andra världskriget. Risken finns att Ryssland med militärmakt tvingar ett europeiskt land, Ukraina, att ge upp ännu mer av sitt territorium än Krim.Oron kan sprida sig i Europa och även nå Skåne.

GöteborgsPosten - 22 mar 13 kl. 22:00

Skatt på bankpengar i vågskålen

Cyperns parlament fortsätter arbetet med att försöka rösta igenom Plan B för att komma i fråga för nödlån från EU och IMF. Frågan om hur stor engångsskatt som ska tas ut på bankmedel är ännu inte avgjord..

Sydsvenskan - 24 mar 13 kl. 06:30

Skatt på sparade pengar i vågskålen

Cyperns parlament fortsätter arbetet med att försöka rösta igenom Plan B för att komma i fråga för nödlån från EU och IMF. På lördagen nåddes en ny uppgörelse med långivarna. Nu ligger bollen hos ett skeptiskt parlament.

YLE - 01 apr 13 kl. 10:48

Sexuella minoriteter ett vägskäl för kyrkan

- Vi måste välja vilka följder vi vill ha, väljer vi att göra det som samhället önskar - att kyrkan också ska acceptera samkönade äktenskap - så då får vi en splittring, där Lutherstiftelsen och också andra kommer att lämna kyrkan eller förskansa sig och bli en kyrka i kyrkan. Väljer man den andra vägen finns det en del som kommer att lämna kyrkan - men då bedömer jag inte att det blir någon ny kyrkobildning, den skillnaden ser jag, säger kyrkoherde Max-Olav Lassila i Larsmo församling . Han framhåller att kyrkan inte kan gå in för samkönade äktenskap eftersom det finns bibelord på att äktenskap är till för en man och en kvinna.

SVT Debatt - 31 jan 14 kl. 11:20

EU-moderaterna måste ge besked om klimatet

KLIMATET Vi som arbetar för tydliga krav och bindande klimatmål har blivit rejält besvikna på Moderaterna flera gånger. Det duger inte att vara passiva och titta på när vår planet hotas. Klimatfrågan är en global ödesfråga och Europa står inför viktiga vägskäl.

Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 23:20

Lång debatt föregick ja till ansvarsfrihet

Olika uppfattningar om ekonomi, vårdkvalitet, vårdköer och om majoritetens arbete. Trots det kunde fullmäktige till sist, efter en lång debatt, godkänna årsredovisningen och besluta om ansvarsfrihet för de styrande.
Jeanette Hillding, revisionens ordförande, var en av de första talarna i budgetdebatten och inledde med att hon försökt lägga plus och minus i en vågskål.

YLE - 01 mar 15 kl. 07:00

Vårt dagliga vete giv oss i dag - eller kanske inte?

Vetet har gjort mycket för mänskligheten och det fortsätter att vara en aktör av rang i världen. Vete finns nästan överallt där det bjuds på ätbart och även i produkter där man inte hade tänkt sig att finna det.
torpare med som och hästar i Vanda Bild: Museo24
Debatten om spannmål, kolhydrater och gluten går het med jämna intervaller, och glutenfri mat har nyligen upplevt ett enormt uppsving i den rika delen av världen.

HBL - 15 nov 13 kl. 15:03

Stiftet blickar bakåt och framåt

BORGÅ. Vägskäl heter stiftsdagarna som hålls i Borgå under veckoslutet. Borgå stift kan i framtiden förlora en del av sina möjligheter att påverka.

SmålandsPosten - 30 maj 14 kl. 07:34

Enighet kring enskilda vägar gynnar Tingsryds invånare

Centerpartiet förordar en gemensam grundsyn hos kommunens politiska partier kring värdet av en kontinuerligt god skötsel av enskilda vägar. Det är av godo liksom enighet i andra grundläggande kommunala frågor (skolfrågorna borde varit ett exempel) som ger stabilitet över tid och som tjänar innevånarna väl, skriver för Centerpartiet i Tingsryd kommun, Anna Johansson, Marie-Louise Hilmersson, Mikael Andersson och Karl-Gustav Sjökvist. Två månader har gått sedan den rådande majoriteten under braskande­ rubriker lovade pålitligt­ stöd för Tingsryds kommuns drygt 50 mil enskilda­ vägar.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Apple avvecklar bildskärmen Thunderbolt Display

Apple har bekräftat att bolaget kommer sluta sälja Thunderbolt Display, en bildskärm som lanserades för fem år sedan i juli 2011, rapporterar Venturebeat..

DI - 30 minuter sedan

Utdragen brexit kan skada EU

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström uppmanar Storbritanniens premiärminister David Cameron att snabbt trycka på utträdesknappen. Annars riskerar EU att hamna i limbo..

DI - 30 minuter sedan

Norska oljefonden stämmer Volkswagen

Världens största statliga fond, norska oljefonden, som har tillgångar för över 850 miljarder dollar, (motsvarande cirka 7,2 miljarder kornor) lämnade under fredagen in en stämningsansökan tillsammans med andra ägare på grund av bolagets utsläppsskandal. Det rapporterar Reuters..

DI - 2 timmar sedan

Över en halv miljon britter vill rösta igen

Storbritannien vaknar i dag upp till en ny verklighet, sedan britterna i går röstade för att lämna EU. Under dagen möts utrikesministrarna för EU:s sex första medlemsländer i Berlin för ett första krismöte. Samtidigt vill hundratusentals britter ha en ny omröstning..

DI - 1 timme sedan

Handelskammaren: Sverige kan bli en alternativ marknad

Storbritanniens utträde ur EU kan försätta Sverige i en allvarlig situation. Men det finns förmildrande effekter av brexit, bara Sverige spelar sina kort rätt, enligt Stockholm Handelskammares chefsekonom Andreas Hatzigeorgiou..

DI - 1 timme sedan

Moody's ändrar utsikterna för Storbritannien

Kreditvärderingsinstitutet Moody's har meddelat att utsikterna för Storbritanniens kreditvärdering har ändrats till negativa från positiva efter gårdagens besked att landet lämnar EU. Det skriver AFP..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Mörka moln på Wall Street

NEW YORK. USA:s banker noterade sin värsta dag sedan 2011. Samtidigt rasade New York-börsen under en svart fredag på Wall Street i spåren på Brexit-frossan..

DI - 1 timme sedan

Svensk budtjänst går mot strömmen i USA

Det är hårda bud för uppstartsbolag som tävlar om transporter i New York-området. En rad välfinansierade spelare går på knäna, och inte ens Uber får sin speditionssatsning att lyfta. En svensk uppstickare ser dock sin omsättning öka..

DI - 1 timme sedan

Brexit – detta har hänt

Med knapp marginal vann Brexit-sidan. Detta har hänt..

DI - 2 timmar sedan

500.000 britter vill rösta igen

Storbritannien vaknar i dag upp till en ny verklighet, sedan britterna i går röstade för att lämna EU. Under dagen möts utrikesministrarna för EU:s sex första medlemsländer i Berlin för ett första krismöte. Samtidigt vill en halv miljon britter ha en ny omröstning..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.