DI > Ekonomi

Sunday, 24 July, 08:46

DI - 08 mar 16 kl. 23:02

IMF: Global ekonomi vid ett vägskälIMF:s vicechef David Lipton anser att den globala ekonomin står vid ett vägskäl och att det nu behövs gemensamma åtgärder för att stärka tillväxten. Det rapporterar CNBC..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, David Lipton, CNBC

Dela artikeln

118 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: IMF, Global, ekonomivid ett , vägskäl
HBL - 22 nov 13 kl. 21:00

Finland står inför vägskäl

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) säger att Finland står inför ett viktigt vägskäl nästa vecka. Det är nämligen då regeringen ska enas om detaljerna i strukturreformpaketet.Urpilainen säger att EU-kommissionens anmärkningar på Finlands ekonomiska utmaningar stämmer överens med Finansministeriets syn på läget och medför därmed ingen direkt tilläggspress på regeringen.

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 06:27

"Europa står vid ett vägskäl"

Foto: Bosse Nilsson

Europa utsätts just nu för hot som vi inte har upplevt sedan andra världskriget. Risken finns att Ryssland med militärmakt tvingar ett europeiskt land, Ukraina, att ge upp ännu mer av sitt territorium än Krim.Oron kan sprida sig i Europa och även nå Skåne.

GöteborgsPosten - 22 mar 13 kl. 22:00

Skatt på bankpengar i vågskålen

Cyperns parlament fortsätter arbetet med att försöka rösta igenom Plan B för att komma i fråga för nödlån från EU och IMF. Frågan om hur stor engångsskatt som ska tas ut på bankmedel är ännu inte avgjord..

Sydsvenskan - 24 mar 13 kl. 06:30

Skatt på sparade pengar i vågskålen

Cyperns parlament fortsätter arbetet med att försöka rösta igenom Plan B för att komma i fråga för nödlån från EU och IMF. På lördagen nåddes en ny uppgörelse med långivarna. Nu ligger bollen hos ett skeptiskt parlament.

YLE - 01 apr 13 kl. 10:48

Sexuella minoriteter ett vägskäl för kyrkan

- Vi måste välja vilka följder vi vill ha, väljer vi att göra det som samhället önskar - att kyrkan också ska acceptera samkönade äktenskap - så då får vi en splittring, där Lutherstiftelsen och också andra kommer att lämna kyrkan eller förskansa sig och bli en kyrka i kyrkan. Väljer man den andra vägen finns det en del som kommer att lämna kyrkan - men då bedömer jag inte att det blir någon ny kyrkobildning, den skillnaden ser jag, säger kyrkoherde Max-Olav Lassila i Larsmo församling . Han framhåller att kyrkan inte kan gå in för samkönade äktenskap eftersom det finns bibelord på att äktenskap är till för en man och en kvinna.

SVT Debatt - 31 jan 14 kl. 11:20

EU-moderaterna måste ge besked om klimatet

KLIMATET Vi som arbetar för tydliga krav och bindande klimatmål har blivit rejält besvikna på Moderaterna flera gånger. Det duger inte att vara passiva och titta på när vår planet hotas. Klimatfrågan är en global ödesfråga och Europa står inför viktiga vägskäl.

Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 23:20

Lång debatt föregick ja till ansvarsfrihet

Olika uppfattningar om ekonomi, vårdkvalitet, vårdköer och om majoritetens arbete. Trots det kunde fullmäktige till sist, efter en lång debatt, godkänna årsredovisningen och besluta om ansvarsfrihet för de styrande.
Jeanette Hillding, revisionens ordförande, var en av de första talarna i budgetdebatten och inledde med att hon försökt lägga plus och minus i en vågskål.

YLE - 01 mar 15 kl. 07:00

Vårt dagliga vete giv oss i dag - eller kanske inte?

Vetet har gjort mycket för mänskligheten och det fortsätter att vara en aktör av rang i världen. Vete finns nästan överallt där det bjuds på ätbart och även i produkter där man inte hade tänkt sig att finna det.
torpare med som och hästar i Vanda Bild: Museo24
Debatten om spannmål, kolhydrater och gluten går het med jämna intervaller, och glutenfri mat har nyligen upplevt ett enormt uppsving i den rika delen av världen.

HBL - 15 nov 13 kl. 15:03

Stiftet blickar bakåt och framåt

BORGÅ. Vägskäl heter stiftsdagarna som hålls i Borgå under veckoslutet. Borgå stift kan i framtiden förlora en del av sina möjligheter att påverka.

SmålandsPosten - 30 maj 14 kl. 07:34

Enighet kring enskilda vägar gynnar Tingsryds invånare

Centerpartiet förordar en gemensam grundsyn hos kommunens politiska partier kring värdet av en kontinuerligt god skötsel av enskilda vägar. Det är av godo liksom enighet i andra grundläggande kommunala frågor (skolfrågorna borde varit ett exempel) som ger stabilitet över tid och som tjänar innevånarna väl, skriver för Centerpartiet i Tingsryd kommun, Anna Johansson, Marie-Louise Hilmersson, Mikael Andersson och Karl-Gustav Sjökvist. Två månader har gått sedan den rådande majoriteten under braskande­ rubriker lovade pålitligt­ stöd för Tingsryds kommuns drygt 50 mil enskilda­ vägar.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Anklagar HD för maktkamp

Högsta domstolen får kritik för att ta sig allt för stora friheter gentemot vad politikerna beslutar, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 15 minuter sedan

Tim Kaine blir Clintons parhäst

Den populäre och spansktalande Virginiasenatorn Tim Kaine är Hillary Clintons vicepresidentkandidat. På lördagen framträdde de två i Miami..

DI - 45 minuter sedan

Sparekonomens bästa pengatips för sommaren

Inför och efter semestern kan det vara viktigt att tänka extra på hur man fördelar sina pengar, skriver Dina Pengar..

DI - 45 minuter sedan

Kunglig måltid hos den siste prinsen

Efter att monarkin avskaffades i Italien 1946 förpassades samtliga manliga medlemmar i furstehuset av Savojen till exil. Så, vad hände med kungafamiljens ättlingar? Italiens siste prins driver en food truck i Los Angeles..

DI - 45 minuter sedan

Kapplöpning efter amerikanska företag

Kinesiska chefer och arbetstagare invaderar USA. Anstormningen har ökat dramatiskt bara de senaste tio åren. Anledningen är den kinesiska köpfesten av amerikanska företag..

DI - 17 timmar sedan

Försäkringsmiss med jobbtelefonen kan bli dyr

Se upp med jobbmobilen på semestern. Varken hemförsäkringen eller företagsförsäkringen gäller normalt om telefonen skadas när du är på semester utomlands..

DI - 17 timmar sedan

CNN-reporter: "Läget är hotfullt"

Det pågår en intensiv utrensning inom media i Turkiet efter kuppförsöket."Läget är mycket hotfullt", säger Nic Robertson, erfaren reporter och redaktör på CNN, som är på plats i Ankara..

DI - 17 timmar sedan

Många döda i självmordsattack i Kabul

Minst 60 människor har dödats och över 200 har skadats i en självmordsattack i Afghanistans huvudstad Kabul. Terrorrörelsen IS har tagit på sig dådet..

DI - 17 timmar sedan

Swish ligger nere

För andra gången på kort tid ligger betaltjänsten Swish nere. Driftstörningen har pågått sedan lunchtid och drabbar alla banker."Vi felsöker det för fullt", Getswish-vd:n Per Ekwall till Dina Pengar..

DI - 18 timmar sedan

Volkswagen presenterar åtgärdsplan

Under ett möte med Volkswagens återförsäljare i nordöstra USA presenterade den tyska biljätten en plan med åtgärder för bolagets 2-liters dieselmotorer som omfattas av utsläppsfusket som avslöjades i september i fjol, rapporterar tekniknyhetssajten Phys..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.